Tilbage

Rejser til Tyrkiets sydkyst

Destination image

Information om regionen

Den tyrkiske sydkyst har i mange år været en meget populær feriedestination og kaldes af nogle også for den "tyrkiske riviera" eller den "turkise kyst". Antalya er hovedstaden i denne provins, og her finder du også regionens største lufthavn, Antalya Lufthavn. Øst for denne charmerende storby ligger feriebyerne Kemer, Belek, Side samt Alanya, der er danskernes fortrukne ferieby i Tyrkiet. Tæt ved Alanya ligger regionens nyeste lufthavn, Gazipasa.

Den tyrkiske sydkyst har store bugter med brede sandstrande. Bag ved ligger de imponerende Taurusbjerge, som beskytter kysten mod kolde vinde fra indlandet.

Sunweb tilbyder et stort og varieret udvalg af rejser til Sydkysten med indkvartering i ferielejligheder uden pension, små hoteller, eksklusive hoteller og store familiehoteller med All Inclusive. Vi tilbyder rejser til både voksne, unge, grupper, par og børnefamilier. Uanset, hvordan du ønsker at holde ferie, så kan vi helt sikkert finde et godt tilbud til dig på Tyrkiets Sydkyst, hvor du får råd til mere ferie.

Sunweb tilbyder dansk guideservice i Alanya og i Side hele sæsonen. Vores danske guider kommer og besøger dit hotel eller et sted i nærheden flere gange i løbet af din ferie. Vi tilbyder desuden flere udflugter med danske guider. Bor du i Antalya, Kemer eller Belek, har du altid mulighed for at kontakte vores danske guider via telefon eller sms. Bemærk, at I vinterhalvåret kan guiderne på Tyrkiets sydkyst kun kontaktes pr. telefon.

Vis mere Vis mindre

Populære destinationer i Tyrkiets sydkyst

Mest populære byer

Andre byer

Udflugter

Fra €0

Du kan bestille forskellige udflugter på stedet. Din rejseguide kan give dig flere oplysninger om dette under velkomstmødet. Børn (3 til 11 år) modtager 50% rabat, og babyer (0 til 2 år) deltager gratis. Disse rabatter gælder (normalt) ikke for indgangsgebyrer, mad og drikkevarer. De angivne priser er vejledende, og det er muligt, at udflugter afviger fra beskrivelsen eller annulleres på grund af manglende efterspørgsel.

a picture
Sunweb Special
Fra €49

Tyrkiet er kendt for den spændende kultur, smukke natur og lækre råvarer. På Sunweb Special kan du opleve alt dette! Mens vi kører op i bjergene for at besøge en traditionel landsby, passerer vi appelsintræer og olivenlunde. Vi gør stop ved en lille fabrik, der fremstiller laurbærprodukter. I landsbyen venter der os en fantastik udsigt og en lækker, tyrkisk frokost, og herefter kører vi i retning mod det historiske Side, hvor vi først besøger en guldsmed og derefter går mod centrum langs de antikke udgravninger. Fra den maleriske havn i Side går vi ombord på en båd, der tager os på en kort sejltur langs kysten ved Side, med udsigt til det smukke Apollon tempel.

a picture
Manavgat
Fra €39

Sunwebs udflugt til Manavgat er den perfekte tur for hele familien! Besøg først Manavgat vandfaldet, og nyd herefter sejlturen ned ad Manavgat floden. Vi kaster anker, når floden munder ud i havet, og mens besætningen forbereder frokost, kan du tage en dukkert – enten i havet eller i floden. Efter frokosten besøges regionens største marked, hvor du kan gøre fordelagtige køb i de hundredvis af spændende boder.

a picture
Hamam
Fra €25

Den bedste måde at starte din ferie på er at tage en tur i det tyrkiske bad, hamam. Her vil du blive forkælet og få en dejlig, afslappende start på ferien. Efter en tur i dampbad eller sauna, hvor din kropstemperatur øges, og porrerne åbnes, skal du en tur i et iskoldt bad. Temperaturskiftet øger blodomløbet, hvorefter du føres ind i ”hararet”, det varme rum. Her lægger du dig på en stor, opvarmet marmorsten og bliver først skrubbet med en hamphandske for at fjerne alle de døde hudceller. Herefter masseres du med det blødeste olivensæbeskum. Din hud bliver babyblød, og du bliver mere modtagelig over for solen. Behandlingen afsluttes med en lækker oliemassage.

a picture
Romerske drømme
Fra €39

Er du også vild med historie? Så bør du ikke gå glip af et besøg til det utrolige amfiteater, Aspendos. Efter et besøg ved denne unikke seværdighed, nyder du en lækker, traditionel tyrkisk frokost i Taurusbjergene. Turen slutter i byen Side med dets berømte Apollo-tempel og historiske oldtidsfund. I Side vil du også have mulighed for selv at udforske byen på egen hånd, og slentre gennem byens centrum. Måske det er tid til at nyde en drink på en af de smukke terrasser?

a picture
Bytur til Alanya
Fra €9

Her får du mulighed for at lære Alanya at kende i selskab med din Sunweb guide. Du oplever det berømte Røde Tårn og gamle skibsværft. Herfra går turen gennem Tophanes smalle gader og den farverige basar ved havnen. Til sidst kan du nyde en smuk panoramaudsigt over byen.

a picture
Akvarie og bytur
Fra €35

På denne tur får du mulighed for at udforske Antalya sammen med din Sunweb guide, hvor dagen også byder på et besøg i en af de længste akvarietunneller i verden på hele 131 meter. Her kan du nyde synet af fisk og havdyr fra hele verden. Dagen slutter med tid på egen hånd i Antalya by, hvor du også kan nyde udsigten over det blå hav fra svævebanen.

a picture
Oplev Alanya
Fra €49

Gå på opdagelse i Alanyas kultur med din Sunweb guide. Tag svævebanen op til det gamle slot, og besøg Dim-grotterne, der siges at have helbredende kræfter. Her vil du nyde en skøn frokost ved Dim floden, hvor du også har mulighed for at tage en dukkert i det iskolde vand. Dagen afsluttes med en bådtur langs hulerne og den berømte strand, Kleopatra.

Gennemsnitstemperaturer

Fly information

Til sommersæsonen 2019 kan du med Sunweb flyve direkte fra København, Billund og Aalborg flere gange om ugen til Antalya samt fra Billund og København til Gazipasa hver fredag.

Fra København til Antalya flyves alle ugens dage med et par enkelte undtagelser i maj og oktober. Vi flyver med SunExpress til Antalya Lufthavn. Derudover flyver vi med Freebird hver fredag og med SAS hver mandag og torsdag i skolernes sommerferie til Gazipaza Lufthavn.

Fra Billund til Antalya flyves tirsdag, onsdag, torsdag og søndag fra maj til oktober. Vi flyver med Freebird til Gazipasa Lufthavn hver fredag i hele sæsonen samt med SAS hver mandag og fredag i skolernes sommerferie.

Fra Aalborg til Antalya flyves onsdag og søndag fra maj til oktober samt mandag i skolernes sommerferie.

Flyvningen tager ca. 3 timer og 40 minutter.

Bemærk, at på flyvninger med DAT er det ikke muligt at benytte debitkort ombord på flyet. Hvis du ønsker at foretage køb under flyvningen, kan du bruge

kreditkort og kontanter.

Ved ankomst til Antalya/Gazipasa Lufthavn mødes du af vores danske guider eller en lokal, engelsktalende repræsentant fra Sunweb.  Bemærk, i perioden fra november til marts kan guiden kun kontaktes telefonisk.

Husk, at hos Sunweb kan du bestille ud- og hjemrejsedagen, som det passer dig bedst, så du fx kan rejse 10, 11 eller 13 dage, hvis det passer bedst med dine rejseplaner.

Transfer

Fra Antalya Lufthavn:

Antalya Lara - ca. 20- 50 min.

Antalya Kundu - ca. 20 - 50 min.

Antalya - ca. 40 - 70 min.

Belek - ca. 45 - 90 min.

Side - ca. 60 - 120 min.

Kemer - ca. 90 - 120 min.

Alanya - ca. 120 - 240 min.

Fra Gazipasa lufthavn:

Alanya - ca. 60 - 120 min.

Side - ca. 120 - 240 min.

Transfertiden varierer alt efter hotellets placering og antallet af stop undervejs. Har du bestilt en pakkerejse med fly og hotel, er transfer altid inkluderet fra lufthavnen til hotellet tur/retur.

Flytider

I mange tilfælde vil du modtage flytider, når du booker online. Hvis afgange ikke blev vist, er de endnu ikke er kendt af os. Alle offentliggjorte flytider kan ændres uden forbehold. Under flyvningen er mad og drikkevarer ikke inkluderet. Det er dog muligt at købe snacks ombord på flyet.

Rejsedokumenter

Du vil modtage dine rejsedokumenter senest 3 uger før afrejse, og vi beder dig sørge for at printe dem og medbringe dem på rejsen.

Bemærk venligst: Fornavn og efternavn skal staves som angivet i dit pas. Hvis dit navn er stavet forkert, kan det give problemer ved check-in og kan medføre boardingafvisning. Det er altid dit eget ansvar at tjekke, at navne er stavet som angivet i dit pas.

Til toppen