1. Hjem
  2. Rejser
  3. Italien
  4. Sicilien
  5. Taormina
Taormina

Rejser til Taormina

Så snart du ankommer til den smukke by Taormina i Italien mærker du straks den magiske og mytiske atmosfære, og du forstår, hvorfor mange feriegæster regelmæssigt vender tilbage hertil  efter deres første besøg. Taormina er fantastisk placeret på bjerget Monte Tauro, hvorfra du har en betagende udsigt over det azurblå joniske hav og selvfølgelig den verdensberømte vulkan Etna!

Det næsten bilfrie centrum i den maleriske landsby Taormina består af hyggelige smalle gader, hvor du finder utallige butikker, barer og restauranter. Besøg også det imponerende græske teater fra det 2. århundrede, berømt for sin fremragende akustik. Den botaniske have er også et besøg værd. Mazzaro Bay ligger ved foden af Monte Tauro. En lift forbinder stranden med centrum af Taormina. Liften koster cirka 3,50 pr. person og er åben indtil kl. 24:00.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
15ºC
15ºC
22ºC
25ºC
26ºC
30ºC
33ºC
34ºC
30ºC
28ºC
22ºC
17ºC
Min. temp.
5ºC
9ºC
9ºC
11ºC
12ºC
20ºC
19ºC
19ºC
18ºC
17ºC
10ºC
5ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par Unge par Venne grupper Familie med store børn

Udflugter

For at få dig i feriestemning vil vi gerne give dig lidt inspiration til dejlige ture. Her er vores gæsters favoritter. De viste priser er vejledende, for babyer og børn er der særlige nedsatte priser. Bemærk venligst, at alt kan ændres. Har du lyst til at deltage i en af disse udflugter? Book disse og andre udflugter hos vores rejsearrangør via callcentret eller den lokale repræsentant, når du ankommer til din destination. Flere udflugter er mulige via rejselederen. Gratis adgang til museer og arkæologiske steder for unge under 18 år og personer over 65 år mod fremvisning af pas/id.

Godfather Tur

Fra 275 €
Har du set de berømte Godfather-film? Så er denne tur et must. Du vil besøge mange berømte steder fra filmen. Du besøger f.eks. den idylliske by Savoca, hvor Michael og Apollonia blev gift og fejrede deres bryllupsdag. Her kan du se de fascinerende katakomber i Convento dei Cappuccini og kirken Santa Maria degli Angeli. Du bør også besøge Forza d'Agrò, en charmerende middelalderby med udsigt over kysten. Pladsen og kirken ' Chiesa della SS. Annunziata" har også dannet baggrund for flere film.

Siracusa & Noto

Fra 350 €
Denne rejse tager dig med tilbage i tiden for at besøge nogle af Siciliens vigtigste og mest imponerende kulturskatte. I skal naturligvis besøge den arkæologiske zone med det græske teater og Dionysius' hule, men også halvøen Ortigia er på programmet. Det er her, Syracusas særlige katedral viser sig i fuld pragt, og hvor du kan beundre Arethusas eventyrlignende springvand. Endelig kan du besøge den smukke by Noto. Noto ligger i den sydøstlige del af Sicilien ved foden af iblei-bjergene og er en af de vigtigste barokbyer i Italien. Du vil finde meget specielle bygninger på dette autentiske sted. Især katedralen, der tårner sig op over byen, er meget imponerende. Andre interessante bygninger, som du kan beundre i Noto, er kirken "San Domenico", "Palazzo Ducezio" og "Porta Reale". Det bliver en tur, som du vil huske...

Vulkanen Etna

Fra 285 €
På en ferie på Sicilien kan du bogstaveligt talt ikke undgå den; Etna, den højeste aktive vulkan i Europa. Denne imponerende naturkraft er bestemt et besøg værd. På vejen op alene vil du se smukke ting. Tænk på duftende citron- og fyrretræer, smukke vinmarker og Silvestri-kratere, som ligger halvvejs oppe. Når man først er på toppen, er landskabet næsten ørkenagtigt. Sørg for at have dit kamera ved hånden, for der er masser at tage billeder af på denne tur.

Panarea/stromboli

Fra 560 €
Hvis du er vild med øer eller har tid nok til at se nogle andre øer på din Sicilien-ferie, er de idylliske øer Panarea og Stromboli et besøg værd. Fra Milazzo tager du en færge til den lille ø Panarea, hvor du kan bruge hele dagen på at udforske den bilfrie ø på egen hånd. Du kan udforske de romantiske bugter, se gamle udgravninger eller svømme i det dybe blå hav, indtil båden tager dig til den vulkanske ø Stromboli. I Stromboli kan du nyde solnedgangen, og middagen serveres om bord (valgfrit). Når det bliver mørkt, sejler du forbi "Sciara del Fuoco" for at beundre den imponerende vulkanske aktivitet fra havet.

Det ukendte Sicilien

Fra 390 €
Denne rejse handler om natur og traditioner. Den fører dig forbi maleriske landsbyer omkring vulkanen Etna og de betagende Peloritani-bjerge. Vær opmærksom, for undervejs kan du nyde spektakulære udsigter, og der er meget at opleve. Du vil lære hyrdernes liv at kende, og du kan smage lokale specialiteter og vin i Argimusco Naturpark. Du kan også besøge det ekstraordinære frilandsmuseum "Stone Age Rocks", hvor du kan beundre de store megalitsten i form af dyr og mennesker helt tæt på.

Lipari vulkanen

Fra 410 €
Lipari er den største af de Æoliske Øer og har fortryllende bugter og stejle klipper. Man kan komme dertil med båd fra Milazzo, og ligesom på turen til Panarea kan man bruge dagen frit. Du kan slentre gennem hovedstadens smalle snoede gader eller besøge den arkæologiske park. Bagefter kan du tage en bådtur og besøge øen Vulcana, hvor du kan shoppe eller tage et varmt, vulkansk svovlbad. På vejen tilbage til Milazzo passerer du de smukke naturvidundere "I Faraglioni", "Piscina di Venere" og "Grotta del Cavallo".

Vinsmagning

Fra 320 €
For gastronomer er vinsmagningen den helt store oplevelse. Du kører ad en smuk rute forbi maleriske landsbyer, frodige haver og Etna-landskabet og besøger en berømt vingård. Her kan du smage en række smukke vine, som du også kan købe med hjem.

Information om Corona på rejsemålet

Du kan finde myndighedernes seneste rejsevejledning samt eventuelle COVID-19-foranstaltninger på destinationen på Udenrigsministeriets hjemmeside. Bemærk venligst, at disse oplysninger kan ændres løbende, og vi anbefaler derfor, at du regelmæssigt konsulterer disse helt indtil kort før afrejse.

Praktisk information

Hovedstad:

Italiens hovedstad er Rom.

 

Sprog:

Det officielle sprog er italiensk. I nogle dele af Italien taler folk tysk (Sydtyrol) eller fransk (Piemonte). I de større byer og i turist områderne kan du begå dig på engelsk eller tysk.

 

Tid:

Italien har ingen tidsforskel med Danmark.

 

Valuta:

Den officielle valuta i Italien er euro.

I Italien finder du mange pengeautomater, hvor du normalt kan hæve 24 timer i døgnet. Det er dog ikke altid muligt at betale med kort i restauranterne eller butikkerne.

 

Strøm:

Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt. Stikkontakten kan dog godt have en anden form. I det tilfælde kan du købe en adapter i supermarkedet.

 

Rejsedokumenter:

Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetsbevis. Har du ikke dansk statsborgerskab, er det vigtigt at kontrollere, om andre regler er gældende.

At rejse med de korrekte dokumenter er på eget ansvar.

 

Guideservice:

Sicilien: der er ingen Sunweb-tour guide på Sicilien. Du vil blive mødt af en engelsktalende lokal repræsentant.

Calabrien: der er ingen Sunweb-tour guide i Calabria. Du vil blive mødt af vores lokale engelsktalende repræsentant.

 

Vaccination:

For aktuel information om vaccinationer og andre data om sundhed og rejser, så kan du besøge hjemmesiden LCR her: https://www.lcr.nl/.

 

Mobil:

Du kan bruge din mobiltelefon til at foretage opkald i Italien. Vi råder dig til at begrænse dette så meget som muligt på grund af de høje omkostninger, der opkræves. Forhør dette med din udbyder inden ferien. Hvis du vil bruge internettet via din telefon, anbefaler vi, at du gør dette via et trådløst netværk. Sluk altid for dataroaming, når du er i udlandet.

 

Nødstilfælde

Ved behov for kontakt til politi, ambulance eller brandvæsen ringes 112.

 

Mad og  drikke:

Italien er kendt for sine pastaer og pizzaer, men også for sine velsmagende vine som Chianti og den meget populære Prosecco. Når du er i Italien, er du sikret god mad og drikke. Kort sagt - nyd det!

Vandet i Italien er ikke, hvad du er vant til i Danmark. Det anbefales ikke at drikke postevand. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på dit hotel/lejlighed. Bemærk, at disse flasker ikke er fyldt med postevand.

 

Drikkepenge:

Det er normalt i Italien at give ca. 10% i drikkepenge på barer, restauranter og hoteller.

 

Åbningstider:

Mange butikker i Italien holder lukket om mandagen. De andre dage er butikkerne åben til ca. kl. 19.30. Om eftermiddagen fra kl. 12.30 - 15.30 holder butikkerne lukket grundet siesta.

 

Swimmingpool regler:

Generelt skal du i Italien bære en badehætte i swimmingpools. Mænd skal have stramme badebukser på. Badeshorts er ofte forbudt.

Vis mere