1. Hjem
  2. Rejser
  3. Østrig
Østrig

Rejser til Østrig

En bilferie i Østrig? Jawohl! Når sneen knap nok er smeltet, kan cyklister, mountainbikere, vandrere, kanosejlere og andre aktive mennesker allerede øjne deres chance i det smukke grønne bjerglandskab.

Ferie i Østrig

Østrig er det, man i geografibøgerne kalder et "indlandsland". Den betagende alpestat er omkranset af andre lande på alle sider. For at få en dukkert i det nærmeste hav skal du køre ca. to timer. Men bare rolg! De har fundet en god løsning på dette problem og  bygget en kunstig strand i hovedstaden Wien ved bredden af Alte Donau! Den rasende bytrafik kommer ikke i nærheden her, og derfor vil du fuldt ud opleve den rigtige strandfornemmelse, der følger med en solferie her. Østrig er også en absolut topdestination, hvis du er på udkig efter en solrig og aktiv bilferie om sommeren. En anden fordel: Når skiløbere og snowboardere er vendt hjem, falder priserne, og du får endnu mere værdi for pengene. Så pak bare badetøjet. For selv vandrotter vil jodle af glæde under en ferie i Østrig.

Vandsport i bjergene på din ferie i Østrig

Østrig er naturligvis berømt for sine bjerge, men en stor del af landets fænomenale landskab er i virkeligheden dannet af vand. Når temperaturen stiger om sommeren, strømmer smeltevandet fra bjergene ned i dalene og skaber afvandingskanaler med smukke (bjerg)søer rundt omkring i hele landet. Det klare vand er også af drikkevandskvalitet, så du behøver aldrig at frygte en salt klump i munden under en forfriskende svømmetur. Men du kan ikke kun svømme i populære søer som Wörthersee, Ossiacher See og Millstätter See. Næsten alle søer (på tysk kaldet "See") har deres egne sejl- og surfskoler, så du kan også tilbringe en aktiv eftermiddag med windsurfing, kanosejlads eller sejlads her. Har du ikke fået nok af alt det vandsjov? Ganz gut. I steder som Zell am See kan du også tage på rafting eller kajaksejlads i det vilde vand på floder som Salzach og Saalach.

Masser til den søde tand

Vi kravler tilbage på land for at tage en pause med nogle godbidder. Østrigerne har en rigtig sød tand, så når du står foran et butiksvindue fyldt med Mozartkugeln og apfelstrudels, kan det være svært at vælge. Glem i hvert fald ikke den lækre Kaiserschmarrn: en traditionel dejpandekage med æblemos, der kan bestilles som dessert, men også som snack. Med alle de sjove aktiviteter på programmet forsvinder kalorierne alligevel som dug for solen her, f.eks. med cykelture i bjergene. Østrig har faktisk udviklet sig til et fantastisk cykelland. På de fleste indkvarteringer kan man leje cykler eller endda tage dem gratis ud af opbevaringsrummet. Det varierede landskab danner den ideelle ramme for både lange og korte ture forbi vandfald, bjergskove og naturligvis de storslåede alpetoppe.

Mange fordele på din bilferie i Østrig

Ud over de faciliteter, som landsbyerne og indkvarteringerne har at tilbyde specielt for børn, gives der ofte også store børnerabatter, så en familieferie i Østrig er ikke for hård ved pengepungen. Og en anden ekstra fordel: Mange hoteller, pensionater og lejligheder uddeler gratis aktivitetskort, som giver dig attraktive rabatter på alle mulige sjove aktiviteter og udflugter i området.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
-1ºC
5ºC
11ºC
11ºC
12ºC
23ºC
20ºC
20ºC
12ºC
15ºC
7ºC
-2ºC
Min. temp.
-8ºC
-3ºC
0ºC
0ºC
1ºC
11ºC
11ºC
11ºC
4ºC
5ºC
-1ºC
-8ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Østrigs hovedstad er Wien.

Sprog:
Det officielle sprog er tysk, men du kan ofte klare dig med engelsk.

Tid:
Der er ikke tidsforskel mellem Danmark og Østrig. Dette gælder både sommer og vinter.

Valuta:
Østrigs officielle valuta er euroen. Der findes hæveautomater mange steder, hvor du kan hæve kontanter. Nogle steder er det også muligt at betale med kreditkort.

Spænding:
Spændingen er 230 volt. Du har ikke brug for et adapterstik.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetskort.

Nødnummer:
Alarmnummeret i Østrig til politi, ambulance og brandvæsen er 112.

Rejse i bil til Østrig:
- Hastighedsgrænsen på motorveje er 130 km/t. På nogle motorveje er hastighedsgrænsen 110 km/t mellem kl. 22:00 og 05:00. Dette signaleres lokalt.
- I Østrig er det obligatorisk at have følgende med i bilen:
Faretrekanten
Førstehjælpskasse
Sikkerhedsvest med refleksstriber. Føreren skal bære dem, når han/hun forlader bilen på veje uden for bebyggede områder i tilfælde af nedbrud eller ulykker. Sikkerhedsveste kan bl.a. købes hos ANWB.
Når du rejser til Østrig via Belgien, skal du også have en ildslukker med i bilen.
- På alle motorveje i Østrig er det obligatorisk at have en vejafgiftsvignet for motorkøretøjer på op til 3.500 kg. Undtagelsen er en række Sondermautstrecken, hvor der ikke kræves vignet, men hvor der skal betales en separat vejafgift.  En oversigt over betalingsveje og takster findes bl.a. på ANWB's websted.
For køretøjer (herunder autocampere) med en vægt på over 3 500 kg er en GO-boks obligatorisk på motorveje.
En separat vignet er ikke nødvendig for en trailer.
På A14 mellem den tyske grænse og afkørsel Hohenems (mod den schweiziske grænse) kan man vælge mellem en vignet og et dagskort (KorridorVignette).
Vignetkravet gælder også for strækningen af A12 mellem den tyske grænse og afkørslen Kufstein-Sud. I en tidsubegrænset periode vil denne strækning dog ikke blive kontrolleret for vignetbesiddelse for køretøjer på op til 3500 kg. Vignetten er dog fortsat obligatorisk, og hvis du ikke medbringer den, er det på dit eget ansvar.
Du kan købe vignetten hos ANWB eller i Østrig ved de større grænseovergange. En vignet til 10 dage til bilen koster 10,50 €. En vignet for 2 måneder til bilen koster 25,90 €.

Hvis du overnatter i Tyskland under din bilferie til Østrig:
- Miljømærkat til bycentre Tyskland kræves: Et stigende antal tyske byer forbyder forurenende biler i deres bymidter. Kun en miljømærkat giver adgang til bymidter og visse B-veje (Umweltzone). Udenlandske turister skal også have et miljømærkat på deres bil. Disse miljømærkater (Umweltplaketten) kan købes hos ANWB eller hos de tyske prøvningsmyndigheder TÜV og Dekra.
Du kan finde en ajourført liste over byer med Umweltzones og deres størrelse på det tyske Umweltbundesamts websted.

Mad og drikke:
Østrig er kendt for sine ægte, traditionelle wienerschnitzels, Sachertorte, kaiserschmarrn og glühwein. Wiener rostbraten med spätzle, mange fantastiske vildtretter og regionale specialiteter er også kendt langt ud over landets grænser. Drikkevarerne er lige så lækre som retterne. G'spritztes (vin med brus- eller kildevand) som en fremragende tørstslukker, gode ørkenvine, de mange typer (lokalt brygget) øl og naturligvis snaps satte Østrig også på det gastronomiske landkort.

Drikkepenge:
I Østrig er det almindeligt at runde det samlede beløb op i barer og restauranter.

Åbningstider:
I Østrig er butikkerne normalt åbne mandag til fredag kl. 09:00 - 18:00. Torsdag aften er der shoppingaften, hvor butikkerne har åbent indtil kl. 19:30. Om lørdagen har nogle butikker åbent til kl. 13:00 og andre til kl. 17:00.