1. Hjem
  2. Rejser
  3. Tyrkiet
Tyrkiet

Rejser til Tyrkiet

Tyrkiet indbyder til en dejlig og spændende solferie

Imponerende Tyrkiet har alle ingredienserne til en perfekt solferie: En smuk kyststrækning, vidunderlige sandstrande, varieret natur og en rig historie.

Uanset hvor du vælger at holde ferie i Tyrkiet med Sunweb, vil du opleve imødekommenhed og gæstfrihed samt ikke mindst et stort og varieret udbud af alt fra luksushoteller til ferielejligheder. I Tyrkiet får du virkeligt meget ferie for pengene.

På den smukke tyrkiske Riviera i syd finder du lækre sandstrande, de grønne Taurusbjerge, smukke fiskerlandsbyer og hyggelige badebyer. Gå en tur i den farverige basar eller på den hyggelige havn i livlige Alanya eller i rolige og kulturelle Side.

I vest ligger Sunwebs feriemål langs den smukke ægæiske kyst med store og dejlige strande ved det dybblå hav – især langs både Marmaris- og Bodrum-kysten. Nyd solen, basaren, det livlige handelsliv, de gode restauranter – især på marinaen – og det festlige natteliv i de berømte club-gader i både Marmaris og Tyrkiets svar på Saint Tropez: Bodrum.

Tyrkiet er en perle, der har været under flyvende udvikling. Langt de fleste ansatte på hotellerne taler både udmærket engelsk og tysk, hvilket gør at det er let at begå sig. Til trods for den høje kvalitet, de nye og moderniserede hoteller, den lækre varme og det store udvalg af All Inclusive, kan man stadig være finde en billig rejse til Tyrkiet, man alt hjertet begære.

Hvor skal du hen på solferie i Tyrkiet?

Find din ideelle solferie i Tyrkiet med All Inclusive

Tyrkiet er en populær destination for både familier, venner eller for dig der rejser med din partner. Uanset hvem du rejser med, har vi et bredt udvalg af overnatningssteder at vælge mellem.

Du kan med fordel forkæle dig selv og din familie med en ferie med All inclusive i Tyrkiet. Her er alle måltider, snacks og drikkevare inkluderet i prisen, så du ikke skal bekymre dig om at holde styr på feriebudgettet. Så har du god tid til at vandhygge med børnene eller at nappe en dag med solbadning på stranden.

Kan du lide at lave mad selv, eller vil du gerne gå på opdagelse blandt de mange dejlige, lokale restauranter under din ferie i Tyrkiet? Så vælg et ophold med kun overnatning eller overnatning med morgenmad.

Drømmer du om at nyde Middelhavet på en romantisk ferie for to på et luksuriøst All inclusive-hotel? Så vælg et ophold på et af vores voksenhoteller, hvor man som oftest skal være mindst 16 år for tjekke ind.

Uanset om du bestiller i god tid eller leder efter et godt tilbud på afbudsrejser til Tyrkiet i sidste øjeblik, kan du altid finde inspiration hos Sunweb til en skøn ferie i det smukke Tyrkiet.

Kom nemt og hurtigt afsted på ferie til Tyrkiet. Hos Sunweb tilbyder vi nemlig muligheden for at flyve fra mange forskellige lufthavne i hele Danmark, hvilket gør, at vi har et af de største udvalg af flybilletter til Tyrkiet. Du kan for eksempel flyve på ferie til Tyrkiet alle ugens dage og derfor helt selv bestemme feriens længde.

Fantastisk vejr til strandliv og spændende seværdigheder

Vejret i Tyrkiet er behageligt størstedelen af året. Fra juni til september har den tyrkiske Riviera vidunderligt sommervejr med et gennemsnit på 30 grader. Hvis du tager til Det Ægæiske Hav, kan gennemsnitstemperaturen sågar godt nå op på 33-36 grader i juli og august.

Kan du lide afveksling på ferien, så ikke alt går op i sand og vand? Der er altid mulighed for at tage med på en af Sunwebs sjove udflugter på destinationen. Vi kan også anbefale at gå en tur gennem de hyggelige gader på havnen i Side, besøge den gamle bydel, eller shoppe lækre souvenirs og friske krydderurter på de hyggeligste markeder i løbet af din rejse til Alanya eller for eksempel Bodrum.

Kan du lide at snuse lidt til kulturen under ferien? I Tyrkiet finder du masser af muligheder. Tag for eksempel et kig på udgravningerne fra den græske og romerske tid i den smukke by Kusadaşi eller besøg imponerende Efesos, der kan dateres helt tilbage til 3000 år før vores tidsregning, og som ifølge myterne blev grundlagt af de mystiske, kvindelige krigere – Amazonerne.

Vi ønsker dig velkommen i Tyrkiet med Sunweb.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
15ºC
18ºC
21ºC
25ºC
31ºC
34ºC
33ºC
31ºC
25ºC
20ºC
14ºC
Min. temp.
5ºC
7ºC
10ºC
11ºC
16ºC
20ºC
23ºC
24ºC
19ºC
15ºC
10ºC
6ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden hedder Ankara.

Tidsforskel:
Tyrkiet er én time foran Danmark, når det er sommertid i Danmark. Når vi har vintertid i Danmark er Tyrkiet 2 timer foran.

Sprog:
Det officielle sprog er tyrkisk. I turistbranchen og storbyerne taler de fleste engelsk eller tysk.

Valuta:
Den lokale valuta er Tyrkiske Lira (TL). De fleste steder kan du også betale med Euro, dog ikke altid til den mest fordelagtige kurs. Bemærk at foruden det hævegebyr, som betales til din danske bank, betales også et hævegebyr på ca. 5% til den tyrkiske bank.

Ramadan:
Ramadanen er en vigtig højtid i Tyrkiet, og mange butikker og restauranter vil holde lukket i perioden. Dette gælder dog ikke altid i de turistede områder.

Drikkepenge:
I Tyrkiet er det kutyme at give drikkepenge til ansatte i servicebranchen. Lønningerne i servicebranchen er lave, og de ansatte i servicefag lever delvist af deres drikkepenge. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, som du vælger at besøge. Vi opfordrer til, at du følger og respekterer denne skik og giver drikkepenge til ansatte i servicefag, så som tjenere, rengøringspersonale, taxachauffører, lokalguider osv. På hoteller, restauranter, cafeer osv. forventes det, at du giver ca. 10 % af regningens pris i drikkepenge. Bemærk, at der enkelte steder er lagt en ”service charge” på regningen, i så tilfælde forventes du ikke at give yderligere drikkepenge.

Elektricitet:
I Tyrkiet benyttes 220 Volt som i Danmark. Det kan anbefales at medbringe adapter til elektriske apparater med trebenet stik, da stikdåserne i Tyrkiet kun er til to ben.

Mad og drikke:
Det tyrkiske køkken er alsidigt og internationalt. Hotellerne tilbyder ofte retter i buffetform med et internationalt præg. Tyrkiet er bedst kendt for sine kebab-sandwiches. Hvis du kan lide søde sager, kan nu nyde en kop tyrkisk te eventuelt med et lækkert stykke baklava til.

Vi anbefaler, at du kun drikker vand fra flaske og aldrig fra hanen, og at du er varsom med isterninger, med mindre disse er lavet på kildevand.

Mobiltelefon:
En dansk mobil virker som udgangspunkt også i Tyrkiet. Tjek eventuelt for en sikkerheds skyld med din telefonudbyder, om du er tilmeldt udlandstelefoni. Vær varsom med brug af dataroaming, da dette er meget dyrt på et dansk abbonement i Tyrkiet. Det kan ofte betale sig at købe et telefonkort i Tyrkiet, hvis du gerne vil ringe hjem i løbet af ferien.

Transport:
Det er nemt og billigt at komme rundt med de lokale minibusser, ”dolmus”. Der står i forruden, hvor bussen kører til, og når du rækker hånden ud, stopper bussen. Du betaler blot, inden du stiger af. Bussen stopper hvor som helst på ruten. De offentlige busser, der kører mellem byerne, er af høj kvalitet og til meget rimelige priser. Desuden er det stadig billigere at køre i taxa i Tyrkiet end i Danmark, men det anbefales at aftale en fast pris inden turens start.

Helligdage:

* Børnenes dag den 23/4

* Atatürk mindedag, ungdoms- og sportsdag den 19/5

* Sejrsdag den 30/8

* Republikkens dag den 29/10

* Fejring efter Ramadanen

Pas & visum:
Danske statsborgere behøver ikke visum i forbindelse med rejser under tre måneders varighed til Tyrkiet. Dit pas skal være gyldigt mindst 150 dage (ca. fem måneder) ved indrejse. Rejser du eller en af dine rejsefæller på fremmedpas eller på pas fra tredje land, beder vi dig venligst kontakte den tyrkiske ambassade vedrørende eventuelle visumregler.

Rejseforsikring:
Den offentlige sygesikring dækker ikke i Tyrkiet. Det er derfor yderst vigtigt at være dækket af en rejseforsikring, når du rejser på ferie til Tyrkiet. Med en rejseforsikring vil du få aktiv og professionel hjælp på stedet, hvis uheldet er ude. Du kan tegne rejseforsikring gennem Sunweb hos AXA forsikring.

Rejsevejledning:
Vi anbefaler dig at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning til Tyrkiet på
https://um.dk/ 

Vaccination:
Der kræves ingen vaccinationer for at rejse til Tyrkiet. Vi anbefaler dog, at du spørger din egen læge til råds eller læser nærmere på
https://www.vaccination.dk/. 

Nødstilfælde:

Politiets alarmnummer i Tyrkiet er 155. For ambulancen skal du ringe 112, og nødnummeret til brandvæsenet er 110.

Betaling af udflugter mm.:
Betaling af udflugter og anden betaling til guiden foretages i euro eller med betalingskort.