1. Hjem
  2. Skiferie
  3. Østrig
  4. Arlberg Skiregion
  5. Lech
Lech

Skiferie til Lech

Info omkring destinationen

På bredden af floden Lech ligger bjerglandsbyen Lech am Arlberg. Placeret imellem byerne Zurs og Warth er Lech beliggende i et af de mest snesikre områder i Østrig – Arlberg Skiregion. Landsbyen er, med sine traditionelle bygninger, nogle bevaret helt tilbage fra det 15. århundrede, en af de mest autentiske landsbyer i Alperne. Lech har med sin traditionelle arkitektur, placering ved floden og fantastiske bjergkulisse en helt speciel atmosfære, som de færreste skidestinationer i Alperne kan konkurrere med.

 

En af Østrigs mest eksklusive skiområder

Lech har længe været en favoritdestination for europæiske jetsetters og royale familier, og det er ikke uden grund. Foruden den autentiske og traditionelle atmosfære i landsbyen, har den også en del eksklusive butikker samt restauranter, som er blevet tildelt mange kokkehuer i restaurantguiden – Gault Millau.

 

Fødestedet for alpint skiløb

Lech ses blandt mange som fødestedet for alpint skiløb. Allerede i 1894 brugte præsten Johann Müller to træbrædder til at transportere sig selv mellem landsbyerne Warth og Lech. I dag er Arlberg området let tilgængeligt, så man kan stå på ski mellem byerne Lech, Warth og St. Anton. Skiområdet er endvidere også kendt blandt såkaldte freeriders, da forholdene for off piste er perfekte det meste af sæsonen.

 

Kulturelle attraktioner i Lech

Når du ikke står på ski, tilbyder Lech en del kulturelle attraktioner. Besøg f.eks. Huber Haus som i dag er et museum for dagligdagen i det 15. århundrede. Lech har også en gotisk kirke fra 1390, som hedder St. Nikolaus. Denne kirke er især kendt for dens Rokoko interiør fra 1791 og bronzeklokkerne i dens kirketårn. Når du er oppe i bjergene, kan du passende lede efter de få tilbageværende menneskeskulpturer i levende størrelse, skabt af skulptøren Antony Gormley og placeret i en højde op til 2.039 meter.

Pistekilometer

51Km
120Km
130Km
0Km
Total 301Km

Antal lifte

15

45

28

Højde

2811m
1304m

Gletscher

0

Langrend

41Km

Funpark

4

Arlberg Skiregion