Tilbage

Rejser til Bulgarien

Destination image

Information om landet

Drømmer du om en ferie med lange gyldne sandstrande, lune temperaturer og lave priser, så skal du rejse til Bulgarien. Bulgarien ligger på den østlige del af Balkanhalvøen med en lang kystlinje langs Sortehavet, hvor du finder kilometervis af indbydende sandstrande. Især de smukke sandstrande og det lave prisniveau har i de seneste år gjort Bulgarien til et meget populært rejsemål blandt danske og europæiske ferierejsende.

Bulgarien har det hele – bare meget billigere

Langs Sortehavskysten finder du talrige badebyer af forskellige størrelser med alt hvad du kan tænke dig af moderne faciliteter. Her er noget for et hvert temperament, uanset om du drømmer om afslappende dage på stranden, smukke naturoplevelser, spændende seværdigheder eller hæsblæsende natteliv. Når du rejser til Bulgarien, kan du desuden nyde godt af et prisniveau, der stort set ikke findes lavere i Europa.

Ferie i Bulgarien - Ren afslapning eller sjove nætter på dansegulvet?

Vil du kombinere afslappende dage på stranden med et natteliv ud over det sædvanlige, så skal du rejse til Sunny Beach. Her byder byens livlige bargade på en overflod af diskoteker, barer og festglade mennesker. Du skal dog ikke mere end få hundrede meter væk for at finde nogle af Bulgariens bedste familiehoteller med All Inclusive og lækre faciliteter for både store og små. Dagtimerne kan med fordel bruges på at dase på stranden eller på at slentre rundt og se på de mange butikker, som findes langs strandepromenaden og i de tilstødende gader. Langs stranden finder du desuden et livligt forlystelsesliv med masser af vandsport og aktiviteter for hele familien. Når sulten melder sig, byder Sunny Beach i sandhed på restauranter for en hver smag. Her kan du få stillet sulten i alt fra sushi og burger til specialiteter fra det baltiske køkken – og endda til en rigtig god pris.

Spændende seværdigheder og vidunderlige sandstrande

Du skal ikke langt uden for Sunny Beach for at finde badebyer med et langt lavere tempo, og vil du nyde ferien i Bulgarien omgivet af en roligere atmosfære og med let adgang til vidunderlige sandstrande, så kan vi anbefale at rejse til fx Obzor, Pomorie, Byala og Sveti Vlas. Nord for Varna finder du den lille og hyggelige feriedestination Albena, der ligger mellem skovklædte bakker og på en dejlig, børnevenlig sandstrand. Længere nordpå ligger storbyen Golden Sands, der udover en smuk gylden sandstrand også har mange restauranter og barer, så du kan nyde en aften i byen. Vil du krydre ferien med kulturelle oplevelser og spændende historiske seværdigheder, så rejs til Nessebar, hvor smukke historiske bygninger og smalle gader danner rammen om den stemningsfulde by, hvor du uden tvivl vil få fornemmelsen af at være havnet i en anden tidsalder.

Stort udvalg af rejser til Bulgarien

Sunweb har et stor udvalg af billige rejser til Bulgarien og tilbyder både billige All Inclusive hoteller og lejligheder, hvor du selv kan lave mad. Vi har indkvartering af høj standard til de kræsne gæster og små, simple hoteller til dem, som vil på en billig ferie. Uanset om beliggenhed eller pris er vigtigst for dig, så har vi det perfekte hotel, og når du rejser til Bulgarien, ankommer du hurtigt til dit ferieparadis - flyvetiden er under tre timer.

Vis mere Vis mindre

Populære destinationer i Bulgarien

Mest populære regioner

Gennemsnitstemperaturer

Praktisk information

Hovedstad
Hovedstaden er Sofia.

Tid
Bulgarien er en time foran Danmark .

Sprog
Det officielle sprog er bulgarsk. De fleste i turistbranchen taler engelsk.

Valuta
Den officielle valuta er Leva. 1 Leva (BGN) svarer til ca. 3,80 DKK (oktober 2014). Det anbefales ikke at veklse penge i lufthavnen.

Drikkepenge
Det er normalt at give 10 % af det samlede beløb i drikkepenge på barer og restauranter i Bulgarien.

Elektricitet
220 volt ligesom i Danmark, og du behøver ikke bruge en adapter.

Vand
Det anbefales ikke at drikke vand fra hanen. Vand på flaske kan købes overalt, oftest til en lav pris.

Mad
Bulgarien er berømt for sine fiske-og kødretter inspireret af det tyrkiske køkken. Kebabcheta, grillet kød med forskellige saucer er også en oplevelse værd. Bulgarien producerer selv honning i stor stil, og bulgarsk yoghurt med honning vil ofte være på menuen.

Mobiltelefon
Din danske mobiltelefon virker også i Bulgarien. Vær opmærksom på, at det ofte vil være dyrt at bruge dataroaming. Vi anbefaler, at du kun benytter Internettet fra din mobil eller tablet, når du kan tilslutte wi-fi.

Rejsedokumenter
Når du rejser til Bulgarien, skal dit pas være gyldigt i mindst 3 måneder efter hjemkomsten.

Nødstilfælde
Nødopkaldsnumre til politiet i Bulgarien er 166. Hvis du har brug for en ambulance eller i tilfælde af en nødsituation, ring 150 .

Høj - og lavsæson
Højsæsonen i Bulgarien løber fra midt juni til midt august. Uden for højsæsonen må det forventes at en del restauranter og visse dele af forlystelseslivet på feriedestinationerne er lukket.

Til toppen