Gletsjerområder

  1. Hjem
  2. Skiferie
  3. Gletsjer

Gletsjerskiløb

Skiferie i gletsjerområder

Frankrig, Østrig og Italien har mange gletsjere. Fordelene ved gletsjerskiløb er, at du ikke skal bekymre dig om sneforholdene, da gletsjerne er lavet af is, som ikke smelter. De er derfor de mest snesikre områder i Europa. Gletsjerskiløb er ikke kun for øvede skiløbere, her finder du også blå og røde pister. Gletsjerne er normalt åbne fra oktober til slutningen af april. Takket være de nye gondoler, såsom 3K K-onnection fra Kaprun til Kitzsteinerhorn, som åbnede i 2019, er gletsjerområdet nu nemmere at komme frem til, og det er samtidig forbundet til de lavere pister. 

Gletsjerområder i Østrig, Frankrig og Italien

Alle skiferier er inkl. liftkort til gletsjerne

Alle gletsjere er garanti for sne og derfor meget oplagt til en skiferie i påskeferien. Nedenfor kan du se, hvor du finder gletsjere i Frankrig, Østrig og Italien. 

Skiferie i gletsjerområder

Oplev den evige is

Gletsjerområderne i Østrig
Hvis du tager på skiferie til et område med en gletsjer, kan du slippe bekymringerne om vejrforholdene. F.eks. tilbyder Hintertux gletsjeren i Zillertal mulighed for skiløb 365 dage om året. En anden fordel ved gletsjerskiløb er, at der ofte er bedre vejr oppe på gletsjeren end i dalen, da du er over skyerne. Når man taler om Østrig og gletsjere, kan man ikke komme uden om Sölden, hvor du kan finde hele to gletsjere: Rettenbach og Tiefenbach. Begge to er blandt de største gletsjerområder i Østrig. 
Oppe fra Kitzsteinhorn gletsjeren, i skiområdet Zell am See – Kaprun, har du en fantastisk udsigt ud over Østrigs højeste bjerge. Pisterne i Zell am See er brede og gode til nybegyndere. 


Gletsjerområderne i Frankrig og Italien

De mest populære gletsjerområder i de franske Alper er i Les Deux Alpes, Les Trois Vallées og Paradiski. Les Deux Alpes har nogle af de største gletsjerområder i Europa. I La Plagne, i skiområdet Paradiski, er pisterne på Bellecôte fantastisk smukke. Italien har også gletsjere. I området Dolomiti Superski har du Marmolada gletsjeren, også kaldet kongen af Dolomitterne.