1. Hjem
  2. Rejser
  3. Kroatien
  4. Istrien
  5. Umag
Umag

Rejser til Umag

Den lille middelalderby, Umag, er den ”første”, man kommer til efter den korte, men smukke tur ned gennem Slovenien. Trods sin lidenhed er byen velforsynet med forretninger, barer og restauranter samt ikke mindst gode sportsfaciliteter, bl.a. et stort og kendt tennisanlæg i byens udkant. Du bader i det dejlige, klare vand fra klippe- og stenstrande, som aldrig er langt væk fra din feriebolig. Har du lyst til at vove tegnebogen, findes et velbesøgt casino på Hotel Adriatic. Udflugtsmulighederne er i top: den smukke grænseby, Trieste, i Italien; de flotte drypstenshuler i Postojna, Slovenien; Sloveniens charmerende, lille hovedstad, Ljubljana; og endelig de istriske kystbyer som Porec, Rovinj og Pula. NB! I sidste uge af juli afholdes en international tennisturering i Umag, hvor der navnlig på Sol Stella Maris skal påregnes lyden af høj musik til ud på natten. Generne er væsentligt mindre på Sol Polynesia.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
18ºC
18ºC
22ºC
21ºC
25ºC
26ºC
26ºC
28ºC
26ºC
24ºC
21ºC
20ºC
Min. temp.
12ºC
12ºC
16ºC
16ºC
18ºC
18ºC
19ºC
19ºC
20ºC
18ºC
16ºC
14ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad
Hovedstaden i Kroatien hedder Zagreb.

Sprog
Det officielle sprog er kroatisk. De fleste steder bliver der også talt tysk. I turistområderne taler mange også engelsk.

Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Kroatien

Valuta
Den officielle valuta er euroen. I turistbyer (kystbyer) finder du normalt flere pengeautomater. Mange steder kan du også betale med kreditkort?

Elektricitet
Spændingen er 220 volt, ligesom i Danmark. Stikkontakterne er også de samme.

Pas
Danskere skal have gyldigt pas ved indrejse i Kroatien.

Telefon
I Kroatien kan du ringe med din danske udbyder, hvis du har udlandstelefoni i dit abonnement. Der er dog et gebyr på opkald hjem til Danmark, såvel som opkald inden for Kroatien. Ønsker du at få adgang til internettet via telefonen, anbefaler vi dig at bruge trådløse netværk, da det typisk er dyrt at bruge data roaming.

Nødstilfælde
Nummeret til alarmcentralen i Kroatien (politi, ambulance og brandvæsen) er 112.

Drikkepenge
Det er normalt i Kroatien at give omkring 10-15 % i drikkepenge, hvis du er tilfreds med servicen.

Åbningstider
Butikkerne i Kroatien har åbent mandag til fredag fra 08:00 - 20:00. Lørdag og søndag har butikkerne åbent i 14:00. Supermarkeder er åbne mandag til lørdag 06:00 til 19:30.