1. Hjem
  2. Rejser
  3. Egypten
  4. Sharm el Sheikh
Sharm el Sheikh

Rejser til Sharm el Sheikh

Sol, strand og snorkling ved fantastiske koralrev krydret med solskin året rundt og badevandstemperaturer på mellem 22 og 28 grader gør Sharm el Sheikh til et oplagt feriemål både sommer og vinter.

Sol året rundt og en fantastisk verden under vandet

Sharm el Sheikh er en populær feriedestination på den sydligste spids af Sinai-halvøen i Egypten. Området er kendt for sit lækre klima, dejlige strande, krystalklare hav og betagende koralrev, hvilket gør det til en oase for vandsportsentusiaster og strandløver i alle aldre. Sharm el Sheikh er en by med masser af aktiviteter til dig og din familie eller rejsepartner.

Tag på eventyr under din rejse til Sharm el Sheikh
Området omkring Sharm el Sheikh har en række unikke seværdighed, der gør det til en topdestination blandt vores feriegæster. Det klare vand i Rødehavet er perfekt til
snorkling og dykning, hvor besøgende kan udforske koralrevene og det farverige undervandsliv. Området er hjemsted for en række luksusresorter, spa'er og golfbaner, hvilket gør det til en ideel destination for dig, der søger afslapning og en aktive ferie.

Nogle af de mest populære steder i Sharm el Sheikh inkluderer Naama Bay, Old Market, Soho Square og ikke mindst Skt. Katharina-kloster ved foden af Mosesbjerget, verdens ældst-fungerede græsk-ortodokse kloster. Ras Mohamed National Park er et beskyttet område, der tilbyder fantastisk natur både over og under vandet, mens Tiranstrædet er et paradis for dykkere og snorklere med et farverigt marineliv.

Kun få steder i verden finder du flotte og sunde koralrev helt inde ved kysten – du kan fra mange hoteller hoppe direkte i vandet og snorkle blandt farvestrålende fisk i det klare vand. Bor du på et hotel i anden række, er der ofte let adgang til en strand med badebro ligeledes ud til koralrevet og de farvestrålende fisk.

Fra lille fiskerleje til moderne badeby 
Sharm el Sheikh var oprindeligt et fiskerleje ved Rødehavskysten. Langsomt spredte rygtet sig om de fantastiske koralrev og det milde klima, og området har i de sidste 50 år gennemgået en utrolig forvandling fra træskur til moderne feriedestination året rundt med mange hoteller i alle prisklasser og et hav af muligheder for at opleve ørken, byliv og Rødehavets mange vidundere.

Naama Bay er et travlt område med et stort udvalg af butikker, barer og restauranter. I Naama Bay blev de første hoteller bygget i 70’erne på grund af den dejlige sandstrand og gode muligheder for snorkling. Her finder du også den populære strandpromenade samt flere gågader med butikker, cafeer og natklubber. Her er der masser af mulighed for at købe en is, slentre langs de mange butikker og helt sikkert blive mødt af et til flere gode tilbud fra de lokale handlende.

Sharks Bay er kendt for sin fredelige og afslappende atmosfære, hvilket gør det til et godt valg for familier eller dem, der søger en mere rolig ferie. Her er du også tæt på området Soho Square, der er et mindre gågade-kompleks bestående af flere restauranter, butikker og cafeer. Snorkel- og dykkemulighederne er fremragende, da flere hoteller har egne koralrev, og flere af dive sites’ne besøges regelmæssigt af dagsdykkerbådene.

Nabq Bay er et nyere område nord for Sharm el Sheikh. Her er der primært store, flotte luksushoteller langs den børnevenlige kyststrækning, som også byder på koralrev og muligheden for at snorkle fra hotellerne. Nabq ligger op til Nabq National Park, et stort fredet naturområde med både mangrove, ørken og marineliv, som du også kan tage på udflugter til. 

Hadaba plateauet ligger i den sydlige ende af Sharm el Sheikh. Det er et mere roligt alternativ til Naama Bay, og i området ligger der flere forretningsområder med både cafeer, butikker og restauranter. Old Market er et af disse traditionelle områder med en travl souk og mange spisesteder. Fra din hotelterrasse kan du nyde en fantastisk havudsigt eller finde et godt sted at snorkle rundt med de farvestrålende fisk på koralrevet.

Alt i alt er alle disse områder fremragende muligheder for dig, der søger til Sharm El Sheikh, efter noget unikt og anderledes. Sharm el Sheikh byder på masser af sjov efter solnedgang. Du kan gøre en god handel i boderne på Old Market, smage på lokale retter eller prøve en traditionel vandpibe på en af de mange, hyggelige shisha-cafeer og barer.

Rig kulinarisk scene med lokale delikatesser
Du finder masser af spisesteder i Naama Bay, Old Market og på SOHO Square med både internationalt og lokalt snit. Det egyptiske køkken er kun mildt krydret. Man spiser meget kylling, fisk og oksekød garneret med masser af grøntsager. Stegt lever er også en populær ret og serveres ofte. Blandt de lokale delikatesser finder du for eksempel:

* Ful med ta'meya: En populær egyptisk morgenmad, som er en skål med fava-bønner og krydderier serveret med ta'meya, en type falafel.
* Koshari: En klassisk egyptisk ret bestående af ris, pasta, linser og kikærter toppet med tomatsauce og karamelliserede løg.
* Fattah: En ret med brød, ris, oksekød eller lam, yoghurt og krydderier, som ofte serveres i særlige anledninger som bryllupper eller fødselsdage.

Når det kommer til restauranter, er der et bredt udvalg af muligheder. Det kan dog anbefales så vidt muligt kun at gå på opdagelse blandt de femstjernet hotellers restauranter, der generelt holder en høj standarder målt med skandinaviske mave. Her kan du, uanset om du er på udkig efter autentiske, lokale retter eller et internationalt køkken, helt sikkert kunne finde noget lækkert at spise.

Sharm el Sheikh er et paradis for dig, der er vild med en ferie med fart på - og det modsatte

Sharm el Sheikh imødekommer en lang række ferietyper, fra All-inclusive pakketilbud til sidste øjebliks getaways. Strandferier er en særlig tiltrækning, med en række indkvarteringsmuligheder beliggende helt tæt på de smukke strande.Her er ferie til dig, der søger eventyr med vandsport som dykning, windsurfing, kitesurfing og para-sailing. Og til dig, der søger afslapning med en massage eller spa-behandling på et af de mange luksusresorts.

 

Et klima du vil elske hele året rundt

Klimaet i Sharm el Sheikh er varmt og solrigt året rundt, med temperaturer fra 20°C om vinteren til 35°C om sommeren. Den bedste tid at besøge for en strandferie er mellem maj og oktober, når temperaturen er højest, og vandet er varmt og indbydende. Vintermånederne er stadig varme, med temperaturer sjældent under 15°C, og er ideelle til dem, der ønsker at undgå de varmeste temperaturer og tage fordel af lavere priser, aktive golfrejser og langt færre turister. Regn er sjældent i området, og det meste af nedbøren falder mellem december og februar. 

Sharm el Sheikh er sammenlignet med Rødehavets vestkyst en anelse mere moderne og har flere faciliteter som lufthavne, indkøbscentre og hospitalsfaciliteter. Her er områder som
Hurghada mere afslappet og mindre urbaniseret. Er du blevet lun på en ferie til Sharm el Sheikh i Egypten? Det forstår vi godt, der er ingen tid at spilde.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
19ºC
19ºC
22ºC
28ºC
30ºC
33ºC
35ºC
35ºC
34ºC
30ºC
27ºC
21ºC
Min. temp.
12ºC
13ºC
16ºC
20ºC
22ºC
25ºC
28ºC
28ºC
27ºC
23ºC
21ºC
16ºC

Populære hoteller

Fly information

FLYREJSE

Du vil flyve fra Danmark til Sharm el Sheikh. Flyvning tager ca. 5 timer og ved ankomsten til lufthavnen vil du blive mødt af Sunwebs lokale repræsentant.

FLYTIDER

I de fleste tilfælde vil du kunne se flytiderne, når du bestiller online. Hvis afgangstiderne ikke bliver vist, er de endnu ikke kendt af os. Alle offentliggjorte flytider kan ændres uden forbehold.

REJSEDOKUMENTER

Sunweb sender billetterne senest en uge før afgang. Bemærk venligst: På billetterne skal for- og efternavn staves som i pas eller id-kort. Hvis navnene er skrevet forkert, kan du blive afvist til en flyrejse.

For yderligere oplysninger om flyrejser, f.eks. om bagage og online check-in hos flyselskaberne, henvises til rejseinformationerne..

TRANSFER

Transfer er ikke inkluderet i rejsens pris. Det er muligt at tilkøbe transfer ved bestilling af rejsen.

VISUM
Når du rejser til Sharm el Sheikh, behøver du ikke noget visum.
Bemærk venligst!
 Hvis du ønsker at tage på udflugt til Cairo eller Luxor, skal du dog købe et visum til Egypten til ca. 31 € pr. person.