Forfatter |Publiceret den 12 oktober, 2022|4.7 min læsning|

Frankrig er stedet for ski- og snowboardelskere. Landet er kendt for sine store, sammenhængende skisportssteder, hvor du kan få dit livs tid på ski og snowboard. Fordi udbuddet er så stort, har vi samlet de fem mest populære og smukkeste skisportssteder i Frankrig. Hvor vil du tage hen denne vinter?

1. Les Sybelles

Når det drejer sig om Frankrig, er Les Sybelles et must. Området består af seks underregioner og har i alt over 300 kilometer pister. Det unikke ved Les Sybelles er, at det kombinerer flere fordele. Det er f.eks. et område med en bred vifte af forskellige pister, som er velholdte. Dette sted i de franske alper kan især anbefales, hvis du foretrækker at stå på ski på røde og blå pister. Les Sybelles har en hyggelig après ski, hvilket bestemt ikke er en selvfølge overalt i Frankrig. Desuden er Les Sybelles overkommeligt i forhold til andre områder, hvilket gør området tilgængeligt for et bredt publikum. Hvad mere kan man ønske sig? Åh, det kunne være en skiferie i Chalets des Ecrins, som er elsket og anbefalet af tidligere gæster, og som ligger lige ved pisterne!

2. Les Portes du Soleil

Skisportsstedet Les Portes du Soleil er uden tvivl et af de smukkeste skiområder i Frankrig. Med 650 kilometer pister er dette område med rette et paradis for dem, der elsker dagsture på ski. Da du er så tæt på den schweiziske grænse her, er det værd at bruge en dag på at stå på ski eller snowboard fra Frankrig til Schweiz. Tag f.eks. en tur fra Les Gets i Frankrig til schweiziske Champoussin. Eller stå på ski fra Morzine i Frankrig til Champéry i Schweiz. Du finder næsten ingen kedelige højhuse i Les Portes du Soleil, men for det meste hyggelige landsbyer. Så hyggeligt til et lille pitstop! Området er børnevenligt, og takket være de mange forskellige pister er der noget for alle niveauer. Og efter en lang dag i sneen er der intet bedre end at komme hjem til en veltilberedt middag på Chalet Les Cabris, hvor de tilbyder halvpension! Sammen med lækker mad og gode off-piste muligheder, er dette et område, som du som skielsker virkelig skal besøge.

Foto: Portes du Soleil, Frankrig

3. Les Trois Vallées

Leder du efter det bedste skisportssted i Frankrig? Les Trois Vallées har alt, hvad en skiferieelsker kan ønske sig. Det er ikke uden grund, at dette område er kendt som det største sammenhængende skiområde i verden. De mere end 600 kilometer pister er fordelt på ti landsbyer, der hver især har unikke karakteristika. Og det fantastiske er, at alle disse kilometer af pister også er meget varierede. Fra stejle og udfordrende pister for de avancerede skiløbere til brede og flade pister for de små og begyndere. Kombineret med hyggelig afterski, høj snesikkerhed (85 % af pisterne ligger over 1800 meter) og fantastiske off-piste muligheder er dette område også et absolut must. Les Trois Vallées er helt klart et sted, der har plads til alle, lige fra luksushytter som Chalet la Grange de Marcelline til mindre lejligheder.

Foto: Les Trois Vallées, Frankrig

4. Tignes – Val d’Isère

Skisportsstedet Tignes – Val d’Isère har et meget varieret udvalg af pister og er et snesikkert skisportssted. Takket være de mere end 300 kilometer pister, vil selv de mest erfarne skiløbere opdage nye pister hver dag. De betydelige højdeforskelle gør dette område helt unikt. Du finder enormt lange pister, der er perfekte til dagsture. Hvis du er i området, skal du helt sikkert prøve Face Bellevarde mindst en gang. Under konkurrencer når de professionelle skiløbere op til 100 kilometer i timen her! Selv hvis du foretrækker at tage det lidt lettere, er dette en meget udfordrende nedkørsel mod Val d’Isère. Og udsigten til Mont Blanc er også det hele værd. Fra Touviere i 2704 meters højde har du en fantastisk udsigt over Alpernes højeste bjerg. Hvis du også er på udkig efter et chalet med en udsigt, der tager vejret fra dig, må du ikke gå glip af et ophold i Chalet Denali.

Foto: Skisportsstedet Tignes, Frankrig

5. Les Deux Alpes

Les Deux Alpes har været et populært skisportssted i årevis, og det er der en god grund til. Takket være en gletsjer er det kompakte område meget snesikkert og har 200 kilometer pister til enhver skiløber. På dette skisportssted finder du masser af off-piste muligheder og en meget hyggelig afterski i landsbyen Les Deux Alpes. Selv hvis du ikke ønsker at stå på ski i en dag, har du masser af muligheder. Du kan f.eks. tage på paragliding, skøjteløb eller lasergame. Hvis det er dårligt vejr, kan du også bowle eller slappe af i et luksusspa. Mulighederne er uendelige, og hvis du er på udkig efter et ophold, anbefaler vi at se nærmere på Chalet Grizzly, hvor du kan hvile benene i din egen jacuzzi med udsigt over de sprøde, rene pister! Hvornår vil du tage af sted?

Foto: Les Deux Alpes, Frankrig

Kan du se dig selv suse ned ad de franske pister? Opdag indkvarteringer i Frankrigs smukkeste skisportssteder, og gør dig klar til en vidunderlig  skiferie!

Hej! Mit navn er Camilla, og jeg er rejseblogger for Sunweb. Jeg elsker at rejse, og specielt Spanien og Grækenland er to af mine yndlingsdestinationer, når jeg skal nyde en ferie med mine nærmeste. Efter min datter blev født sætter jeg pris på familievenlige rejser på hoteller med faciliteter og underholdning til hele familien. Følg med og få tips til din næste rejse!
12 oktober, 2022

Lignende indlæg

Efterlad en kommentar