1. Hjem
  2. Rejser
  3. Montenegro

Rejser til Montenegro

Montenegro ligger ud til den smukke Adriaterhavskyst, mellem Kroatien og Albanien, og landet har på rekordfart vokset sig til en populær sommerferiedestination.

Aktiv ferie i Montenegros natur

Trods sin beskedne størrelse er Montenegro et land med store lokale variationer præget af betagende bjerglandskaber og endeløse skovområder. Det varierede landskab gør landet til en oplagt rejsemål for alle, der ønsker at holde en aktiv ferie. Snorkling i det krystalklare Adriaterhav, klatring i det barske bjerglandskab eller windsurfing ud for den smukke kyst – I Montenegro er det kun fantasien, der sætter grænsen.

Montenegros vidunderlige kyst

Montenegros smukke kyststrækning strækker sig over 300 kilometer fra Kroatien i nord til Albanien i syd, og her findes nogle af Adriaterhavskystens smukkeste strande. De lange, indbydende sandstrande inviterer til afslapning i solen og svømmeture i det krystalklare azurblå hav. På bjergsiderne bag kysten ligger historiske byer, som med spændende seværdigheder og smukke bygningsværker vidner om, at Montenegro er et land, som gennem tiderne har været i hænderne på mange forskellige kulturer.

På udflugt til Kroatien

Fra Herceg-Novi bugten, hvor du finder Sunwebs rejsemål i Montenegro, har du kun ganske få kilometer til eventyrlige Dubrovnik i Kroatien. Byen er bestemt et besøg værd i løbet af ferien. Oplev den autentiske atmosfære i den smukke bymidte, hvor imponerende katedraler og prangende barokpalæer pryder middelalderbyens gader. Går du en tur på den 2 kilometer lange bymur, vil du se, at det ene betagende udsigtspunkt afløses af det næste. Dubrovnik har en velfortjent placering på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og gennem de senere år har byen opnået fornyet berømmelse, som kulisse til den berømte tv-serie Game of Thrones. 

 

Rejs med Sunweb til Montenegro

Når du rejser med Sunweb til Montenegro flyver du til Dubronvik Lufthavn, som ligger få kilometer fra grænsen til Montenegro. Du skal være opmærksom på, at grænsekontrollen mellem Kroatien og Montenegro kan tage 3 timer og i visse tilfælde mere. Bemærk, at Sunweb ikke har guideservice i Montenegro.

Information om Corona på rejsemålet

Disse oplysninger er udarbejdet af Sunweb på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Sunweb påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

 Lokale restriktioner

Facilitet
Satus
Tiltag
Afstand på offentlige områder
Ja
2 meter.
Mundbind
Ja
Mundbind er obligatorisk alle steder.
Vigtig information vedrørende obligatorisk dokumentation
Ja
Læs FAQ-siden her
Maksimalt antal personer udendørs
Ja
50 personer. Ingen sammenkomster.
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Nej
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter
Ja
Der er udgangsforbud mellem kl. 00 og 05
Restauranter
Åben
Åben fra kl. 07 - 24. Ingen musik tilladt.
Barer
Delvis Åben
Åben fra kl. 07 - 24. Ingen musik tilladt.
Klubber, Natteliv
Åbent
Supermarkeder og apoteker
Åben
Åben fra kl. 07 - 22. I
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Lukket
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Delvis tilladt
Maks. 100 personer med tilladelse fra myndighederne.
Regler for transfer
Ja
Mundbind er påkrævet.
Offentlig transport og taxi
Ja
2 meters afstand. Ingen kørsel i intercity fra fredag kl. 23 til mandag kl. 05.
Strande
Åben
2 meters afstand.
Godt at vide
Ja

Regeringens hjemmeside med alle informationer kan du finde her 

Vi beder alle passagerer om at udfylde PLF-blanketten på forhånd eller medbringe en blyant/kuglepen med dem. PLF kan findes her

Populære hoteller

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
14ºC
18ºC
20ºC
24ºC
29ºC
31ºC
31ºC
25ºC
22ºC
17ºC
14ºC
Min. temp.
2ºC
4ºC
7ºC
9ºC
14ºC
18ºC
19ºC
19ºC
15ºC
11ºC
7ºC
3ºC

Praktisk information

Hovedstad
Hovedstaden i Montenegro hedder Podgorica

Sprog
Det officielle sprog er montenegrinsk. I turistområderne taler mange også engelsk.

Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Montenegro.

Valuta
I Montenegro bruges Euro, og 1 Euro svarer til ca. 7,5 danske kroner. Det er muligt at veksle penge på mange hoteller og i bankerne. De mest almindelige kreditkort kan bruges i de store feriebyer, her findes også hæveautomater.

Elektricitet
Spændingen er 220 volt, ligesom i Danmark. Stikkontakterne er også de samme.

Pas
Danskere skal have gyldigt pas ved indrejse i Montenegro.

Telefon
I Montenegro kan du ringe med din danske udbyder, hvis du har udlandstelefoni i dit abonnement. Der er dog et gebyr på opkald hjem til Danmark, såvel som opkald inden for Montenegro. Ønsker du at få adgang til internettet via telefonen, anbefaler vi dig at bruge trådløse netværk, da det typisk er dyrt at bruge data roaming.