1. Hjem
  2. Rejser
  3. Grækenland
  4. Athens riviera
  5. Athen
Athen

Rejser til Athen

"Et eventyr for enhver der nyder at opleve andre kulturer" er den bedste måde at beskrive den græske hovedstad på. Athen er en særlig destination, fordi det er både en historisk og moderne by. I et bjergrigt landskab ved det azurblå Ægæiske Hav ligger Athen og er prydet af adskillige kulturelle attraktioner. Med en høj varme om sommeren, har du alle komponenterne til en vidunderlig ferie samt storbyferie.

Seværdigheder i Athen

At Athen har en lang historie er hurtigt tydeligt, når man går rundt i denne storby. Her er der mange seværdigheder, som er værd at besøge på en storbyferie. Bydelen Pláka har forvandlet sig fra et traditionelt arbejderkvarter til et sandt trækplaster for turister. Her kan du vandre i det uendelige, gennem de smalle gader fyldt med taverner og hyggelige souvenirbutikker. I horisonten kan du skimte Akropolis. Det er Athens højeste punkt og udgør byens religiøse kerne. Akropolis er hjemsted for fire af de største kunstværker i den græske kunsthistorie og byder på en betagende udsigt over byen. Ikke langt herfra står Olympeion, som også kaldes "Zeus' tempel". Dette er et af de største templer fra antikken, hvilket ikke er overraskende, da det blev bygget i århundreder. Kort sagt er der masser at se og lave på en storbyferie til Athen.


En moderne by

Med så meget historie tror du måske ikke, at Athen også er en moderne og levende by, men tro om igen. Den offentlige transport er opdateret og godt forbundet, hvilket er fantastisk, når du besøger byen på en weekendophold, da du nemt og bekvemt kan komme fra A til B. Du kan f.eks. besøge det trendy Kolonaki-kvarter. Det er kendt for sine trendy butikker og stemningsfulde caféer. Når solen går ned, er det tid til at opleve det livlige natteliv. Du kan danse natten lang på de mange barer og diskoteker og derefter slappe af næste dag på den smukke strand.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
-3ºC
5ºC
10ºC
10ºC
11ºC
24ºC
19ºC
19ºC
11ºC
12ºC
6ºC
-4ºC
Min. temp.
-10ºC
-6ºC
0ºC
-2ºC
-2ºC
8ºC
8ºC
7ºC
2ºC
3ºC
-4ºC
-11ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par Familie med store børn single rejsende Unge par

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden er Athen.

Tid:
Grækenland er 1 time foran Danmark.

Sprog:
Det officielle sprog er græsk. Men man kan sagtens klare sig på engelsk (og delvist på tysk).

Penge:
Den officielle møntenhed er euro.

Drikkepenge:
Det er normalt at give ca. 10% i drikkepenge på de græske barer og restauranter.

Strøm:
Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt.

Vand:
Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanen.

Mad:
Typiske græske retter er Souvlaki, Tzatziki og Mousaka.

Mobiltelefon:
Din danske mobiltelefon virker også i Grækenland.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas.

Scooterudlejning:
For at køre på scooter (og knallert) i Grækenland skal man være i besiddelse af et motorcykelkørekort. Men de græske udlejningssteder accepterer ofte også et knallertkørekort eller almindeligt bilkørekort. Hvis du vælger at leje en scooter eller knallert uden at have et motorcykelkørekort, er det på egen risiko.

Turistskat:
Fra 1. januar 2024 forhøjes skat på hotelovernatninger i Grækenland. Skatten baseres på hotellets officielle kategorisering og længden af opholdet. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at Sunwebs klassificering kan adskille sig fra hotellets officielle kategori.

Skatten betales direkte til indkvarteringen ved ankomst, og følgende satser er gældende pr. værelse/lejlighed pr. nat:
Hoteller med 1 og 2 stjerner: 1,50 €
Hoteller med 3 stjerner: 3,00 €
Hoteller 4 stjerner: 7 €
Hoteller med 5 stjerner: 10 €

Lejlighedshoteller samt lejligheder: 1,5 € - 7 €

Villaer: 10 €