Klimakompensation

 1. Hjem
 2. Klimakompensation

Derfor klimakompenserer vi for alle rejser 

En af vores kerneværdier er, at vi gerne vil forbedre de sociale, økonomiske og klimamæssige forhold, som vores rejser har indflydelse på fra start til slut. Derfor er din rejse CO2-neutral, når du rejser med os.

Dét betyder, at når du køber din rejse hos os, udregner vi CO2-udledningen for din ferie og støtter projekter, som reducerer udledningen med den tilsvarende mængde CO2. Det gør vi for samtlige rejser bestilt hos Sunweb Group.
Projekterne, som vi støtter, er uafhængigt certificerede efter internationale standarder. Det gør vi for at sikre, at den mængde af CO2 som vi kompenserer med, også matcher med den mængde din rejse udleder.
Vi anerkender, at CO2-kompensation ikke er løsningen på klimaændringerne, men det er vigtigt for os at tage ansvar for vores CO2-udledning. Vi er stolte af, at vi nu klimakompenserer alle rejser og hjælper vores gæster med at vælge en mere miljøvenlig måde at rejse på. 

Læs mere om CO2-neutrale rejser nedenfor.

Hvad gør vi ?

For hver enkelt rejse vi sælger, udregner vi CO2-udledningen for rejsen til destinationen og for selve opholdet. Det klimakompenserer vi gennem vores samarbejdspartnere, som er 3. parts certificerede projekter, der arbejder med lav CO2-udledning. Vi anerkender, at dette ikke er løsningen på alle klimaudfordringerne, men vi mener det er vigtigt, at vi går forrest og håndterer den klimapåvirkning vores rejser har. 

Hvorfor CO2-kompenserer vi? 

Det er alment kendt, at vi er nødt til at bevæge os mod en mere CO2-neutral verden. Hver gang du tager på ferie, hvor du flyver, bor på et hotel eller tager transferbussen, påvirker du atmosfæren med CO2-udledning. Vi vil gerne forbedre de sociale, økonomiske og klimamæssige forhold, som vores rejser påvirker fra start til slut. Derfor har vi et ansvar, som rejsearrangør, for at nedbringe vores CO2-udledning. Der er mange måder, hvorpå vi kan reducere det aftryk på klimaet, som vores branche er skyld i. Men en ting er sikkert, CO2-udledning ved rejser er uundgåeligt. Det bedste vi kan gøre er at reducere vores CO2-udledning så meget som muligt samt kompensere for det CO2 , som det ikke er muligt at reducere. Vi anerkender, at CO2-kompensation ikke er løsningen på klimaforandringerne, men det er vigtigt for os at tage ansvar for vores CO2-udledning. Vi mener, at vi har et ansvar for at gå forrest og håndtere den klimapåvirkning, vores rejser har.

Vi tror på, at vi kan gøre en forskel når vi, som standard for alle vores rejser, CO2-kompenserer for alle rejser og rejsende – det er nemlig over 1 million rejse for hele Sunweb Group.

Vi bruger også vores indflydelse, som en af verdens ledende rejsearrangører, til at starte bæredygtighedsprojekter op i rejsebranchen og opmuntre vores partnere og andre rejsearrangører til at tage ansvar for deres CO2-udledning. Vores klimakompenseringsprogram er det første skridt af mange på en lang rejse. 

 

Hvad er CO2-kompensation?

CO2-kompensation er en måde, hvorved vi kan reducere CO2-udledning. Når man køber et CO2-kompensationscertifikat, betaler man for et tons CO2-reduktion. Hvert CO2-kompensationscertifikat svarer til, at vi støtter et projekt, som reducerer CO2-udledningen med et ton. Det gør man ved at reducere CO2-udledning over hele verden. Du kender sikkert allerede den slags projekter: installation af vindmøller, solcelleparker og beskyttelse af regnskoven. Alle projekterne er certificerede af tredje part og er igennem et grundigt tjek, før de godkendes.

Hvordan CO2-kompenserer vi din rejse? 

Vi udregner den CO2-udledning, din rejse har. Det gør vi ved at beregne CO2-udledning fra disse fire elementer af din rejse:

 1. Flyrejse til og fra destinationen
 2. (eller) bustransport til og fra din destination
 3. Transfer fra lufthavnen til dit hotel og retur til lufthavnen
 4. Dit hotelophold.

Når den totale CO2-påvirkning er udregnet, støtter vi projekter, som reducerer CO2-udledningen med et tilsvarende beløb. På den måde bliver alle vores rejser CO2-neutrale.

 

Hvilke projekter støtter vi?

Vi støtter klimakompenserende projekter gennem vedvarende energiprojekter i Indien. Projekterne reducerer CO2-udledning i stor skala, samtidig med at de sørger for grøn energi til tusindvis af mennesker.

Et eksempel på projekter vi støtter er vindmølleparker i Madhya Pradesh og Rajashtan i Indien. Samlet set kan de to projekter reducere CO2-udledningen med 350.000 tons om året og generere elektricitet til 76.000 husholdninger.

Alle projekterne er certificeret til den højeste standard, der findes indenfor frivillig CO2-reduktion, som f.eks. Voluntary Carbon Standard-programmet.

 

Hvordan hjælper klimakompensation med at håndtere klimaforandringerne?

Klimakompensation/ CO2-kompensation tackler klimaforandringerne ved at:

 • Lave reelle reduktioner i mængden af CO2 i atmosfæren, som ellers ikke ville have fundet sted
 • Støtte projekter med vedvarende energi og energieffektive løsninger
 • Øge opmærksomheden om, hvordan vores livsstil påvirker klimaet.

 

Hvem er ClimateCare og hvorfor er netop de vores partnere?

Det var vigtigt for os at finde en international anerkendt partner, som kunne matche vores behov i forhold til CO2-kompensationsprojekter med grundigt certificerede projekter. Netop derfor valgte vi ClimateCare som vores partner. Med mere end 20 års erfaring i at udvikle og drive projekter, som reducerer CO2-udledningen i stor skala, er ClimateCare både omkostningseffektiv og har samtidig en stor effekt med deres programmer. Disse programmer håndterer fattigdom, forbedrer sundheden og beskytter miljøet med deres særlige Climate+Care tilgang.

Hvordan udregner vi, hvor meget vi skal CO2-kompensere din rejse? 

Vi udregner den CO2-udledning din rejse har. Det gør vi ved at beregne CO2-udledningen fra disse fire elementer af din rejse:

 1. Flyrejse til og fra destinationen
 2. (eller) bustransport til og fra din destination
 3. Transfer fra lufthavnen til dit hotel og retur til lufthavnen
 4. Dit hotelophold

Vi samler dataene og udregner derefter den CO2-udledning, din rejse giver. Udregningerne er baseret på international best practice indenfor feltet.

 
 

Har du spørgsmål?

Har du yderligere spørgsmål om vores CO2-neutrale rejser og retningslinjer? Du er velkommen til at sende en e-mail til sustainability@sunwebgroup.com