1. Hjem
  2. Rejser
  3. Kroatien
  4. Istrien
  5. Porec
Porec

Rejser til Porec

Porec er en flot havneby på en smuk halvø. Sporene fra Porecs rige fortid er ikke til at overse; Euphrasiusbasilikaen, Marafor-pladsen, de mange ruiner af romerske templer og villaer. Ingen kan blive overrasket over, at denne havneby tiltrækker mange besøgende! Derfor er Porec en meget livlig by, hvor der altid er noget at lave i sommermånederne.

Forhistoriske Porec

Porec har eksisteret i et godt stykke tid. Ifølge arkæologiske fund har denne smalle halvø været beboet i mindst 6000 år. Siden romernes ankomst omkring år 2000, har det været et populært feriested. De romerske herskere har bestemt sat deres præg. Det rektangulære gademønster kan stadig ses, og to af gaderne har endda deres oprindelige navne: Decumanus og Cardo Maximus. I løbet af de sidste par tusinde år har Porec haft flere herskere. Fra tyrkerne, langobarderne, frankerne til bosættere fra Venedig. Meget ændrede sig under Anden Verdenskrig, og byen blev ikke kun bombet kraftigt, men den skiftede også ejer endnu en gang. Siden 1991 har Porec været en del af Kroatien.

Seje attraktioner

Byen er meget forskelligartet, når det kommer til seværdigheder. Lige syd for byen finder du hyggelige landsbyer som Bruio, Plava Laguna - den blå lagune - og Zelena Laguna - den grønne lagune. Her er der også mange vandsportsfaciliteter, så det er ideelt til en dag på stranden. Foretrækker du en dag uden for byen? Hvorfor ikke tage en bådtur til Venedig, leje en bil til Plitvice-søernes nationalpark med de storslåede vandfald eller bare nyde en dag på havet?

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
11ºC
14ºC
16ºC
17ºC
21ºC
26ºC
30ºC
34ºC
29ºC
22ºC
17ºC
12ºC
Min. temp.
6ºC
10ºC
12ºC
10ºC
15ºC
20ºC
23ºC
24ºC
19ºC
18ºC
13ºC
7ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad
Hovedstaden i Kroatien hedder Zagreb.

Sprog
Det officielle sprog er kroatisk. De fleste steder bliver der også talt tysk. I turistområderne taler mange også engelsk.

Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Kroatien

Valuta
Den officielle valuta er euroen. I turistbyer (kystbyer) finder du normalt flere pengeautomater. Mange steder kan du også betale med kreditkort?

Elektricitet
Spændingen er 220 volt, ligesom i Danmark. Stikkontakterne er også de samme.

Pas
Danskere skal have gyldigt pas ved indrejse i Kroatien.

Telefon
I Kroatien kan du ringe med din danske udbyder, hvis du har udlandstelefoni i dit abonnement. Der er dog et gebyr på opkald hjem til Danmark, såvel som opkald inden for Kroatien. Ønsker du at få adgang til internettet via telefonen, anbefaler vi dig at bruge trådløse netværk, da det typisk er dyrt at bruge data roaming.

Nødstilfælde
Nummeret til alarmcentralen i Kroatien (politi, ambulance og brandvæsen) er 112.

Drikkepenge
Det er normalt i Kroatien at give omkring 10-15 % i drikkepenge, hvis du er tilfreds med servicen.

Åbningstider
Butikkerne i Kroatien har åbent mandag til fredag fra 08:00 - 20:00. Lørdag og søndag har butikkerne åbent i 14:00. Supermarkeder er åbne mandag til lørdag 06:00 til 19:30.