Bæredygtig & ansvarlig turisme

 1. Hjem
 2. Ansvarligturisme

Sammen går vi mod en mere bæredygtig fremtid

Hos Sunweb mener vi, at alle fortjener en ferie, hvor de kan tage en pause fra hverdagen, genoplade batterierne og skabe minder for livet. Vores mål er at tilbyde personaliserede rejser til alle. Men hvis vi fortsat vil gøre dette på en ordentlig og ansvarlig måde, er vi som branche nødt til at reagere på de aktuelle tendenser og tage hensyn til bæredygtig udvikling.

Vi kan ikke løbe fra, at det at rejse har en negativ indvirkning på miljøet og klimaet. Og lad os være helt ærlige: 100% bæredygtige rejser findes ikke. Vi er dog overbevist om, at det er muligt at reducere den negative indvirkning af at rejse, særligt ved at øge den positive.

Hos Sunweb har vi til måls at blive den førende digitale ferieekspert i Europa, og vi ønsker at være med til at forme fremtidens rejser. For at opnå dette er det vores ansvar at gøre vores økosystem mere bæredygtigt. Men det kan vi naturligvis ikke gøre alene. Sammen med vores kunder, vores leverandører, partnere og kolleger kan vi øge initiativerne mod en mere ansvarlig turisme.

På den måde vil vores fremtidige generationer kunne nyde al den skønhed, som vores smukke verden har at byde på.

 

Sunweb er Travelife-certificeret!

 

Sunweb har for nylig modtaget Travelife-certifikatet for bæredygtighed. Travelife er et internationalt anerkendt certificeringsprogram - af Global SustainableTourism Council (GSTC) - specialiseret i bæredygtig forvaltning af rejsebranchen. I modsætning til mange andre rejseselskaber lykkedes det os at opnå den højeste status, nemlig “Travelife Certified”. Vi er blevet overrakt dette certifikat, efter at en uafhængig revision kunne vurdere os positivt på omkring 255 punkter vedrørende bæredygtighed og virksomhedens sociale ansvar. Vi bærer naturligvis dette certifikat med stolthed, og vil fortsætte med at forbedre de nuværende bæredygtighedsinitiativer, så vi kan gøre os fortjent til certifikatet igen om to år.

Mod en "ledende rolle" i 4 ud af 17 bæredygtige målsætninger

I 2015 opstillede FN 17 bæredygtige initiativer som formede nye globale målsætninger for bæredygtighedSunweb Group fokuserer på 4 af de 17 målsætninger for bæredygtig udvikling (SDG'er), da disse giver os mulighed for at få størst indflydelse som rejseorganisation. 

De målsætninger, som vi ønsker at bidrage til, er:

 

1. Sundhed & velvære 

  

Gode sundheds- og levevilkår fremmer sikkerhed og øger den (lokale) økonomi. 
Sunweb Group lægger stor vægt på medarbejdernes velbefindende. Vi sætter vores medarbejdere i centrum, og ser derved positive resultater. Som resultat heraf skaber vi engagerede medarbejdere, der tør tage ansvar. Vi sørger for gode faciliteter og et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Vi opfordreogså vores medarbejdere til at følge uddannelseskurser og tilskynder personlig udvikling. En medarbejder, der føler sig værdsat og tilfreds, er en god ambassadør!
På destinationerne samarbejder Sunweb Group med partnere, der tilbyder gode arbejdsforhold, lige muligheder og fair lønninger til medarbejderne.

 

2. Ansvarligt forbrug & produktion 

  

 • Vi ønsker at begrænse affaldsproduktionen betydeligt på vores kontorer og på vores destinationer. Vi er fx meget opmærksomme på at reducere forbrugen af plastik, og vi investerer sideløbende i produkter, der kan genbruges. (flasker, service, bestik). 

 • Vi stimulerer beskæftigelsen på destinationerne ved at samarbejde med lokale agenter og transportvirksomheder, der fremmer det lokale miljø og de lokale produkter. 

 • Vi organiserer tiltag, der gør strande, skrænter og klipper fri for affald.

 

3. Klimaindsats

 

 • Vi tilskynder vores medarbejdere til at benytte offentlig transport. 

 • Vores kontorer bruger grøn energi

 • Vi bruger ikke gas på vores hovedkontor. Vi regulerer hovedsageligt temperaturen i bygningen vha. vedvarende, grønne energikilder.

 • Når vi køber vores kontorartikler, er vi opmærksomme , om de er miljøvenligt produceret og/eller FSC-certificeret.

 

4. Igennem partnerskaber når vi hurtigere i mål

  

 • Sammen med vores partner Transavia har vi foretaget en stor investering i bæredygtigt flybrændstof også kendt som SAF (Sustainable Aviation Fuel). SAF reducerer CO2-udledning med mindst 75 % i forhold til brugen af traditionelle fossile brændstoffer og er i øjeblikket det mest bæredygtige brændstofalternativ.

 • For at nå vores mål så effektivt som muligt er vi overbevist om, at vi skal arbejde sammen. Gennem gode partnerskaber kan vi tage yderligere fat på og udbrede vores fælles principper og værdier på globalt, regionalt og lokalt plan.

 • Sunweb Group arbejder tæt sammen med TravelifeTravelife,et internationalt anerkendt ledelses- og certificeringssystem for rejseorganisationer og overnatningssteder, der ønsker at drive bæredygtig forretning. 

Vi opbygger et mere bæredygtigt økosystem på vores destinationer

 • På vores feriedestinationer samarbejder vi med pålidelige lokale agenter, transport- og udflugtsvirksomheder samt overnatningssteder. 

 • Med dette støtter vi ikke bare den lokale økonomi, men vi opfordrer dem også til at drive en bæredygtig forretning. Sammen med vores partnere arrangerer vi for eksempel sjove, unikke aktiviteter på feriedestinationerne såsom oprydningssaktioner på strande og skipister, madlavningsworkshops på lokale restauranter samt vandre- og cykelture. Ydermere tilbyder vi kun udflugter, der yder et positivt bidrag til mennesker, dyr og natur.

Mere bæredygtig gennem samarbejde med de rigtige partnere

Hos Sunweb arbejder vi trin for trin på at gøre vores forretningstiltag mere bæredygtige. For at opnå dette er samarbejde afgørendenår vi bygger bro mod bedre vilkår. For vi ønsker ikke kun at blive mere bæredygtige internt, vi ønsker også, at vores partnere, destinationer og overnatningssteder skal handle på en socialt ansvarlig og bæredygtig måde. Takket være vores internationale netværk kan vi indgå partnerskaber og inspirerer omkring vejen dertil. 

  

 • Vi samarbejder med mange overnatningssteder om vores bæredygtighedsambitioner. Mange af dem har et bæredygtighedsstempel, der er anerkendt af Global SustainableTourism Council (GSTC). GSTC er en uafhængig international organisation, der samarbejder med FN. Et af vores mål er, at alle vores partnere skal have et bæredygtighedscertifikat inden for 3 år. For at opnå dette støtter og udveksler vi viden og erfaringer imellem vores partnere. Vi er også opmærksom på, om vores partnere har adgang til de rigtige værktøjer, uddannelse og ekspertise for at blive mere bæredygtige.

Bæredygtig udvikling for vores medarbejdere gennem Sunweb Group Academy

Sunweb Group Academy: #letsgrowtogether

Sunweb Group Academy er stedet for konstant udvikling og forbedring. Her kan medarbejderne udvide deres viden og færdigheder og vokse personligt og professionelt. Den består af en refleksionsog udviklingscyklus med forskellige "Learning Labs". 

 

Inden for denne cyklus reflekterer folk over deres ambitioner, bl.a. ved at have gode samtaler med folk omkring dem. Når tilbagemeldingerne er blevet indsamlet, færdiggøres en handlingsplan for udvikling. På baggrund af denne plan kan man vælge en af de Learning Labs, der passer til ens aktuelle udviklingsbehov.

Sunweb Group Academy er et stedhvor medarbejderne kan lærevokse og udvikle sig selv sammen med kollegaer. 

 

Sunweb Group opererer ud fra de højeste standarder for integritet og stræber efter at fungerer som rollemodel i rejsebranchen. Dette skaber tillid hos alle Sunweb Group’s interessenter; vores kunder, partnere, leverandører, aktionærer og medarbejdere. Sunweb Group har udarbejdet et integritetskodeks, der indeholder regler for adfærd for virksomhedens ledelse, medarbejdere og andre personer, der handler på vegne af Sunweb Group. På den måde styres og identificeres vores omdømme, risici og muligheder. Integritetskodekset indeholder adfærdsregler om følgende emner:

 

 • Politik mod svindel, misbrug og whistleblowers

 • Interessekonflikter

 • Bekæmpelse af bestikkelse og korruption

 • Bekæmpelse af hvidvaskning af penge og urimelige handelssanktioner

 • Fortrolige oplysninger

 

Interne initiativer

 

Vi mener, at det er vigtigt, at vores kolleger også er involveret i vores bæredygtighedsinitiativer. Kun på den måde kan der opstå omfattende opbakning. Vi skaber bevidsthed og engagement blandt vores medarbejdere gennem kommunikationkurser og workshops, hvor bæredygtighedsbegrebet bliver konkret og håndgribeligt. Vi mener, at en bæredygtig virksomhedskultur kun kan lykkes, hvis alle medarbejdere forstår, hvad vi står for som organisation, og dermed kan foregået godt eksempel som entusiastiske ambassadører. 

Vores virksomhed og vores kollegaer deltager forskellige velgørende organisationer

 
 • Vi er hovedpartner i Eneco Clean the Beach-projektet, hvor mange strande i Belgien og Nederlandene vil blive gjort fri for affald og plastik. Se: https://enecocleanbeachcup.be/nl

 • Vi organiserer indsamlingskampagner for KWF (Dutch Cancer Society)bl.a. ved at deltage i Rotterdam Marathon. 

 • Vores mål er at gøre feriedestinationer fri for plastik. Sammen med trafikbureauer, lokale myndigheder, hotelejere, agenter og kollegaer ruller vi dette projekt yderligere ud. 

 • Vi har udviklet en Sunweb-app til vores kunder: et praktisk værktøj til at nå ud til og informere vores kunder hurtigt og effektivtDet sparer os for en masse papirfordi vi ikke længere har brug for informationsbøger og skilte på destinationerne

 • Alle kunder modtager en kort undersøgelse, der stiller spørgsmål om bæredygtighed. På denne måde måler vi, hvordan forbrugerne opfatter bæredygtighed, og hvordan vi kan reagere endnu bedre på dette.

Vores kontorer

  

Vi arbejder på at gøre vores kontorer mere bæredygtige. Som en del af vores interne forretningstiltag har vi fastsat en række bæredygtige mål for at opnå dette; 

  

 • Vi ønsker at reducere brugen af plastik og i stedet investere i genanvendelige produkter. Vi har fx forskellige affaldsbeholdere på vores kontorer, hvormed vi kan sortere vores affald. Skraldespande ved alle arbejdsstationer er også blevet mindsket, hvilket sparer os ca. 40.000 plastikposer om året. 

 • Vores kontorbygning i Rotterdam har energimærket A+ og vores kontorer i København, Zurich, Paris og Girona arbejder på at optimere alle scenerier 

 • Vi køber kun bæredygtigt certificerede kontorartikler. 

 • Vi digitaliserer i stigende grad vores arbejdsprocesser. En vigtig del af vores digitaliseringsproces er "papirløse rejser". Det betyder bl.a., at vi trykker så få brochurer og reklamemateriale som muligt, og at vi ikke længere trykker rejsevouchers eller billetter i papirform. 

 • Vi tilbyder vores medarbejdere mulighed for at benytte delebiler og brugen af offentlig transport tilskyndes.

Spørgsmål & kontakt

For yderligere oplysninger eller spørgsmål om bæredygtighed hos Sunweb Group, bedes du sende en e-mail til: