1. Hjem
  2. Rejser
  3. Montenegro
Montenegro

Rejser til Montenegro

Montenegro ligger ud til den smukke Adriaterhavskyst, mellem Kroatien og Albanien, og landet har på rekordfart vokset sig til en populær sommerferiedestination.

Aktiv ferie i Montenegros natur

Trods sin beskedne størrelse er Montenegro et land med store lokale variationer præget af betagende bjerglandskaber og endeløse skovområder. Det varierede landskab gør landet til en oplagt rejsemål for alle, der ønsker at holde en aktiv ferie. Snorkling i det krystalklare Adriaterhav, klatring i det barske bjerglandskab eller windsurfing ud for den smukke kyst – I Montenegro er det kun fantasien, der sætter grænsen.

Montenegros vidunderlige kyst

Montenegros smukke kyststrækning strækker sig over 300 kilometer fra Kroatien i nord til Albanien i syd, og her findes nogle af Adriaterhavskystens smukkeste strande. De lange, indbydende sandstrande inviterer til afslapning i solen og svømmeture i det krystalklare azurblå hav. På bjergsiderne bag kysten ligger historiske byer, som med spændende seværdigheder og smukke bygningsværker vidner om, at Montenegro er et land, som gennem tiderne har været i hænderne på mange forskellige kulturer.

På udflugt til Kroatien

Fra Herceg-Novi bugten, hvor du finder Sunwebs rejsemål i Montenegro, har du kun ganske få kilometer til eventyrlige Dubrovnik i Kroatien. Byen er bestemt et besøg værd i løbet af ferien. Oplev den autentiske atmosfære i den smukke bymidte, hvor imponerende katedraler og prangende barokpalæer pryder middelalderbyens gader. Går du en tur på den 2 kilometer lange bymur, vil du se, at det ene betagende udsigtspunkt afløses af det næste. Dubrovnik har en velfortjent placering på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og gennem de senere år har byen opnået fornyet berømmelse, som kulisse til den berømte tv-serie Game of Thrones. 

 

Rejs med Sunweb til Montenegro

Når du rejser med Sunweb til Montenegro flyver du til Dubronvik Lufthavn, som ligger få kilometer fra grænsen til Montenegro. Du skal være opmærksom på, at grænsekontrollen mellem Kroatien og Montenegro kan tage 4 timer og i visse tilfælde mere grundet grænsekontrol. Når du rejser med Sunweb til Montenegro tilbyder vi digital guideservice, som vil være dansk- eller engelsktalende.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
14ºC
18ºC
20ºC
24ºC
29ºC
31ºC
31ºC
25ºC
22ºC
17ºC
14ºC
Min. temp.
2ºC
4ºC
7ºC
9ºC
14ºC
18ºC
19ºC
19ºC
15ºC
11ºC
7ºC
3ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad
Hovedstaden i Montenegro hedder Podgorica
Sprog
Det officielle sprog er montenegrinsk. I turistområderne taler mange også engelsk.
Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Montenegro.
Valuta
I Montenegro bruges Euro, og 1 Euro svarer til ca. 7,5 danske kroner. Det er muligt at veksle penge på mange hoteller og i bankerne. De mest almindelige kreditkort kan bruges i de store feriebyer, her findes også hæveautomater.
Elektricitet
Spændingen er 220 volt, ligesom i Danmark. Stikkontakterne er også de samme.
Pas
Danskere skal have gyldigt pas ved indrejse i Montenegro.
Telefon
I Montenegro kan du ringe med din danske udbyder, hvis du har udlandstelefoni i dit abonnement. Der er dog et gebyr på opkald hjem til Danmark, såvel som opkald inden for Montenegro. Ønsker du at få adgang til internettet via telefonen, anbefaler vi dig at bruge trådløse netværk, da det typisk er dyrt at bruge data roaming.

Drikkepenge

Det er kutyme i Montenegro at give drikkepenge til servicepersonale, omkring 10 % i barer og restauranter.