1. Hjem
  2. Rejser
  3. Portugal
  4. Algarvekysten
  5. Tavira
Tavira

Rejser til Tavira

Velkommen til Tavira - én af Algarves mest charmerende kystbyer. Byen ligger ganske på kilometer fra grænsen til Spanien, og her kan du nyde din ferie på Algarve i stemningsfulde, romantiske omgivelser.

På opdagelse i Tavira

Tavira ligger på Portugals smukke Algarvekyst og har en unik beliggenhed på flodbredderne af Gilão-floden. Byens centrum er delt på begge sider af floden og bundet sammen af en gammel romersk bro. Flodens store betydning og byens smukke arkitektur, som er præget af renæssancen og middelalderen, har givet Tavira tilnavnet ’Algarves Venedig’. Byen har intet mindre end 37 kirker og lang række andre spændende, historiske og kulturelle seværdigheder. Taviras snævre gader snor sig mellem byens hvidkalkede bygninger, som det er så ofte er kendetegnet ved byerne langs Algarves kyst. Rundt om i byen mødes du af hyggelige parker, hvor du kan tage en afbræk fra solens lune stråler, og på byens mange pladser kan du sætte dig tilrette på en café og nyde byens hyggelige atmosfære- Et andet sted, som er populært at drikke sin eftermiddagskaffe, er ved flodbredden. Her kan du nyde synet af broerne, som binder byen sammen og de små fiskerbåde, som lægger til og losser dagens fangst op på kajen. I Tavira finder du også gode indkøbs- og shoppingmuligheder. I den sydvestlige del af Tavira ligger byens store frugt- og grønthal, og lige på den modsatte side af floden ligger byens shoppingcenter. Foretrækker du at tilbringe dagen ved stranden, kan det varmt anbefales at tage en båd fra centrum af Tavira og ud til Ilha de Tavira, som er en ø uden for kysten, der byder på intet mindre end en 14 km lang, hvid sandstrand.

Tag på endagstur til Spanien

Tavira er et glimrende udgangspunkt for en lang række spændende udflugter. Den korte afstand til den spanske grænse, gør det oplagt at tage på en endagstur til Spanien.  Hvis du krydser grænsen, kan vi anbefale at tage turen til den spanske by Vila Real de Santo António. I byens stemningsfulde gader kan du slentre rundt og suge den lokale atmosfære til dig. Her er forretninger, caféer og restauranter og på byens pladser afholdes der jævnligt forskellige spændende arrangementer. Vælger du at blive på den portugisiske side af grænsen, bliver der bestemt ikke færre oplevelser af den grund. Området omkring Tavira byder på en lang række skønne naturoplevelser, og er du golfentusiast, findes her flere af de smukke golfbaner, som Algarve er så kendt for.

Information om Corona på rejsemålet

Disse oplysninger er udarbejdet af Sunweb på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Sunweb påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

Lokale restriktioner

Facilitet
Status
Tiltag
Afstand på offentlige områder
Ja
2 meter
Mundbind
Ja
Mundbind er obligatorisk på alle offentlige områder inkl. offentlig transport, restauranter når du ikke er siddende og udendørs når der er under 2 m afstand mellem personer. Mundbind er obligatorisk for alle over 10 år.
Vigtig information vedrørende obligatorisk dokumentation
Ja
Læs FAQ-siden her
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
Maks. 10 personer. Større events kræver tilladelse fra myndighederne
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Tilladt
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Åben
Mundbind er påkrævet hos alle personer over 6 år når du går rundt. Lukker kl.02. Der kræves en negativ test - PCR (maks. 72 timer gammel) eller Antigen (maks. 48 timer gammel) eller EU Digital COVID-certifikat for adgang på restauranter indenfor fra fredag kl. 19, hele weekenden og helligdage. Begrænsning af grupper på 6 personer inde og 10 personer på terrasserne. I højrisiko områder: Restauranter lukker kl. 22.30, og der kræves en negativ test eller EU Digital COVID-certifikat for adgang på restauranter på bestemte dage og tidspunkter (se generelle regler ovenfor). Begrænsning af grupper på 6 personer inde og 10 personer på terrasserne. Områder i risiko zonen: Coimbra, Santiago do Cacém, Tavira, Trofa, Valongo, Viana do Alentejo og Vila Real de Santo António. Maks. 10 personer pr. bord. Områder i højrisiko zonen: Albufeira, Alcoutim, Aveiro, Cascais, Faro, Lagos, Lisboa, Loulé, Nazaré, Odivelas, Olhão, Oliveira do Bairro, Palmela, Peniche, Portimão, Porto, Santo Tirso, Sao Bras de Alportel , Seixal, Sesimbra, Setubal. Maks. 6 personer pr. bord.
Barer
Åben

Mundbind er påkrævet hos alle personer over 6 år når du går rundt. Begrænsning af grupper på 6 personer inde og 10 personer på terrasserne. Lukker kl.02

I højrisiko områder: Barer lukker kl. 22.30, og der kræves en negativ test eller EU Digital COVID-certifikat for adgang på barer på bestemte dage og tidspunkter (se generelle regler ovenfor). Begrænsning af grupper på 6 personer inde og 10 personer på terrasserne.

Områder i risiko zonen: Coimbra, Santiago do Cacém, Tavira, Trofa, Valongo, Viana do Alentejo og Vila Real de Santo António. Maks. 10 personer pr. bord.

Områder i højrisiko zonen: Albufeira, Alcoutim, Aveiro, Cascais, Faro, Lagos, Lisboa, Loulé, Nazaré, Odivelas, Olhão, Oliveira do Bairro, Palmela, Peniche, Portimão, Porto, Santo Tirso, Sao Bras de Alportel , Seixal, Sesimbra, Setubal. Maks. 6 personer pr. bord.

Klubber, Natteliv
Lukket
Supermarkeder og apoteker
Åben

Områder i risiko zonen: Coimbra, Santiago do Cacém, Tavira, Trofa, Valongo, Viana do Alentejo og Vila Real de Santo António. Åbent til kl. 21.00

Områder i højrisiko zonen: Albufeira, Alcoutim, Aveiro, Cascais, Faro, Lagos, Lisboa, Loulé, Nazaré, Odivelas, Olhão, Oliveira do Bairro, Palmela, Peniche, Portimão, Porto, Santo Tirso, Sao Bras de Alportel, Seixal, Sesimbra, Setubal. Åbent til kl. 21.00 (16.30 i weekenden og på helligdage)

Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Åben
Åben til kl. 22.30
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Tilladt
Strande
Åben
1,5 m afstand til alle du ikke er sammen med. 3 m afstand mellem parasoller
Regler for transfer
Ja
Transport må maks. være 2/3 fyldt og første række må ikke benyttes
Offentlig transport og taxi
Tilladt
Offentlig transport er tilladt, må dog maks. være 2/3 fyldt.
Godt at vide
Det er muligt at der bliver foretaget kropstemperaturmålinger.

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par Unge par Familie med store børn Familie med små børn

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
15ºC
15ºC
17ºC
22ºC
25ºC
29ºC
29ºC
30ºC
27ºC
27ºC
21ºC
16ºC
Min. temp.
7ºC
6ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
17ºC
17ºC
11ºC
8ºC