1. Hjem
  2. Rejser
  3. Italien
  4. Sicilien
Sicilien

Rejser til Sicilien

På en ferie på Sicilien stimuleres alle dine sanser. Sicilien flyder over med charme. Ikke kun på grund af de gæstfrie mennesker, men også på grund af den smukke arv og natur. Du kan beundre den betagende natur og se sporene af mange gamle civilisationer. Øen er rig på kulturskatte, hvilket gør den til et frilandsmuseum. Midt i alle disse skatte ligger store vinmarker og maleriske badebyer, hvor du kan nyde kulinariske lækkerier.

Sicilien er den største ø i Middelhavet og ligger sydvest for det smukke Italienske fastland. Der er noget for enhver smag på det smukke Sicilien; uanset om du ønsker en uforpligtende badeferie eller en daglig udflugt fuld af interessant kultur, kan du få dine ønsker opfyldt her.

Solskinsferie på Sicilien

Siciliens kyst er 1030 kilometer lang, og kun på den brede sydlige klippekyst finder man lange sandstrande. Men hvis du er på udkig efter sjov og en smule kultur, skal du tage til Taormina, Giardini Naxos eller Cefalu på din ferie. Ud over sol, hav og sand byder disse livlige badebyer også på imponerende kulturskatte, luksusbutikker og en dejlig afslappet atmosfære.

Siciliens smukkeste strande
“Isola Bella”. Lyder navnet alene ikke som musik i dine ører? Direkte oversat betyder det: den smukke ø. Du finder denne smukke mini-ø lige ud for kysten nær Taormina. Om sommeren, når vandet er lavt, kan du gå hen til den ad en smal sandvej og dykke ned i det Ioniske Havs krystalblå vand. Selv om stranden ved Isola Bella beskrives som den smukkeste strand i området, er der andre skønne strande i nærheden, som bestemt også er et besøg værd.
San Marco-stranden er en af dem. Du finder den tæt på Alcantara-flodens udmunding på grænsen mellem provinserne Messina og Catania. Det er specielt, at det salte havvand blandes med det ferske vand fra Alcantara, og omkring stranden er der duftende eukalyptustræer. Og så er der Fontane Biance med sin storslåede halvmåneformede sandstrand, som er en af de mest berømte bugter på hele Sicilien. Hvis man ikke vidste bedre, kunne man tro, at man var på en caribisk ø.

Tilbage i den italienske historie
Sicilien er nærmest som et stort frilandsmuseum. Smukke kulturskatte kan beundres over hele øen. Taormina har f.eks. det berømte teater Teatro Greco, og i byen Noto kan du beundre smukke paladser, kirker og andre bygninger fra barokperioden. Hvis du har lyst, kan du tilbringe hele ferien med at udforske i Siciliens historie.

The Godfather på Sicilien
Sicilien er naturligvis også kendt som øen med "The Godfather", og derfor bør du ikke gå glip af et besøg på stederne Forza D'Agro og Savoca lige uden for Taormina. Nogle af de mest berømte scener fra filmen blev optaget her, f.eks. Michael og Apollonias bryllupsfest i Bar Vitelli og selve brylluppet i kirken Chiesa di San Nicolu. Dine tanker vil helt sikkert blive ledt hen på det mindeværdige øjeblik i filmen: "I’m gonna make him an offer he can’t refuse".

Det rige Sicilianske køkken
Det italienske køkken er forskelligt fra region til region, og hver region har sine egne specialiteter og retter. Sicilien er ingen undtagelse. Her spiser man gerne morgenmad med brioche con gelato (sødt brød med is), og limoncello er en lokal favorit. Denne drik er lavet af de aromatiske citroner, der vokser så frodigt i området. Restauranter og trattorier serverer ofte drinken på husets regning. Cannolo er også en af favoritterne. Denne sammenrullede, sprøde kiks findes i både søde og krydrede varianter og er en sand quilty pleasure. Endelig er Sicilien en Italiensk vinproducent. På flankerne af den aktive vulkan Etna har små vinhuse som Gambino og Murgo udviklet gode kvalitetsvine i årenes løb. De gamle vinstokke og mineraliteten i den vulkanske jordbund giver unikke vine. Det kan derfor varmt anbefales at smage nogle vine under ferien.

Se, lugte og smage
Intense dufte og farver møder dig under et besøg på det lokale marked. Frisk frugt og grøntsager sælges her for næsten ingen penge, og skinnende oliven, dybrøde jordbær, gigantiske auberginer, gule courgetteblomster og farverige krydderier lokker fra de lokale landmænds boder. Du kan ikke få det friskere eller billigere, og samtidig er det super hyggeligt. Der er flere markeder, som du kan besøge hver uge over hele øen.

Rejseleder
I Catania-regionen er Sunwebs rejseleder til stede. I Cefalu vil den lokale repræsentant byde dig velkommen.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
14ºC
20ºC
22ºC
25ºC
29ºC
32ºC
33ºC
30ºC
26ºC
20ºC
16ºC
Min. temp.
4ºC
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
20ºC
20ºC
21ºC
19ºC
16ºC
10ºC
7ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par Unge par Familie med små børn Familie med store børn

Udflugter

For at få dig i feriestemning vil vi gerne give dig lidt inspiration til dejlige ture. Her er vores gæsters favoritter. De viste priser er vejledende, for babyer og børn er der særlige nedsatte priser. Bemærk venligst, at alt kan ændres. Har du lyst til at deltage i en af disse udflugter? Book disse og andre udflugter hos vores rejsearrangør via callcentret eller den lokale repræsentant, når du ankommer til din destination. Flere udflugter er mulige via rejselederen. Gratis adgang til museer og arkæologiske steder for unge under 18 år og personer over 65 år mod fremvisning af pas/id.

Godfather Tur

Fra 275 €
Har du set de berømte Godfather-film? Så er denne tur et must. Du vil besøge mange berømte steder fra filmen. Du besøger f.eks. den idylliske by Savoca, hvor Michael og Apollonia blev gift og fejrede deres bryllupsdag. Her kan du se de fascinerende katakomber i Convento dei Cappuccini og kirken Santa Maria degli Angeli. Du bør også besøge Forza d'Agrò, en charmerende middelalderby med udsigt over kysten. Pladsen og kirken ' Chiesa della SS. Annunziata" har også dannet baggrund for flere film.

Siracusa & Noto

Fra 350 €
Denne rejse tager dig med tilbage i tiden for at besøge nogle af Siciliens vigtigste og mest imponerende kulturskatte. I skal naturligvis besøge den arkæologiske zone med det græske teater og Dionysius' hule, men også halvøen Ortigia er på programmet. Det er her, Syracusas særlige katedral viser sig i fuld pragt, og hvor du kan beundre Arethusas eventyrlignende springvand. Endelig kan du besøge den smukke by Noto. Noto ligger i den sydøstlige del af Sicilien ved foden af iblei-bjergene og er en af de vigtigste barokbyer i Italien. Du vil finde meget specielle bygninger på dette autentiske sted. Især katedralen, der tårner sig op over byen, er meget imponerende. Andre interessante bygninger, som du kan beundre i Noto, er kirken "San Domenico", "Palazzo Ducezio" og "Porta Reale". Det bliver en tur, som du vil huske...

Vulkanen Etna

Fra 285 €
På en ferie på Sicilien kan du bogstaveligt talt ikke undgå den; Etna, den højeste aktive vulkan i Europa. Denne imponerende naturkraft er bestemt et besøg værd. På vejen op alene vil du se smukke ting. Tænk på duftende citron- og fyrretræer, smukke vinmarker og Silvestri-kratere, som ligger halvvejs oppe. Når man først er på toppen, er landskabet næsten ørkenagtigt. Sørg for at have dit kamera ved hånden, for der er masser at tage billeder af på denne tur.

Panarea/stromboli

Fra 560 €
Hvis du er vild med øer eller har tid nok til at se nogle andre øer på din Sicilien-ferie, er de idylliske øer Panarea og Stromboli et besøg værd. Fra Milazzo tager du en færge til den lille ø Panarea, hvor du kan bruge hele dagen på at udforske den bilfrie ø på egen hånd. Du kan udforske de romantiske bugter, se gamle udgravninger eller svømme i det dybe blå hav, indtil båden tager dig til den vulkanske ø Stromboli. I Stromboli kan du nyde solnedgangen, og middagen serveres om bord (valgfrit). Når det bliver mørkt, sejler du forbi "Sciara del Fuoco" for at beundre den imponerende vulkanske aktivitet fra havet.

Det ukendte Sicilien

Fra 390 €
Denne rejse handler om natur og traditioner. Den fører dig forbi maleriske landsbyer omkring vulkanen Etna og de betagende Peloritani-bjerge. Vær opmærksom, for undervejs kan du nyde spektakulære udsigter, og der er meget at opleve. Du vil lære hyrdernes liv at kende, og du kan smage lokale specialiteter og vin i Argimusco Naturpark. Du kan også besøge det ekstraordinære frilandsmuseum "Stone Age Rocks", hvor du kan beundre de store megalitsten i form af dyr og mennesker helt tæt på.

Lipari vulkanen

Fra 410 €
Lipari er den største af de Æoliske Øer og har fortryllende bugter og stejle klipper. Man kan komme dertil med båd fra Milazzo, og ligesom på turen til Panarea kan man bruge dagen frit. Du kan slentre gennem hovedstadens smalle snoede gader eller besøge den arkæologiske park. Bagefter kan du tage en bådtur og besøge øen Vulcana, hvor du kan shoppe eller tage et varmt, vulkansk svovlbad. På vejen tilbage til Milazzo passerer du de smukke naturvidundere "I Faraglioni", "Piscina di Venere" og "Grotta del Cavallo".

Vinsmagning

Fra 320 €
For gastronomer er vinsmagningen den helt store oplevelse. Du kører ad en smuk rute forbi maleriske landsbyer, frodige haver og Etna-landskabet og besøger en berømt vingård. Her kan du smage en række smukke vine, som du også kan købe med hjem.

Fly information

Du flyver til Catania eller til Palermo. Flyrejsen til Catania tager ca. 3 timer og 15 minutter, og flyrejsen til Palermo tager ca. 3 timer. Ved ankomst til Palermo lufthavn vil du blive mødt af den lokale Sunweb-repræsentant og i Catania lufthavn af Sunwebs rejseleder.

Transfer fra Catania
Det er muligt at tilføje transfer i forbindelse med booking af rejsen. Transfertiderne er som følger:Til Giardini Naxos - ca. 50 minutterTil Taormina og Taormina Mare - ca. 55 minutter
Transfer fra Palermo
Det er muligt at tilføje transfer i forbindelse med booking af rejsen. Transfertiderne er som følger:Til Cefalù og Campofelice di Roccella - ca. 90 minutter
Privat transfer
Det er muligt at bestille privat transfer mod et tillægsgebyr. Du kan angive dette under bookingprocessen i trin 2. I lufthavnen kan du melde dig med din voucher til vores rejseleder, som vil vise dig vej til din taxa. For transporten tilbage til lufthavnen vil vores rejseleder informere dig i god tid om tidspunktet for afhentning ved din indkvartering.
Flyveplan
Hvis flyselskabet meddeler os, at det er usandsynligt, at en flyvning vil blive ændret, viser vi flyvetiderne på hjemmesiden, når du foretager en reservation. I mange tilfælde får du mulighed for at vælge mellem forskellige flyvetider eller mellem en flyvning med tider og en flyvning uden tider under bookingprocessen. Hvis flyvetiderne ikke er vist, er de endnu ikke kendt af os. Både flyselskabet og Sunweb vil gøre alt, hvad der står i deres magt for at sikre, at de offentliggjorte tider ikke ændres, men vi kan aldrig garantere dette 100 %. Alle offentliggjorte flyvetider kan derfor altid ændres.
E-billetter
Sunweb sender dig billetterne senest en uge før afrejse. Bemærk venligst: For- og efternavn på billetterne skal staves som i passet eller id-kortet. Hvis navne er stavet forkert, kan du blive nægtet en flyrejse.
Rejseguide
I Palermo-området er der ingen rejseleder. Du bliver hentet af en chauffør og kørt til dit hotel. I Catania-regionen er der en Sunweb-rejseleder til stede. De er regelmæssigt at finde i lufthavnen.