1. Hjem
  2. Rejser
  3. Egypten
Egypten

Rejser til Egypten

Drømmer du om at skifte den danske vinterkulde og gråvejr ud med kilometervis af vidunderlige sandstrande og sol fra en skyfri himmel? Så vil du elske vores helårsdestination, Egypten, hvor du altid kan finde billige rejser med All Inclusive. Når du rejser til Egypten er du sikret en yderst velvalgt destination for dig, som trænger til varme og sol på din næste ferie. Med næsten 3.000 solskinstimer om året og gennemsnitstemperaturer i vinterhalvåret på mellem 21 og 30 grader, så er du sikret en ferie med masser af D-vitamin, når du rejser til Egypten. Ikke nok med, at du kan slappe af i solen på hoteller og ferieresorts af højeste klasse og nyde det eksotiske klima og livlige feriestemning, du har også mulighed for at finde billige rejser til Egypten året rundt, hvor du hos os altid er sikret både All Inclusive og direkte fly fra Danmark. Vores store udvalg af lækre 4- og 5 stjernede hoteller indbyder til både en hyggelig og solrig ferie for hele familien eller den uforglemmelige voksenferie du længe har drømt om. Så hvis du til gyldne sandstrande, skønne poolområder og mere ferie for pengene, er en billig rejse til Egypten og de uendelige solskinstimer lige noget for dig.

Rejs til Egypten – en billig ferie i en verden af oplevelser

Fra Gizas pyramider til feriebyerne ved Rødehavet – Egypten som rejsemål er et sammensurium af oplevelser og sanseindtryk, og ikke mindst et land med store kontraster. På din rejse til Egypten kan du ved indflyvningen mod Rødehavskystens frodige oaser, allerede fra luften fornemme landskabets store forskelligheder. Ørkenens endeløse dyner af gyldent sand strækker sig, så langt øjet rækker og afbrydes kun af de frodige områder, som snor sig langs Nilens breder. Langs Rødehavet ligger den ene veletablerede ferieby efter den anden og fungerer som smukke oaser mellem den golde ørken og det indbydende Rødehav. En rejse til Egypten byder på en unik verden fuld af oplevelser og mindeværdige feriestunder.

Nyd en billig rejse til Egypten og gå på eventyr under havets overflade

En rejse til Rødehavet ved Egyptens kyst er en ferie med fokus på afslapning, selvforkælelse og dejlige dage ved stranden. Uanset om du vil holde ferie i stemningsfulde El Gouna, i familievenlige Makadi Bay eller i Rødehavskystens livlige hjerte, Hurghada, så har du mulighed for at slappe af ved de mange vidunderlige sandstrande, som strækker sig langs Egyptens Rødehavskyst. Fælles for alle vores destinationer i Egypten er, at du kan finde billige rejser året rundt uden, at du skal betale ekstra for at holde ferie med All Inclusive. Det er dog ikke kun det fine, gyldne sand og de mange solskinstimer, som lokker besøgende fra hele verden til Rødehavet og indbyder til, at gæster fra nær og fjern rejser til Egypten. Området er et fantastisk sted at udforske livet under havets overflade. Her kan du snorkle rundt i havets overflade og opleve nogle af verdens mest farverige fisk på en smuk kulisse af betagende, smukke koraller. Vil du ikke nøjes med at svømme rundt i overfladen, har du også rig mulighed for at melde dig til en af de mange dykkerskoler, som tilbyder undervisning på alle niveauer.

Ferie med lidt ekstra af det hele – Egypten er rejsen, du ikke glemmer

Vi tilbyder et skønt udvalg af billige rejser til Egypten med hoteller, der passer til alle ønsker og budget. Vi har mange dejlige hoteller og lækre ferieresorts langs Rødehavet, hvor du kan slappe ved poolen og benytte dig af en række gode faciliteter. Alle vores hoteller i Egypten er med All Inclusive, så du er sikret en uforglemmelig rejse med mere af det hele og mulighed for at nyde en ferie uden ekstra regninger. Her kan du for en stund glemme alt om madlavning og indkøb og bare lade dig forkæle. Uanset om du har samlet hele familien til en skøn ferie, eller du har taget din bedre halvdel med på en romantisk rejse væk fra hverdagen, så har vi helt sikkert det hotel, som passer til din rejse til Egypten.

Guideservice:

Når du rejser til Egypten med os, tilbyder vi international guideservice, så vores guider besøger dit hotel eller et sted i nærheden i løbet af din ferie.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
19ºC
20ºC
25ºC
27ºC
31ºC
34ºC
36ºC
36ºC
33ºC
30ºC
26ºC
21ºC
Min. temp.
10ºC
11ºC
15ºC
18ºC
22ºC
25ºC
27ºC
27ºC
24ºC
21ºC
16ºC
12ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par Familie med små børn Unge par Familie med store børn

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden i Egypten er Cairo.

Sprog:
Egyptens officielle sprog er arabisk. I turistområderne tales ofte engelsk, tysk og/eller fransk.

Tidsforskel:
Om vinteren er Egypten en time foran Danmark. Om sommeren er der ingen tidsforskel, da Egypten ikke har sommertid.

Valuta:
Den egyptiske valuta kaldes pund, og et pund svarer til ca. en halv dansk krone. Mange steder kan du desuden benytte euro eller amerikanske dollars. I de fleste turistområder accepteres de mest almindelige kreditkort, og der findes også hæveautomater, disse er dog jævnligt ude af drift.

Religion:
I Egypten er 95% af befolkningen muslimer, og religion spiller en stor rolle i de lokale egypters daglige liv. På feriedestinationerne ved Rødehavet vil du ikke mærke meget til dette, men tager du på udflugt til Luxor eller Cairo, anbefaler vi, at du bærer passende tøj. Sørg for at skuldre og knæ er tildækket.

Ramadan:
Ramadanen spiller en vigtig rolle i Egypten. Selv om det ikke er alt, der holder lukket i turistområderne, er det noget, man skal tage højde for. Ramadan 2023 vil være d. 22. marts - d. 20. april, men den nøjagtige dato kan stadig ændre sig (afhængigt af månens position).

Specialbagage:
Hvis du ønsker at medbringe specielbagage, kan du angive dette i 'Trin 1' din online booking. Har du angivet dette, kontakter vi dig efter din bestilling, for at arrangere nærmere. Eksempler på specielbagage kan være: kitesurfing udstyr, dykkerudstyr, golfudstyr, cykel, surfbræt, musikinstrumenter og fiskeriudstyr.

Bemærk, at din specielbagage ikke altid kan medtages i den normale transfer. I nogle tilfælde opkræves et ekstra gebyr for at medtage specialbagage i normal transfer. Dykkerudstyr kan medbringes i normal transfer, uden ekstra omkostninger. I visse tilfælde kan en specialtransfer være nødvendigt. Omkostninger forbundet ved dette, er for egen regning. Når du har angivet specielbagage i din online booking, vil vi efterfølgende gennemgå mulighederne for transfer.

Strøm:
I Egypten bruger man 230 volt som i Danmark, stikhullerne er dog ofte smallere end i Danmark, og det kan derfor være nødvenligt med en adapter.

Pas og visum:
Du skal have visum, når du tager på ferie til Hurghada og Marsa Alam. Hvis du rejser til Sharm el Sheikh, har du i princippet ikke brug for et visum. Du kan købe et visum på flere måder:
1.Direkte når du foretager reservationen eller gennem Sunwebs kontaktcenter. Du vil modtage en voucher sammen med dine rejsedokumenter, som du skal aflevere til den lokale Sunweb-repræsentant ved ankomsten til lufthavnen i Egypten. Det koster 31 €.
2.Via bankskranken i lufthavnen (koster ca. 27 USD + skat. Denne pris kan ændres af myndighederne). Ventetiden kan være lang her. Det anbefales at have kontanter med sig.
Transferen bliver hurtigere, hvis visummet allerede er købt på forhånd. Du slipper også for at skulle håndtere svingende valutakurser og behøver ikke længere at have kontanter i lommen, når du rejser. Prisen inkluderer den service, der leveres, så alt er ordnet  for dig både online og i lufthavnen. Priserne hos lokale visumudbydere kan variere i forhold til vores pris. Vi har ingen kontrol over dette, da valutakurserne kan svinge.
Der udleveres et "landekort" på flyet, som skal udfyldes, inden man passerer gennem tolden. Dette er uafhængigt af visummet.
* Denne type visum er gyldigt i 30 dage fra ankomstdagen.
* Hvis du ønsker at opholde dig i Egypten i 30 dage eller mere, skal du ansøge om visum på den egyptiske ambassade.
* Er du ikke dansk statsborger? Så kan du henvende dig til din ambassade eller dit konsulat for at få flere oplysninger.
Bemærk venligst, at hvis du rejser til Sharm el Sheikh, behøver du ikke noget visum. Hvis du ønsker at tage på udflugt til Cairo eller Luxor, skal du dog købe et betalt visum til Egypten til ca. 31 € pr. person.

Mad og drikke:
Det egyptiske køkken kombinerer flere forskellige køkkener. Både persiske, græske, franske, tyrkiske og italienske påvirkninger kan findes i de egyptiske retter. I Egypten finder du en masse falafel, en ret lavet af kikærter, der serveres i pitabrød. Det er lækkert med en yoghurt/ hvidløgssauce til! Linsesuppe er også regelmæssigt på menuen. Egypterne har også en sød tand. De drikker sød te og kaffe. Efter måltidet eller i løbet af en afslappende aften ryges ofte en sisha (vandpibe).
Hotellets/lejlighedens restauranter serverer ofte primært buffetretter af international karakter.
Vandet i Egypten er ikke som det, du er vant til i Danmark. Det anbefales ikke at drikke vand fra hanen. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på indkvarteringen.
Kød i Egypten er halal.

Drikkepenge:
Bakshish er det egyptiske ord for drikkepenge, og det er normalt at lægge ca. 10% i drikkepenge.

Åbningstider:
Forretningerne er almindeligvis åbne fra kl. 9 – 13 og fra 17-22, og i turistområderne holdes der sjældent lukket midt på dagen. Det er ikke ualmindeligt at visse forretninger holder lukket fredag og lørdag.

Helligdage:
* Kroptisk jul (fejres kun af det koptiske folk): 7. januar
* Sinai befrielsesdag: 25. april
* Arbejdernes dag: 1. maj
* Ramadan: Datoer varierer fra år til år
* Dag for evakuering af Suez-kanalen: 18. juni
* Revolutionsdag: 23. juli
* Offerfest: 30. juli - 3. august
* Forsvarets dag: 6. oktober
* Suez-dagen: 24. oktober
* Sejrsdag: 23. december

Mobiltelefoni:
Hvis du har udenlandstelefoni i dit abonnement, kan du bruge din telefon i Egypten. Da telefontaksterne er høje, kan det dog anbefales at begrænse brug af mobiltelefonen.

Vaccination:
Du kan finde ajourførte oplysninger om vaccinationer på: https://www.sikkerrejse.dk/vaccinationer/egypten/

Sundhed:
Alle hoteller har en læge. Denne er tilkaldevagt 24 timer i døgnet og holder ofte også rådgivningstimer på hotellet. Apoteker er også åbne 24 timer i døgnet og kan genkendes ved ordet "pharmacy". Hvis du får diarré, skal du ikke bruge medicin hjemmefra, f.eks. Norit eller Immodium, men få fat i Antinal lokalt. Det virker hurtigt og effektivt.

Nødstilfælde:
Hvis du får brug for politiet under din ferie, skal du ringe 122 og ved brand ringes 180. Får du brug for en ambulance, skal du ringe 123.