1. Hjem
  2. Rejser
  3. Frankrig
  4. Normandiet
Normandiet

Rejser til Normandiet

Normandiet ligger i den nordlige del af Frankrig. Selv om de fleste feriegæster blot kører igennem omrpdet for at komme hurtigt til det solrige sydlige område, er det en skam at springe denne del af Frankrig over. Her finder du perlehvide, brede sandstrande, tårnhøje klipper, god gastronomi og imponerende kulturskatte. Under en ferie i Normandiet vil du helt sikkert blive overrasket.

Kulinariske lækkerier

Vi begynder med gastronomien. Flere steder i denne region er berømte for de gastronomiske lækkerier, de producerer. Byen Isigny-sur-Mer er f.eks. berømt for "Caramels d'Isigny", klæbrige karameller lavet af saltet AOC-smør, Cabourg er kendt for sin cider, og de salte Fines de Normandie (østers) er meget udbredte i området. Takket være den bekvemme beliggenhed ved havet kan du faktisk nyde skatte fra havet i hele regionen. Og så er der selvfølgelig Calvados. En likør med æbler som hovedingrediens. Den drikkes for det meste sammen med kaffe, men tro det eller ej: ifølge normannerne hjælper "un petit calva" også med at vække dig tidligt om morgenen.

Smukke strande og barske klipper

Hvis du ønsker en solbeskinnet badeferie, anbefaler vi, at du trykker lidt mere på speederen og stopper ved et sted langs den franske sydkyst. Men bemærk, at Normandiets enorme strande bestemt ikke er ringere end strandene i syd. Normandiets kyststrækninger er kilometerlange og meterbrede af perlehvidt sand. Langs Côte d'Albâtre kan du endda finde hvide klipper, der ser ud til at række helt op til himlen. Og da området endnu ikke er oversvømmet af turister, behøver du ikke at dele dit håndklæde med din nabo og har al den plads, du har brug for på stranden.

Tag på alle mulige fantastiske udflugter

Den mest berømte seværdighed, som du ikke må gå glip af på din ferie i Normandiet, er Mont-St-Michel. En lille klippehalvø på et spidst bjerg. Den har et eventyrligt udseende, midt i et fladt mudderlandskab. Den er helt fyldt med klosterbygninger, kapeller og øverst på toppen de tynde gotiske kirketårne. En anden imponerende udflugt, du kan tage på, er et besøg på invasionsstrandene lidt længere væk. De fem strande Utah, Omaha, Gold, Juno og Sword erindrer om Anden Verdenskrig. Det var her, at britiske, canadiske og amerikanske tropper gik i land under D-dagen. Kort sagt, Normandiet er spændende og varieret. Og du kan komme dertil i bil på kun et par timer.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
8ºC
10ºC
13ºC
15ºC
15ºC
19ºC
22ºC
22ºC
21ºC
16ºC
11ºC
11ºC
Min. temp.
3ºC
4ºC
7ºC
8ºC
8ºC
13ºC
14ºC
14ºC
11ºC
10ºC
5ºC
5ºC

Populære hoteller