1. Hjem
  2. Rejser
  3. Tyrkiet
  4. Bodrum-halvøen
  5. Ortakent
Ortakent

Rejser til Ortakent

Information om byen

Ortakent i Tyrkiet ligger ca. 10 km fra Bodrum, og er et oplagt valg, hvis du foretrækker at holde ferie i smukke og fredelige omgivelser. Selve Ortakent by ligger 3 km tilbagetrukket fra havet, mens området ved havet kaldes Yahsi. Det er her de fleste hoteller ligger. Det er ikke uden grund, at en stor del af lokalbefolkningen fra hele Bodrum-halvøen tager hertil når de har fri, for i dette område findes halvøens bedste strande. Stranden er lang og bred, og en frisk brise gør, at her er behageligt at opholde sig, selv på en varm sommerdag. Af samme grund er området også populært blandt surfere.

Nyd den frodige natur og de hyggelige restauranter langs vandet

Området mellem byen og Yahsi er én stor, frodig dal som bugner af figen-, oliven- og citrustræer.  Langs vandet findes hyggelige caféer og restauranter, og her hersker en afslappet atmosfære. Hvis du gerne vil opleve den ægte, tyrkiske landsby atmosfære skal du tage lokalbussen til Ortakent. Her afholdes hver onsdag  marked, hvor de lokale er ivrige efter at få solgt deres varer.

I Ortakent finder du også de berømte ”tårn huse” som blev bygget i det 17. århundrede og fungerede som små forsvarsværker. Det ældste tilbageværende hus som blev bygget i det 16. århundrede, blev for nogle år siden restaureret, og er i dag indrettet som Tyrkiets eneste hotel med kun ét værelse.

På grund af sin centrale beliggenhed på halvøen, er Ortakent et godt udgangspunkt for udflugter på egen hånd.

Rejs med Sunweb til Ortakent

Vi har dansk guideservice i Ortakent, og vores guider besøger dit hotel eller et sted i nærheden flere gange i løbet af din ferie.

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Familie med små børn Unge par Andre Ældre par

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
16ºC
18ºC
21ºC
25ºC
32ºC
35ºC
34ºC
31ºC
25ºC
20ºC
13ºC
Min. temp.
5ºC
7ºC
9ºC
11ºC
16ºC
20ºC
23ºC
23ºC
19ºC
15ºC
11ºC
6ºC