1. Hjem
  2. Skiferie
  3. Frankrig
Frankrig

Skiferie til Frankrig

Info omkring landet

Skiferie i Frankrig - udforsk de store skiområder

Når du rejser på skiferie i Frankrig, vil du opleve store og højtbeliggende skiområder, med hundredevis af sammenhængende kilometer. Mange af områderne ligger typisk højt, hvilket betyder god snesikkerhed samt en lang skisæson. Et godt eksempel på dette er skiområdet Les Trois Vallées, som huser den højest beliggende sattelitby i Europa ved navn Val Thorens, placeret i hele 2.350 meters højde med den imponerende top Cime Caron beliggende i 3.230 meters højde.

Frankrig giver dig også mulighed for gletsjerskiløb. Både skiområdet
Les Deux Alpes samt Tignes kan takke en gletsjer for den høje snesikkerhed, som gør områderne utrolig populære blandt skisportsentusiaster. Det betyder også, at skisæsonen i Frankrig strækker sig fra slutningen af november og helt indtil maj! Du kan derfor næsten afholde din skiferie til Frankrig, når det passer dig!

De sammenhængende skiområder tilbyder flere hundrede kilometer pister, som er velegnet for både nybegyndere og garvede skiløbere. Med mere end 600 kilometer pister kan Les Trois Vallées og
Les Portes du Soleil pryde sig med titlen som de største sammenhængende skiområder i verden. Med pister i varierende sværhedsgrad og hyggelige landsbyer er det børnevenlige skiområde Les Portes du Soleil især velegnet til en familieskitur. Også området ved Val Thorens er en skidestination for alle uanset niveau. Faktisk er området flere gange kåret som verdens bedste skiresort!

Oplev afterski i Frankrig

Selvom nogle mener, at afterski bør opleves i Østrig, tilbyder de fleste franske skiområder rigtig gode muligheder for afterski - både i døgnets lyse samt sene timer. Blandt andet er afterski-konceptet La Folie Douce at finde i flere af de mest populære skiresorts; Val Thorens, Val d'Isere, Avoriaz, Alpe d'Huez samt Les Arcs, der tilbyder alt fra kolde fadøl, boblende champagne samt cabernet i bedste franske stil med dans, live-musik samt DJ's.


På flere franske destinationer finder du også flere danske afterski-barer, hvor lokale og internationale artister spiller publikum op i løbet af højsæsonen. Du behøver derfor ikke undvære afterski, når du tager på skiferie til Frankrig! Er du på udkig efter en skiferie med gode muligheder for afterski? Andre store afterski-destinationer er Les Deux Alpes,
Tignes, Val d'Isere, Alpe d'Huez og La Plagne.

Vil du lave noget andet end at stå på ski en af dagene? I Frankrig er det muligt at vælge mellem en lang række andre aktivteter. Hvad siger du for eksempel til at prøve paragliding, skøjteløb, bowling, kælkning eller en tur på hundeslæde?

Indkvartering på skisportssteder i Frankrig

Hos Sunweb finder du et stort udvalg af indkvarteringer til din skiferie i Frankrig, uanset om du er til hoteller med All inclusive, hyggelige lejligheder eller store chaleter med plads til hele familien. Bemærk, at det er et lovkrav, at minimum én person pr. værelse er over 18 år. I Frankrig varierer standarden er lejligheder meget. Du kan finde alt fra små prisvenlige franske studios til overdådige luksuriøse hoteller.

Er du kulinarisk interesseret, behøver du ikke lede længe for at finde den klassiske franske bistro, ostefonduen samt et udsøgt udvalg af kvalitetsråvarer. Her lægges en ære i at holde fast i gastronomiske traditioner, hvilket bestemt er med til en beriget oplevelse i alperne.

Du kan benytte dig af forskellige transportformer, når du skal på skiferie i Frankrig. Mange skiferie-entusiaster vælger dog stadig
kør-selv muligheden. Det er ofte en fleksibel løsning, da du selv kan bestemme din ankomsttid og hvornår turen går hjemad igen. Når du rejser til Frankrig i bil, er det godt at vide, at det i nogle byer er et lovkrav at have et miljøklistermærke. Det er altid en god idé at tjekke op på parkeringsforholdene på din destination inden ankomst.

Ønsker du at komme hurtigere frem, er
fly også en udemærket mulighed. Her kan du komme direkte til Genève lufthavn på ca. 2 timer. Transfertiden til de franske skidestinationer er mellem 2-3 timer. Husk, at du kan booke både transfer og billeje direkte hos Sunweb.

Vil du vide mere om skiferie i Frankrig? Oplev
de bedste og smukkeste skisportssteder i Frankrig.