1. Hjem
  2. Rejser
  3. Kroatien
  4. Dubrovnikkysten
  5. Korčula Island - Brna
Korčula Island - Brna

Rejser til Korčula Island - Brna

Korčula Island er én af flere smukke, frodige øer i den betagende kroatiske skærgård. Øen er ca. 46 kilometer lang og på størrelse med Langeland. Korčula Island er omkranset af det krystalklare, blå Adriaterhav, og uanset om du kommer til øen for at bade og slappe af i solen, få spændende kultur- og historieoplevelser, eller du søger smukke naturoplevelser, så kommer du ikke forgæves. Trods sin beskedne størrelse, byder Korčula Island på et væld af oplevelser. Øen er især kendt for sine mange vingårde, smukke olivenlunde, skove og små landsbyer.

200 bugter og strande – vælg din favorit

Mens øens midte er præget af frodige skove og hyggelige landsbyer, så er kysten domineret af intet mindre end 200 strande og bugter. Det betyder, at du har alletiders mulighed for at finde det perfekte sted til en afslappende dag i solen. Udover afslapning i solen, så er Korčula Islands badebugter også perfekt til dig, der holder af at snorkle rundt og opleve livet under havets overflade, da vandet er så klart, at du kan se det meste, helt uden at skulle dykke ned under vandoverfladen.

På rundtur i Middelalderen på Korčula Island

Korčula Island er en ø, hvor traditionerne holdes i hævd. Det vil du bl.a. opleve, når du besøger øens største by, som ofte omtales som mini- Dubrovnik. Her går du rundt mellem traditionelle stenhuse med røde tegltag, som står på samme måde, som de gjorde for hundredvis af år siden.  Byens centrum er godt beskyttet af de gamle bymure, og midt i byen ligger byens gamle rådhus og den smukke renæssance-katedral, St. Mark. Øen siges at være fødested for den berømte søfarer Marco Polo, og selv om dette aldrig er bevist, findes her et museum til hans ære, som er værd at besøge. På Korčula Island er det tradition at fejre årets mange mærkedage, og kommer du til øen i sommermånederne kan du bl.a. opleve den traditionsrige Sword dance festival og øens helt egen filmfestival. Under din ferie på Korčula Island, vil du også få rig mulighed for at opleve traditionel dans og folklore musik. 

Ferie i Brna

Brna er navnet på både en by, en bugt og en havn. Brna ligger på Korčulas sydvestkyst,  ca.  30 kilometer fra Korčula by. Byen ligger i en utrolig smuk bugt omkranset af grønne skråninger og smukke olivenplantager. Byen er særligt populær blandt sejlere, da bugten er en af de dybeste langs kysten og derfor et ydet sted at lægge til.  Brna er især kendt for sin fredelige atmosfære, sine naturskønne omgivelser og ikke mindst for sin vin. Vinen er også grunden til at området i det 19. århundrede fik en havn. Denne blev i sin tid brugt til at eksportere den vin, som blev produceret på øen. Selv om området stadig har en god vinproduktion i dag, bruges havnen primært som tilholdssted for øens besøgende.

Udflugter ved Dubrovnikkysten

Fra Korčula Island er der fine færgeforbindelser til både de nærliggende øer og til fastlandet, og det kan varmt anbefales at tage på udflugt i den kroatiske skærgård eller tage turen til regionshovedstaden Dubrovnik. Byen er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og en tur gennem byens er som at besøge en anden tidsalder. Dette er nok også grunden til, at byen er blevet flittigt brugt som kulisse til den populære serie Game of Thrones. Bemærk, at Sunweb ikke har guideservice i Kroatien.

Lokale restriktioner

Facilitet
Status
Tiltag
Afstand i offentlige områder
1,5 meter
Mondkapje
Ja
Mundbind er påkrævet i offentlige indendørs områder.
Covid-test inden afrejse
Ja
En negativ PCR-test er påkrævet. Testen skal tages senest 48 timer inden ankomst.
Covid-test på destinationen
Nej
Sundhedserklæring
Ja
Wij vragen alle passagiers om het PLF-formulier vooraf in te vullen of een potlood mee te nemen. PLF is hier te vinden. *Voor niet-begeleide minderjarigen is het noodzakelijk om dit formulier vooraf in te vullen.
Karantæne
Nee
Maksimalt antal personer udendørs
Nej
Se informationen under 'begivenheder'
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Tilladt
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Åben
Barer
Åben
Caféer er åbne indtil midnat.
Klubber, Natteliv
Åben
Butikker
Åben
Mondkapje verplicht
Supermarkeder og apoteker
Åben
Intet salg af alkohol på bestemte tidspunkter?
Nej
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Åben
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Toegestaan
Binnen maximaal 300 personen. Buiten maximaal 500 personen.
Strande
Åben
Lufthavne
Åben
1,5 m afstand er påkrævet.
Regler for transfer
Nej
Offentlig transport og taxi
Åben
Tankstationer
Åben
Andre sikkerhedsforanstaltninger for indrejse
Ja
På flyet vil du få en erklæring, der skal udfyldes. .

Populære hoteller

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
12ºC
17ºC
17ºC
23ºC
29ºC
31ºC
32ºC
24ºC
21ºC
15ºC
11ºC
Min. temp.
6ºC
7ºC
9ºC
10ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
17ºC
12ºC
8ºC
5ºC