1. Hjem
  2. Rejser
  3. Italien
  4. Adriaterhavet
  5. Bibione
Bibione

Rejser til Bibione

I umindelige tider danskernes foretrukne ferieby, når det gælder leje af feriebolig ved Adriaterhavet! Forklaringen er enkel: Bibione har kystens flotteste badestrand. Du finder kilometer efter kilometer bred, gylden sandstrand, som skråner langsomt ned i havet og som således er perfekt også til familiens mindste. Godt nok er der swimmingpools på de fleste af vore residencer, men stranden er og bliver børnenes store hit. Hertil kommer, at byen byder på stort set alt det, der er behov for til en vellykket ferie: supermarkeder, forretninger i alle afskygninger, restauranter i alle prisklasser, barer, isbarer, caféer og diskoteker m.m.

I Bibione kan du dyrke alle former for land- og vandsport. Byen er simpelt hen et paradis for den aktive gæst. Du kommer til at holde af denne livlige badeby dels pga. de mange aktivitetsmuligheder og dels pga. de fremragende udflugtsmuligheder til fx. Venedig, Trieste, Postojna-grotterne (i Slovenien), Verona, Gardasøen og Dolomitterne.

Bibione er opdelt i fire områder, hvoraf ”Spiaggia”, hvor de fleste af vore residencer ligger, er det mest centrale. ”Lido del Sole”, ”Lido dei Pini” og ”Pineda” ligger hhv. 1, 2 og 4 km fra centrum, og er alle rolige og grønne områder – specielt ”Pineda”, som har navn efter sine mange pinjetræer.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
14ºC
15ºC
21ºC
19ºC
23ºC
28ºC
30ºC
29ºC
27ºC
26ºC
20ºC
15ºC
Min. temp.
7ºC
9ºC
12ºC
12ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
18ºC
18ºC
11ºC
9ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:

Italiens hovedstad er Rom.

Sprog:

Det officielle sprog er italiensk. I nogle dele af Italien taler folk tysk (Sydtyrol) eller fransk (Piemonte). I de større byer og i turist områderne kan du begå dig på engelsk eller tysk.

Tid:

Italien har ingen tidsforskel med Danmark.

Valuta:

Den officielle valuta i Italien er euro.

I Italien finder du mange pengeautomater, hvor du normalt kan hæve 24 timer i døgnet. Det er dog ikke altid muligt at betale med kort i restauranterne eller butikkerne.

Strøm:

Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt. Stikkontakten kan dog godt have en anden form. I det tilfælde kan du købe en adapter i supermarkedet.

Rejsedokumenter:

Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetsbevis. Har du ikke dansk statsborgerskab, er det vigtigt at kontrollere, om andre regler er gældende.

At rejse med de korrekte dokumenter er på eget ansvar.

Guideservice:

Sicilien: der er ingen Sunweb-tour guide på Sicilien. Du vil blive mødt af en engelsktalende lokal repræsentant.

Calabrien: der er ingen Sunweb-tour guide i Calabria. Du vil blive mødt af vores lokale engelsktalende repræsentant.

Vaccination:

For aktuel information om vaccinationer og andre data om sundhed og rejser, så kan du besøge hjemmesiden LCR her: https://www.lcr.nl/.

Mobil:

Du kan bruge din mobiltelefon til at foretage opkald i Italien. Vi råder dig til at begrænse dette så meget som muligt på grund af de høje omkostninger, der opkræves. Forhør dette med din udbyder inden ferien. Hvis du vil bruge internettet via din telefon, anbefaler vi, at du gør dette via et trådløst netværk. Sluk altid for dataroaming, når du er i udlandet.

Nødstilfælde

Ved behov for kontakt til politi, ambulance eller brandvæsen ringes 112.

Mad og  drikke:

Italien er kendt for sine pastaer og pizzaer, men også for sine velsmagende vine som Chianti og den meget populære Prosecco. Når du er i Italien, er du sikret god mad og drikke. Kort sagt - nyd det!

Vandet i Italien er ikke, hvad du er vant til i Danmark. Det anbefales ikke at drikke postevand. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på dit hotel/lejlighed. Bemærk, at disse flasker ikke er fyldt med postevand.

Drikkepenge:

Det er normalt i Italien at give ca. 10% i drikkepenge på barer, restauranter og hoteller.

Åbningstider:

Mange butikker i Italien holder lukket om mandagen. De andre dage er butikkerne åben til ca. kl. 19.30. Om eftermiddagen fra kl. 12.30 - 15.30 holder butikkerne lukket grundet siesta.

Swimmingpool regler:

Generelt skal du i Italien bære en badehætte i swimmingpools. Mænd skal have stramme badebukser på. Badeshorts er ofte forbudt.