1. Hjem
  2. Rejser
  3. Tyrkiet
Tyrkiet

Rejser til Tyrkiet

En rejse til Tyrkiet er lig med masser af solskinstimer, de dejligste badestrande og et hav af skønne ferieminder, som du kan tage med hjem til Danmark. Især er Tyrkiet også et populært rejsemål idet, at du altid får mere ferie for pengene, hvor du også nemt kan finde billige rejser til Tyrkiet året rundt. Derfor er det heller ikke så underligt, at så mange turister fra hele verden hvert år rejser til Tyrkiet på ferie. Ved at bestille en billig rejse til Tyrkiet får du derved utallige muligheder for dejlige feriedage med store naturoplevelser, historiske seværdigheder og spændende møder med landets kultur og traditioner. Når du rejser til Tyrkiet giver det mulighed for afslapning og udfordring – og befolkningen er gæstfriheden selv. Dette er bare nogle af grundene til at rejser til Tyrkiet er så populære og, at så mange skandinaver hvert år vælger at holde deres ferie netop her. I sommermånederne bliver her varmt og perfekt til en skøn badeferie, og feriebyerne summer af glade folk. Hvis du rejser til Tyrkiet i foråret og efteråret, er atmosfæren i Tyrkiet afslappet og hyggelig, og de lokale har bedre tid til en snak om løst og fast.

Vi har et stort udvalg af billige rejser til Tyrkiet og her får du råd til mere ferie for pengene, uanset om du vælger en lejlighed uden pension, eller om du vælger et af de mange lækre 4-5 stjernede hoteller med All Inclusive. Vi har altid billige rejser til Tyrkiet året rundt, og i vores store udvalg af dejlige feriepakker finder du hoteller for enhver smag og budget.

Rejs til Tyrkiet og nyd den fantastiske natur

Tyrkiet har med sine 8.000 km kyststrækning, strande for enhver smag. Her er ukendte, øde strande uden navn, som end ikke nævnes i guidebøgerne, og her er brede, populære strande, der besøges af rejsende fra hele verden. Kort sagt, så er Tyrkiet det helt rette valg for vandhunde i alle aldre, når der skal planlægges en billig rejse sydpå. Her er lange, gyldne strande, turkisblåt hav og de fortryllende smålaguner strækker sig langs Tyrkiets kyster og brydes af høje, skovklædte bjerge, der rejser sig i vandkanten. Tyrkiet er blandt de mest populære rejsemål, når årets badeferie skal planlægges, hvilket gør dette feriemål et oplagt valg, når du skal finde din næste billige ferie.

Når du har fundet det helt rigtige tilbud på din næste billige rejse til Tyrkiet, så får du naturligvis også mulighed for at opleve landets overvældende kulturarv. Imponerende historiske ruiner af byer med enorme bygningsværker og flotte mindesmærker af konger og faldne krigere præger landet, som fx Aspendos, Side og Efesos. Tyrkiet byder på fantastiske udflugtsmuligheder, og på din ferie i Tyrkiet kan du opleve seværdighederne med vores danske guider. Udover de store seværdigheder er det også oplagt at udforske nærområdet. Tag på en landsbytur med dansk guide og se, hvordan de lokale bor og lever. Besøg skolen og den lokale moské, hold en pause i tehuset, mens landsbyens ældre mænd spiller ”okey”, og nyd en stille dag og en lille bid af det oprindelige Tyrkiet.

Glæd dig til det tyrkiske køkken – en unik del af din rejse til Tyrkiet

Tyrkerne er meget stolte af deres kogekunst og med rette. Det tyrkiske køkken er en oplevelse for alle sanser og det regnes blandt de allerfineste. Køkkenet er en af hjørnestenene i den tyrkiske kultur, og på din rejse til Tyrkiet kan du nyde det bedste fra de europæiske og orientalske køkkener, som lige giver dét ekstra element på ferien. Tyrkiet producerer råvarerne selv, så maden smager af mere! Det er desuden stadig billigere at gå ud og spise i Tyrkiet end i Danmark – så sørg for at prøve den ægte vare, mens du samtidig nyder din ferie.

Rejs billigt til Tyrkiet og lad ferien begynde

Vi har et kæmpe udvalg af gode og billige All Inclusive hoteller og hyggelige, små lejlighedskomplekser på alle de vigtigste feriedestinationer i Tyrkiet. Kort sagt, hvis du er på udkig efter en billig rejse til Tyrkiet, så er du kommet til det rette sted. Vi tilbyder både rejser til Alanya, Side, Antalya, Kemer og Belek på Tyrkiets Sydkyst, samt Bodrum-halvøen, Marmaris-kysten og Kusadasi-kysten på vestkysten. Uanset, hvordan du foretrækker at holde ferie, kan vi finde den bedste rejse til dig, så du får råd til endnu mere ferie!

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
15ºC
18ºC
21ºC
25ºC
31ºC
34ºC
33ºC
31ºC
25ºC
20ºC
14ºC
Min. temp.
5ºC
7ºC
10ºC
11ºC
16ºC
20ºC
23ºC
24ºC
19ºC
15ºC
10ºC
6ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par Andre Familie med store børn Familie med små børn

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden hedder Ankara.

Tidsforskel:
Tyrkiet er en time foran Danmark. Dvs. når klokken er 12 i Danmark, er klokken 13 i Tyrkiet.

Sprog:
Det officielle sprog er tyrkisk. I turistbranchen og storbyerne taler de fleste engelsk eller tysk.

Valuta:
Tyrkiske Lira (TL). 100 TL svarer til ca. 49 kr. (januar 2021). De fleste steder kan du også betale med Euro, dog ikke altid til den mest fordelagtige kurs. Du kan veksle danske kroner og euro i alle banker, på de fleste vekselkontorer og på landets posthuse, PTT. Bemærk at foruden det hævegebyr, som betales til din danske bank, betales også et hævegebyr på ca. 5% til den tyrkiske bank.

Ramadan:
Ramadanen er en vigtig højtid i Tyrkiet, og mange butikker og restauranter vil holde lukket i perioden. Dette gælder dog ikke altid i de turistede områder. I 2023 forventes Ramadanen at ligge d. 22. marts til 20. april.

Drikkepenge:
I Tyrkiet er det kutyme at give drikkepenge til ansatte i servicebranchen. Lønningerne i servicebranchen er lave, og de ansatte i servicefag lever delvist af deres drikkepenge. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, som du vælger at besøge. Vi opfordrer til, at du følger og respekterer denne skik og giver drikkepenge til ansatte i servicefag, så som tjenere, rengøringspersonale, taxachauffører, lokalguider osv. På hoteller, restauranter, cafeer osv. forventes det, at du giver ca. 10 % af regningens pris i drikkepenge. Bemærk, at der enkelte steder er lagt en ”service charge” på regningen, i så tilfælde forventes du ikke at give yderligere drikkepenge.

Elektricitet:
Der benyttes 220 Volt i Tyrkiet. Det kan anbefales at medbringe adapter til elektriske apparater med trebenet hanstik, da stikdåserne i Tyrkiet kun er til to ben.

Vand:
Vi anbefaler, at du kun drikker vand fra flaske og aldrig fra hanen, og at du er varsom med isterninger, med mindre disse er lavet på kildevand.

Mad og drikke:
Prisniveauet er lidt lavere end i Danmark. Et måltid mad koster typisk ca. kr. 100-125,-. Vin koster det samme som i Danmark – uanset om der er tale om importeret eller lokalproduceret vin. Importeret alkohol kan være dyrere end herhjemme.

Mobiltelefon:
En dansk mobil virker som udgangspunkt også i Tyrkiet. Tjek eventuelt for en sikkerheds skyld med din telefonudbyder, om du er tilmeldt udlandstelefoni. Vær varsom med brug af dataroaming, da dette er meget dyrt på et dansk abbonement i Tyrkiet. Det kan ofte betale sig at købe et telefonkort i Tyrkiet, hvis du gerne vil ringe hjem i løbet af ferien.

Transport:
Det er nemt og billigt at komme rundt med de lokale minibusser, ”dolmus”. Der står i forruden, hvor bussen kører til, og når du rækker hånden ud, stopper bussen. Du betaler blot, inden du stiger af. Bussen stopper hvor som helst på ruten. De offentlige busser, der kører mellem byerne, er af høj kvalitet og til meget rimelige priser. Desuden er det stadig billigere at køre i taxa i Tyrkiet end i Danmark, men prøv evt. at aftale en fast pris inden turens start. Vi anbefaler dig desuden at leje bil, så du kan komme rundt på egen hånd. Vi fraråder, at du lejer motorcykel eller scooter.

Pas & visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum i forbindelse med rejser under tre måneders varighed til Tyrkiet. Dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejsen. Rejser du eller en af dine rejsefæller på fremmedpas eller på pas fra tredje land, beder vi dig venligst kontakte den tyrkiske ambassade i København på tlf. 39 20 55 00 vedr. evt. visumregler.

Rejseforsikring:
Den offentlige sygesikring dækker ikke i Tyrkiet. Det er derfor yderst vigtigt at være dækket af en rejseforsikring, når du rejser på ferie til Tyrkiet. Med en rejseforsikring vil du få aktiv og professionel hjælp på stedet, hvis uheldet er ude. Du kan tegne rejseforsikring gennem Sunweb hos AXA forsikring.

Rejsevejledning:
Vi anbefaler dig at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning til Tyrkiet på
https://um.dk/ 

Vaccination:
Der kræves ingen vaccinationer for at rejse til Tyrkiet. Vi anbefaler dog, at du spørger din egen læge til råds eller læser nærmere på
https://www.vaccination.dk/. Vær opmærksom på, at dette ikke dækker over Corona-restriktionerne. Dem kan du læse mere om i vores FAQ: https://www.sunweb.dk/rejser/ofte-stillede-spoergsmaal/questions/88166  

Betaling af udflugter mm.:
Betaling af udflugter og anden betaling til guiden foretages i euro eller med betalingskort.