1. Hjem
  2. Rejser
  3. Frankrig
Frankrig

Rejser til Frankrig

Pragtfulde strande, vanvittigt alpelandskab, berømte vinregioner, historiske byer og hundredvis af maleriske landsbyer. Disse ingredienser, kombineret med fransk gastronomi og lækre vine, gør Frankrig til et vidunderligt land at tage på ferie i.

Betagende bjergtoppe og smukke strande

Landskabet i Frankrig er så varieret, at landet er ideelt til alle ferietyper. Tag for eksempel de franske alper, som er et sandt paradis for vintersportsentusiaster, og når sneen har givet plads til store grønne græsmarker, er det et yndet sted blandt cyklister, mountainbikere, vandrere og andre aktive mennesker. Solbadere kan også forkæle sig selv på en ferie i Frankrig, da landet har utallige smukke strande: langs vestkysten kan du slå dig ned på perlehvide sandstrande, gyldne strande findes i Languedoc-Roussillon og Côte d'Azur-regionerne, og du kan solbade på en idyllisk bounty-strand på den smukke ø Korsika.

Oplev Frankrigs mange skatte på en bilferie

 Frankrig har også et væld af kultur: landet har hundredvis af seværdigheder, smukke monumenter, fascinerende byer og interessante museer fordelt over hele landet. Vigtige must-sees på din bilferie i Frankrig omfatter det imponerende Château de Versailles, Saint-Michel-klosteret og selvfølgelig det berømte Eiffeltårn i Paris. Frankrig har desuden eventyrlige slotte og er i høj grad påvirket af renæssancen.

Smag på Frankrigs berømte vine

De fleste kender allerede de verdensberømte vinregioner Bordeaux og Champagne, men landets største vinregion er Languedoc-Roussillon. Det strækker sig over næsten hele regionen, er tre gange så stort som Bordeaux og er endda det største vindyrkningsområde i verden. Området begynder vest for byen Nîmes og fortsætter til Perpignan ved foden af Pyrenæerne. Vinmarkerne ligger langs Middelhavskysten. Det gunstige, konstante klima gør det muligt at dyrke gode druer, som kan bruges til at producere lækre vine, der passer fremragende til en krydret roquefort eller en cremet Pélardon (gedeost).

 

 

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
10ºC
12ºC
15ºC
17ºC
18ºC
22ºC
26ºC
26ºC
23ºC
19ºC
14ºC
13ºC
Min. temp.
3ºC
5ºC
7ºC
9ºC
11ºC
15ºC
18ºC
17ºC
14ºC
13ºC
8ºC
7ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Frankrigs hovedstad er Paris.

Sprog:
Det officielle sprog er fransk.

Tid:
Der er ikke tidsforskel mellem Danmark og Frankrig. Dette gælder både sommer og vinter.

Valuta:
Frankrigs officielle valuta er euroen. Det er ikke noget problem at hæve kontanter. Der findes hæveautomater næsten overalt, hvor du kan hæve kontanter. Mange steder er det også muligt at betale med kreditkort.

Spænding:
Spændingen er 230 volt. Nogle jordede stikkontakter har en anden form. Du kan bruge et adapter (rejse)stik til dette formål.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetskort.

Nødnummer
Alarmnummeret i Frankrig til politi, ambulance og brandvæsen er 112.

Rejse i bil til Frankrig:
*Hastighedsgrænsen på motorveje er 130 km/t. Hastighedsgrænsen for førere, der har haft kørekort i mindre end 2 år, er 110 km/t.
* Der er vejafgifter på de fleste franske motorveje
* I nogle byer er det obligatorisk at have et miljømærkat. Hvis du kører langs Paris' ringvej, Boulevard Périphérique, skal du i mange tilfælde også have et miljømærkat. Vignetten kan ikke fås ved vejsiden, men kan kun bestilles online. Det franske politi anbefaler, at du printer ansøgningsskemaet og bekræftelsen ud og tager den med dig, hvis vignetten ikke leveres med posten i tide. Bestillingsformularen kan findes på dette websted: https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu
* I Frankrig er det obligatorisk at have følgende ting med i bilen: Faretrekant og sikkerhedsvest med refleksstriber. Føreren skal bære dem, når han/hun efterlader bilen ved vejkanten uden for bebyggede områder i tilfælde af nedbrud eller ulykke. (Sikkerhedsveste kan bl.a. købes hos ANWB), og når du rejser til Frankrig, skal du også have en ildslukker med i bilen.

Mad og drikke:
Du pain, du vin.... Mad er en meget vigtig del af livet i Frankrig. Det franske køkken er fremragende, og udvalget af (regionale) retter er stort. Der findes mere end 400 forskellige ostetyper, herunder brie, roquefort og reblochon. Hver region har sine egne pølser, brødtyper og naturligvis fantastiske vine fra Bourgogne, Bordeaux, Médoc - og sidst men ikke mindst Champagne. Blandt de kendte regionale retter kan nævnes cassoulet (pølsegryde) og bouillabaisse (provencalsk fiskesuppe fra Marsseille). 

Drikkepenge:
I Frankrig er det almindeligt at give ca. 5 % i drikkepenge på barer og restauranter.

Åbningstider:
I Frankrig har butikkerne normalt åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 09:00 eller 10:00 til 18:30 eller 19:30. I mindre byer er butikkerne lukket fra kl. 12:00 til 14:00 og lørdag eftermiddag. Stormagasinerne har åbent mandag til lørdag fra kl. 9:00 eller 10:00 til kl. 20:00. Bagerier lukker ofte kl. 13:00. Nogle bagerier har åbent sent om eftermiddagen/tidligt om aftenen og om morgenen om søndagen.

Badetøj:
I franske svømmehaller er det obligatorisk for mænd at bære stramme badebukser.

Alder:
For at tage på ferie til Frankrig skal du altid have en person på 18 år eller derover med.