1. Hjem
  2. Rejser
  3. Kroatien
  4. Dubrovnikkysten
  5. Kolocep Island
Kolocep Island

Rejser til Kolocep Island

Søger du ro og afslapning i sin reneste form, så er Kolocep Island ud for Dubrovnikkysten et godt bud til ferie i Kroatien. Øen er blot 2,5 km2 stor og er i skrivende stund beboet af 165 mennesker.

Fred og ro på Kolocep Island

Kolocep Island er en af Kroatiens sydligst beliggende øer, og øen kan nås med båd fra Dubrovnik på ca. 20 minutter. Øen er i stor udstrækning dækket af skov og har to mindre beboelsesområder samt nogle enkelte hoteller. Øen er bilfrie, hvilket i høj grad bidrager til den fredelige atmosfære.

På opdagelse på Dubrovnik-kysten

Er du nervøs for at få ø-kuller på Kolocep Island, så behøver du ikke at bekymre dig. Der er gode bådforbindelser til både fastlandet og til den nærliggende ø, Lupud, som også er et besøg værd i løbet af ferien. Det kan varmt anbefales at bruge en dag i løbet af ferien på at besøge den spændende middelalderby, Dubrovnik, som er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Her kan du virkelig mærke historiens vingesus, og du vil hurtigt opdage, hvorfor lige netop denne by har fungeret som kulisse til mange af scenerne i den populære tv-serie ”Game of Thrones”. Har du mod på en lidt længere tur, ligger Dubrovnik kun ganske få kilometer fra grænsen til Montenegro, og du har således mulighed for at opleve to lande i løbet af din ferie.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
10ºC
16ºC
17ºC
22ºC
28ºC
30ºC
31ºC
24ºC
21ºC
15ºC
11ºC
Min. temp.
5ºC
4ºC
9ºC
10ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
16ºC
12ºC
8ºC
4ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad
Hovedstaden i Kroatien hedder Zagreb.

Sprog
Det officielle sprog er kroatisk. De fleste steder bliver der også talt tysk. I turistområderne taler mange også engelsk.

Tidsforskel
Der er ingen tidsforskel mellem Danmark og Kroatien

Valuta
Den officielle valuta er euroen. I turistbyer (kystbyer) finder du normalt flere pengeautomater. Mange steder kan du også betale med kreditkort?

Elektricitet
Spændingen er 220 volt, ligesom i Danmark. Stikkontakterne er også de samme.

Pas
Danskere skal have gyldigt pas ved indrejse i Kroatien.

Telefon
I Kroatien kan du ringe med din danske udbyder, hvis du har udlandstelefoni i dit abonnement. Der er dog et gebyr på opkald hjem til Danmark, såvel som opkald inden for Kroatien. Ønsker du at få adgang til internettet via telefonen, anbefaler vi dig at bruge trådløse netværk, da det typisk er dyrt at bruge data roaming.

Nødstilfælde
Nummeret til alarmcentralen i Kroatien (politi, ambulance og brandvæsen) er 112.

Drikkepenge
Det er normalt i Kroatien at give omkring 10-15 % i drikkepenge, hvis du er tilfreds med servicen.

Åbningstider
Butikkerne i Kroatien har åbent mandag til fredag fra 08:00 - 20:00. Lørdag og søndag har butikkerne åbent i 14:00. Supermarkeder er åbne mandag til lørdag 06:00 til 19:30.