1. Hjem
  2. Rejser
  3. Egypten
Egypten

Rejser til Egypten

Drømmer du om at skifte den danske vinterkulde og gråvejr ud med kilometervis af vidunderlige sandstrande og sol fra en skyfri himmel? Så vil du elske vores helårsdestination, Egypten, hvor du altid kan fantastiske rejser med All inclusive. Egypten er den perfekte destination for dig, som trænger til garanteret sol og varme på din næste ferie. Med næsten 3.000 solskinstimer om året og gennemsnitstemperaturer i vinterhalvåret mellem 21 og 30 grader, så er du sikret en ferie med masser af D-vitamin, når du rejser til Egypten. 

I Egypten finder du et stort udvalg af hoteller og ferieresorts af højeste kvalitet og med høj servicegrad. Sammen med Atlantis rejser er vi ekspert i ferier til Egypten, hvor vores vigtigste formål er at tilbyde skræddersyede pakkerejser. Der skal ikke mange øjekast til, før du lader dig forelske i vores store udvalg af populære og velkendte Atlantis hoteller, der supplerer vores store udvalg af ferier, hvor du både finder romantiske, familievenlige og aktive sportsrejser. Nyd det eksotiske klima og livlige feriestemning hele året rundt, og spis dig mæt i de omfattende All-inclusive programmer, som Egypten gør bedst. 

Vi flyver direkte til Egypten fra Danmark hele året rundt, fra både Århus, København og Hamborg. Vores store udvalg af lækre fire- og femstjernet hoteller indbyder til både en hyggelig og solrig ferie for hele familien, eller den uforglemmelige voksenferie du længe har drømt om. Hvis du er til gyldne sandstrande, skønne poolområder og mere ferie for pengene, så er en rejse til Egypten, med de uendeligt mange solskinstimer, lige noget for dig.

Rejs til Egypten – En verden af oplevelser og naturvidundere

Fra Gizas pyramider til feriebyerne ved Rødehavet – Egypten som rejsemål er et sammensurium af oplevelser og sanseindtryk, og ikke mindst et land med store kontraster. På din rejse til Egypten kan du ved indflyvningen mod Rødehavskystens frodige oaser, allerede fra luften fornemme landskabets store forskelligheder. Ørkenens endeløse dyner af gyldent sand strækker sig, så langt øjet rækker og afbrydes kun af de frodige områder, som snor sig langs Nilens breder. Langs Rødehavet ligger den ene veletableret ferieby efter den anden og fungerer som smukke oaser mellem den golde ørken og det indbydende Rødehav. En rejse til Egypten byder på en unik verden fuld af oplevelser og mindeværdige feriestunder.

Rejs til Egypten og gå på eventyr over samt under havets overflade

En rejse til Rødehavet ved Egyptens kyst er en ferie med fokus på afslapning, selvforkælelse og dejlige dage ved stranden. Uanset om du vil holde ferie i stemningsfulde El Gouna, i familievenlige Makadi Bay eller i Rødehavskystens livlige hjerte, Hurghada, så har du mulighed for at slappe af på de mange vidunderlige sandstrande, som strækker sig langs Egyptens Rødehavskyst. Er det den unikke undervandsverden og de velrenommerede dykkermuligheder, der tiltrækker dig til Egypten, så er der mange fantastiske destinationer at udforske, som tilbyder enestående oplevelser for alle aldre og interesser. Fælles for alle vores destinationer i Egypten er, at du kan finde fantastiske solferier hele året rundt uden, at du behøver betale ekstra for at holde ferie med All-inclusive. 

Det er dog ikke kun det fine, gyldne sand, de mange solskinstimer og luksushoteller, som lokker besøgende fra hele verden til Rødehavet og indbyder til, at gæster fra nær og fjern rejser til Egypten. Alle feriebyerne tilbyder fantastiske muligheder for at udforske livet under havets overflade. Her kan du snorkle rundt i havets overflade og opleve nogle af verdens mest farverige fisk på en smuk kulisse af betagende, smukke koraller. Vil du ikke nøjes med at svømme rundt i overfladen, har du også rig mulighed for at melde dig til en af de mange dykkerskoler, som tilbyder undervisning på alle niveauer.

Ferie med lidt ekstra af det hele – Egypten er rejsen, du ikke glemmer

Vi tilbyder et skønt udvalg af ferier til Egypten med hoteller, der passer til alle ønsker og budget. Vi har mange dejlige hoteller og lækre ferieresorts langs Det Røde Hav, hvor du kan slappe ved poolen og benytte dig af en række gode faciliteter og aktiviteter. Alle vores hoteller i Egypten er med All Inclusive, så du er sikret en uforglemmelig rejse med mere af det hele og mulighed for at nyde en ferie uden ekstra regninger. Her kan du for en stund glemme alt om madlavning og indkøb og bare lade dig forkæle. Uanset om du har samlet hele familien til en skøn ferie, eller du har taget din bedre halvdel med på en romantisk rejse væk fra hverdagen, så har vi helt sikkert det hotel, som passer til din rejse til Egypten.

Klimaet, kulturen, vandsport og garanteret solskin

På grund af ørkenklimaet kan temperaturen i sommeren nå op på 35 grader i gennemsnit. Det er perfekt til vandhunden eller den solelskende strandløve. Husk både solcreme og solhat! Månederne fra september til og med maj er anset som nogle af mest populære måneder for en ferie med garanteret solskin i Egypten, da der her er store kontraster mellem det kolde og våde vejr i Danmark. Selv her ligger temperaturerne mellem 20-30 grader med lidt, let vind. Der er meget mere at lave end bare at tage sol på stranden. 

På blot få meters dybde kan du se de mest farverige fisk, bølgende koraller og endda spotte den sjældne søko. Foretrækker du sport på vandet? De fantastiske kitesurf-spots i El Gouna er velegnet til både professionelle og begyndere. Hvis du foretrækker noget mere afslappet, kan du spille en runde golf på de smukt anlagte golfbaner. Hvis du en dag vil ud at shoppe, kan du se dig omkring på den største Souk (marked) i Hurghada. Her finder du sjove souvenirs, fra velduftende krydderier til håndmalet keramik.

Omfattende lokal, international og dansk guideservice:

Når du rejser til Egypten med os, tilbyder vi både international, lokal samt dansk guideservice alt efter hvilken destination, du rejser til. I samarbejde med vores dygtige rejseledere fra Atlantis Rejser, har vi et hav af oplevelser, der venter på dig på din destination. Vores guider besøger dit hotel eller et sted i nærheden i løbet af din ferie, hvor du til introduktionsmødet kan booke udflugter og høre mere om, hvordan du kan skabe flere minder i Egypten. Derudover tilbyder vi online guideservice 24/7. 

Med vores skræddersyede pakkerejser til Egypten er det vigtigt, at du som gæst, er i fokus. Derfor kan du altid kontakte os, hvis du har brug for et godt råd eller en anbefaling. Lad ferieeventyret begynde i Egypten. Rigtig god ferie!

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
19ºC
20ºC
24ºC
27ºC
30ºC
33ºC
35ºC
36ºC
33ºC
29ºC
26ºC
21ºC
Min. temp.
12ºC
13ºC
16ºC
19ºC
22ºC
25ºC
27ºC
28ºC
26ºC
22ºC
19ºC
14ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden i Egypten er Cairo.

Sprog:
Egyptens officielle sprog er arabisk. I turistområderne tales ofte engelsk, tysk og/eller fransk.

Tidsforskel: 

Egypten skifter til sommer- og vintertid. I slutningen af april skifter Egypten til sommertid. I slutningen af oktober skiftes der til vintertid.

Valuta:
Den egyptiske valuta kaldes pund. Mange steder kan du også benytte euro eller amerikanske dollars. I de fleste turistområder accepteres de mest almindelige kreditkort, og der findes også hæveautomater, disse er dog jævnligt ude af drift.

BEMÆRK: De egyptiske banker accepterer ikke danske kroner mere, så du kan ikke bruge danske penge som betalingsmiddel nogen steder i Egypten. Medbring euro eller dollars hvis du ønsker at veksle lokalt.

Mange forretninger i udlandet tilbyder at tage imod betaling i danske kroner. Det betyder, at du nogle steder kan betale i danske kroner, når du betaler med dit Visa/Dankort, MasterCard eller Maestro i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at vekselkursen meget sjældent er i din fordel.

Religion:
I Egypten er ca. 95% af befolkningen muslimer, og religion spiller en stor rolle i de lokale egypters daglige liv. På feriedestinationerne ved Rødehavet vil du ikke mærke meget til dette, men tager du på udflugt til Luxor eller Cairo, anbefaler vi, at du tager højde for at bære passende beklædning. Sørg for at skuldre og knæ er tildækket.

Ramadan:
Ramadanen spiller en vigtig rolle i Egypten. Selv om det ikke er alt, der holder lukket i turistområderne, er det noget, man skal tage højde for. Datoerne for afholdelse af Ramadan afhænger af månekalenderen.

Specialbagage:
Hvis du ønsker at medbringe specielbagage, kan du angive dette i 'Trin 1' din online booking. Har du angivet dette, kontakter vi dig efter din bestilling, for at arrangere nærmere. Eksempler på specielbagage kan være: kitesurfing udstyr, dykkerudstyr, golfudstyr, cykel, surfbræt, musikinstrumenter og fiskeriudstyr.

Bemærk, at din specielbagage ikke altid kan medtages i den normale transfer. I nogle tilfælde opkræves et ekstra gebyr for at medtage specialbagage i normal transfer. Dykkerudstyr kan medbringes i normal transfer, uden ekstra omkostninger. I visse tilfælde kan en specialtransfer være nødvendigt. Omkostninger forbundet ved dette, er for egen regning. Når du har angivet specielbagage i din online booking, vil vi efterfølgende gennemgå mulighederne for transfer.

Bemærk venligst, at en drone er strengt forbudt at medbringe i Egypten. Hvis du gør det, skal dronen efterlades i lufthavnen.

Strøm:
I Egypten bruger man 220 volt som i Danmark, stikhullerne er dog ofte smallere end i Danmark, og det kan derfor være nødvenligt med en adapter.

Pas og visum:
Du skal have visum, når du tager på ferie til Hurghada og Marsa Alam.

Du kan købe et visum på flere måder:
1.Direkte når du foretager reservationen eller gennem Sunwebs kontaktcenter. Du vil modtage en voucher sammen med dine rejsedokumenter, som du skal aflevere til den lokale Sunweb-repræsentant ved ankomsten til lufthavnen i Egypten. Det koster 230 DKK.
2.Via bankskranken i lufthavnen (koster ca. 27 USD + skat. Denne pris kan ændres af myndighederne). Ventetiden kan være lang her. Det anbefales at have kontanter med sig.
Du kommer ofte hurtigere igennem, hvis visummet allerede er købt på forhånd. Du slipper også for at skulle håndtere svingende valutakurser og behøver ikke længere at have kontanter i lommen, når du rejser. Prisen inkluderer den service, der leveres, så alt er ordnet for dig både online og i lufthavnen. Priserne hos lokale visumudbydere kan variere i forhold til vores pris. Vi har ingen kontrol over dette, da valutakurserne kan svinge.
Der udleveres et "indrejsekort" på flyet, som skal udfyldes, inden man passerer gennem tolden. Dette er uafhængigt af visummet.
* Denne type visum er gyldigt i 30 dage fra ankomstdagen. Så snart man forlader landet igen, er visummet ugyldigt.
* Hvis du ønsker at opholde dig i Egypten i 30 dage eller mere, skal du ansøge om visum på den egyptiske ambassade.
* Er du ikke dansk statsborger? Så kan du henvende dig til din ambassade eller dit konsulat for at få flere oplysninger.

Bemærk venligst, at rejsende til Sharm el Sheikh kan ofte nøjes med et Sinai Only-visum, der fås gratis i lufthavnen ved ankomst og blot er et indrejsestempel. Med et Sinai Only-visum har du kun tilladelse til at opholde dig i og omkring Sharm el Sheikh by og Dahab samt den omkringliggende ørken (udflugter som alm. Dykning, snorkling, quad bikes og beduinaftener kan godt gennemføres). Visummet gælder i 15 dage. Hvis du ønsker at tage på udflugt til Cairo eller Luxor, skal du dog købe et visum til Egypten til ca. 230 DKK pr. person.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter din hjemrejsedato. Alle uanset nationalitet og alder skal have eget pas ved indrejse i Egypten inkl. babyer.

Mad og drikke:
Det egyptiske køkken kombinerer flere forskellige køkkener. Både persiske, græske, franske, tyrkiske og italienske påvirkninger kan findes i de egyptiske retter. I Egypten finder du en masse falafel, en ret lavet af kikærter, der serveres i pitabrød. Det er lækkert med en yoghurt/ hvidløgssauce til! Linsesuppe er også regelmæssigt på menuen.

Egypterne har også en sød tand. De drikker sød te og kaffe. Efter måltidet eller i løbet af en rolig aften ryges ofte en sisha (vandpibe).
Hotellets/lejlighedens restauranter serverer ofte primært buffetretter af international karakter.
Vandet i Egypten er ikke som det, du er vant til i Danmark. Det anbefales ikke at drikke vand fra hanen. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på indkvarteringen.
Kød i Egypten er halal.

Drikkepenge:
Bakshish er det egyptiske ord for drikkepenge, og det er normalt at lægge ca. 10% i drikkepenge. Det er meget normalt at give drikkepenge til både tjeneren, receptionisten, rengøringspersonalet, barmanden, piccolo, buschaufføren og mange andre.

Bemærk at service tax ikke er drikkepenge, men en påkrævet skat.

Åbningstider:  
Forretningerne er almindeligvis åbne fra kl. 9 – 13 og fra 17-22, og i turistområderne holdes der sjældent lukket midt på dagen. Det er ikke ualmindeligt at visse forretninger holder lukket fredag og lørdag. Under Ramadan kan butikker og banker have andre åbningstider.

Helligdage:
* Kroptisk jul (fejres kun af det koptiske folk): 7. januar
* Sinai befrielsesdag: 25. april
* Arbejdernes dag: 1. maj
* Ramadan: Datoer varierer fra år til år
* Dag for evakuering af Suez-kanalen: 18. juni
* Revolutionsdag: 23. juli
* Offerfest: 30. juli - 3. august
* Forsvarets dag: 6. oktober
* Suez-dagen: 24. oktober
* Sejrsdag: 23. december

Mobiltelefoni:  
Hvis du har udenlandstelefoni i dit abonnement, kan du bruge din telefon i Egypten. Da telefontaksterne er høje, kan det dog anbefales at begrænse brug af mobiltelefonen.

Wifi:

En del af vores hoteller tilbyder wi-fi på hele eller i dele af hotellets område. Du skal dog være opmærksom på, at kvaliteten svinger meget. Forbindelserne kan specielt være besværlige i perioder, hvor der er mange gæster på de enkelte hoteller og resorts.

Er du afhængig af en internetforbindelse fx i forbindelse med arbejde, anbefaler vi, at du på hotellet tilkøber efter en fast forbindelse, hvis dette er muligt. Alternativt kan du et lokalt datakort for et mindre beløb.

Vaccination:
Du kan finde ajourførte oplysninger om vaccinationer på: https://www.sikkerrejse.dk/vaccinationer/egypten/

Sundhed:
De fleste hoteller har en læge tilknyttet, som ofte har en tilkaldevagt 24 timer i døgnet. Enkelte læger holder ofte også rådgivningstimer på hotellet. Apoteker kan genkendes ved ordet "pharmacy". 

Nødstilfælde:
Hvis du får brug for politiet under din ferie, skal du ringe 122 og ved brand ringes 180. Får du brug for en ambulance, skal du ringe 123.

Guideservice:

Et internationalt guideteam er til stede i Egypten. Der vil være en engelsk- eller dansktalende guide som byder dig velkommen i lufthavnen.