Tilbage

Rejser til Egypten

Destination image

Information om landet

Slap af i solen i Egypten

Drømmer du om at skifte den danske vinterkulde og gråvejr ud med kilometervis af vidunderlige sandstrande og sol fra en skyfri himmel – Så vil du elske vores vinterdestination, Egypten. Egypten er en yderst velvalgt destination for dig, som trænger til varme og sol. Med næsten 3.000 solskinstimer om året og gennemsnitstemperaturer i vinterhalvåret på mellem 21 og 30 grader, så er du sikret en ferie med masser af D-vitamin, når du rejser til Egypten. 

Ferie i Egypten – en verden af oplevelser

Fra Gizas pyramider til feriebyerne ved Rødehavet – Egypten er et sammensurium af oplevelser og sanseindtryk og ikke mindst et land med store kontraster. Allerede ved indflyvningen mod Rødehavskystens frodige oaser, kan du fra luften fornemme landskabets store forskelligheder; Ørkenens endeløse dyner af gyldent sand strækker sig, så langt øjet rækker og afbrydes kun af de frodige områder, som snor sig langs Nilens breder. Langs Rødehavet ligger den ene veletablerede ferieby efter den anden og fungerer som smukke oaser mellem den golde ørken og det indbydende Rødehav.

På eventyr under havets overflade

En ferie ved Rødehavet i Egypten er en ferie med fokus på afslapning, selvforkælelse og dejlige dage ved stranden. Uanset om du vil holde ferie i stemningsfulde El Gouna, i familievenlige Makadi Bay eller i Rødehavskystens livlige hjerte, Hurghada, så har du mulighed for at slappe af ved de mange vidunderlige sandstrande, som strækker sig langs Egyptens Rødehavskyst. Det er dog ikke kun det fine gyldne sand og de mange solskinstimer, som lokker besøgende fra hele verden til Rødehavet. Området er et fantastisk sted at udforske livet under havets overflade. Her kan du snorkle rundt i havets overflade og opleve nogle af verdens mest farverige fisk på en smuk kulisse af betagende, smukke koraller. Vil du ikke nøjes med at svømme rundt i overfladen, har du også rig mulighed for at melde dig til en af de mange dykkerskoler, som tilbyder undervisning på alle niveauer.

Rejs til Egypten med Sunweb

Sunweb tilbyder et godt udvalg af rejser til Egypten. Vi har mange dejlige hoteller langs Rødehavet, hvor du kan slappe ved poolen og benytte dig af en række gode faciliteter. Langt de fleste af vores hoteller i Egypten er med All Inclusive, så du for en stund kan glemme alt om madlavning og indkøb og bare lade dig forkæle. Uanset om du har samlet hele familien til en skøn ferie, eller du har taget din bedre halvdel med på en romantisk pause fra hverdagen, så har vi helt sikkert det hotel, som passer til din ferie i Egypten. Når du rejser til Egypten med Sunweb, tilbyder vi dansk guideservice, så vores guider besøger dit hotel eller et sted i nærheden i løbet af din ferie.

Vis mere Vis mindre

Populære destinationer i Egypten

Mest populære regioner

Gennemsnitstemperaturer

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden i Egypten er Cairo.

Sprog:
Egyptens officielle sprog er arabisk. I turistområderne tales ofte engelsk og/eller fransk.

Tidsforskel:
Om vinteren er Egypten en time foran Danmark. Om sommeren er der ingen tidsforskel, da Egypten ikke har sommertid.

Valuta:
Den egyptiske valuta kaldes pund, og et pund svarer til knap én dansk krone. Mange steder kan du desuden benytte euro eller amerikanske dollars. I de fleste turistområder accepteres de mest almindelige kreditkort, og der findes også hæveautomater, disse er dog jævnligt ude af drift.

Drikkepenge:
Bakshish er det egyptiske ord for drikkepenge, og det er normalt at lægge ca. 10% i drikkepenge.

Religion:
I Egypten er 95% af befolkningen muslimer, og religion spiller en stor rolle i de lokale egypters daglige liv. På feriedestinationerne ved Rødehavet vil du ikke mærke meget til dette, men tager du på udflugt til Luxor eller Cairo, anbefaler vi, at du bærer passende tøj. Sørg for at skuldre og knæ er tildækket.

Specielbagage:
Hvis du ønsker at medbringe specielbagage, kan du angive dette i 'Trin 1' din online booking. Har du angivet dette, kontakter vi dig efter din bestilling, for at arrangere nærmere. Eksempler på specielbagage kan være: dykkerudstyr, golfudstyr, cykel, surfbræt, musikinstrumenter og fiskeriudstyr.

Bemærk, at din specielbagage ikke altid kan medtages i den normale transfer. I nogle tilfælde opkræves et ekstra gebyr for at medtage specialbagage i normal transfer. Dykkerudstyr kan medbringes i normal transfer, uden ekstra omkostninger. I visse tilfælde kan en specialtransfer være nødvendigt. Omkostninger forbundet ved dette, er for egen regning. Når du har angivet specielbagage i din online booking, vil vi efterfølgende gennemgå mulighederne for transfer.

Ramadan:
Ramadanen vil i 2019 ligge mellem 5. maj og 4. juni. Ramadanen er en vigtig højtid i Egypten, og mange butikker og restauranter vil holde lukket i perioden. I de turistede områder langs med rødehavskysten vil mange butikker stadig holde åbent.

Strøm:
I Egypten bruger man 230 volt som i Danmark, stikhullerne er dog ofte smallere end i Danmark, og det kan derfor være nødvenligt med en adapter.

Pas og visum:
Dit pas skal være gyldigt i minimum et halvt år efter indrejse i Egypten. Der kræves visum ved indrejse i Egypten. Der er flere måder at købe visum. Du kan købe visum hos Sunweb i bookingtrin 1 på vores hjemmeside eller over telefonen. Prisen for dette er €28, og du vil i dine rejsedokumenter finde en visum voucher, som du skal printe ud og aflevere til vores repræsentant i lufthavnen, hvorefter du får udleveret visumpapirerne. En anden mulighed er at købe visum ved ankomst til lufthavnen. Prisen for dette er €28, som skal betales kontant. Priserne kan ændres uden varsel af de egyptiske myndigheder. Du kan forvente kø ved skranken for udlevering af visumpapirer og betaling.

Priserne for visum hos lokale visumudbydere kan variere i forhold til vores priser.

På flyet vil du modtage et dokument, som du skal udfylde med dine indrejseoplysninger, og aflevere når du går gennem toldbehandling. Dette er seperat fra det normale visum og pas.

Nødstilfælde:
Hvis du får brug for politiet under din ferie, skal du ringe 122 og ved brand ringes 180. Får du brug for en ambulance, skal du ringe 123.

Åbningstider:
Forretningerne er almindeligvis åbne fra kl. 9 – 13 og fra 17-22, og i turistområderne holdes der sjældent lukket midt på dagen. Det er ikke ualmindeligt at visse forretninger holder lukket fredag og søndag.

Mobiltelefoni:
Hvis du har udenlandstelefoni i dit abonnement, kan du bruge din telefon i Egypten. Da telefontaksterne er høje, kan det dog anbefales at begrænse brug af mobiltelefonen.

Til toppen