Bæredygtig & ansvarlig turisme

 1. Hjem
 2. Klimakompensation

Sammen går vi mod en bæredygtig fremtid

Hos Sunweb mener vi, at alle fortjener en ferie, hvor de kan tage en pause fra hverdagen, genoplade batterierne og skabe minder for livet. Vores mål er at tilbyde personaliserede rejsertil alle. Men hvis vi fortsat vil gøre dette på en ordentlig og ansvarlig måde, er vi som branche nødt til at reagere på de aktuelle tendenser og tage hensyn til bæredygtig udvikling.

At rejse har jo desværre en indvirkning på miljøet, klimaet og befolkningerne. Og lad os være helt ærlige: 100 % bæredygtige rejser findes ikke. Vi er dog overbevist om, at det er muligt at reducere den negative indvirkning afat rejse, særligt vedat øge den positive. Ved at støtte de lokale forretninger, beskytte mennesker og dyr samtidig med, at der tages hensyn til miljøet.

Hos Sunweb ønsker vi at blive den førende digitale ferieekspert i Europa. Vi ønsker at være med til at forme fremtidens ferierejser. For at opnå dette er det vores ansvar at gøre vores økosystem mere bæredygtigt. Men det kan vi naturligvis ikke gøre alene. Sammen med vores kunder, vores leverandører, partnere og kolleger kan vi øge støtten imoden mere bæredygtig turisme.

Kun på den måde vil vores fremtidige generationer kunne nyde al den skønhed, som vores smukke verden har at byde på.


Sunweb er Travelife-certificeret!

Sunweb har for nylig modtaget Travelife-certifikatet for bæredygtighed. Travelife er et internationalt anerkendt certificeringsprogram - af Global SustainableTourism Council (GSTC) - specialiseret i bæredygtig forvaltning af rejsebranchen. I modsætning til mange andre rejseselskaber lykkedes det os at opnå den højeste status, nemlig “TravelifeCertified”. Vi er blevet overrakt dette certifikat, fordi en uafhængig revision kunne vurdere os positivt på omkring 255 punkter vedrørende bæredygtighed og virksomhedens sociale ansvar. Vi bærer naturligvis dette certifikat med stolthed, og vil fortsætte med at gøre de nuværende bæredygtighedsinitiativer endnu bedre, så vi kan gøre os fortjent tilcertifikatet igen om to år.

Mod en "ledende rolle" i 4 ud af 17 bæredygtige målsætninger

I 2015 opstillede FN 17 bæredygtige initiativer som formede nye globale målsætning mod mere bæredygtighedSunweb Group fokuserer på 4 af de 17 målsætninger for bæredygtig udvikling (SDG'er), da disse 4 mål giver os mulighed for at få størst indflydelse som rejseorganisation. 

De målsætninger, som vi ønsker at bidrage til, er:

 

1. God sundhed og velvære 

  

Et godt sundheds- og levevilkår fremmer sikkerhed og øger den (lokale) økonomi. 
Sunweb Group lægger stor vægt på medarbejdernes velbefindende. Vi sætter vores medarbejdere i centrum og får derved det bedste ud af dem. Som resultat heraf skaber vi engagerede medarbejdere, der tør tage ansvar. Vi sørger for gode faciliteter og et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Vi opfordreogså vores medarbejdere til at følge uddannelseskurser og tilskynder personlig udvikling. En medarbejder, der føler sig værdsat og tilfreds, er en god ambassadør!
Sunweb Group samarbejder på destinationerne med partnere, der tilbyder gode arbejdsforhold, lige muligheder og fair lønninger til medarbejderne.

 

2. Ansvarligt forbrug og produktion 

  

 • Vi ønsker at begrænse affaldsproduktionen betydeligt på vores kontorer og på vores destinationer. Vi er f.eks. meget opmærksomme på at reducere forbrug af plastik og vi investerer sideløbende i produkter, der kan genbruges. (flasker/service og bestik). 

 • Vi stimulerer beskæftigelsen i ferielandene ved at samarbejde med lokale agenter og transportvirksomheder, der fremmer den lokale kultur og de lokale produkter. 

 • Vi fremmer og organiserer tiltag, der gør strande, skrænter og klipper fri for affald.

 

3. Klimaindsats

  

 • Vi kompenserer for CO2-udledning fra alle vores pakkerejser gennem ClimateCare

 • Vi tilskynder vores medarbejdere til at benytte offentlig transport. 

 • Vores kontorer bruger grøn energi

 • Vi bruger ikke gas på vores hovedkontor. Vi regulerer hovedsageligt temperaturen i bygningen med vha. vedvarende, grønne energikilder.

 • Når vi køber vores kontorartikler, er vi opmærksomme , om de er miljøvenlige (produceretog/eller FSC-certificeret.

 

4. Igennem partnerskaber når vi målene 

  

 • For at nå vores mål så effektivt som muligt er vi overbevist om, at vi skal arbejde sammen. Gennem et godt partnerskab kan vi tage yderligere fat på og udbrede vores fælles principper og værdier på globalt, regionalt og lokalt plan.

 • Sunweb Group arbejder tæt sammen med TravelifeTravelife,et internationalt anerkendt ledelses- og certificeringssystem for rejseorganisationer og overnatningssteder, ønsker at drive bæredygtig forretning. 

 • Vi samarbejder med ClimateCare inden for CO2-kompensation. De har mere end 20 års erfaring i at udvikle og udføre projekterder reducerer og kompenserer CO2-udledning gennem projekter med strenge certificeringer.

Vi opbygger et bæredygtigt økosystem på vores destinationer

 • På vores feriedestinationer samarbejder vi med pålidelige lokale agenter, transport- og udflugtsvirksomheder samt overnatningssteder. 

 • Med dette støtter vi ikke bare den lokale økonomi, men vi opfordrer dem også til at drive en bæredygtig forretning. Sammen med vores partnere arrangerer vi f.eks. sjove, unikke aktiviteter på feriedestinationerne, f.eks. oprydningssaktioner på strande og skipister, madlavningsworkshops på lokale restauranter samt vandre- og cykelture arrangementer. Også godt at vide: Vi tilbyder kun udflugter, der yder et positivt bidrag til mennesker, dyr og natur.

Mere bæredygtig gennem samarbejde med de rigtige partnere

Hos Sunweb arbejder vi trin for trin på at gøre vores forretningstiltag mere bæredygtige. For at opnå dette er samarbejde afgørendenår vibygger bro mod bedre vilkår. For vi ønsker ikke kun at blive mere bæredygtige internt, vi ønsker også, at vores partnere, destinationer og overnatningssteder skal handle på en socialt ansvarlig og bæredygtig måde. Takket være vores internationale netværk kan vi indgå partnerskaber og få inspiration. 

  

 • Vi samarbejder med mange overnatningssteder om vores bæredygtighedsambitioner. Mange af dem har et bæredygtighedsmærke, der er anerkendt af Global SustainableTourism Council (GSTC). GSTC er en uafhængig international organisation, der samarbejder med FN. Et af vores mål er, at alle vores partnere skal have et bæredygtighedscertifikat inden for 3 år. For at opnå dette støtter vi dem, og udveksler vores viden og erfaringer. Vi sikrer, at vores partnere har adgang til de rigtige værktøjer, uddannelse og ekspertise til at blive mere bæredygtig. Vi ønsker at "belønne" de overnatningssteder, der er anerkendt bæredygtige, med et bæredygtighedslogo. På denne måde er de umiddelbart også let genkendelige!

Nyd din ferie med god samvittighed takket være vores CO2-kompensationsprogram

For Sunweb var det vigtigt at have en international og pålidelig partner, der kan kompensere for udledning gennem projekter med strenge certificeringer. ClimateCare opfylder disse krav. Med over 20 års erfaring i udvikling og realisering af programmer til reduktion af CO2-udledning i stor skalahar ClimateCare stor effekt med udvikle programmer for at bekæmpe fattigdom, forbedre folks sundhed og beskytte miljøet. Det gør de med deres Climate+Care-tilgang, som er deres varemærke. 

  

Det er også vigtigt for os, at værdierne stemmer overens med vores visioner og vores måde at arbejde på: Vi fortsætter med at udfordre os selv og forsøger hele tiden at forbedre vores projekter på det sociale, økonomiske og miljømæssige område. Det er derfor, vi valgte ClimateCare

  

Rejsende hos Sunweb Group betaler ingen ekstra omkostninger i modsætning til kunderne hos mange andre rejsearrangører. Vi kompenserer for CO2-udledning for fly, busser, transfers og overnatninger som standard for alle vores pakkerejser. Vores CO2-kompensationsprogram var det første vigtige skridt til at tage fat på den mest forurenende del af pakkerejserne og til at skabe bæredygtige ændringer i vores økosystem.

Bæredygtig udvikling for vores medarbejdere gennem Sunweb Group Academy

Sunweb Group Academy: #letsgrowtogether

Sunweb Group Academy er stedet for konstant udvikling og forbedring. Her kan medarbejderne udvide deres viden og færdigheder og vokse personligt og professionelt. Den består af en refleksionsog udviklingscyklus med forskellige "Learning Labs". 

 

Inden for denne cyklus reflekterer folk over deres ambitioner, bl.a. ved at have gode samtaler med folk omkring dem. Når tilbagemeldingerne er blevet indsamlet, færdiggøres en handlingsplan for udvikling. På baggrund af denne plan kan man vælge en af de Learning Labs, der passer til ens aktuelle udviklingsbehov.

Sunweb Group Academy er et stedhvor medarbejderne kan lærevokse og udvikle sig selv sammen med kolleger. 

 

Sunweb Group opererer med de højeste standarder for integritet og stræber efter at fungere som rollemodel i rejsebranchen. Dette skaber tillid hos alle SunwebGroup’s interessenter, f.eks. vores kunder, partnere, leverandører, aktionærer og medarbejdere. Sunweb Group har udarbejdet et integritetskodeks, der indeholder regler for adfærd for virksomhedens ledelse, medarbejdere og andre personer, der handler på vegne af Sunweb Group. På denne måde styres og identificeres vores omdømme, risici og muligheder. Integritetskodekset indeholder adfærdsregler om følgende emner:

 

 • Politik mod svindel, misbrug og whistleblowers

 • Interessekonflikter

 • Bekæmpelse af bestikkelse og korruption

 • Bekæmpelse af hvidvaskning af penge og urimelige handelssanktioner

 • Fortrolige oplysninger

 

Interne initiativer

 

Vi mener, at det er vigtigt, at vores kolleger også er involveret i vores bæredygtighedsinitiativer. Kun på den måde kan der opstå omfattende opbakning. Vi skaber bevidsthed og engagement blandt vores medarbejdere bl.a. gennem kommunikationkurser og workshops, hvor bæredygtighedsbegrebet bliver konkret og håndgribeligt. Vi mener, at en bæredygtig virksomhedskultur kun kan lykkes, hvis alle medarbejdere forstår, hvad vi står for som organisation, og dermed kan foregået godt eksempel som entusiastiske ambassadører. 

Vores virksomhed og vores kollege rdeltager forskellige velgørende organisationer

 
 • Vi er hovedpartner i Eneco Clean the Beach-projektet, hvor mange strande i Belgien og Nederlandene vil blive gjort fri for affald og plastik. Se: https://enecocleanbeachcup.be/nl

 • Vi organiserer indsamlingskampagner for KWF (Dutch Cancer Society)bl.a. ved at deltage i Rotterdam Marathon. 

 • Vores mål er at gøre feriedestinationer frifor plastik via Sunweb. Sammen med trafikbureauer, lokale myndigheder, hotelejere, agenter og kolleger starter vi dette projekt op og ruller det yderligere ud. 

 • Vi har udviklet en Sunweb-app til vores kunder: et praktisk værktøj til at nå ud til og informere vores kunder hurtigt og effektivt. Det sparer os for en masse papirfordi vi ikke længere har brug for informationsbøger og skilte på destinationerne

 • Hver kunde modtager en kort undersøgelse, der stiller spørgsmål om bæredygtighed. På denne måde måler vi, hvordan forbrugerne opfatter bæredygtighed, og hvordan vi kan reagere endnu bedre på dette.

 

Vores kontorer

  

Vi arbejder på at gøre vores kontorer mere og mere bæredygtige. Som en del af vores interne forretningstiltag har vi fastsat en række bæredygtige mål for at opnå dette; 

  

 
 • Vi ønsker at reducere brugen af plastikprodukter og i stedet investere i genanvendelige produkter. Vi har f.eks. forskellige affaldsbeholdere på vores kontorer, hvormed vi kan sortere vores affald endnu bedre. F.eks. er der ikke længere skraldespande ved alle arbejdsstationer, brugen af plastikposer minimeres. Det sparer os for ca. 40.000 plastikposer om året. 

 • Vores affald er opdelt i 3 affaldstyper.

 • Vores kontorbygning i Rotterdam har energimærket A+. 

 • Vi køber kun bæredygtigt certificerede kontorartikler. 

 • Til vores postudbringning er vi skiftet til Fietscouriers.nl. Hvor det er muligt, så vidt muligt at få vores post leveret på cykel. 

 • Vi digitaliserer i stigende grad vores arbejdsprocesser. En vigtig del af vores digitaliseringsproces er "papirløse rejser". Det betyder bl.a., at vi trykker så få brochurer og reklamemateriale som muligt, og at vi ikke længere trykker rejse vouchers eller billetter i papirform. 

 • Vi tilbyder mulighed for at benytte såkaldte delebiler. 

 • Brugen af offentlig transport tilskyndes for medarbejderne ved at refundere disse omkostninger.

 • Der er en leasingpolitik, hvor biler kun tildeles på strenge betingelser. Hvis de tildeles, foregår det i form af en elbil. 

Spørgsmål & kontakt

For yderligere oplysninger eller spørgsmål om bæredygtighed hos Sunweb Group, bedes du sende en e-mail til: