Skiferie til Schweiz

Destination image

Info omkring landet

Alsidige Schweiz
Schweiz er kendt som et alsidigt skiparadis og er i de senere år blevet en stor konkurrent til etablerede skisportslande, såsom Østrig og Frankrig. Dette skyldes dels det fornuftige prisniveau, som findes i Schweiz.

Schweiz byder både på små, hyggelige skiområder, samt store, varierede resorts. I det berømte område, Les Quatre Vallées tilbyder Sunweb en række gode chaleter. I Les Quatre Vallée i Schweiz finder du nogle af de bedste skifaciliteter i Europa kombinereret med en dejlig atmosfære.

Lækker, traditionel mad i Schweiz
Udover et fornuftigt prisniveau og gode skisportssteder, så er Schweiz også kendt for sit gode, traditionelle køkken. Glæd dig til klassikere som raclette, fondue og gode schweiziske oste. I mange restauranter kan du naturligvis også finde mange af de internationale kendinge på menukortet.  Schweiz er også et spændende land for vandrere og bjergbestigere, da der er masser af uspoleret natur at udforske.

Skiferie af høj kvalitet - og til en fornuftig pris
Kort sagt, er Schweiz et godt valg for dig, som ønsker er skiferie af høj kvalitet til en fornuftig pris. I schweiz kan du nyde en skiferie med en bred vifte af vintersportsaktiviteter. Skiområderne er generelt højt placeret, så du kan glæde dig til en skiferie med masser af sne. De schweiziske skiområder er desuden meget varierede og tilbyder pister til et hvert niveau.

Vis mere Vis mindre
Se alle skiferier her

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden i Schweiz er Bern.

Sprog:
I Schweiz benyttes flere forskellige sprog. De fleste taler tysk, og mange taler desuden fransk og italiensk.

Tid:
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Schweiz.

Valuta:
Den officielle valuta er den schweiziske franc.

Elektricitet:
Spændingen er 230 volt, ligesom i Danmark.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas.

Telefon:
En dansk mobiltelefon virker også i Schweiz (hvis du har udlandstelefoni i dit abonnement). Vil du foretage et opkald fra Danmark til Schweiz, skal du taste landekoden 0041 og derefter områdekoden uden nul og derefter telefonnummeret. Fra Schweiz til Danmark er landekoden 0045.

Nødstilfælde:
Nummeret til alarmcentralen er 112

Rejse med bil:
Bemærk, at der skal betales afgift for at køre på motorveje. Afgiften kan betales ved grænseovergangene til Schweiz. Det koster CHF 40, -. Der er også afgifter for  kørsel i Gran San Bernardo-tunnelen.

Vinterdæk anbefales i Schweiz, og det er lovpligtigt at have vinterdæk på bilen, hvis du kører i gennem Tyskland under forhold, hvor vinterdæk er nødvendige. Det anbefales, at have en refleksvest i bilen i tilfælde af ulykke.

Rejser gennem Frankrig:
I Frankrig er det lovpligtigt at have en alkoholtester (”ethylotest” på fransk) i bilen.

Mad og drikke:
De meste berømte madvarer og retter i Schweiz er rösti, oste, fondue og raclette. Schweiz er desuden kendt for chokolade. Det er muligt at drikke vand fra vandhanen.

Drikkepenge:
Hvis du er tilfreds med servicen, er det velset at runde op, eller ligge et mindre beløb.

Åbningstider:
De fleste butikker har åbent mandag til fredag fra 8:00 til 12:00 og 13:30 til 18:30. Om lørdagen har butikkerne åbent indtil 16:00 eller 17:00.

Helligdage:
Jul: 25. og 26. december
Nytår: 1. januar
St. Berchtoldsdag: 2. januar
Epiphany: 6. januar
Saint Joseph: 19. marts
Langfredag
Påske

Sikkerhed:
Det er ikke lovpligtigt at bære hjelm på pisterne. Dog kan det stærkt anbefales, specielt til børn. Det er for det meste obligatorisk at  bære hjelm i forbindelse med skiskole.

 

 

Vejr

Kort

Se alle skiferier her