1. Hjem
  2. Rejser
  3. Portugal
  4. Algarvekysten
  5. Lagos
Lagos

Rejser til Lagos

Afslappende dage på stranden, spændende seværdigheder og et stemningsfuldt centrum – I Lagos på Portugals smukke Algarvekyst finder du det hele til en fantastisk rejse til Algarve, og det er bestemt ikke uden grund, at byen er en af Algarves mest populære feriebyer.

Tag på opdagelse i Lagos

Lagos ligger på flodbredden af Bensafrim, lige hvor floden munder ud i Atlanterhavet på den vestlige del af Algarve. Lagos var regionshovedstad frem til år 1755, hvor byen blev ramt af et omfattende jordskælv. Mange af byens historiske bygninger og smukke kirker har dog stadig en velbevaret plads i byens centrum. Dele af Lagos kan spores helt tilbage til år 2000 f.kr., og byen var i sin tid også udgangspunkt for en række kendte opdagelsesrejser. Den ældste del af Lagos består af en labyrint af smalle brostensbelagte gader. Selv om bydelen ikke imponerer med sin størrelse, så kan det være lidt af en udfordring at finde rundt, og det er nemt at lade sig lokke til at se efter, hvad der mon findes rundt om det næste hjørne. Både i byens centrum og i den hyggelige marina findes et stort udvalg af butikker, restauranter og barer, hvor du kan slappe af med et godt glas vin eller en farverig cocktail.

Oplev Algarves charmerende badebugter

Trods de interessante seværdigheder og den spændende historie, så er det stadig strandene, der lokker flest besøgende til Lagos – her er nemlig strande for en hver smag – og tilmed mange af dem. Området omkring Lagos er i høj grad præget af små badebugter, hvor af mange kun kan nås til fods eller fra havet. De oaselignende sandstrande ligger godt beskyttet af dramatiske høje klipper, og det fine, gyldne sand grænser på smukkeste vis op til det dybblå Atlanterhav og viser, hvorfor netop dette område ligger landskab til souvenirbutikkernes mange postkort.

Udflugter på Algarve

Lagos er et glimrende udgangspunkt for udflugter på Algarve. Området byder på en lang række fantastiske naturoplevelser, både langs kysten og i det betagende bjerglandskab bag kystbyerne. Tag fx til Sagres, som er Algarves vestligste punkt. Her kan du opleve kystens bedste surfingforhold. Du kan også tage storbyen Portimão eller til den charmerende ferieby Albufeira, som ligger ca. 1 times kørsel fra Lagos.

Information om Corona på rejsemålet

Disse oplysninger er udarbejdet af Sunweb på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Sunweb påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

Lokale restriktioner

Facilitet
Status
Tiltag
Afstand på offentlige områder
Ja
2 meter
Mundbind
Ja
Mundbind er obligatorisk på alle offentlige områder inkl. offentlig transport, restauranter når du ikke er siddende og udendørs når der er under 2 m afstand mellem personer. Mundbind er obligatorisk for alle over 10 år.
Vigtig information vedrørende obligatorisk dokumentation
Ja
Læs FAQ-siden her
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
Maks. 10 personer. Større events kræver tilladelse fra myndighederne
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Tilladt
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Åben
Mundbind er påkrævet hos alle personer over 6 år når du går rundt. Lukker kl.02. Der kræves en negativ test - PCR (maks. 72 timer gammel) eller Antigen (maks. 48 timer gammel) eller EU Digital COVID-certifikat for adgang på restauranter indenfor fra fredag kl. 19, hele weekenden og helligdage. Begrænsning af grupper på 6 personer inde og 10 personer på terrasserne. I højrisiko områder: Restauranter lukker kl. 22.30, og der kræves en negativ test eller EU Digital COVID-certifikat for adgang på restauranter på bestemte dage og tidspunkter (se generelle regler ovenfor). Begrænsning af grupper på 6 personer inde og 10 personer på terrasserne. Områder i risiko zonen: Coimbra, Santiago do Cacém, Tavira, Trofa, Valongo, Viana do Alentejo og Vila Real de Santo António. Maks. 10 personer pr. bord. Områder i højrisiko zonen: Albufeira, Alcoutim, Aveiro, Cascais, Faro, Lagos, Lisboa, Loulé, Nazaré, Odivelas, Olhão, Oliveira do Bairro, Palmela, Peniche, Portimão, Porto, Santo Tirso, Sao Bras de Alportel , Seixal, Sesimbra, Setubal. Maks. 6 personer pr. bord.
Barer
Åben

Mundbind er påkrævet hos alle personer over 6 år når du går rundt. Begrænsning af grupper på 6 personer inde og 10 personer på terrasserne. Lukker kl.02

I højrisiko områder: Barer lukker kl. 22.30, og der kræves en negativ test eller EU Digital COVID-certifikat for adgang på barer på bestemte dage og tidspunkter (se generelle regler ovenfor). Begrænsning af grupper på 6 personer inde og 10 personer på terrasserne.

Områder i risiko zonen: Coimbra, Santiago do Cacém, Tavira, Trofa, Valongo, Viana do Alentejo og Vila Real de Santo António. Maks. 10 personer pr. bord.

Områder i højrisiko zonen: Albufeira, Alcoutim, Aveiro, Cascais, Faro, Lagos, Lisboa, Loulé, Nazaré, Odivelas, Olhão, Oliveira do Bairro, Palmela, Peniche, Portimão, Porto, Santo Tirso, Sao Bras de Alportel , Seixal, Sesimbra, Setubal. Maks. 6 personer pr. bord.

Klubber, Natteliv
Lukket
Supermarkeder og apoteker
Åben

Områder i risiko zonen: Coimbra, Santiago do Cacém, Tavira, Trofa, Valongo, Viana do Alentejo og Vila Real de Santo António. Åbent til kl. 21.00

Områder i højrisiko zonen: Albufeira, Alcoutim, Aveiro, Cascais, Faro, Lagos, Lisboa, Loulé, Nazaré, Odivelas, Olhão, Oliveira do Bairro, Palmela, Peniche, Portimão, Porto, Santo Tirso, Sao Bras de Alportel, Seixal, Sesimbra, Setubal. Åbent til kl. 21.00 (16.30 i weekenden og på helligdage)

Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Åben
Åben til kl. 22.30
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Tilladt
Strande
Åben
1,5 m afstand til alle du ikke er sammen med. 3 m afstand mellem parasoller
Regler for transfer
Ja
Transport må maks. være 2/3 fyldt og første række må ikke benyttes
Offentlig transport og taxi
Tilladt
Offentlig transport er tilladt, må dog maks. være 2/3 fyldt.
Godt at vide
Det er muligt at der bliver foretaget kropstemperaturmålinger.

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par Unge par

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
15ºC
16ºC
17ºC
21ºC
23ºC
27ºC
27ºC
28ºC
25ºC
25ºC
18ºC
16ºC
Min. temp.
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
15ºC
18ºC
18ºC
18ºC
16ºC
17ºC
11ºC
10ºC