1. Hjem
  2. Rejser
  3. Portugal
  4. Algarvekysten
  5. Tavira
Tavira

Rejser til Tavira

Velkommen til Tavira - én af Algarves mest charmerende kystbyer. Byen ligger ganske på kilometer fra grænsen til Spanien, og her kan du nyde din ferie på Algarve i stemningsfulde, romantiske omgivelser.

På opdagelse i Tavira

Tavira ligger på Portugals smukke Algarvekyst og har en unik beliggenhed på flodbredderne af Gilão-floden. Byens centrum er delt på begge sider af floden og bundet sammen af en gammel romersk bro. Flodens store betydning og byens smukke arkitektur, som er præget af renæssancen og middelalderen, har givet Tavira tilnavnet ’Algarves Venedig’. Byen har intet mindre end 37 kirker og lang række andre spændende, historiske og kulturelle seværdigheder. Taviras snævre gader snor sig mellem byens hvidkalkede bygninger, som det er så ofte er kendetegnet ved byerne langs Algarves kyst. Rundt om i byen mødes du af hyggelige parker, hvor du kan tage en afbræk fra solens lune stråler, og på byens mange pladser kan du sætte dig tilrette på en café og nyde byens hyggelige atmosfære- Et andet sted, som er populært at drikke sin eftermiddagskaffe, er ved flodbredden. Her kan du nyde synet af broerne, som binder byen sammen og de små fiskerbåde, som lægger til og losser dagens fangst op på kajen. I Tavira finder du også gode indkøbs- og shoppingmuligheder. I den sydvestlige del af Tavira ligger byens store frugt- og grønthal, og lige på den modsatte side af floden ligger byens shoppingcenter. Foretrækker du at tilbringe dagen ved stranden, kan det varmt anbefales at tage en båd fra centrum af Tavira og ud til Ilha de Tavira, som er en ø uden for kysten, der byder på intet mindre end en 14 km lang, hvid sandstrand.

Tag på endagstur til Spanien

Tavira er et glimrende udgangspunkt for en lang række spændende udflugter. Den korte afstand til den spanske grænse, gør det oplagt at tage på en endagstur til Spanien.  Hvis du krydser grænsen, kan vi anbefale at tage turen til den spanske by Vila Real de Santo António. I byens stemningsfulde gader kan du slentre rundt og suge den lokale atmosfære til dig. Her er forretninger, caféer og restauranter og på byens pladser afholdes der jævnligt forskellige spændende arrangementer. Vælger du at blive på den portugisiske side af grænsen, bliver der bestemt ikke færre oplevelser af den grund. Området omkring Tavira byder på en lang række skønne naturoplevelser, og er du golfentusiast, findes her flere af de smukke golfbaner, som Algarve er så kendt for.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
15ºC
15ºC
17ºC
22ºC
25ºC
29ºC
29ºC
30ºC
27ºC
27ºC
21ºC
16ºC
Min. temp.
7ºC
6ºC
11ºC
13ºC
16ºC
19ºC
19ºC
19ºC
17ºC
17ºC
11ºC
8ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad: 
Hovedstaden i Portugal er Lissabon.

Sprog: 
Det officielle sprog i Portugal er portugisisk.
Tid: 
Portugal er 1 time bagud i forhold til Danmark.
Penge: 
Den officielle møntenhed i Portugal er euro.
Drikkepenge: 
Det er normalt at give ca. 5-10% i drikkepenge på de portugisiske barer og restauranter.
Strøm: 
Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt.
Pas: 
Når du rejser til Portugal, skal du medbringe et gyldigt pas. Du er selv ansvarlig for passets gyldighed i forbindelse med din ferie.
Nødstilfælde: 
Ved behov for kontakt til politi, ambulance eller brandvæsen ringes 112.
Åbningstider: 
Forretningerne i Portugal har som udgangspunkt åbent fra mandag til fredag fra 9.00 – 13.00 og 15.00 – 19.00 og lørdag fra 9.00 – 13.00. Åbningstiderne kan lokalt variere.
Mobiltelefon: 
Din danske mobiltelefon virker også i Portugal.
Andet: 
Ifølge portugisisk lov må hoteller og lejligheder afvise en booking hvis ingen af de rejsende er over 18 år. Dette kan Sunweb ikke gøres ansvarlig for.