1. Hjem
  2. Rejser
  3. Kroatien
  4. Dubrovnikkysten
  5. Mljet Island - Pomena

Rejser til Mljet Island - Pomena

Mljet Island er en ægte naturperle ud for den smukke Dubrovnikkyst i Kroatien. Øen er den sydligst beliggende ø i Adriaterhavet og går for at være både en af de frodigste og en af de smukkeste øer i Kroatien.

Nyd den smukke natur på Mljet Island

Mljet Island er knap 100 km2 stor og på sit bredeste sted er den blot 3,2 km bred, og så er den stort set dækket af velduftende pinjeskov. Besøgende kommer til Mljet Island for at nyde den fred, som findes på øen og ikke mindst den vidunderlige naturskønhed. Her er en afslappet og autentisk atmosfære, og mange af øens 1.100 indbyggere forsørger sig med at lave vin, oliven og gedeost. På Mljet Island findes flere smukke stenstrande og det klare vand og det rige undervandsliv, gør øen til et oplagt rejsemål for alle, som holder af at snorkle og dykke. Øen er desuden et fantastisk sted til vandre- og cykelture.

Pomena ligger på den nordlige del af Mljet Island, ikke langt fra øens to saltvandssøer. Pomena er en lille fiskerlandsby med nogle enkelte hoteller, et par caféer og restauranter og nogle få souvenirbutikker. Lige som på resten af øen, er her en fredelig og idyllisk atmosfære. Det er også i Pomena at turbåde fra bl.a. Dubrovnik og Korcula lægger til, så besøgende på dagsudflugter kan opleve øens skønhed.

På opdagelse i Dubrovnik

Når du holder ferie på Mljet Island, kan det varmt anbefales at tage en dagsudflugt til middelalderbyen, Dubrovnik, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her kan du opleve spændende kulturelle- og historiske seværdigheder, og ikke mindst en ganske unik atmosfære.

Bemærk, at Sunweb har digital guideservice i Kroatien.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
10ºC
16ºC
17ºC
22ºC
28ºC
30ºC
31ºC
24ºC
21ºC
15ºC
11ºC
Min. temp.
5ºC
4ºC
9ºC
10ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
16ºC
12ºC
8ºC
4ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad
Hovedstaden i Kroatien hedder Zagreb.

Sprog
Det officielle sprog er kroatisk. De fleste steder bliver der også talt tysk. I turistområderne taler mange også engelsk.

Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Kroatien

Valuta
Den officielle valuta er euroen. I turistbyer (kystbyer) finder du normalt flere pengeautomater. Mange steder kan du også betale med kreditkort?

Elektricitet
Spændingen er 220 volt, ligesom i Danmark. Stikkontakterne er også de samme.

Pas
Danskere skal have gyldigt pas ved indrejse i Kroatien.

Telefon
I Kroatien kan du ringe med din danske udbyder, hvis du har udlandstelefoni i dit abonnement. Der er dog et gebyr på opkald hjem til Danmark, såvel som opkald inden for Kroatien. Ønsker du at få adgang til internettet via telefonen, anbefaler vi dig at bruge trådløse netværk, da det typisk er dyrt at bruge data roaming.

Nødstilfælde
Nummeret til alarmcentralen i Kroatien (politi, ambulance og brandvæsen) er 112.

Drikkepenge
Det er normalt i Kroatien at give omkring 10-15 % i drikkepenge, hvis du er tilfreds med servicen.

Åbningstider
Butikkerne i Kroatien har åbent mandag til fredag fra 08:00 - 20:00. Lørdag og søndag har butikkerne åbent i 14:00. Supermarkeder er åbne mandag til lørdag 06:00 til 19:30.