1. Hjem
  2. Rejser
  3. Marokko
Marokko

Rejser til Marokko

Som en spændende nyhed i 2019 byder vi dig nu velkommen til en feriedestination fyldt med orientalsk mystik, fantastiske badestrande og lune temperaturer. Et stort udvalg af billige rejser til Marokko er vores nyeste skud på stammen af gode tilbud for dig, der drømmer om at kombinere sol, varme og kulturelle oplevelser - uden skulle betale for meget. Med Marokko, som en ny og spændende tilføjelse til vores gode udvalg af skønne feriedestinationer, kan du nyde godt af et væld af lækre solskinstimer og lune temperaturer i både vinter- og sommerhalvåret. Perfekt til en sjov familieferie for store og små eller den uforglemmelige parferie, du går og drømmer om.

Rejs til Marokko og nyd en ferie i eksotiske omgivelser

Rejsen til Marokko klares på blot 4,5 times flyvetur fra Danmark og byder på et væld af både natur- og kulturoplevelser. For foden af de majestætiske Atlasbjerge i det centrale Marokko finder du Marrakech. Marrakech oser af orientalsk mystik og giver dig følelsen af at være med i de eventyrlige fortællinger om tusind og én nat. Her kan du gå på opdagelse i de snævre gader, hvor den ene butik efter den anden sælger smukke håndvævede tæpper, farverig keramik og bjerge af velduftende krydderier. I Agadir på Marokkos vestkyst finder du kilometervis af brede, gyldne sandstrande, som lægger op til en afslappende badeferie. I Agadir kan ferien nemt krydres med diverse sportsaktiviteter som f.eks. surfing eller golf samt besøg på de lokale markedspladser, hvor du kan købe flotte og farverige indretningsartikler.

Smag på ferien til Marokko – et univers af spændende krydderier og smagsnuancer

På en rejse til Marokko vil du hurtigt opdage, hvor meget den marokkanske madkultur fylder i hverdagen for den almene marokkaner. At spise med familie og venner er en integreret del af den marokkanske madkultur, og du vil opleve hvordan marokkanere ofte samles til måltider og nyder tiden sammen. Det marokkanske køkken er inspireret af både det arabiske, franske og afrikanske køkken og er især kendt for sine velduftende og krydrede retter. På din ferie til Marokko bør du unde dig selv at smage nogle af de mest traditionelle marokkanske klassikere som couscous, harira og tagine, der typisk består af oksekød, lam eller fisk sammen med forskellige grøntsager og urter, der er tilberedt i et lerfad med kegleformet låg.

Du kommer heller ikke udenom den traditionelle søde myntete, som bliver serveret overalt i Marokko. På alle cafeer omkring i byerne vil du se mænd og kvinder sidde og nyde den søde drik, der serveres i fine små glas. En anden uundgåelige drik er den friskpressede appelsinjuice, som du finder på et hvert gadehjørne.

Shopping i Marokko – kom hjem med kufferten fyldt med orientalske indretningsartikler

Markederne i Agadir og Marrakech bugner af små, lokale forretninger, hvor du kan gøre en god handel. Her finder du et overvældede udvalg af kunsthåndværk, herunder håndflettede kurve, farverig keramik, lamper og puder, håndvævede tæpper og lækre lædervarer som tasker og sandaler. Du kan også lade dig lokke af duften af de mange krydderier, der sælges mange steder på markederne eller gå på jagt efter arganolie, der sælges i lokale apoteker.

Selvforkælelse i verdensklasse på rejsen til magiske Marokko

En rejse til Marokko er lig med selvforkælelse og en tur i spa, hvor du kan nyde en traditionel marokkansk hamambehandling. Hamam - også kaldet tyrkisk bad – er meget udbredt i Marokko og du finder steder overalt i Agadir og Marrakech, der tilbyder hamambehandlinger. Und dig selv et par timers forkælelse med en afslappende hamambehandling på et af vores mange hoteller med spaafdeling eller på et byens spacentre.

Rejs billigt til Marokko og nyd en ferie med orientalsk mystik

Vi tilbyder et godt udvalg af rejser til Marokko. Vi har mange dejlige hoteller ved stranden i Agadir, hvor du kan slappe af til lyden af bølgernes brusen, ligesom vi har et godt udvalg af hoteller i den magiske by, Marrakech. Størstedelen af vores hoteller i Marokko er enten med halvpension eller All Inclusive, så du for en stund kan slappe af og glemme alt om madlavning og indkøb. Vi har noget for dig uanset om du rejser på ferie med hele familien, eller om du har inviteret din bedre halvdel på en romantisk pause fra hverdagen.

Populære hoteller

Alle regioner

Praktisk information

Hovedstad:

Hovedstaden er Rabat.

Tidsforskel:

Det kommer an på hvad tid på året du rejser til Marokko. Rejser du til Marokko under dansk sommertid, er der en times tidsforskel mellem Danmark og Marokko, dvs. når klokken er 12 i Danmark, er klokken kun 11 i Marokko. Rejser du til Marokko under dansk vintertid er der ingen tidsforskel mellem Danmark og Marokko.

Sprog:

Det officielle sprog er arabisk, men da det er en tidligere fransk koloni, er fransk også meget udbredt. I turistbranchen og storbyerne taler de fleste også engelsk.

Valuta:

Den officielle valuta er Dirham. I de fleste turistområder accepteres de mest almindelige kreditkort, og der findes også hæveautomater.

Religion:

I Marokko er 98% af befolkningen muslimer, og religion spiller en stor rolle i de lokale marokkaneres dagligdag. På hotellerne vil du ikke mærke meget til dette, men ønsker du at besøge en moske eller et andet religiøst sted, anbefaler vi, at du bærer passende tøj. Sørg for at skuldre og knæ er tildækket. Du vil desuden også opleve, at der bliver kaldt til bøn gennem højtalere ved moskeer.

Ramadan:

Ramadanen er en vigtig højtid i Marokko, og mange butikker og restauranter vil holde lukket i perioden. Ramadanen i 2023 starter d. 22. marts og slutter d. 20. april.

Helligdage:

Marokko har flere helligdage i løbet af året. Disse er anført nedenfor:

11. januar Uafhængighedsmanifest

1. maj Arbejdernes dag

Ramadan

30. juli fest for tronen

14. august Oued-Eddahab

20. august Kongens og revolutionens dag

Mad og drikke:

Det marokkanske køkken er kendt for sine spændende smagsnuancer og mange krydderier. Typiske marokkanske retter er tagine (består typisk af oksekød, lam eller fisk med grønsager tilberedt i et lerfad med kegleformet låg, couscous, harira (suppe), eller kefta (kødboller på spyd).

Vand:

Vi anbefaler, at du kun drikker vand fra flaske og aldrig fra hanen, og at du er varsom med isterninger, med mindre disse er lavet på kildevand.

Drikkepenge:

I Marokko er det kutyme at give drikkepenge til ansatte i servicebranchen. Lønningerne i servicebranchen er lave, og de ansatte i servicefag lever delvist af deres drikkepenge. Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge, da det er et individuelt anliggende, og drikkepengesystemet er en del af den kultur, som du vælger at besøge. Vi opfordrer til, at du følger og respekterer denne skik og giver drikkepenge til ansatte i servicefag, så som tjenere, rengøringspersonale, taxachauffører, lokalguider osv. På hoteller, restauranter, cafeer osv. forventes det, at du giver ca. 10 % af regningens pris i drikkepenge. Bemærk, at der enkelte steder er lagt en ”service charge” på regningen, i så tilfælde forventes du ikke at give yderligere drikkepenge.

Elektricitet: 

Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt.

Mobiltelefoni:

En dansk mobil virker som udgangspunkt også i Marokko. Tjek eventuelt for en sikkerheds skyld med din telefonudbyder, om du er tilmeldt udlandstelefoni. Vær varsom med brug af dataroaming, da dette er meget dyrt på et dansk abonnement i Marokko. Det kan ofte betale sig at købe et telefonkort i Marokko, hvis du gerne vil ringe hjem i løbet af ferien.

Pas & visum:

Danske statsborgere behøver ikke visum i forbindelse med rejser under tre måneders varighed til Marokko. Dit pas skal være gyldigt mindst tre måneder efter hjemrejsen. Rejser du eller en af dine rejsefæller på fremmedpas eller på pas fra tredje land, beder vi dig venligst kontakte den marokkanske ambassade i København vedr. evt. visumregler.

Rejseforsikring:

Den offentlige sygesikring dækker ikke i Marokko. Det er derfor yderst vigtigt at være dækket af en rejseforsikring, når du rejser på ferie til Marokko. Med en rejseforsikring vil du få aktiv og professionel hjælp på stedet, hvis uheldet er ude. Du kan tegne rejseforsikring gennem Sunweb hos Europæiske Rejseforsikring.

Rejsevejledning:

Vi anbefaler dig at læse Udenrigsministeriets rejsevejledning til Marokko på https://um.dk/

Vaccination:

Der kræves ingen vaccinationer for at rejse til Marokko. Vi anbefaler dog, at du spørger din egen læge til råds eller læser nærmere på https://www.vaccination.dk/