Hov! Der skete en fejl. Siden du leder efter, findes desværre ikke længere.
  1. Hjem
  2. Skiferie
  3. Frankrig
Frankrig

Skiferie til Frankrig

Info omkring landet

Skiferie i Frankrig - Fantastiske skiområder

Frankrig er som skiferiedestination mest af alt kendt for sine smukke og højtbeliggende skiområder placeret i den sydøstlige del af landet. Områdernes høje beliggenhed betyder, at snesikkerheden er høj, og skisæsonen er lang.  Et godt eksempel på dette er Les Trois Vallées skiområde, som huser den højest beliggende landsby i Europa ved navn Val Thorens. Det er også typisk for franske skidestinationer, at skiområderne er forbundne, hvilket betyder at du har hundredvis af kilometer pist som er velegnet for både nybegyndere og garvede skiløbere. Les Trois Vallées, og Les Portes du Soleil kan nemt sammenligne sig med de største skiområder i verden. Med mere end 600 kilometer pister er begge områder nogle af de største sammenhængende skiområder i verden. Mange skiområder har én eller flere gletsjere, så skisæsonen i Frankrig spreder sig fra slutningen af november og til slut april - og nogle tilfælde helt til maj!

Skiferie i Frankrig - Afterski

Nogle vil mene, at afterski kun kan opleves i Østrig, men også her er Frankrig rigtigt godt med. Dog er der nogle forskelle at spore mellem afterski i Østrig og afterski i Frankrig. Hvor det i Østrig starter hen på eftermiddagen, starter afterski i Frankrig omkring kl. 10 om aftenen og fortsætter til langt ud på natten. Val Thorens er særlig kendt for dens afterski, som foregår fra tidlig eftermiddag på bjerget og fortsætter i byen med dens festlige bargade som byder på forskellige barer. Andre store afterski destinationer er Les Deux Alpes, Tignes, Alpe d'Huez og La Plagne. Yeti-baren er en populær festbar i Frankrig. Disse kan du finde i både St. Sorlin d'Arves, St. Francois Longchamp og Risoul.

Skiferie i Frankrig - Indkvartering

Du er som regel ikke afhængig af bilen eller skibussen, når du er på skiferie i Frankrig.  Mange franske skibyer er i sin tid blevet bygget med det ene formål at skabe de mest optimale rammer for skiturister, såsom Flaine og Les Menuires. De er placeret midt i skiområdet nær skilifter med mange ski-in/ski-out boliger. Der har dog været en enkel ulempe ved dette projekt, hvilket har været en mangel på hyggelig atmosfære eftersom disse byer blev bygget på relativ kort tid. Franskmændene har derfor haft fokus på at optimere dette ved at implementere en mere hyggelig atmosfære gennem renoveringer og nybyggeri. For eksempel består Morzine og La Toussuire hovedsageligt af hyggelige træhytter.

En skiferie til Frankrig er billig sammenlignet med andre skidestinationer. Desuden er dit liftkort inkluderet i rejsens pris. Bemærk, at minimum én per værelse skal være over 18 år (lovkrav). Bemærk desuden også, at priserne på restauranterne beliggende på bjerget kan være på den høje side. Hvis du vil spare lidt penge, så kan du selvfølgelig medbringe din egen frokost.

Skiferie i Frankrig - Mange spændende events

Interessante events arrangeres overalt i de franske Alper, som for eksempel Rock the pistes og Pipe Ground-festivalen i Les Portes du Soleil, Snowpride i Tignes og Festi Val Tho og Poederbaas Freeride Festival i Val Thorens.

Skiferie i Frankrig - Transport

Du kan benytte dig af forskellige transportformer for at komme til de franske skidestinationer. De fleste skiferie entusiaster vælger dog stadig kør-selv muligheden. Dette er ofte billigere, og du kan selv bestemme din ankomsttid. Når du rejser til Frankrig i bil, er det godt at vide, at det i nogle byer er et lovkrav at have et miljøklistermærke. Desuden er nogle byer bilfrie, som f.eks. Avoriaz og Val Thorens. Du er her henvist til et parkeringsområde uden for den centrale del af byen.

Har du ikke noget imod at skulle tidligt op, så er fly også en god mulighed. Med fly kan du komme direkte til Genève lufthavn på cirka 2 timer, og du kan derfor ofte være på pisterne samme dag.

Information om Corona på rejsemålet

Disse oplysninger er udarbejdet af Sunweb baseret på oplysninger fra de franske myndigheder. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra. Sunweb påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

 Lokale restriktioner

Facilitet
Satus
Tiltag
Afstand på offentlige områder (i meter)
Ja
1 meter
Mundbind påkrævet
Ja
Mundbind er påkrævet fra 11 år alle offentlige steder.
COVID-19-test inden afrejse eller karantæne
Ja
Der skal tages en negativ PCR-test senest 72 timer inden ankomst. Gælder alle over 11 år.
COVID-19-test på destinationen (stikprøve eller alle)
Nej
Sundhedserklæring
Ja
Alle rejsende skal udfylde og bære en sundhedserklæring sur l’honneur
Karantæne
Nej
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
Maks. 6 personer.
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand
Tilladt
Mundbind anbefales.
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter
Ja
Der er udgangsforbud fra kl. 19.00 - 06.00 i hele landet.
Pister
Lukket
Skilifter
Lukket
Mundbind er påkrævet
Skiundervisning
Lukket
Mundbind er påkrævet
Skileje
Lukket
Mundbind er påkrævet
Offentlig transport/Taxi/Skibus
Tilgængelig
Mundbind er påkrævet (fra 11 år). Kun tilladt mellem kl. 06 og 19 og kun nødvendige turer.
Restauranter
Lukket
Åben for Take away og roomservice på hotellerne. Mundbind er påkrævet når du ikke er siddende. Maks. 6 personer pr. bord. 1 meter afstand mellem bordende. Kun åben i visse områder.
Barer/Afterski
Lukket
Barer og caféer er åben, men der kan forekomme restriktioner i nogle områder, der er klassificeret som områder med en høj cirkulation af virussen. Mundbind er påkrævet når du ikke er siddende. Kun indtagelse af mad og drikke ved bordet. 1 meter afstand mellem bordende. Caféer er pt. lukket in Paris, Lille, Lyon, Grenoble and Saint-Etienne.
Klubber/Natteliv
Lukket
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Nej
Butikker
Lukket
Mundbind er påkrævet. Lukker kl.18.
Supermarkeder og apoteker
Åben
Mundbind er påkrævet
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter
Nej
Wellness
Lukket
Mundbind er påkrævet.
Yderligere regler for fly
Nej
Transfer
Tilgængelig
Mundbind er påkrævet
Tankstationer
Åben
Mundbind er påkrævet
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse
Nej
Yderligere regionale regler
Nej
Andre udflugter
Nej
Godt at vide
Ja
Enhver indrejse eller udrejse til/fra Frankrig udenfor Den Europæiske Union er ikke tilladt, med undtagelse af væsentlige grunde.

Populære indkvarteringer