1. Hjem
 2. Rejser
 3. Grækenland
Grækenland

Rejser til Grækenland

Vi tilbyder dig et stort udvalg af billige rejser til magiske Grækenland. Det græske øhav tæller over 2000 øer, heraf 140 beboede. De fleste af øerne ligger i Ægæerhavet, på den østlige side af Grækenland. Det er også her, hvor du finder to af vores spændende og solrige feriedestinationer, Kreta og Rhodos, men vi har også spændende rejser til populære feriemål som Korfu, Kos og Zakynthos. Så hvis du drømmer om en skøn strandferie på en smuk og charmerende græsk ø, så er du kommet til det rette sted, da vi har billige ferie til Grækenland året rundt!

Betagende strandferie på rejsen til Grækenland og de græske øer

Kreta er den største ø i det græske øhav, og har alt hvad du drømmer om, når du rejser til Grækenland. Det var på Kreta, at gudekongen Zeus ifølge græsk mytologi blev født, og det er her, at Knossos paladset og ikke mindst den imponerende Samaria kløft findes. Udover de historiske seværdigheder byder Kreta på en betagende natur og smukke strande.

Rhodos kendt for at have Europas største og bedst bevarede middelalderlandsby og en anerkendt vinproduktion. På Rhodos finder du også den charmerende by Lindos, som er særligt kendt for Akropolis og Athena Lindias tempel fra år 342 f. kr. Herudover er det muligt at sejle til mange af de andre øer i det græske øhav, så du kan få det fulde udbytte af din ferie i Grækenland

Korfu betegnes som værende et af Grækenlands smukkeste steder og en ø, der byder på en utrolig blanding af hyggelige badebugter, smukke olivenlunde og charmerende gæstfrihed. Med sin placering tæt på Albaniens kyst byder Korfu på et skønt mix af forskellige kulturer, hvor du har mulighed for at fordybe dig i både de græske traditioner og den albanske indflydelse. Klimaet er solrigt og behageligt, hvor øen det meste af året er grøn og frodig

I kraft af sin overkommelige størrelse er Kos perfekt til en ferie, der byder på spændende dagsudflugter og udforskning på egen hånd. Med en længde fra nord til syd på kun 54 km. og kun 11 km. i bredden, er Kos nem at komme rundt på, hvor vi anbefaler at leje en bil, så du nemt kan opleve øens mange muligheder og steder. Øens nordlige del er den mest populære, og det er også her, hvor flest gæster vælger at bo på deres ferie. Kos byder på et stort antal af lækre sandstrande, hyggelige taverner og skøn feriestemning - perfekt til en rejse for hele familien.

Drømmer du om turkisblåt vand, hvide sandstrande og mulighed for at se vilde havskildpadder helt tæt på? Så er en ferie til Zakynthos lige noget for dig! På Zakynthos finder du nogle af de mest ikoniske og velkendte billeder fra Grækenland, hvor især det forliste smuglerskib, Smugglers Wreck på Navagio Beach,  er en af de mest berømte. Øen er perfekt til familieferien med et stort antal af børnevenlige strande, hyggelige, lokale restauranter og hvor Zakynthos frodige natur og spændende udflugtsmuligheder, også gør øen ideel til en ferie for voksne, som gerne vil udforske de smukke omgivelser og skjulte perler på rejsen sydpå.

Nyd en ferie med det fantastiske græske køkken

Når du rejser til Grækenland vil du hurtigt opdage, at det græske køkken er en integreret del af den græske kultur. At spise med familie og venner er en livsnydelse, og grækerne spiser ofte ude. Almindelig skik for grækerne er, at man spiser middagsmad kl. 15.00, hvor der også er siesta, og først spiser aftensmad, når solen er gået ned.

Rejs sydpå og oplev det autentiske Grækenland

Maden i Grækenland er sæsonpræget og varierer alt efter, hvilken region den bliver lavet i. Her har både historie og regionale kulturelle forhold stor indflydelse. Hemmeligheden ligger i de friske grøntsager og de aromatiske krydderurter blandet med eksempelvis fisk, lam eller kalvekød. Under din ferie i Grækenland bør du unde dig selv at prøve en traditionel græsk middag. Denne starter som regel med Mezedes, som består af små kolde delikatesser, fx den velkendte tzatziki (yoghurt med agurk og hvidløg) eller en skøn, græsk salat med fetaost og oliven. Herefter kan du fx nyde en af de kendte hovedretter som Moussakás, Souvlaki, Stifado og Gyros. Til dessert kan anbefales Karkidopita, som er en velsmagende valnøddekage.

Smagfuld ferie: nyd et glas af Grækenlands berømte drikke

Ferien i Grækenland kan med fordel krydres med et glas Retsina eller et glas Ouzo, som er de mest berømte (og berygtede) drikke fra Grækenland, og vi kan kun varmt anbefale at prøvesmage disse under ferien. Ouzo er en anisbaseret brændevin, der betegnes som grækernes nationaldrik. Den klare drik blandes ofte op med vand, hvorefter den får en mælkehvid farve – og en lavere alkoholprocent, der gør den mere oplagt som ledsager til de græske retter. Retsina er vinen, mange elsker at hade, og historien om vinen går faktisk 3000 år tilbage. Vinen har en karakteristisk smag af harpiks, og hvordan harpiksen tidligere er blevet brugt, er der megen diskussion om. En teori er, at man i gammel tid fragtede vinen i gedeskind og for at tætne dette, brugte man harpiks. Nu er man simpelthen vænnet til smagen, og selvom man har prøvet at fjerne harpikssmagen fra vinen, er den hurtigt blevet tilsat igen for at bibeholde den karakteristiske smag. Det kan i øvrigt nævnes, at Retsina står for en tredjedel af den græske vinproduktion.

Billige rejser til charmerende Grækenland

Når du rejser til Grækenland får du spændende kultur, flot natur, lækre strande, vidunderlig mad og imødekommende mennesker. En charterrejse til Grækenland er kort sagt det perfekte valg, når du ønsker en dejlig sommerferie. Rejs til Grækenland med os og oplev vores store udvalg af rejser til lave priser, uanset om du søger All Inclusive hoteller eller små, hyggelige lejlighedskomplekser.

Information om Corona på rejsemålet

Disse oplysninger er udarbejdet af Sunweb på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Sunweb påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

 Lokale restriktioner

Facilitet
Satus
Tiltag
Afstand på offentlige områder
Ja
1,5 meter
Mundbind
Delvis
Obligatorisk på alle indendørs offentlige områder.
Ved en afstand på mindre ned 1,5 m udendørs er mundbind obligatorisk.
Påkrævet dokumentation inden ankomst
Ja

Alle passagerer over 12 år har følgende 4 muligheder:

1. Påvisning af en negativ test (PCR-test) ved ankomst, hvilket kan tages op til 72 timer før ankomst til Grækenland. Certifikaterne skal være skrevet på engelsk og indeholde rejsendes navn og pas/nationale ID-nummer. PCR-test bør kun udføres på certificerede laboratorier (National Reference Laboratories, National Public Health Laboratories eller private laboratoriers akkrediteret af respektive nationale akkrediteringsorganer). Certifikater, der ikke opfylder ovenstående kriterier, vil ikke blive accepteret. Det er forbudt at forfalske certifikater.

2. Påvisning af en vaccination for COVID-19 mindst 14 dage før den planlagte flyvning og et vaccinationscertifikat på engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk eller russisk, udstedt af en offentlig myndighed i overensstemmelse med den relevante lovgivning . Vaccinationsattesten skal indeholde personens navn, vaccinetype, antal doser og podningsdatoer.

3. Fremvisning af bevis på, at rejsende har været smittet med Covid-19. Gyldig fra 1 måned efter positivt testresultat (PCR eller Rapid Antigen test) og optil 180 dage. Udstedt af en offentlig myndighed i overensstemmelse med den relevante lovgivning . Skal indeholde pas eller identitetsoplysninger.

4. En negativ Antigen test (hurtig test) fra et laboratorium. Testen skal senest tages 48 timer før indrejse.

Den græske regering har gjort det obligatorisk for alle turister at udfylde en såkaldt Passenger Load Factor-formular senest 24 timer før ankomst til enhver græsk lufthavn. Du skal senest 24 timer før ankomst have udfyldt denne form. Hvis du ikke har udfyldt formen, vil du blive nægtet indrejse til Grækenland og du skal selv bestille en returbillet øjeblikkeligt.

 

Ved rejse fra en ø til en anden (Island hopping) er din test taget hjemmefra eller certifikat med vaccine eller at du har været tidligere smittet gældende (udstedt 30 dage efter positivt resultat og gyldigt i 180 dage) Certifikatet skal være på engelsk, fransk, tysk, spansk, italiensk eller russisk og skal indeholde deres pas- eller identitetsoplysninger. Du skal også udfylde en online sundhedserklæring (gælder alle over 18 år), der kan findes her  Hvilket skal udfyldes for hver bådtur du foretager.

Ved rejser fra fastlandet (Athen Havn) med båd har du brug for et af følgende certifikater (gælder alle over 12 år):

 •  Et vaccinationsbevis udstedt af en certificeret myndighed (gyldig efter 14 dage fra det andet stik)
 •  En PCR-test på mindre end 72 timer. Er din PCR-test udført i dit hjemland stadig gyldig, når du sejler fra havnen, behøver du ikke en ny.
 • En hurtig test på mindre end 48 timer. Er din hurtig-test udført i dit hjemland stadig gyldig, når du sejler fra havnen, behøver du ikke en ny.
 • En selvtesterklæring på mindre en 24 timer, hvis du er mellem 12 og 17 år og din test er udløbet, der kan findes her Køb selvtesten i dit hjemland. Udfør testen, inden du sejler med båden, og udfyld erklæringen med resultatet. Du kan udskrive erklæringen eller udfylde den på din mobil. Gælder ikke ved rejser fra Marmari / Karystos (Evia).
 • Et bevis for at have været tidligere smittet med covid-19
 • Passagerer, der rejser mellem øerne i det samme regionale område (Dodekaneserne, Kykladerne, Ioniske osv.), kan rejse mellem øerne i området ved at fremlægge en selvtest foretaget senest 24 timer før afgangstiden.
  Det handler om nedenstående færgeruter:
  - Perama-Salamina (ø nær Attika)
  - Rio-Antirio (det nordlige Peloponnes)
  - Athen-Evia (Athen)
  - Poros-Galatas (vestlige Peloponnes)
  - Pounta-Elafonisos (Syd Peloponnes)
  - Tripiti-Amouliani (Ouranoypolis Halkidiki)

Alle over 18 år der rejser med båd til Poros eller Evia, skal udfylde følgende formular for hver bådtur. Se her

Covid-test på destinationen ved ankomst
Afhængig
Lufthavn: Alle rejsende vil kunne blive udpeget til en tilfældig test ved ankomsten. De, der er valgt til at blive testet vil stadig være fri til at tage videre til deres endelige destinationer. Hvis testresultatet er positivt, underrettes den besøgende og sættes i karantæne under tilsyn i 14 dage. Gælder også hvis du er vaccineret.
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner på destinationen)
Nej
Påkrævet dokumentation på destinationen ved hjemrejse (restriktioner i hjemlandet)
Ja
Fra 17/7 kl. 16.00 er det påkrævet at alle gæster som vender hjem fra Kreta / Rhodos / Kos skal PCR-testes i danske lufthavne. Dette er gratis og gælder umiddelbart frem til 31/7.
Karantæne ved ankomst til destinationen
Nej
Maksimalt antal personer udendørs
Nej
Regler for afstand skal overholdes
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Tilladt
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Åben
Maks. 10 personer pr. bord.
Indendørsservering kun ved fremvisning af vaccine (gældende 14 dage efter sidste dosis) Gælder ikke i restauranter på hoteller.
Barer
Åben
Klubber, Natteliv
Lukket
På de følgende destinationer er alle natklubber lukket fra midnat til kl. 7:00: Kreta, Chalkidiki, Korfu, Mykonos, Paros, Antiparos, Santorini, Volos, Rhodos, Zakynthos, Kos og Lesbos. Alle klubber og diskoteker er lukket i Hersonissos
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Delvis åben
Museum og udendørs arkæologiske steder er åbne.
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Lukket
Strande
Åbent
Regler for transfer
Ja
Maks. 85% af den tilladte kapacitet. For privat transfer må I maks være 2 personer, maks 4 personer i privat lejet bil med undtagelse hvis I er en familie med børn under 18 år.
Offentlig transport og taxi
Ja
Mundbind er påkrævet for alle over 3 år.
Godt at vide

Populære hoteller

Mest populære regioner

Andre regioner

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
13ºC
16ºC
18ºC
20ºC
24ºC
29ºC
32ºC
31ºC
28ºC
24ºC
20ºC
15ºC
Min. temp.
6ºC
9ºC
10ºC
11ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
19ºC
16ºC
12ºC
8ºC

Praktisk information

Bemærk! De græske myndigheder kræver at alle passagere udfylder en 'Passenger Load Factor form' minimum 24 timer inden afrejse. Du kan finde formen her

Hovedstad:
Hovedstaden er Athen.

Tid:
Grækenland er 1 time foran Danmark.

Sprog:
Det officielle sprog er græsk. Men man kan sagtens klare sig på engelsk (og delvist på tysk).

Penge:
Den officielle møntenhed er euro.

Drikkepenge:
Det er normalt at give ca. 10% i drikkepenge på de græske barer og restauranter.

Strøm:
Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt.

Vand:
Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanen.

Mad:
Typiske græske retter er Souvlaki, Tzatziki og Mousaka.

Mobiltelefon:
Din danske mobiltelefon virker også i Grækenland.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas.

Scooterudlejning:
For at køre på scooter (og knallert) i Grækenland skal man være i besiddelse af et motorcykelkørekort. Men de græske udlejningssteder accepterer ofte også et knallertkørekort eller almindeligt bilkørekort. Hvis du vælger at leje en scooter eller knallert uden at have et motorcykelkørekort, er det på egen risiko.

Turistskat:
Fra 1. januar 2018 indføres skat på hotelovernatninger i Grækenland. Skatten baseres på hotellets officielle kategorisering og længden af opholdet. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at Sunwebs klassificering kan adskille sig fra hotellets officielle kategori.

Skatten betales direkte til indkvarteringen ved ankomst, og følgende satser er gældende pr. værelse/lejlighed pr. nat:
Hoteller/lejligheder kategori 1 og 2: 0,50 €
Hoteller/lejligheder kategori 3: 1,50 €
Hoteller/lejligheder kategori 4: 3 €
Hoteller/lejligheder kategori 5: 4 €