1. Hjem
 2. Forsikringer

Rejs sikkert på ferie med en rejse- og afbestillingsforsikring gennem Sunweb

Inklusiv Covid-19 dækning

Hos Sunweb kan du straks tegne rejse- og afbestillingsforsikring, når du bestiller din rejse. Dette giver tryghed og beskytter dig mod uventede omkostninger. Sunweb har nøje valgt AXA som forsikringspartner da vi er overbeviste om, at de tilbyder dig den bedst mulige dækning.

Det kan være at du er interesseret i at vide, om din rejse er dækket i tilfælde af aflysning på grund af sygdom med COVID-19? Eller om du kan afbryde rejsen, fordi en i din nærmeste familie er syg? Eller hvor meget du kan kræve for mistet bagage?

Alle ofte stillede spørgsmål kan du finde her:

Hvis du ikke er forsikret gennem Sunweb og ønsker at få mere at vide nærmere om din dækning, skal du kontakte dit eget forsikringsselskab.

Anmeld skade

Hvis der er sket en skade, kan du indsende et erstatningskrav direkte til AXA via deres hjemmeside. I det øverste hjørne til højre kan du ændre sproget til dansk. Når du anmelder en skade, skal du have dine fakturaer, garantier, erklæringer og andet bevismateriale klar. Jo mere detaljeret du beskriver din skade og vedlægger beviser, jo hurtigere kan AXA behandle din anmodning.

Har du spørgsmål til din forsikring hos AXA, eller ønsker du mere information? Kontakt AXA på tlf.: +45 89 88 80 40

Sunweb Årsrejseforsikring

Med en rejseforsikring gennem Sunweb er du dækket af en Årsrejseforsikring PLUS hos AXA, med deres forsikringsbetingelser (link til forsikringsbetingelserne). 
Forsikringen starter på datoen på din afrejse med Sunweb og gælder et år herefter. Det ville sige at dine fremtidige rejser i det næste år også vil være dækket af denne forsikring, også selvom rejsen ikke er med Sunweb. 


Årsrejseforsikring PLUS
Gyldig i et år - bliver ikke automatisk fornyetHvad dækker en Årsrejseforsikring PLUS over?
Forsikringen dækker:

 • Sygdom og tilskadekomst
 • Bagageforsinkelse
 • Forsinket fremmøde (forsinkelse på vej til afrejsestedet)
 • Evakuering
 • Eftersøgning og redning
 • Krisehjælp
 • Forsinket ankomst – Udrejse og hjemrejse
 • Ansvar og global juridisk assistance
 • Hjemkald (nødsituation i hjemlandet)
 • Ødelagt ferie
 • Ferieboligsikring

Årsrejseforsikring PLUS + Bagage
Gyldig i et år – bliver ikke automatisk fornyet

Ønsker du en forsikring der også dækker din bagage (personlige ejendele), så kan du tilkøbe dette. Dækning af bagage er ikke inkluderet i den almindelige Årsrejseforsikring PLUS, men du kan vælge i stedet at købe en Årsrejseforsikring PLUS + Bagage.
Hvis du vælger Årsrejseforsikring PLUS + Bagage, er du forsikret for op til 25.000 DKK.


Vintersport
Køber du Årsrejseforsikring PLUS, når du bestiller en skiferie gennem Sunweb? Så er vintersportsdækningen automatisk inkluderet i forsikringen.

Ønsker du mere information om Årsrejseforsikringen? 
Læs mere om rejseforsikring hos IPA i vores informationsdokument eller i betingelserne.

 
TIP: Skiløb uden for pisterne er ikke dækket af alle forsikringsselskaber, men med AXA behøver du ikke at bekymre dig! Med vores AXA rejseforsikringer er du dækket til offpiste-skiløb, så længe pisten ikke er lukket pga. fare, eller hvis du står på ski i et område, hvor der er udstedt lavinekode 3 eller højere.

Præmien er et fast beløb pr. person pr. dag.  

Flere oplysninger om dækningen? De generelle forsikringsbetingelser for denne rejseforsikring kan findes her. Vil du gerne se forsikringskortet? Så klik her.

Vigtigt: Dette er AXA's forsikringsbetingelser. Sunweb har nøje udvalgt AXA som forsikringspartner og er overbevist om, at de tilbyder den bedst mulige dækning. Hvis du ikke er forsikret gennem Sunweb og ønsker at vide mere om betingelserne, bedes du kontakte dit eget forsikringsselskab. 

Covid-19 FAQ

For alle rejseforsikringer

Er jeg dækket af COVID-19-relaterede lægeudgifter under min rejse?
Du er forsikret under rejsen for COVID-19-relaterede medicinske omkostninger ud over refusionen af din sundhedsforsikring (blå sygesikringskort / EHIC), men kun hvis der ikke var nogen negativ rejsevejledning ved afrejsen.

Hvad sker der med min rejseforsikring, hvis jeg ikke kan vende tilbage på den planlagte hjemrejsedato grundet at jeg har testet positiv for Covid-19?
Hvis din ferie varer længere end det planlagte antal dage på grund af COVID-19 sygdom eller andre Covid-19 forhold (uden for din kontrol), forbliver din rejseforsikring gyldig indtil det første mulige øjeblik, du kan vende hjem.

Er der yderligere rejse- og opholdsudgifter dækket, hvis jeg bliver længere på grund af COVID-19?
Eventuelle yderligere rejse- og indkvarteringsomkostninger, fordi du bliver længere på din rejsedestination som følge af COVID-19-virussen, er kun forsikret, hvis du eller din medforsikrede tester postiv for Covid-19 under rejsen. Dette gælder ikke, hvis der kun er en karantæneforpligtelse uden diagnose. Kontakt forsikringsselskabet, hvis du er alvorligt syg og i andre tilfælde hos din rejsearrangør eller transportvirksomhed.

Hvad gør jeg såfremt mit ud- eller hjemrejse fly aflyses/forsinkes grundet Covid-19 tiltag?
Flyselskabet/Rejseselskabet er først og fremmest ansvarlige for dækning af en ny rejse, så du bør altid være i kontakt med disse. Forsikringen dækker et fastsat beløb som kompensation for forsinkelser over en vis varighed (Forsinket ankomst).

Jeg bliver udsat for tyveri i udlandet, hvad gør jeg?

Du skal i første omgang kontakte det lokale politi på destinationen hurtigst muligt og anmelde alle de personlige ejendele, du er blevet frastjålet. Såfremt tyveriet sker nær afgangstidpunktet for hjemrejsen, kan politianmeldelsen foretages i hjemlandet, såfremt det tidsmæssigt ikke er muligt på destinationen. Forsikringen kan ikke behandle sager om tyveri, hvis dette ikke anmeldes indenfor rimelig tid til politiet.

Er jeg forsikret for medicinske omkostninger i udlandet?
Forsikringen dækker følgende:

 • Medicinsk nødvendig lægehjælp
 • Medicinsk nødvendig tandpleje til dine naturlige tænder
 • Ekstra rejseomkostninger, du pådrager dig under din rejse til og fra den institution, der yder plejen.

Denne dækning gælder ud over dækningen af sundhedsforsikringsselskabet eller enhver anden rejseforsikring.
I tilfælde af at du har brug for lægehjælp under din rejse, skal du i alle tilfælde kontakte nødhjælpen.

Min bagage blev beskadiget under min rejse, hvad skal jeg gøre?
Såfremt at genstanden er beskadiget under transport med en leverandør, skal du i første omgang kontakte dem for godtgørelse af skaden. Efterfølgende kan du kontakte IPA for at oprette et forsikringskrav. Forsikringen vil kræve bevis for reparationsomkostningerne eller at det bekræftes af professionel reperatør, at genstanden ikke længere kan repareres.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har brug for hjælp under min rejse?
Hvis du har brug for nogen form for hjælp under din rejse, kan du kontakte AXA-hjælpelinjen 24 timer i døgnet. Det er vigtigt at gøre dette, da omkostninger, der ikke er godkendt af AXA, kan udelukkes fra dækningen.

 

Sunweb Afbestillingsforsikring

Hvis du er nødt til at aflyse din rejse på grund af en dækket situation kort før afrejse, skal du ikke betale omkostningerne med afbestillingsforsikringen. Ud over rejseforsikring anbefaler vi kraftigt at man også køber en afbestillingsforsikring, når man bestiller en ferie.


Situationer som afbestillingsforsikringen dækker:

 • Alvorlig akut sygdom, tilskadekomst eller dødsfald os dig, rejseledsager eller nærmeste familie
 • Uventet opsigelse og nyt job
 • Overenskomststridig arbejdsnedlæggelse 
 • Skade på eget hjem eller virksomhed
 • Skilsmisse og ophør af samliv
 • Skade på egen bil i forbindelse med kør-selv-ferie

Ønsker du mere information om Afbestillingsforsikringen? 
Læs mere om afbestillingsforsikringen hos IPA i vores informationsdokument eller i betingelserne.

 

Præmien er en procentdel af hele rejsesummen plus forsikringsskatter og forsikringsgebyrer. 

Vigtigt: Dette er AXA's forsikringsbetingelser. Sunweb har nøje udvalgt AXA som forsikringspartner og er overbevist om, at de tilbyder den bedst mulige dækning. Hvis du ikke er forsikret gennem Sunweb og ønsker at vide mere om betingelserne, bedes du kontakte dit eget forsikringsselskab.


FAQ om Afbestillingsforsikring

Kan jeg annullere min rejse pga rejsebegrænsninger vedrørende Covid-19?
Der er ingen dækning, hvis rejser ikke er mulige på grund af offentlige forvaltningstiltag i forbindelse med COVID-19-pandemien. Sunweb annullerer derefter rejsen, og du modtager pengene tilbage

Hvornår kan jeg annullere på grund af COVID-19?
Hvis der ikke er nogen forhindrende rejsevejledning eller andre rejsebegrænsninger, er der dækning, hvis nogen (i rejsegruppen eller nær familie) er syge eller døde på grund af COVID-19-virus og du eller dine medrejsende derfor  er forhindret i at rejse. En person, der har testet positivt for COVID-19, betragtes som syg, selvom denne person ikke har nogen øjeblikkelige symptomer.

Kan jeg afbestille hvis jeg sættes i præventiv karantæne grundet at en kollega, ven, studiekammerat, kollegiebeboer har testet positiv?
Forsikringen dækker som udgangspunkt ikke afbestilling, hvis man sættes i præventiv karantæne. Eneste undtagelser er jævnfør spørgsmål 2.

Kan jeg afbestille, hvis jeg ikke længere er tryg ved situationen på rejsedestinationen?
Forsikringen dækker ikke afbestillinger grundet utryghed ved Covid-19 situationen. Såfremt rejsevedledninger ændres før afrejse følger afbestilling jævnfør spørgsmål 1

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg vil bruge min afbestillingsforsikring?
Det er vigtigt at kontakte AXA Assistance, så snart det bliver klart, at du skal afbestille din rejse. De opretter derefter en sag til dig og fortæller dig, hvilken dokumentation der er behov for for at vurdere dit krav. Bemærk at en sagsoprettelse foretages pr telefon og tager 15-20min at gennemføre.

Husk at opbevare følgende dokumentation et sikkert sted. I tilfælde af et krav har vi brug for disse:

 • Den originale reservationsbekræftelse for din rejse
 • Afbestillingsfakturaen for rejsen. (Du skal selv aflyse rejsen ved at kontakte rejseudbyderen)
 • Bevis for (eventuelle) tilbagebetalinger fra rejseleverandøren
 • Skriftligt bevis for årsagen til annulleringen (lægeerklæring, dødsattest, bevis for skader på ejendom osv.).
 • Dine internationale bankkontoopslyninger for udbetaling til dig: IBAN og SWIFT-nummer (Kan findes gennem netbank eller ved kontakt med din bank)


Er alle afbestillingsomkostninger dækket af forsikringen?
Forsikringen har ingen selvrisiko. Bemærk at der ikke udbetales erstatning for summer, som andre parter er ansvarlige for at tilbagebetale (herunder Sunweb) eller tilbagebetaling af tilkøbte forsikringer. Årsrejseforsikringen vil fortsat være gyldig selvom om Sunweb-rejsen afbestilles