Forfatter |Publiceret den 12 oktober, 2023|6.1 min læsning|

Frankrig er stedet for ski- og snowboardelskere. Landet er kendt for sine store, sammenhængende skisportssteder, hvor du kan få dit livs tid på ski og snowboard. Vi har samlet de fem bedste og smukkeste skisportssteder i Frankrig. Hvor vil du tage hen denne vinter?

1. Les Sybelles

Når det drejer sig om Frankrig, er Les Sybelles et must. Området består af seks underregioner og har i alt over 300 kilometer pister. Det unikke ved Les Sybelles er, at det kombinerer flere fordele. Det er f.eks. et område med en bred vifte af forskellige pister, som er velholdte. Dette sted i de franske alper kan især anbefales, hvis du foretrækker at stå på ski på røde og blå pister. Du kan også lave en masse hyggelige aktiviteter med familien i Les Sybelles, hvis du skal på familieskitur.

Les Sybelles har en hyggelig après ski, hvilket bestemt ikke er en selvfølge overalt i Frankrig. Desuden er Les Sybelles overkommeligt i forhold til andre områder, hvilket gør området tilgængeligt for et bredt publikum. Hvad mere kan man ønske sig? Åh, det kunne være en skiferie i Chalets des Ecrins, som er elsket og anbefalet af tidligere gæster, og som ligger lige ved pisterne!

Les Sybelles

Foto: Les Sybelles

2. Les Portes du Soleil

Skisportsstedet Les Portes du Soleil er uden tvivl et af de smukkeste og skisportssteder i Frankrig. Med 650 kilometer pister er dette område med rette et paradis for dem, der elsker dagsture på ski. Da du er så tæt på den schweiziske grænse her, er det værd at bruge en dag på at stå på ski eller snowboard fra Frankrig til Schweiz. Tag f.eks. en tur fra Les Gets i Frankrig til schweiziske Champoussin. Eller stå på ski fra Morzine i Frankrig til Champéry i Schweiz.

I Les Portes du Soleil finder du også Avoriaz, som er en af de mest populære skidestinationer i hele Frankrig. Takket være byens høje beliggenhed, er de fleste af indkvarteringerne i Avoriaz med ski in / ski out. Du har derfor adgang til omkring 77 km pister lige fra din hoveddør!

Du finder næsten ingen kedelige højhuse i Les Portes du Soleil, men for det meste hyggelige landsbyer. Så hyggeligt til et lille pitstop! Området er børnevenligt, og takket være de mange forskellige pister er der noget for alle niveauer. Helt perfekt til en hyggelig familieskitur. Og efter en lang dag i sneen er der intet bedre end at komme hjem til en veltilberedt middag på Chalet Les Cabris, hvor de tilbyder halvpension! Sammen med lækker mad og gode off-piste muligheder, er dette et område, som du som skielsker virkelig skal besøge.

Port du Soleil er et af de bedste skisportssteder i Frankrig

Foto: Portes du Soleil, Frankrig

3. Les Trois Vallées

Leder du efter det bedste skisportssted i Frankrig? Les Trois Vallées har alt, hvad en skiferieelsker kan ønske sig. Det er ikke uden grund, at dette område er kendt som det største sammenhængende skiområde i verden. De mere end 600 kilometer pister er fordelt på ti landsbyer, der hver især har unikke karakteristika. Og det fantastiske er, at alle disse kilometer af pister også er meget varierede. Fra stejle og udfordrende pister for de avancerede skiløbere til brede og flade pister for de små og begyndere.

Kombineret med hyggelig afterski, høj snesikkerhed (85 % af pisterne ligger over 1800 meter) og fantastiske off-piste muligheder er dette område også et absolut must. Les Trois Vallées er helt klart et sted, der har plads til alle, lige fra luksushytter som Chalet la Grange de Marcelline til mindre lejligheder.

I Les Trois Vallées finder du et stort udvalg af populære skidestinationer såsom Les Menuires, Méribel, La Vallées de Courchevel og den populære destination  Val Thorens, som i en højde af 2300 meter er den franske skidestination med den højeste beliggenhed. Sammen med Les Deux Alpes er Val Thorens kendt for den bedste afterski i hele Frankrig. Her kan du nyde et stort udvalg af barer og natklubber beliggende både ved pisterne og centralt i byen såsom den berømte Cafe Snesko, Le Monde, Club 360 og La Folie Douce.

De bedste og smukkeste skisportssteder i Frankrig

Foto: Les Trois Vallées, Frankrig

4. Tignes – Val d’Isère

Skisportsstedet Tignes – Val d’Isère har et meget varieret udvalg af pister og er et snesikkert skisportssted. Takket være de mere end 300 kilometer pister, vil selv de mest erfarne skiløbere opdage nye pister hver dag. De betydelige højdeforskelle gør dette område helt unikt. Du finder enormt lange pister, der er perfekte til dagsture. Hvis du er i området, skal du helt sikkert prøve Face Bellevarde mindst en gang. Under konkurrencer når de professionelle skiløbere op til 100 kilometer i timen her!

Selv hvis du foretrækker at tage det lidt lettere, er dette en meget udfordrende nedkørsel mod Val d’Isère. Og udsigten til Mont Blanc er også det hele værd. Fra Touviere i 2704 meters højde har du en fantastisk udsigt over Alpernes højeste bjerg. Hvis du også er på udkig efter et chalet med en udsigt, der tager vejret fra dig, må du ikke gå glip af et ophold i Chalet Denali.

Tignes er et populært skisportssted i Frankrig

Foto: Skisportsstedet Tignes, Frankrig

5. Les Deux Alpes

Les Deux Alpes har i årevis været et af de meget populære skisportssteder i Frankrig, og det er der en god grund til. Takket være en gletsjer er det kompakte område meget snesikkert og har 200 kilometer pister til enhver skiløber. På dette skisportssted finder du masser af off-piste muligheder og en meget hyggelig afterski i landsbyen Les Deux Alpes. Via gletsjeren findes en forbindelse til den kendte destination, La Grave, hvor du kan opleve helt exceptionelle off-piste muligheder med en nedstigning på 900 meter. Det er en fantastisk oplevelse for erfarne skiløbere og snowboardere, men det anbefales altid at medbringe en guide!

Les Deux Alpe er selvfølgelig ikke kun for erfarne skiløbere og snowboardere. Er du begynder eller let øvet, finder du også et stort udvalg af muligheder. Der er sågar et par pister på gletsjeren for de let øvede.

Selv hvis du ikke ønsker at stå på ski i en dag, har du masser af muligheder. Du kan f.eks. tage på paragliding, skøjteløb eller lasergame. Hvis det er dårligt vejr, kan du også bowle eller slappe af i et luksusspa. Mulighederne er uendelige, og hvis du er på udkig efter et ophold, anbefaler vi at se nærmere på Chalet Grizzly, hvor du kan hvile benene i din egen jacuzzi med udsigt over de sprøde, rene pister! Hvornår vil du tage af sted?

Paragliding ved Les Deux Alpes

Foto: Les Deux Alpes, Frankrig

Mange fantastiske skisportssteder i Frankrig

Kan du se dig selv suse ned ad de franske pister? Opdag indkvarteringer i Frankrigs smukkeste skisportssteder, og gør dig klar til en vidunderlig skiferie!

Hej! Mit navn er Camilla, og jeg er rejseblogger for Sunweb. Jeg elsker at rejse, og specielt Spanien og Grækenland er to af mine yndlingsdestinationer, når jeg skal nyde en ferie med mine nærmeste. Efter min datter blev født sætter jeg pris på familievenlige rejser på hoteller med faciliteter og underholdning til hele familien. Følg med og få tips til din næste rejse!
12 oktober, 2023

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar