1. Hjem
  2. Rejser
  3. Bulgarien
Bulgarien

Rejser til Bulgarien

Drømmer du om en ferie med lange gyldne sandstrande, lune temperaturer og lave priser, så skal du rejse til Bulgarien. Bulgarien ligger på den østlige del af Balkanhalvøen med en lang kystlinje langs Sortehavet, hvor du finder kilometervis af indbydende sandstrande. Især de smukke badestrande og det lave prisniveau har i de seneste år gjort Bulgarien til et meget populært rejsemål blandt danske og europæiske ferierejsende.

Rejs til Bulgarien og nyd en ferie med det hele – bare meget billigere

Langs Sortehavskysten finder du talrige badebyer af forskellige størrelser med alt hvad du kan tænke dig af moderne faciliteter. Her er noget for et hvert temperament, uanset om du drømmer om afslappende dage på stranden, smukke naturoplevelser, spændende seværdigheder eller hæsblæsende natteliv. Når du rejser på ferie til Bulgarien, kan du desuden nyde godt af et prisniveau, der stort set ikke findes lavere i Europa.

Ferie i Bulgarien - Ren afslapning eller sjove nætter på dansegulvet?

Vil du kombinere afslappende dage på stranden med et natteliv ud over det sædvanlige, så skal du rejse til Sunny Beach. Her byder byens livlige bargade på en overflod af diskoteker, barer og festglade mennesker. Du skal dog ikke mere end få hundrede meter væk for at finde nogle af Bulgariens bedste familiehoteller med All Inclusive og lækre faciliteter for både store og små. Dagtimerne kan med fordel bruges på at dase på stranden eller på at slentre rundt og se på de mange butikker, som findes langs strandpromenaden og i de tilstødende gader. Langs stranden finder du desuden et livligt forlystelsesliv med masser af vandsport og aktiviteter for hele familien. Når sulten melder sig, byder Sunny Beach i sandhed på restauranter for en hver smag. Her kan du få stillet sulten i alt fra sushi og burger til specialiteter fra det baltiske køkken – og endda til en rigtig god pris

Ferie ved Sortehavet: spændende seværdigheder og skønne sandstrande i Bulgarien

Du skal ikke langt uden for Sunny Beach for at finde badebyer med et langt lavere tempo, og vil du nyde ferien i Bulgarien omgivet af en roligere atmosfære og med let adgang til vidunderlige sandstrande, så kan vi anbefale at rejse til fx Obzor, Pomorie, Byala og Sveti Vlas. Nord for Varna finder du den lille og hyggelige feriedestination Albena, der ligger mellem skovklædte bakker og på en dejlig, børnevenlig sandstrand. Længere nordpå ligger storbyen Golden Sands, der udover en smuk gylden sandstrand også har mange restauranter og barer, så du kan nyde en aften i byen. Vil du krydre ferien med kulturelle oplevelser og spændende historiske seværdigheder, så rejs til Nessebar, hvor smukke historiske bygninger og smalle gader danner rammen om den stemningsfulde by, hvor du uden tvivl vil få fornemmelsen af at være havnet i en anden tidsalder.

Få mere ferie for pengene med en billig rejse til Bulgarien

Vi har et bredt udvalg af billige rejser til Bulgarien og tilbyder både gode All Inclusive hoteller til lave priser og lejligheder, hvor du selv kan lave mad med rigelig plads til alle. Vi har ophold af høj standard til de kræsne gæster og små, simple hoteller til dem, som vil på en billig ferie med mere for pengene. Uanset om beliggenhed eller pris er vigtigst for dig, så har vi det perfekte hotel, og når du rejser til Bulgarien, ankommer du hurtigt til dit ferieparadis - flyvetiden er under tre timer.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
1ºC
8ºC
13ºC
15ºC
21ºC
26ºC
29ºC
30ºC
26ºC
18ºC
12ºC
6ºC
Min. temp.
-4ºC
0ºC
4ºC
5ºC
12ºC
17ºC
18ºC
19ºC
16ºC
9ºC
5ºC
-1ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad

Hovedstaden er Sofia.
Tid

Bulgarien er en time foran Danmark.

Sprog

Det officielle sprog er bulgarsk. De fleste i turistbranchen taler engelsk.
Valuta

Den officielle valuta er Leva (BGN). Det anbefales ikke at veklse penge i lufthavnen.
Drikkepenge

Det er normalt at give 10 % af det samlede beløb i drikkepenge på barer og restauranter i Bulgarien.
Elektricitet

220 volt ligesom i Danmark, og du behøver ikke bruge en adapter.
Vand

Det anbefales ikke at drikke vand fra hanen. Vand på flaske kan købes overalt, oftest til en lav pris.
Mad

Bulgarien er berømt for sine fiske-og kødretter inspireret af det tyrkiske køkken. Kebabcheta, grillet kød med forskellige saucer er også en oplevelse værd. Bulgarien producerer selv honning i stor stil, og bulgarsk yoghurt med honning vil ofte være på menuen.

Mobiltelefoni

Din danske mobiltelefon virker også i Bulgarien. Vær opmærksom på, at det ofte vil være dyrt at bruge dataroaming. Vi anbefaler, at du kun benytter Internettet fra din mobil eller tablet, når du kan tilslutte wi-fi.
Rejsedokumenter

Når du rejser til Bulgarien, skal dit pas være gyldigt i mindst 3 måneder efter hjemkomsten.

Nødstilfælde

Nødopkaldsnumre til politiet i Bulgarien er 166. Hvis du har brug for en ambulance eller i tilfælde af en nødsituation, ring 150 .
Høj - og lavsæson

Højsæsonen i Bulgarien løber fra midt juni til midt august. Uden for højsæsonen må det forventes at en del restauranter og visse dele af forlystelseslivet på feriedestinationerne er lukket.