1. Hjem
  2. Rejser
  3. Italien
  4. Sicilien
Sicilien

Rejser til Sicilien

På en ferie på Sicilien stimuleres alle dine sanser. Sicilien flyder over med charme. Ikke kun på grund af de gæstfrie mennesker, men også på grund af den smukke arv og natur. Du kan beundre den betagende natur og se sporene af mange gamle civilisationer. Øen er rig på kulturskatte, hvilket gør den til et frilandsmuseum. Midt i alle disse skatte ligger store vinmarker og maleriske badebyer, hvor du kan nyde kulinariske lækkerier.

Sicilien er den største ø i Middelhavet og ligger sydvest for det smukke Italienske fastland. Der er noget for enhver smag på det smukke Sicilien; uanset om du ønsker en uforpligtende badeferie eller en daglig udflugt fuld af interessant kultur, kan du få dine ønsker opfyldt her.

Solskinsferie på Sicilien

Siciliens kyst er 1030 kilometer lang, og kun på den brede sydlige klippekyst finder man lange sandstrande. Men hvis du er på udkig efter sjov og en smule kultur, skal du tage til Taormina, Giardini Naxos eller Cefalu på din ferie. Ud over sol, hav og sand byder disse livlige badebyer også på imponerende kulturskatte, luksusbutikker og en dejlig afslappet atmosfære.

Siciliens smukkeste strande
“Isola Bella”. Lyder navnet alene ikke som musik i dine ører? Direkte oversat betyder det: den smukke ø. Du finder denne smukke mini-ø lige ud for kysten nær Taormina. Om sommeren, når vandet er lavt, kan du gå hen til den ad en smal sandvej og dykke ned i det Ioniske Havs krystalblå vand. Selv om stranden ved Isola Bella beskrives som den smukkeste strand i området, er der andre skønne strande i nærheden, som bestemt også er et besøg værd.
San Marco-stranden er en af dem. Du finder den tæt på Alcantara-flodens udmunding på grænsen mellem provinserne Messina og Catania. Det er specielt, at det salte havvand blandes med det ferske vand fra Alcantara, og omkring stranden er der duftende eukalyptustræer. Og så er der Fontane Biance med sin storslåede halvmåneformede sandstrand, som er en af de mest berømte bugter på hele Sicilien. Hvis man ikke vidste bedre, kunne man tro, at man var på en caribisk ø.

Tilbage i den italienske historie
Sicilien er nærmest som et stort frilandsmuseum. Smukke kulturskatte kan beundres over hele øen. Taormina har f.eks. det berømte teater Teatro Greco, og i byen Noto kan du beundre smukke paladser, kirker og andre bygninger fra barokperioden. Hvis du har lyst, kan du tilbringe hele ferien med at udforske i Siciliens historie.

The Godfather på Sicilien
Sicilien er naturligvis også kendt som øen med "The Godfather", og derfor bør du ikke gå glip af et besøg på stederne Forza D'Agro og Savoca lige uden for Taormina. Nogle af de mest berømte scener fra filmen blev optaget her, f.eks. Michael og Apollonias bryllupsfest i Bar Vitelli og selve brylluppet i kirken Chiesa di San Nicolu. Dine tanker vil helt sikkert blive ledt hen på det mindeværdige øjeblik i filmen: "I’m gonna make him an offer he can’t refuse".

Det rige Sicilianske køkken
Det italienske køkken er forskelligt fra region til region, og hver region har sine egne specialiteter og retter. Sicilien er ingen undtagelse. Her spiser man gerne morgenmad med brioche con gelato (sødt brød med is), og limoncello er en lokal favorit. Denne drik er lavet af de aromatiske citroner, der vokser så frodigt i området. Restauranter og trattorier serverer ofte drinken på husets regning. Cannolo er også en af favoritterne. Denne sammenrullede, sprøde kiks findes i både søde og krydrede varianter og er en sand quilty pleasure. Endelig er Sicilien en Italiensk vinproducent. På flankerne af den aktive vulkan Etna har små vinhuse som Gambino og Murgo udviklet gode kvalitetsvine i årenes løb. De gamle vinstokke og mineraliteten i den vulkanske jordbund giver unikke vine. Det kan derfor varmt anbefales at smage nogle vine under ferien.

Se, lugte og smage
Intense dufte og farver møder dig under et besøg på det lokale marked. Frisk frugt og grøntsager sælges her for næsten ingen penge, og skinnende oliven, dybrøde jordbær, gigantiske auberginer, gule courgetteblomster og farverige krydderier lokker fra de lokale landmænds boder. Du kan ikke få det friskere eller billigere, og samtidig er det super hyggeligt. Der er flere markeder, som du kan besøge hver uge over hele øen.

Rejseleder
I Catania- og Cefalu-regionen vil du blive mødt af en lokal repræsentant. Der er ingen Sunweb-guide til stede.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
14ºC
19ºC
20ºC
25ºC
29ºC
32ºC
33ºC
29ºC
25ºC
19ºC
14ºC
Min. temp.
5ºC
8ºC
11ºC
11ºC
14ºC
19ºC
22ºC
22ºC
19ºC
16ºC
11ºC
8ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par

Fly information

Du flyver til Catania eller til Palermo. Flyrejsen til Catania tager ca. 3 timer og 15 minutter, og flyrejsen til Palermo tager ca. 3 timer. Ved ankomst til Palermo lufthavn vil du blive mødt af den lokale Sunweb-repræsentant og i Catania lufthavn af Sunwebs rejseleder.

Transfer fra Catania
Det er muligt at tilføje transfer i forbindelse med booking af rejsen. Transfertiderne er som følger:Til Giardini Naxos - ca. 50 minutterTil Taormina og Taormina Mare - ca. 55 minutter
Transfer fra Palermo
Det er muligt at tilføje transfer i forbindelse med booking af rejsen. Transfertiderne er som følger:Til Cefalù og Campofelice di Roccella - ca. 90 minutter
Privat transfer
Det er muligt at bestille privat transfer mod et tillægsgebyr. Du kan angive dette under bookingprocessen i trin 2. I lufthavnen kan du melde dig med din voucher til vores rejseleder, som vil vise dig vej til din taxa. For transporten tilbage til lufthavnen vil vores rejseleder informere dig i god tid om tidspunktet for afhentning ved din indkvartering.
Flyveplan
Hvis flyselskabet meddeler os, at det er usandsynligt, at en flyvning vil blive ændret, viser vi flyvetiderne på hjemmesiden, når du foretager en reservation. I mange tilfælde får du mulighed for at vælge mellem forskellige flyvetider eller mellem en flyvning med tider og en flyvning uden tider under bookingprocessen. Hvis flyvetiderne ikke er vist, er de endnu ikke kendt af os. Både flyselskabet og Sunweb vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at sikre, at de offentliggjorte tider ikke ændres, men vi kan aldrig garantere dette 100 %. Alle offentliggjorte flyvetider kan derfor altid ændres.
E-billetter
Sunweb sender dig billetterne senest en uge før afrejse. Bemærk venligst: For- og efternavn på billetterne skal staves som i passet eller id-kortet. Hvis navne er stavet forkert, kan du blive nægtet en flyrejse.
Rejseguide
I Palermo-området er der ingen rejseleder. Du bliver hentet af en chauffør og kørt til dit hotel. I Catania-regionen er der en Sunweb-rejseleder til stede. De er regelmæssigt at finde i lufthavnen.