Tilbage

Rejser til Kos

Destination image

Information om regionen

Den populære græske ø, Kos, er beliggende i Ægæerhavet få kilometer fra den charmerende, tyrkiske kystby, Bodrum. Kos har kun ca. 20.000 indbyggere, og øen har en meget beskeden størrelse sammenlignet med f.eks. Rhodos og Kreta. Men Kos har alligevel gjort sig bemærket – både i historiebøgerne og som eftertragtet feriedestination for mange mennesker fra det meste af verden.

Oplev de spændende seværdigheder i Kos by

Øens hjerte er uden tvivl Kos by på den nordøstlige kyst. Her finder du havnen, hvorfra der afgår både til Bodrum, Rhodos, Samos, Thessaloniki og flere andre græske øer i sommersæsonen. Her ligger også en af øens største seværdigheder, Johanniterriddernes borg fra starten af det 14. århundrede, hvor du kan mærke århundreders historie, når du slentrer rundt i området.

Nyd de mange solskinstimer på en af Kos' dejlige strande

Mere end halvdelen af Kos' kyststrækning er strand, så øen er oplagt til en badeferie. De fleste strande er med småsten eller rullesten, men der findes også nogle gode sandstrande. I Kos by er der en lille strand, men Lambi Beach vest for Kos by er bedre. Her er en sandstrand, hvor du kan leje solsenge og parasoller, samt restauranter og barer langs stranden. Vi kan også anbefale Kos' mest besøgte strand, Tigaki Beach, 3 km øst for Kos by. Her er børnevenligt og en behagelig sandbund. Her tilbydes også forskellige vandsportsaktiviteter. Mange mener, at Paradise Beach, ca. 45 km fra Kos by på øens sydkyst, er Kos' bedste sandstrand. Her kan du nyde solen og havet, og når sulten melder sig, er der et par hyggelige taverner langs stranden.

Mød det ægte Grækenland i Kos' landsbyer

Søger du oplevelser uden for byen, bør du besøge nogle af de smukke bjerglandsbyer langs Dikeos, f.eks. Asfendiou og Zia. Udover at nyde en god, græsk frokost kan du lade dig friste af velduftende krydderier, oliven og honning, der sælges til attraktive priser, og hvis du bliver længe nok, kan du nyde en af øens flotteste solnedgange.

Mange gæster på Kos foretrækker at cykle rundt på øen pga. de korte afstande og den smukke natur, og du kan leje cykler på de fleste hoteller og i udlejningsbutikker rundt omkring på øen.

Rejs til Kos med Sunweb

Sunweb tilbyder et stort udvalg af lejligheder og All Inclusive hoteller på Kos, og vi anbefaler denne populære destination til både børnefamilier, unge og voksne. Vi tilbyder dansk guideservice på Kos i hele sæsonen.

Vis mere Vis mindre
Rejser til Kos

Fly information

I 2019 kan du flyve med Sunweb fra Billund til Kos hver torsdag i hele sæsonen samt fra København hver torsdag i skolernes sommerferie. Vi flyver med Norwegian fra Billund og med SAS fra København. Flyvningen tager ca. 3 timer og 30 minutter.

Ved ankomst til Kos Lufthavn mødes du af vores danske guide eller en lokal, engelsktalende repræsentant fra Sunweb.

Transfer

* Transfertiden til Kardamena er ca. 30 min.

* Transfertiden til Kos by/Lambi/Psalidi er ca. 45-60 min.

* Transfertiden til Mastichari er transfertiden ca. 30 min.

* Transfertiden til Tigaki er ca. 30 min.

Transfertiden varierer alt efter hotellets placering og antal stop undervejs. Har du bestilt en pakkerejse med fly og hotel, er transfer altid inkluderet fra lufthavnen til hotellet tur/retur.

Flytider

I mange tilfælde vil du modtage flytider, når du booker online. Hvis afgange ikke blev vist, er de endnu ikke er kendt af os. Alle offentliggjorte flytider kan ændres uden forbehold.

Rejsedokumenter

Du vil modtage rejsedokumenter med flyplanen senest 3 uger før afrejse. Disse skal udprintes og medbringes i lufthavnen til check-in.

Bemærk venligst: Fornavn og efternavn skal staves som angivet i dit pas. Hvis dit navn er stavet forkert, kan det give problemer ved check-in og kan medføre boardingafvisning. Det er altid dit eget ansvar at tjekke, at navne er stavet som angivet i dit pas.

Udflugter

Sunweb tilbyder et stort udvalg af udflugter på Kos. Nedenfor ses et udvalg af det vi tilbyder. Vores udflugter tilbydes fortrinsvist med lokal, engelsktalende guide. Udflugtsprogram udleveres på destinationen ved ankomst. Vi tager forbehold for ændringer.

Ørundtur

På denne spændende tur besøger vi flere af de små, hyggelige landsbyer på Kos og lærer mere om øen, dens indbyggere og den græske kultur. Vi besøger bl.a. de smukke bjerglandsbyer, Pili og Zia, og vi stopper også ved den imponerende Antimachia borg fra det 14. århundrede, der ligger ved Kadamena. På den anden side af øen kører vi til landsbyen Kefalos og stopper ved den smukke Kamari-bugt, hvor der både er tid til en svømmetur og en bid frokost. Sunwebs ørundtur på Kos anbefales til hele familien.

Nissyros

Kos' lille, smukke naboø, vulkanøen Nissyros, byder på enestående naturoplevelser og en interessant historie. Vi sejler fra Kardamena til Nissyros' hovedby, Mandraki. Herfra køres i bus til vulkankrateret, Stefanos, der blev dannet i 1400-tallet. Den engelsktalende lokalguide fortæller både om de geologiske fakta og om den græske mytologi, der hævder, at øen blev skabt, da Poseidon i vrede skar en en klippe af Kos og kastede den mod sin fjende, jætten Polyvotis. Klippen - og jætten - sank til bunds, og Nissyros blev skabt. Vulkanens udbrud mentes at være Polyvotis' vrede åndedrag. Du får mulighed for at vandre i vulkankrateret, inden turen går tilbage til Mandriki. Her kan du finde en hyggelig taverna og spise en god, græsk frokost, eller du kan tage de 120 trappetrin op til nonneklostreret, Panagias Spilianis, og nyde den betagende udsigt.

Ægæisk Cruise

Sunweb tilbyder dig at opleve 3 græske øer på én dag! En skøn og afslappende dag på havet for hele familien, hvor vi sejler fra Kos og derudover besøger to af de nærliggende øer, Kalymnos og Pserimos. Turen foregår ombord på én af de klassiske, smukke græske træbåde, Kaiki. Første stop er øen Kalymnos, der er kendt for sine natursvampedykkere. Kalymnos er en af de største øer i den dodekanesiske øgruppe med sine ca. 16.000 indbyggere. Vi besøger en svampe workshop, hvor du kan se, hvordan natursvampene behandles, og hvor den engelsktalende lokalguide fortæller nærmere om naturproduktet. Herefter er der mulighed for at spise frokost. Næste stop på vores bådtur er Pserimos, som har en charmerende lille landsby og en smuk bugt. Du kan tage en svømmetur, solbade eller drikke en iskold frappé på en café. En afslappende dag på havet, hvor du i løbet af én dag har oplevet 3 forskellige øer.

Græsk aften

Har du lyst til at opleve en traditionel, græsk fest? Vil du lære at danse den græske Sirtaki-dans? Så skal du tage med Sunweb til græsk aften! Vi kører med bus til bjerglandsbyen, Zia, hvor du får tid til at se dig lidt rundt i denne charmerende landsby, hvorfra du med en drink i hånden kan nyde en storslået udsigt over Kos. Herefter tager vi på den hyggelige Taverna Fantasia, hvor et lokalt band spiller de gamle, græske sange, og dansere i traditinelle dragter viser dig de forskellige danse. Vil du være med? Der er rig mulighed for selv at deltage i dansene, og stemningen i Taverna Fantasia er god og indbydende med mad og vin hele aftenen.

Vejr & klima

Populære destinationer i Kos
Til toppen