1. Hjem
  2. Rejser
  3. Italien
  4. Adriaterhavet
  5. Lido di Pomposa
Lido di Pomposa

Rejser til Lido di Pomposa

Langs Adriaterhavskysten, ca. 100 km syd for Venedig og ud for byen Comacchio, ligger en række byer med dejlige sandstrande. Lido degli Estensi er en hyggelig by med en dejlig bred sandstrand og et bredt udvalg af forretninger, barer og restauranter. Lido di Porto Garibaldi er den måske mest maleriske af byen Comacchios syv "lidi" (badebyer). Ud over den flotte, brede sandstrand og den for området typiske, lave feriebebyggelse, har Porto Garibaldi nemlig en stor fiskerihavn, hvor de farverige fiskerbåde hver morgen lægger til med deres last af såvel almindelige som eksotiske fiskesorter og skaldyr. Mange af disse ender på bordene på byens velrenommerede fiskerestauranter, hvortil italienerne flokkes fra nær og fjern for at nyde de lækre retter. Lido delle Nazione har et stort marked en gang om ugen, med tøj og mad. Lido di Spina, en rolig lille by med en lækker sandstrand, er et typisk italiensk feriested for især familier med børn.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
9ºC
12ºC
15ºC
18ºC
24ºC
25ºC
31ºC
31ºC
27ºC
21ºC
16ºC
10ºC
Min. temp.
2ºC
7ºC
6ºC
8ºC
16ºC
16ºC
22ºC
24ºC
20ºC
13ºC
8ºC
5ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:

Italiens hovedstad er Rom.

Sprog:

Det officielle sprog er italiensk. I nogle dele af Italien taler folk tysk (Sydtyrol) eller fransk (Piemonte). I de større byer og i turist områderne kan du begå dig på engelsk eller tysk.

Tid:

Italien har ingen tidsforskel med Danmark.

Valuta:

Den officielle valuta i Italien er euro.

I Italien finder du mange pengeautomater, hvor du normalt kan hæve 24 timer i døgnet. Det er dog ikke altid muligt at betale med kort i restauranterne eller butikkerne.

Strøm:

Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt. Stikkontakten kan dog godt have en anden form. I det tilfælde kan du købe en adapter i supermarkedet.

Rejsedokumenter:

Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetsbevis. Har du ikke dansk statsborgerskab, er det vigtigt at kontrollere, om andre regler er gældende.

At rejse med de korrekte dokumenter er på eget ansvar.

Guideservice:

Sicilien: der er ingen Sunweb-tour guide på Sicilien. Du vil blive mødt af en engelsktalende lokal repræsentant.

Calabrien: der er ingen Sunweb-tour guide i Calabria. Du vil blive mødt af vores lokale engelsktalende repræsentant.

Vaccination:

For aktuel information om vaccinationer og andre data om sundhed og rejser, så kan du besøge hjemmesiden LCR her: https://www.lcr.nl/.

Mobil:

Du kan bruge din mobiltelefon til at foretage opkald i Italien. Vi råder dig til at begrænse dette så meget som muligt på grund af de høje omkostninger, der opkræves. Forhør dette med din udbyder inden ferien. Hvis du vil bruge internettet via din telefon, anbefaler vi, at du gør dette via et trådløst netværk. Sluk altid for dataroaming, når du er i udlandet.

Nødstilfælde

Ved behov for kontakt til politi, ambulance eller brandvæsen ringes 112.

Mad og  drikke:

Italien er kendt for sine pastaer og pizzaer, men også for sine velsmagende vine som Chianti og den meget populære Prosecco. Når du er i Italien, er du sikret god mad og drikke. Kort sagt - nyd det!

Vandet i Italien er ikke, hvad du er vant til i Danmark. Det anbefales ikke at drikke postevand. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på dit hotel/lejlighed. Bemærk, at disse flasker ikke er fyldt med postevand.

Drikkepenge:

Det er normalt i Italien at give ca. 10% i drikkepenge på barer, restauranter og hoteller.

Åbningstider:

Mange butikker i Italien holder lukket om mandagen. De andre dage er butikkerne åben til ca. kl. 19.30. Om eftermiddagen fra kl. 12.30 - 15.30 holder butikkerne lukket grundet siesta.

Swimmingpool regler:

Generelt skal du i Italien bære en badehætte i swimmingpools. Mænd skal have stramme badebukser på. Badeshorts er ofte forbudt.