1. Hjem
  2. Rejser
  3. Østrig
  4. Salzburgerland
  5. Flachau
Flachau

Rejser til Flachau

Omgivet af grønne bjerge, med et hyggeligt lille centrum og en lang række mulige aktiviteter. Det er slet ikke overraskende, at mange elsker at tage til Flachau for at holde ferie. Her kan man lave så meget forskelligt, atmosfæren er afslappet, og Flachaus indbyggere er gæstfrie.

Med familien til Flachau

Flachau er ligesom byen Filzmoos, der ligger lidt længere væk, en rigtig familiedestination. Børnene kan lege udenfor og deltage i sjove arrangementer. Der er meget mere at give sig til end blot at tage på vandreture; du kan f.eks. bade og solbade i Flachau-Winkl's Badesee. Foretrækker du en dag med indendørs svømning? Den subtropiske swimmingpool Thermen Amadé har indendørs og udendørs pools! Børn er meget velkomne her, og der er endda særlige børnebassiner og vandrutsjebaner til dem.

Sjove aktiviteter

Før du tager ud i bjergene her, skal du vælge, hvad dagen skal byde på. Her er der masser af valgmuligheder; cykling, rafting, svømning, kanosejlads, ridning, klatring eller "bare" vandreture? Hvis du tager på vandretur, hvilken vej skal du så gå? I nærområdet er der mere end 100 kilometer vandrestier og mere end 20 bjerghytter, som du kan nå til fods. Svævebane-parken er også en populær aktivitet for hele familien. Du svæver højt over jorden, men det er helt sikkert - du sidder jo trods alt fast med et kabel!

Kultur i Alperne

Vil du gerne have lidt variation og har du lyst til en kulturel oplevelse? Du kan med fordel tilbringe en dag i byen Salzburg. Efter en times kørsel er du der allerede. Meget tættere på hjemmet, mindre end 30 kilometer væk, ligger Schloss Werfen. Der er også masser at lave i Flachau selv. Her arrangeres der forskellige sjove ting hele sommeren. Små festivaler med mad, drikkevarer, sang og/eller dans samt børneturneringer, workshops i træskærerarbejde osv. Flachau er mangfoldig og hyggelig.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
2ºC
7ºC
17ºC
13ºC
14ºC
25ºC
23ºC
24ºC
18ºC
18ºC
11ºC
2ºC
Min. temp.
-7ºC
-3ºC
2ºC
0ºC
3ºC
12ºC
10ºC
11ºC
4ºC
7ºC
1ºC
-4ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Venne grupper Andre Familie med store børn Ældre par

Praktisk information

Hovedstad:
Østrigs hovedstad er Wien.

Sprog:
Det officielle sprog er tysk, men du kan ofte klare dig med engelsk.

Tid:
Der er ikke tidsforskel mellem Danmark og Østrig. Dette gælder både sommer og vinter.

Valuta:
Østrigs officielle valuta er euroen. Der findes hæveautomater mange steder, hvor du kan hæve kontanter. Nogle steder er det også muligt at betale med kreditkort.

Spænding:
Spændingen er 230 volt. Du har ikke brug for et adapterstik.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetskort.

Nødnummer:
Alarmnummeret i Østrig til politi, ambulance og brandvæsen er 112.

Rejse i bil til Østrig:
- Hastighedsgrænsen på motorveje er 130 km/t. På nogle motorveje er hastighedsgrænsen 110 km/t mellem kl. 22:00 og 05:00. Dette signaleres lokalt.
- I Østrig er det obligatorisk at have følgende med i bilen:
Faretrekanten
Førstehjælpskasse
Sikkerhedsvest med refleksstriber. Føreren skal bære dem, når han/hun forlader bilen på veje uden for bebyggede områder i tilfælde af nedbrud eller ulykker. Sikkerhedsveste kan bl.a. købes hos ANWB.
Når du rejser til Østrig via Belgien, skal du også have en ildslukker med i bilen.
- På alle motorveje i Østrig er det obligatorisk at have en vejafgiftsvignet for motorkøretøjer på op til 3.500 kg. Undtagelsen er en række Sondermautstrecken, hvor der ikke kræves vignet, men hvor der skal betales en separat vejafgift.  En oversigt over betalingsveje og takster findes bl.a. på ANWB's websted.
For køretøjer (herunder autocampere) med en vægt på over 3 500 kg er en GO-boks obligatorisk på motorveje.
En separat vignet er ikke nødvendig for en trailer.
På A14 mellem den tyske grænse og afkørsel Hohenems (mod den schweiziske grænse) kan man vælge mellem en vignet og et dagskort (KorridorVignette).
Vignetkravet gælder også for strækningen af A12 mellem den tyske grænse og afkørslen Kufstein-Sud. I en tidsubegrænset periode vil denne strækning dog ikke blive kontrolleret for vignetbesiddelse for køretøjer på op til 3500 kg. Vignetten er dog fortsat obligatorisk, og hvis du ikke medbringer den, er det på dit eget ansvar.
Du kan købe vignetten hos ANWB eller i Østrig ved de større grænseovergange. En vignet til 10 dage til bilen koster 10,50 €. En vignet for 2 måneder til bilen koster 25,90 €.

Hvis du overnatter i Tyskland under din bilferie til Østrig:
- Miljømærkat til bycentre Tyskland kræves: Et stigende antal tyske byer forbyder forurenende biler i deres bymidter. Kun en miljømærkat giver adgang til bymidter og visse B-veje (Umweltzone). Udenlandske turister skal også have et miljømærkat på deres bil. Disse miljømærkater (Umweltplaketten) kan købes hos ANWB eller hos de tyske prøvningsmyndigheder TÜV og Dekra.
Du kan finde en ajourført liste over byer med Umweltzones og deres størrelse på det tyske Umweltbundesamts websted.

Mad og drikke:
Østrig er kendt for sine ægte, traditionelle wienerschnitzels, Sachertorte, kaiserschmarrn og glühwein. Wiener rostbraten med spätzle, mange fantastiske vildtretter og regionale specialiteter er også kendt langt ud over landets grænser. Drikkevarerne er lige så lækre som retterne. G'spritztes (vin med brus- eller kildevand) som en fremragende tørstslukker, gode ørkenvine, de mange typer (lokalt brygget) øl og naturligvis snaps satte Østrig også på det gastronomiske landkort.

Drikkepenge:
I Østrig er det almindeligt at runde det samlede beløb op i barer og restauranter.

Åbningstider:
I Østrig er butikkerne normalt åbne mandag til fredag kl. 09:00 - 18:00. Torsdag aften er der shoppingaften, hvor butikkerne har åbent indtil kl. 19:30. Om lørdagen har nogle butikker åbent til kl. 13:00 og andre til kl. 17:00.