Skiferie til Frankrig

Destination image

Info omkring landet

Frankrig er kendt for sine smukke og højt beliggende skiområder, som findes i den sydøstlige del af landet. Områdernes høje beliggenhed betyder, at snesikkerheden er høj, og sæsonen er lang. De Franske Alper byder på store sammenhængende skiområder, som har udfordringer for både nybegyndere og garvede skiløbere, hvilket gør Frankrig til et rigtig godt valg, når familien skal på skiferie.

I De Franske Alper findes et væld af små hyggelige skisportsbyer, som er opstået på bagrund af den stigende efterspørgsel på overnatningssteder nær pisterne.

Skiferie i Frankrig
Byernes gode infrastruktur betyder, at du ofte vil være tæt ved de nærmeste pister og lifte, næsten uanset hvor i byen du bor.  Mange af byerne er bygget til at give besøgende skisportsgæster en god og komfortabel ferie, og de har få permanente beboere.

Skiferie med Sunweb
Sunweb har et stort udvalg af ferieboliger i Frankrig. Sunweb tilbyder både lækre chaleter, rummelige lejligheder og hyggelige lejligheder i Frankrig. Så vi har helt sikkert også en feriebolig til din skiferie i Frankrig. Find din billige skiferie til Frankrig hos Sunweb.

Vis mere Vis mindre
Se alle skiferier her

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden er Paris.

Sprog:
Det officielle sprog er fransk. De fleste franskmænd taler ikke andre sprog. Vi anbefaler dig at tage en ordbog med.

Tid:
Frankrig har ingen tidsforskel ift. Danmark.

Penge:
Den officielle møntenhed er euro.

Drikkepenge:
På franske kroer og restauranter er det normalt at give mellem 10 % og 15 % i drikkepenge.

Mad & drikke:
Frankrig er kendt for sin ost, croissanter, flutes og vin. Man kan godt drikke vand fra hanen (du rådes til at lade vandet løbe lidt inden du drikker det).

Åbningstider butikker:
Generelt er butikker åbne fra mandag - fredag fra kl. 09.00-19.00 (nogle butikker holder frokostlukket). Om søndagen og mandag formiddag har de fleste butikker lukket. Nogle supermarkeder har åbent søndag formiddag.

Bilferie:
De nationale veje er gode. Husk at du skal betale for at køre på motorvejene. Passo Piccolo San Bernardo er lukket hele vintersæsonnen (november til juni).

Strøm:
Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt.

Mobiltelefon:
Din danske mobiltelefon virker også i Frankrig.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas.

Rejse med bil:
I Frankrig er mange motorveje betalingsveje.
Piccolo San Bernardo Passet er lukket hele vintersæsonen.

Fra d. 1.juli 2017 er det i nogle byer lovpligtigt at have et miljømærke. Dette kan kun købes online. Hvis miljømærket ikke kommer rettidigt, anbefales det, at printe den udfyldte bestillingsformular og bekræftelse. Bestillingen kan foretages på https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu

Du kan læse mere om miljøzonerne her:  http://en.france.fr/en/tips/milieuzones-france-ecovignet-critair

Det anbefales at have snekæder i bilen, da disse kan være nødvendige på visse strækninger. Det anbefales desuden af have vinterdæk på bilen. I tilfælde af en ulykke skal alle bære refleksvest. Rejser du via Belgien er det lovpligtigt a have en brandslukker i bilen.

Vejr

Kort

Se alle skiferier her