1. Hjem
  2. Rejser
  3. Marokko
Marokko

Rejser til Marokko

Et land der appellerer til fantasien er Marokko! Med sine farverige kongebyer, vidtstrakte ørkener og robuste Atlasbjerge, gemmer Marokko på utroligt mange skatte.

Der er noget for enhver smag

Elsker du kultur? Er du vild med eventyr? Kan du lide at shoppe? Eller vil du bare gerne ligge på stranden? Uanset hvad du søger; Marokko er landet for tusind og en nat, med tusind og en mulighed for tusind og en forskellige mennesker. Kulturinteresserede kan forkæle sig ved at besøge i kongebyen Marrakech. På de traditionelle markeder, soukerne, kan du prutte om lædervarer, smykker og krydderier, mens du på det centrale Djemaa el Fna-pladsen møder akrobater, slangetæmmere og historiefortællere og nyde alt byen har at byde på. Overalt i den okkerfarvede by finder du gamle moskeer og imponerende paladser og du vil blive opslugt af den unikke orientalske atmosfære. Efter alle disse indtryk vil du selvfølgelig gerne have et rart sted at slappe af og overnatte.

Luksus og afslapning i solen

Et sådant besøg i Marrakech kan efterlade en hel del indtryk, og hvad er bedre end at bearbejde dem ved kysten i solskinnet? I det sydvestlige Marokko lokker stranden i Agadir mange turister til året rundt. Fra denne moderne badeby, opført i vestlig stil efter et jordskælv i 1960'erne, kan du nemt booke en dagstur til endnu en kongeby, men du kan også vælge at tilbringe din ferie på den brede sandstrand. Der er nok at tage sig til! Året rundt er temperaturen perfekt til at solbade og svømme, men også til sejlads, surfing eller vandski. Derudover kan du også spille golf på en af Marokkos smukkeste golfbaner. Den lange strandpromenade vil også underholde både unge og gamle. Der er hyggelige boder og utallige restauranter med forskellige køkkener. Her vil du helt sikkert stifte bekendtskab med den lækre traditionelle marokkanske mad og marokkansk gæstfrihed. Også udvalget af hoteller i Agadir er omfattende: Langs hele kysten dominerer moderne feriekomplekser med swimmingpools, en smuk udsigt, og du kan, med en cocktail i hånden, uden problemer glemme alt om din travle hverdag.

På opdagelse under din ferie i Marokko

Er du naturelsker? Selv den mest erfarne eventyrer får fantastiske oplevelser på sin ferie i Marokko. Fra Agadir kan du hurtigt komme til den frugtbare Sous-dal, men du kan også vælge at tage til bjergene eller ørkenen med kamel eller på hesteryg for at opdage mere af dette gådefulde land. Naturen og det traditionelle liv i det sydlige Marokko er perfekte til ture og udflugter. Lige uden for Marrakech begynder Atlasbjergkæden, flankeret af traditionelle befæstede landsbyer (kasbahs). Ture, enten på kamel eller med en jeep, over Sahara's sand sletter, langs palmeoaser, er også en mulighed. Overalt, hvor du kommer, finder du den samme dejlige blanding af velsmagende mad, smuk arkitektur og en særlig gæstfrihed fra den marokkanske befolkning. Også børn vil beundre de smukke bygninger, nyde havet eller have en mindeværdig oplevelse på ryggen af en kamel. Natur, kultur og sol. Uanset hvad du ønsker af din ferie, kan du få det i Marokko. Og det er kun tre ud af tusind og en grund til at tage en ferie til dette fantastiske land. Er du blevet begejstret og vil du tage til dette smukke land med det samme? Så kig på vores last minute-tilbud til Marokko!

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
13ºC
15ºC
20ºC
22ºC
25ºC
30ºC
33ºC
34ºC
30ºC
26ºC
21ºC
16ºC
Min. temp.
4ºC
9ºC
10ºC
11ºC
13ºC
19ºC
20ºC
21ºC
19ºC
15ºC
11ºC
8ºC

Populære hoteller

Alle regioner

Praktisk information

Hovedstad:

Hovedstaden er Rabat.

Tidsforskel:

Det kommer an på hvad tid på året du rejser til Marokko. Rejser du til Marokko under dansk sommertid, er der en times tidsforskel mellem Danmark og Marokko, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er klokken kun 11 i Marokko. Rejser du til Marokko under dansk vintertid er der ingen tidsforskel mellem Danmark og Marokko.

Sprog:

Det officielle sprog er arabisk. Fransk også et meget udbredt sprog. I servicebranchen og i storbyerne taler de fleste også engelsk.

Valuta:

Den officielle valuta er Dirham. I de fleste turistområder accepteres de mest almindelige kreditkort, og der findes også hæveautomater.

Religion:

I Marokko er 98% af befolkningen muslimer, og religion spiller en stor rolle i de lokale marokkaneres dagligdag. På hotellerne vil du ikke mærke meget til dette, men ønsker du at besøge en moské eller et andet religiøst sted, anbefaler vi, at du bærer passende tøj. Sørg for at skuldre og knæ er tildækket. Du vil desuden også opleve, at der bliver kaldt til bøn gennem højtalere ved moskeer.

Ramadan:

Ramadanen er en vigtig højtid i Marokko, og mange butikker og restauranter vil have andre åbningstider i den periode.

Helligdage:

Marokko har flere helligdage i løbet af året. Disse er anført nedenfor:

11. januar Uafhængighedsmanifest

1. maj Arbejdernes dag

Ramadan

30. juli fest for tronen

14. august Oued-Eddahab

20. august Kongens og revolutionens dag

21. august Ungdommens dag

6. november Green March

18. november uafhængighedsdag

Turistskat:

Det er obligatorisk at betale turistskat i Marokko. Prisen for dette er per person per nat. Du betaler dem lokalt ved check-in og afhænger af antallet af stjerner på dit ophold.

Mad og drikke:

Det marokkanske køkken er kendt for sine spændende smagsnuancer og mange krydderier. Typiske marokkanske retter er tagine (består typisk af oksekød, lam eller fisk med grønsager tilberedt i et lerfad med kegleformet låg, couscous, harira (suppe), eller kefta (kødboller på spyd).

Det anbefales ikke at drikke vand fra hanen. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på dit overnatningssted. Det anbefales også at du er varsom med isterninger, med mindre disse er lavet på kildevand.

Drikkepenge:

I Marokko er det kutyme at give drikkepenge til ansatte i servicebranchen. Lønningerne i servicebranchen er lave, og de ansatte i servicefag lever delvist af deres drikkepenge. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, som du vælger at besøge. Vi opfordrer til, at du følger og respekterer denne skik og giver drikkepenge til ansatte i servicefag, så som tjenere, rengøringspersonale, taxachauffører, lokalguider og så videre. På hoteller, restauranter, cafeer osv. forventes det, at du giver ca. 10 % af regningens pris i drikkepenge.

Åbningstider:

De fleste butikker i Marokko er åbne mandag til lørdag fra kl. 9-12 og fra kl. 15-19 eller kl. 20.

Elektricitet:

Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt.

Mobiltelefoni:

En dansk mobil virker som udgangspunkt også i Marokko. Tjek eventuelt for en sikkerheds skyld med din telefonudbyder, om du er tilmeldt udlandstelefoni. Vær varsom med brug af dataroaming, da dette er meget dyrt på et dansk abonnement i Marokko. Det kan ofte betale sig at købe et telefonkort i Marokko, hvis du gerne vil ringe hjem i løbet af ferien.

Pas & visum:

Danske statsborgere behøver ikke visum i forbindelse med rejser under tre måneders varighed til Marokko. Dit pas skal være gyldigt mindst seks måneder efter hjemrejsen. Rejser du eller en af dine rejsefæller på fremmedpas eller på pas fra tredje land, beder vi dig venligst kontakte den marokkanske ambassade i København vedrørende eventuelle visumregler.

Rejsevejledning:

Vi anbefaler dig at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning til Marokko på https://um.dk/

Vaccination:

Der kræves ingen vaccinationer for at rejse til Marokko. Vi anbefaler dog, at du spørger din egen læge til råds eller læser nærmere på https://www.vaccination.dk/

Nødsituation:

Politiets alarmnummer er 19. For brandvæsenet skal du ringe 15. Hvis du har brug for en ambulance, skal du ringe til 00212 (0)24 44 443724.