1. Hjem
  2. Rejser
  3. Spanien
  4. Gran Canaria
  5. Las Palmas
Las Palmas

Rejser til Las Palmas

Las Palmas er Gran Canarias hovedstad og deler samtidig hovedstads-titlen for de Kanariske øer med Santa Cruz på Tenerife. Uanset, om du er til solbadning og en tur i bølgerne, cafébesøg eller kulturelle oplevelser, kan Las Palmas opfylde dine ønsker.

Byen blev grundlagt i 1478 og blev indenfor få år til en af de vigtigste byer på de Kanariske øer. I dag huser Las Palmas og dens forstæder huser over halvdelen af Gran Canarias befolkning, og byen er dermed den største by på de Kanariske øer og en af de ti største byer i Spanien. Det skønne klima, som byder på over 300 solskinsdage om året, kombineret med de gyldne strande og det smukke, vulkanske landskab har de sidste mange år gjort Las Palmas til et enormt populært rejsemål.

 

De fire hovedstrande

Som en af de eneste hovedstadsbyer i Spanien kan Las Palmas prale med flere kilometer strand. Den mest populære strand blandt turister er Playa de Las Canteras, som byder på hele tre kilometer gyldent sand og en skøn strandpromenade fyldt med barer og restauranter. For foden af bjergene findes den smukke La Playa de El Confital, som bl.a. er hjem for store surfing konkurrencer. Er du mere til vandsport i form af bådture eller et spil volleyball i sandet, skal du besøge La Playa de Las Alcaravaneras, som du finder ved Muelle Deportivo havn. Sidst men ikke mindst, er la Playa de La Laja klart et besøg værd; her kan du slentre på det sorte sand, fiske og surfe. 

 

Masser af kultur

Las Palmas er bestemt ikke kun for strandelskerne; du kan finde et utal af historiske bygninger, opleve bl.a. karneval og besøge museer. En af de mest populære kulturelle oplevelser i byen, er Casa de Colón, eller Columbus’ Hus, hvor du kan lære om Christopher Columbus’ rejser til Amerika og de Kanariske øers rolle i hans liv og opdagelser. Er du mere til kunstudstillinger? Besøg CAAM galleriet, hvor moderne skulptører, malere og andre kunstnere regelmæssigt afholder udstillinger. Og vil du lære lidt ekstra om kulturen på Gran Canaria, er du nødt til at lægge vejen forbi den Kanariske landsby, som er et stort friluftmuseum. Her kan du virkelig opleve det lokale liv på første hånd og for alvor komme tæt på den kanariske kultur; for eksempel mødes du allerede i indgangen af ejerne i nationale dragter.

 

Den storslåede havn

Las Palmas’ havn, La Luz Havn, er en af de vigtigste havne i det mellem atlantiske hav. Det skyldes, at havnen har forbindelser til både Europe, Afrika og Amerika og huser alt fra krydstogtskibe til containerskibe og fiskekuttere. Selvom Gran Canaria er hjem for hele syv forskellige havne, er La Luz med afstand den største og bestemt et besøg værd! Gå en tur langs havnen om aftenen og se byens lys, eller kig forbi havnen i løbet af dagen og se de flotte skibe, mens du nyder skyggen fra palmerne, som pryder havnepromenaden.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
19ºC
19ºC
20ºC
23ºC
23ºC
25ºC
26ºC
28ºC
26ºC
24ºC
21ºC
20ºC
Min. temp.
14ºC
14ºC
15ºC
17ºC
18ºC
20ºC
21ºC
22ºC
21ºC
18ºC
17ºC
16ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden er Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsforskel med Danmark, undtagen på de Kanariske Øer, der er de 1 time foran.

Sprog:
Det officielle sprog er spansk.

Penge:
Den officielle møntenhed er euroen.

Drikkepenge:
Det er normalt at give ca. 10% i drikkepenge på de spanske barer og restauranter.

Strøm:
Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt. Stikkontaktet kan dog godt have en anden form. I det tilfælde kan du købe et mellemled i supermarkedet.

Vand:
Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanen.

Mad:
Typiske spanske retter er tapas (små snacks) og paella (ris med skalddyr).

Mobiltelefon:
Din danske mobiltelefon virker også i Spanien.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas.

Turistskat
For rejser til Catalonien og De Baleariske Øer betales en turistskat per person per nat. Turistskatten omfatter alle personer over 17 år og betales til indkvarteringen ved ankomst.

Under 18 år:
Mindst én person på bookingen skal være fyldt 18 år på afrejsetidspunktet.