Læs oplysninger om din sundhed og sikkerhed på ferien her. Læs mere om den aktuelle corona situation på din feriedestination her.

Lejligheder Kalamota

Lejligheder Kalamota ligger på Kolocep Island ud for Dubronikkysten, og her kan du nyde ferie i den perfekte kombination af smuk natur og moderne komfort. Den bilfrie ø er indbegrebet af ro og afslapning, og vil du en tur ind til det kroatiske fastland, kan du nemt tage den 20 minutter lange sejltur til Dubrovnik. Lejligheder Kalamota er nyrenoveret i 2017, og de indbydende lejligheder fremstår lyse og moderne. De største af lejlighederne kan rumme op til 6 personer, så her er god plads til hele familien. På Lejligheder Kalamotas tagterrasse kan du nyde solen og den fantastiske udsigt over havet eller tage en afkølende dukkert i poolen. Lejligheder Kalamota har egen restaurant, hvor du kan nyde godt af det lækre køkken. Din ferie er inklusiv halvpension, og du har desuden mulighed for at bestille helpension hjemmefra. Vi anbefaler Lejligheder Kalamota til dig, som værdsætter fred og ro og naturskønne omgivelser i din ferie.
 • Halvpension
 • Fredelige og naturskønne omgivelser
 • Nyrenoveret i 2017
 • Tagterrasse med pool
 • Mulighed for helpension
 • Lejligheder med plads til 6

Der kan forkomme ændringer i de lokale Covid-19-restriktioner, fra bestillingstidspunktet til afrejsetidpunkt. Derfor kan der ikke udledes nogen rettigheder fra dem.

Forplejning

Det er ikke muligt at vise værelser

Beliggenhed & omgivelser

Indsend din anmeldelse


Gæsters anmeldelser

Praktisk information

Hovedstad
Hovedstaden i Kroatien hedder Zagreb.

Sprog
Det officielle sprog er kroatisk. De fleste steder bliver der også talt tysk. I turistområderne taler mange også engelsk.

Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Kroatien

Valuta
Den officielle valuta er Kuna (1 Kuna = ca 1 kr.). Det er muligt at veksle penge på mange hoteller og i bankerne. De mest almindelige kreditkort kan bruges i de store feriebyer, her findes også hæveautomater, hvor du kan hæve op til 2000 kuna om dagen.

Elektricitet
Spændingen er 220 volt, ligesom i Danmark. Stikkontakterne er også de samme.

Pas
Danskere skal have gyldigt pas ved indrejse i Kroatien.

Telefon
I Kroatien kan du ringe med din danske udbyder, hvis du har udlandstelefoni i dit abonnement. Der er dog et gebyr på opkald hjem til Danmark, såvel som opkald inden for Kroatien. Ønsker du at få adgang til internettet via telefonen, anbefaler vi dig at bruge trådløse netværk, da det typisk er dyrt at bruge data roaming.

Nødstilfælde
Nummeret til alarmcentralen i Kroatien (politi, ambulance og brandvæsen) er 112.

Drikkepenge
Det er normalt i Kroatien at give omkring 10-15 % i drikkepenge, hvis du er tilfreds med servicen.

Åbningstider
Butikkerne i Kroatien har åbent mandag til fredag fra 08:00 - 20:00. Lørdag og søndag har butikkerne åbent i 14:00. Supermarkeder er åbne mandag til lørdag 06:00 til 19:30.

Kolocep Island

Søger du ro og afslapning i sin reneste form, så er Kolocep Island ud for Dubrovnikkysten et godt bud til ferie i Kroatien. Øen er blot 2,5 km2 stor og er i skrivende stund beboet af 165 mennesker.

Fred og ro på Kolocep Island

Kolocep Island er en af Kroatiens sydligst beliggende øer, og øen kan nås med båd fra Dubrovnik på ca. 20 minutter. Øen er i stor udstrækning dækket af skov og har to mindre beboelsesområder samt nogle enkelte hoteller. Øen er bilfrie, hvilket i høj grad bidrager til den fredelige atmosfære.

På opdagelse på Dubrovnik-kysten

Er du nervøs for at få ø-kuller på Kolocep Island, så behøver du ikke at bekymre dig. Der er gode bådforbindelser til både fastlandet og til den nærliggende ø, Lupud, som også er et besøg værd i løbet af ferien. Det kan varmt anbefales at bruge en dag i løbet af ferien på at besøge den spændende middelalderby, Dubrovnik, som er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Her kan du virkelig mærke historiens vingesus, og du vil hurtigt opdage, hvorfor lige netop denne by har fungeret som kulisse til mange af scenerne i den populære tv-serie ”Game of Thrones”. Har du mod på en lidt længere tur, ligger Dubrovnik kun ganske få kilometer fra grænsen til Montenegro, og du har således mulighed for at opleve to lande i løbet af din ferie.

Dubrovnikkysten

Dubrovnikkysten er Kroatiens mest sydlige region og samtidig et af landets mest populære rejsemål. Den smukke skærgård med sine hundredvis af små øer strækker sig langs kysten, hvor det krystalklare Adriaterhav møder det træklædte bjerglandskab. Langs kysten ligger charmerende og autentiske middelalderbyer, hvor spændende seværdigheder og velbevarende bygningsværker tager dig tilbage til en anden tidsalder. Kystens bjergrige landskab brydes af små badebugter, hvor smukke stenstrande og azurblåt vand indbyder til afslapning i solen og svalende svømmetur.

Smag på det lokale køkken

Indbyggerne på Dubrovnikkysten har en stolt madkultur, og her lægges både tid og kræfter i at få det bedste frem i regionens fyldige gryderetter og fiskeretter. Ikke kun maden spiller en vigtig rolle i kulturen omkring Dubrovnikkysten – det gør vinen også. De lokale vingårde producerer både velkendte vine, som Merlot og Cabernet Sauvignon, men også vine produceret efter stolte kroatiske traditioner. Prøv fx et koldt glas Dubrovnik Malvasia blanc på en varm sommerdag.

På opdagelse i Dubrovnik

Et besøg i eventyrlige Dubrovnik er bestemt anbefalelsesværdigt i løbet af ferien. Dubrovniks velfortjente plads på UNESCOs liste over verdens kulturarv understreger byens store historiske betydning. En tur gennem Dubrovnik er en rejse gennem Kroatiens spændende og dramatiske historie. I den smukke bymidte mødes du af store katedraler, romantiske springvand og prangende barokpalæer. Dubrovnik tiltrækker hvert år mange besøgende, og gennem de senere år har byen opnået fornyet berømmelse, som kulisse til den berømte tv-serie Game of Thrones. Nyd den dejlige atmosfære på en af fortovscaféerne i hovedgaden Stradun, gå på opdagelse i de små, snørklede sidegader og eller gå en tur på den to kilometer lange bymur med de mange hyggelige caféer og de betagende udkigspunkter.

Rejs til Dubrovnikkysten med Sunweb

Sunweb har et godt udvalg af hoteller på Dubrovnikkysten i byerne Dubrovnik, Mlini og Cavtat, og vi har uden tvivl også en ferie, der passer til dig. Bemærk, at Sunweb ikke har guideservice i Kroatien

Kolocep Island er kendt for

 • Fred og ro
 • Dejlig natur
 • Bilfri ø
 • Bådforbindelse til Dubrovnik

Dubrovnikkysten er kendt for

 • Autentiske middelalderbyer
 • Krystalklart vand
 • Fantastisk natur
 • Smuk skærgård

Temperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
10ºC
16ºC
17ºC
22ºC
28ºC
30ºC
31ºC
24ºC
21ºC
15ºC
11ºC
min. temp.
5ºC
4ºC
9ºC
10ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
16ºC
12ºC
8ºC
4ºC

Flyinformation

Til sommersæsonen 2018 tilbyder Sunweb flyrejser med Norwegian fra København til Dubrovnik hver lørdag fra maj-september samt hver onsdag i skolernes sommerferie.

Ved ankomst til Dubrovnik Lufthavn mødes du af vores danske guider eller en lokal, engelsktalende repræsentant fra Sunweb.

Transfer Når du har bestilt en pakkerejse med fly og hotel hos Sunweb, er transfer altid inkluderet fra lufthavnen til hotellet tur/retur. Transfertiden varierer alt efter hotellets placering og antallet af stop undervejs.

FærgeNår du holder ferie på en af øerne ved Dubrovnikkysten, er færgeoverfart, transfer til færgen og transfer til hotellet.

FlytiderI mange tilfælde vil du modtage flytider, når du bestiller online. Hvis afgange ikke blev vist, er de endnu ikke er kendt af os. Alle offentliggjorte flytider kan ændres uden forbehold.

RejsedokumenterDu vil modtage rejsedokumenter med flyplanen senest 3 uger før afrejsen. Disse skal udprintes og medbringes i lufthavnen til check-in. Bemærk venligst: Fornavn og efternavn skal staves som angivet i dit pas. Hvis dit navn er stavet forkert, kan det give problemer ved check-in og kan medføre boardingafvisning. Det er altid dit eget ansvar at tjekke, at navne er stavet som angivet i dit pas.  ǀ