Gletsjerområder

  1. Hjem
  2. Skiferie
  3. Gletsjer

Stå på ski på en gletsjer

Skiferie i gletsjerområder

Skiløb på en gletsjer er muligt i hele Europa. Fordelene er indlysende. Du behøver ikke at bekymre dig om sneen eller vejret; ofte står du på ski over skyerne. Gletsjerområder er de mest snedækkede skiområder i de europæiske alper og er normalt tilgængelige fra oktober til slutningen af april. Med nye gondoler, som 3K K-onnection fra Kaprun til Kitzsteinerhorn, der åbnede i 2019, er gletsjerområderne nu også let tilgængelige og forbundet med de lavere pister. Det er derfor endnu nemmere at opdage fantastiske snedækkede områder.

Hvor kan du finde gletsjerområder til din skiferie?

Hver gletsjer lover snefald fra begyndelsen af november og helt frem til slutningen af april. Hvis du ønsker at booke en skiferie i slutningen af sæsonen i påsken, så kan vi anbefale et skiresort med en gletsjer. Vi tager et kig på de bedste skiresorts med gletsjere, som garanterer dig sne!

Oplev sne hele sæsonen

Skiløb på gletsjere i Østrig

Hvis du gerne vil prøve at stå på ski på en gletsjer, vil Østrig ikke skuffe dig. Hintertux gletsjeren i Zillertal skiller sig ud som det eneste helårsskiresort i Østrig, der giver adgang til et omfattende terræn via topmoderne lifte. Skiløbere kan nyde forskellige pister, herunder udfordrende off-piste ruter og freestyle parker. Du kan heller ikke undgå Sölden. Der er to gletsjere: Rettenbach og Tiefenbach. Disse to populære gletsjere er blandt de største gletsjerområder for skiferieentusiaster i Østrig. På toppen af Kitzsteinhorn gletsjeren i skiområdet Zell am See Kaprun har du en storslået udsigt over de højeste tinder i Østrig. Pisterne er smukke og brede og har altid naturlig sne.

Gletsjerskiløb i Frankrig

Frankrig byder på enestående muligheder for gletsjerskiløb, især i regionerne Tignes og Les Deux Alpes. Les Deux Alpes er også det største gletsjerskiområde i Europa. Tignes kan prale af Grande Motte gletsjeren, der giver skiløbere pålidelige sneforhold selv om sommeren. Det omfattende netværk af lifte og varierede terræn henvender sig til skiløbere på alle niveauer. Les Deux Alpes har Glacier du Mont-de-Lans, der tilbyder skiløb året rundt på et stort område med pister, der spænder fra blide til udfordrende. Begge destinationer byder på betagende udsigter og en livlig afterski scene, hvilket gør dem til favoritter blandt skientusiaster. I La Plagne i Paradiski skiområdet er nedkørslerne over den lille Bellecôte gletsjer særligt smukke.

Skiløb på gletsjere i Italien

I Italien i Dolomiti Superski området ligger Marmolada gletsjeren, også kaldet kongen af Dolomitterne. Skisportsstedet Marmolada Glacier giver adgang til 63 kilometer perfekt præparerede pister op til 3.343 meters højde med 100 % snegaranti. 

Gletsjerskiløb i Schweiz

Schweiz' gletsjerskidestinationer, såsom Zermatt og Saas-Fee, er indbegrebet af alpin ekspertise. Saas-Fee's Allalin gletsjer byder på pålideligt snedække og varieret terræn i maleriske omgivelser. Besøgende kan nyde skiløb i verdensklasse, mens de fordyber sig i schweizisk gæstfrihed og luksuriøse faciliteter, hvilket gør disse destinationer til indbegrebet af alpeparadiser.