1. Hjem
  2. Rejser
  3. Egypten
  4. Marsa Alam
  5. Port Ghalib
Port Ghalib

Rejser til Port Ghalib

I vinterperioden 23/24 har vi ingen rejser til Marsa Alam. Du vil kunne bestille en bekymringsfri ferie til Marsa Alam til vinter 24/25, hvor vi igen tilbyder et stort udvalg af spændende rejser til dette egyptiske rejsemål. I mellemtiden kan du se vores andre solrige rejser til Egypten.

 

Ikke langt fra det populære feriested Marsa Alam ligger måske Egyptens mest luksuriøse feriedestination, Port Ghalib. Denne lille havneby er blevet et luksusferieområde i de seneste år. Bliv forbløffet over de farverige lofter og de enorme lysekroner. Du finder palmer og botaniske haver på hvert et gadehjørne, og Port Ghalibs strand er et rigtigt trækplaster.

Snorkling, snorkling og mere snorkling

Hvis du er i Port Ghalib, bør du helt sikkert dykke ned i havet og opleve den undersøiske verden. Lagunen med krystalklart vand, som Port Ghalib ligger i, er nemlig den næststørste saltvandslagune i verden. Her kan du ikke kun finde et smukt koralrev, men også spotte delfiner, hajer og skildpadder. Så sørg for at medbringe dine dykkerbriller!

Besøg ørkenen

Port Ghalib er ikke kun kendt for sin smukke lagune. Havnebyen er også omgivet af en ørken og er bestemt et besøg værd. Kør gennem det løse sand på en jeepsafari. Hvis du vil opleve den ægte 1001-nat-fornemmelse, skal du booke en tur med det lokale transportmiddel: en kamel. Dette bør du bestemt ikke gå glip af på din ferie i Port Ghalib!

Hospitaler

Hospitalet i Port Ghalib er forholdsvis lille, så det kan være nødvendigt at tage til hospitalet i Marsa Alam eller Hurghada for at blive undersøgt eller behandlet. Du kan dog tage dertil for mindre behandlinger som f.eks. maveinfluenza. Godt at vide er, at hospitalet accepterer alle forsikringer, og de forsøger altid at tænke med dig. Hvis du er i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter dit eget forsikringsselskab.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
16ºC
16ºC
17ºC
17ºC
20ºC
25ºC
29ºC
30ºC
28ºC
25ºC
23ºC
19ºC
Min. temp.
14ºC
13ºC
15ºC
15ºC
18ºC
23ºC
26ºC
26ºC
25ºC
23ºC
21ºC
16ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par Unge par single rejsende Andre

Udflugter

For at komme i feriestemning vil vi gerne give dig lidt inspiration til sjove udflugter, herunder vores gæsters favoritter. Andre udflugter er også tilgængelige på destinationen. De viste priser er vejledende, der gælder særlige rabatpriser for babyer og børn. Bemærk venligst, at alt kan ændres. Har du lyst til at deltage i en af disse udflugter? Få inspiration til hvad du kan opleve på din destination og bestil dine udflugter på vores excursions hjemmeside.

Luxor Klassiek

Fra 100 €
Det meste af Egyptens historie og kultur kan findes i Luxor. På 1 dag kan du opleve alle de gamle skatte og templer i denne smukke by. Du vil besøge Karnak-templet med sin imponerende kolonnade, dronning Hatshepsuts tempel og Kongernes Dal, hvor de fantastiske vægmalerier stadig kan ses. Der vil også være et besøg på Alabasterfabrikken og mulighed for at krydse Nilen i båd. Fra bussen vil du se Egyptens grønne landskaber. Husk at medbringe: morgenmadskasse fra hotellet, solcreme, kontanter, vand, gode sko, cardigan/trøje. *Inkl. transport, hollandsk-talende guide (kun om fredagen), entrébilletter og frokost. *Excl. drikkevarer til frokost, bådturen Axe og valgfrie ekstraydelser. VIGTIGT: Rejsetid fra Marsa Alam 5 til 6,5 timer.

Sataya

Fra 70 €
Sataya-revet er det største rev i Det Røde Hav med en længde på 45 km. Både, der sejler fra Hamata, når frem til stedet inden for to timer. Dette sted er bedst kendt for delfiner; de vælger dette sted som deres hjemmebase. De bliver ikke fanget og kan svømme frit overalt. Nybegyndere og avancerede snorklere vil nyde de hårde og bløde koralbanker beboet af en række fisk, som du ikke finder andre steder!

Sunset Cruise

Fra 55 €
Oplev den bedste dag i dit liv med en solnedgangsbådstur, hvor du kan indfange det Røde Havs mest farverige solnedgange. Vi henter dig på hotellet og transporterer dig til båden, som sejler til det smukkeste sted i Det Røde Hav: Marsa Mubarak. Gå på jagt efter skildpadderne, og hvis du er heldig, kan du se søkøer (som er meget smukkere end sit navn) Tilbage om bord vil der blive lavet en grill til dig, og under solnedgangen vil du blive serveret en egyptisk mousserende vin, når solen er forsvundet, og når stjernerne og månen kommer frem, kan du blive om bord for at se himlen eller tage på natsvømning, snorkling, belyst af kraftige undervandslys og UV-lys, du vil ikke gå glip af noget, og du vil blive forbløffet over, hvor smukke korallerne er i dette særlige lys. * Inkl. snorkleudstyr, sodavand, kaffe og te, et glas champagne og grill om bord. (engelsk)

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden i Egypten er Cairo.

Sprog:
Egyptens officielle sprog er arabisk. I turistområderne tales ofte engelsk, tysk og/eller fransk.

Tidsforskel:
Egypten har besluttet at genindføre sommertid i 2023. Dette sker ikke samtidigt med at vi skifter til sommertid i Danmark. Fra d. 28. april gælder at Egypten er 1 time foran dansk tid.

Valuta:
Den egyptiske valuta kaldes pund, og 100 pund svarer til ca. 22 danske kroner. Mange steder kan du også benytte euro eller amerikanske dollars. I de fleste turistområder accepteres de mest almindelige kreditkort, og der findes også hæveautomater, disse er dog jævnligt ude af drift.

BEMÆRK: De egyptiske banker accepterer ikke danske kroner mere, så du kan ikke bruge danske penge som betalingsmiddel nogen steder i Egypten. Medbring euro eller dollars hvis du ønsker at veksle lokalt.

Mange forretninger i udlandet tilbyder at tage imod betaling i danske kroner. Det betyder, at du nogle steder kan betale i danske kroner, når du betaler med dit Visa/Dankort, MasterCard eller Maestro i udlandet. Du skal dog være opmærksom på, at vekselkursen meget sjældent er i din fordel.

Religion:
I Egypten er ca. 90% af befolkningen muslimer, og religion spiller en stor rolle i de lokale egypters daglige liv. På feriedestinationerne ved Rødehavet vil du ikke mærke meget til dette, men tager du på udflugt til Luxor eller Cairo, anbefaler vi, at du bærer passende tøj. Sørg for at skuldre og knæ er tildækket.

Ramadan:
Ramadanen spiller en vigtig rolle i Egypten. Selv om det ikke er alt, der holder lukket i turistområderne, er det noget, man skal tage højde for. Ramadan 2024 vil være d. 10. marts - d. 9. april, men den nøjagtige dato kan stadig ændre sig (afhænger af månekalenderen).

Specialbagage:
Hvis du ønsker at medbringe specielbagage, kan du angive dette i 'Trin 1' din online booking. Har du angivet dette, kontakter vi dig efter din bestilling, for at arrangere nærmere. Eksempler på specielbagage kan være: kitesurfing udstyr, dykkerudstyr, golfudstyr, cykel, surfbræt, musikinstrumenter og fiskeriudstyr.

Bemærk, at din specielbagage ikke altid kan medtages i den normale transfer. I nogle tilfælde opkræves et ekstra gebyr for at medtage specialbagage i normal transfer. Dykkerudstyr kan medbringes i normal transfer, uden ekstra omkostninger. I visse tilfælde kan en specialtransfer være nødvendigt. Omkostninger forbundet ved dette, er for egen regning. Når du har angivet specielbagage i din online booking, vil vi efterfølgende gennemgå mulighederne for transfer.

Bemærk venligst, at en drone er strengt forbudt at medbringe i Egypten. Hvis du gør det, skal dronen efterlades i lufthavnen.

Strøm:
I Egypten bruger man 220 volt som i Danmark, stikhullerne er dog ofte smallere end i Danmark, og det kan derfor være nødvenligt med en adapter.

Pas og visum:
Du skal have visum, når du tager på ferie til Hurghada og Marsa Alam.

Du kan købe et visum på flere måder:
1.Direkte når du foretager reservationen eller gennem Sunwebs kontaktcenter. Du vil modtage en voucher sammen med dine rejsedokumenter, som du skal aflevere til den lokale Sunweb-repræsentant ved ankomsten til lufthavnen i Egypten. Det koster 230 DKK.
2.Via bankskranken i lufthavnen (koster ca. 27 USD + skat. Denne pris kan ændres af myndighederne). Ventetiden kan være lang her. Det anbefales at have kontanter med sig.
Du kommer ofte hurtigere igennem, hvis visummet allerede er købt på forhånd. Du slipper også for at skulle håndtere svingende valutakurser og behøver ikke længere at have kontanter i lommen, når du rejser. Prisen inkluderer den service, der leveres, så alt er ordnet for dig både online og i lufthavnen. Priserne hos lokale visumudbydere kan variere i forhold til vores pris. Vi har ingen kontrol over dette, da valutakurserne kan svinge.
Der udleveres et "indrejsekort" på flyet, som skal udfyldes, inden man passerer gennem tolden. Dette er uafhængigt af visummet.
* Denne type visum er gyldigt i 30 dage fra ankomstdagen. Så snart man forlader landet igen, er visummet ugyldigt.
* Hvis du ønsker at opholde dig i Egypten i 30 dage eller mere, skal du ansøge om visum på den egyptiske ambassade.
* Er du ikke dansk statsborger? Så kan du henvende dig til din ambassade eller dit konsulat for at få flere oplysninger.

Bemærk venligst, at rejsende til Sharm el Sheikh kan ofte nøjes med et Sinai Only-visum, der fås gratis i lufthavnen ved ankomst og blot er et indrejsestempel. Med et Sinai Only-visum har du kun tilladelse til at opholde dig i og omkring Sharm el Sheikh by og Dahab samt den omkringliggende ørken (udflugter som alm. Dykning, snorkling, quad bikes og beduinaftener kan godt gennemføres). Visummet gælder i 15 dage. Hvis du ønsker at tage på udflugt til Cairo eller Luxor, skal du dog købe et visum til Egypten til ca. 230 DKK pr. person.

Dit pas skal være gyldigt i 6 måneder efter din hjemrejsedato. Alle uanset nationalitet og alder skal have eget pas ved indrejse i Egypten inkl. babyer.

Mad og drikke:
Det egyptiske køkken kombinerer flere forskellige køkkener. Både persiske, græske, franske, tyrkiske og italienske påvirkninger kan findes i de egyptiske retter. I Egypten finder du en masse falafel, en ret lavet af kikærter, der serveres i pitabrød. Det er lækkert med en yoghurt/ hvidløgssauce til! Linsesuppe er også regelmæssigt på menuen. Egypterne har også en sød tand. De drikker sød te og kaffe. Efter måltidet eller i løbet af en afslappende aften ryges ofte en sisha (vandpibe).
Hotellets/lejlighedens restauranter serverer ofte primært buffetretter af international karakter.
Vandet i Egypten er ikke som det, du er vant til i Danmark. Det anbefales ikke at drikke vand fra hanen. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på indkvarteringen.
Kød i Egypten er halal.

Drikkepenge:
Bakshish er det egyptiske ord for drikkepenge, og det er normalt at lægge ca. 10% i drikkepenge. Det er meget normalt at give drikkepenge til både tjeneren, receptionisten, rengøringspersonalet, barmanden, piccolo, buschaufføren og mange andre.

Bemærk at service tax ikke er drikkepenge, men en pålagt skat fra regeringen.

Åbningstider:  
Forretningerne er almindeligvis åbne fra kl. 9 – 13 og fra 17-22, og i turistområderne holdes der sjældent lukket midt på dagen. Det er ikke ualmindeligt at visse forretninger holder lukket fredag og lørdag.

Helligdage:
* Kroptisk jul (fejres kun af det koptiske folk): 7. januar
* Sinai befrielsesdag: 25. april
* Arbejdernes dag: 1. maj
* Ramadan: Datoer varierer fra år til år
* Dag for evakuering af Suez-kanalen: 18. juni
* Revolutionsdag: 23. juli
* Offerfest: 30. juli - 3. august
* Forsvarets dag: 6. oktober
* Suez-dagen: 24. oktober
* Sejrsdag: 23. december

Mobiltelefoni:  
Hvis du har udenlandstelefoni i dit abonnement, kan du bruge din telefon i Egypten. Da telefontaksterne er høje, kan det dog anbefales at begrænse brug af mobiltelefonen.

Wifi:

En del af vores hoteller tilbyder wi-fi på hele eller i dele af hotellets område. Du skal dog være opmærksom på, at kvaliteten svinger meget. Forbindelserne kan specielt være besværlige i perioder, hvor der er mange gæster på de enkelte hoteller og resorts.

Er du afhængig af en internetforbindelse fx i forbindelse med arbejde, anbefaler vi, at du på hotellet tilkøber efter en fast forbindelse, hvis dette er muligt. Alternativt kan du et lokalt datakort for et mindre beløb.

Vaccination:
Du kan finde ajourførte oplysninger om vaccinationer på: https://www.sikkerrejse.dk/vaccinationer/egypten/

Sundhed:
De fleste hoteller har en læge tilknyttet, som ofte har en tilkaldevagt 24 timer i døgnet. Enkelte læger holder ofte også rådgivningstimer på hotellet. Apoteker kan genkendes ved ordet "pharmacy". 

Nødstilfælde:
Hvis du får brug for politiet under din ferie, skal du ringe 122 og ved brand ringes 180. Får du brug for en ambulance, skal du ringe 123.