1. Hjem
  2. Rejser
  3. Frankrig
  4. Languedoc - Roussillon
  5. Cap d'Agde
Cap d'Agde

Rejser til Cap d'Agde

Cap d´Agde har været kendt og elsket af skandinaviske feriegæster gennem mange år - bl.a. for dens brede og børnevenlige sandstrande.

Om sommeren liver byen virkelig op og bliver til en pulserende badeby, hvor det er umuligt at kede sig. Der er et væld af forretninger, restauranter, barer og diskoteker samt et hav af aktivitetstilbud. I midten af Cap d'Agde ligger et stort badeland samt en ø med et stort tivoli, som helt sikkert vil gøre lykke hos børnene. Bliver man træt af bade- og strandlivet, findes der mange fine udflugtsmål i nærheden. Hvad med at slentre rundt i den gamle græske by, Agde, eller besøge Pézenas med de mange aktive kunstnere; har du tid, står atelierdøren åben! Kør en tur langs havet til havnebyen Sète - en dejlig by der lever året rundt. For dem der holder af østers og muslinger, kan vi anbefale en tur langs Bassin de Thau, hvor nogle af Frankrigs største østersbanker findes. I nærheden af Mèze er der østerssalg langs vejen - stands bilen og smag en enkelt eller et dusin!

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
11ºC
13ºC
17ºC
18ºC
20ºC
24ºC
30ºC
29ºC
24ºC
23ºC
16ºC
15ºC
Min. temp.
6ºC
8ºC
10ºC
11ºC
13ºC
17ºC
22ºC
21ºC
18ºC
16ºC
10ºC
9ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Frankrigs hovedstad er Paris.

Sprog:
Det officielle sprog er fransk.

Tid:
Der er ikke tidsforskel mellem Danmark og Frankrig. Dette gælder både sommer og vinter.

Valuta:
Frankrigs officielle valuta er euroen. Det er ikke noget problem at hæve kontanter. Der findes hæveautomater næsten overalt, hvor du kan hæve kontanter. Mange steder er det også muligt at betale med kreditkort.

Spænding:
Spændingen er 230 volt. Nogle jordede stikkontakter har en anden form. Du kan bruge et adapter (rejse)stik til dette formål.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetskort.

Nødnummer
Alarmnummeret i Frankrig til politi, ambulance og brandvæsen er 112.

Rejse i bil til Frankrig:
*Hastighedsgrænsen på motorveje er 130 km/t. Hastighedsgrænsen for førere, der har haft kørekort i mindre end 2 år, er 110 km/t.
* Der er vejafgifter på de fleste franske motorveje
* I nogle byer er det obligatorisk at have et miljømærkat. Hvis du kører langs Paris' ringvej, Boulevard Périphérique, skal du i mange tilfælde også have et miljømærkat. Vignetten kan ikke fås ved vejsiden, men kan kun bestilles online. Det franske politi anbefaler, at du printer ansøgningsskemaet og bekræftelsen ud og tager den med dig, hvis vignetten ikke leveres med posten i tide. Bestillingsformularen kan findes på dette websted: https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu
* I Frankrig er det obligatorisk at have følgende ting med i bilen: Faretrekant og sikkerhedsvest med refleksstriber. Føreren skal bære dem, når han/hun efterlader bilen ved vejkanten uden for bebyggede områder i tilfælde af nedbrud eller ulykke. (Sikkerhedsveste kan bl.a. købes hos ANWB), og når du rejser til Frankrig, skal du også have en ildslukker med i bilen.

Mad og drikke:
Du pain, du vin.... Mad er en meget vigtig del af livet i Frankrig. Det franske køkken er fremragende, og udvalget af (regionale) retter er stort. Der findes mere end 400 forskellige ostetyper, herunder brie, roquefort og reblochon. Hver region har sine egne pølser, brødtyper og naturligvis fantastiske vine fra Bourgogne, Bordeaux, Médoc - og sidst men ikke mindst Champagne. Blandt de kendte regionale retter kan nævnes cassoulet (pølsegryde) og bouillabaisse (provencalsk fiskesuppe fra Marsseille). 

Drikkepenge:
I Frankrig er det almindeligt at give ca. 5 % i drikkepenge på barer og restauranter.

Åbningstider:
I Frankrig har butikkerne normalt åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 09:00 eller 10:00 til 18:30 eller 19:30. I mindre byer er butikkerne lukket fra kl. 12:00 til 14:00 og lørdag eftermiddag. Stormagasinerne har åbent mandag til lørdag fra kl. 9:00 eller 10:00 til kl. 20:00. Bagerier lukker ofte kl. 13:00. Nogle bagerier har åbent sent om eftermiddagen/tidligt om aftenen og om morgenen om søndagen.

Badetøj:
I franske svømmehaller er det obligatorisk for mænd at bære stramme badebukser.

Alder:
For at tage på ferie til Frankrig skal du altid have en person på 18 år eller derover med.