1. Hjem
  2. Rejser
  3. Spanien
  4. Gran Canaria
  5. Las Palmas
Las Palmas

Rejser til Las Palmas

Las Palmas er Gran Canarias hovedstad og deler samtidig hovedstads-titlen for de Kanariske øer med Santa Cruz på Tenerife. Uanset, om du er til solbadning og en tur i bølgerne, cafébesøg eller kulturelle oplevelser, kan Las Palmas opfylde dine ønsker.

Byen blev grundlagt i 1478 og blev indenfor få år til en af de vigtigste byer på de Kanariske øer. I dag huser Las Palmas og dens forstæder huser over halvdelen af Gran Canarias befolkning, og byen er dermed den største by på de Kanariske øer og en af de ti største byer i Spanien. Det skønne klima, som byder på over 300 solskinsdage om året, kombineret med de gyldne strande og det smukke, vulkanske landskab har de sidste mange år gjort Las Palmas til et enormt populært rejsemål.

 

De fire hovedstrande

Som en af de eneste hovedstadsbyer i Spanien kan Las Palmas prale med flere kilometer strand. Den mest populære strand blandt turister er Playa de Las Canteras, som byder på hele tre kilometer gyldent sand og en skøn strandpromenade fyldt med barer og restauranter. For foden af bjergene findes den smukke La Playa de El Confital, som bl.a. er hjem for store surfing konkurrencer. Er du mere til vandsport i form af bådture eller et spil volleyball i sandet, skal du besøge La Playa de Las Alcaravaneras, som du finder ved Muelle Deportivo havn. Sidst men ikke mindst, er la Playa de La Laja klart et besøg værd; her kan du slentre på det sorte sand, fiske og surfe. 

 

Masser af kultur

Las Palmas er bestemt ikke kun for strandelskerne; du kan finde et utal af historiske bygninger, opleve bl.a. karneval og besøge museer. En af de mest populære kulturelle oplevelser i byen, er Casa de Colón, eller Columbus’ Hus, hvor du kan lære om Christopher Columbus’ rejser til Amerika og de Kanariske øers rolle i hans liv og opdagelser. Er du mere til kunstudstillinger? Besøg CAAM galleriet, hvor moderne skulptører, malere og andre kunstnere regelmæssigt afholder udstillinger. Og vil du lære lidt ekstra om kulturen på Gran Canaria, er du nødt til at lægge vejen forbi den Kanariske landsby, som er et stort friluftmuseum. Her kan du virkelig opleve det lokale liv på første hånd og for alvor komme tæt på den kanariske kultur; for eksempel mødes du allerede i indgangen af ejerne i nationale dragter.

 

Den storslåede havn

Las Palmas’ havn, La Luz Havn, er en af de vigtigste havne i det mellem atlantiske hav. Det skyldes, at havnen har forbindelser til både Europe, Afrika og Amerika og huser alt fra krydstogtskibe til containerskibe og fiskekuttere. Selvom Gran Canaria er hjem for hele syv forskellige havne, er La Luz med afstand den største og bestemt et besøg værd! Gå en tur langs havnen om aftenen og se byens lys, eller kig forbi havnen i løbet af dagen og se de flotte skibe, mens du nyder skyggen fra palmerne, som pryder havnepromenaden.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
19ºC
19ºC
20ºC
23ºC
23ºC
25ºC
26ºC
28ºC
26ºC
24ºC
21ºC
20ºC
Min. temp.
14ºC
14ºC
15ºC
17ºC
18ºC
20ºC
21ºC
22ºC
21ºC
18ºC
17ºC
16ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par single rejsende Unge par Venne grupper

Udflugter

Vi tilbyder et godt udvalg af udflugter til din rejse til Gran Canaria. Herunder kan du se vores gæsters favoritudflugter, men vi tilbyder flere end dem. De angivne priser er vejledende, og der er særlige rabatter for børn og babyer. Det er muligt at udflugtsprogrammet kan afvige fra beskrivelsen eller annulleres på grund af manglende efterspørgsel.

Jeepsafari

Fra 54 €
Tag med på jeepsafari, og oplev nogle af de smukkeste steder på Gran Canaria i åbne jeeps. Turen går gennem Gran Canarias smukke og barske natur. Vi kører ad snoede bjergveje og off road, mens vi oplever det fascinerende vulkanlandskab og ser områder af øen, som man ellers ikke kommer forbi.

En dag på katamaranen

Fra 63 €
Nyd en dag på havet med masser af sol. Turen tager sit udgangspunkt i Puerto Ricos hyggelige havn. Her fra sejler vi op langs Gran Canarias smukke vestkyst og lægger anker. Her vil være mulighed for at tage en forfriskende dukkert og nyde solen på dækket. I løbet af turen er der sørget for frokost og drikkevarer, så du blot skal koncentrer dig om at slappe af og nyde solen og de vidunderlige omgivelser.

Utrolige Gran Canaria

Fra 48 €
Gå på opdagelse i Gran Canarias storslået natur, og nyd synet af de store klipper, Roque Nublo og Pico de las Nieves. Udforsk den gamle hovedstad, Telde, og nyd synet af det unikke krater, Los Marteles. Herefter kan du nyde en frokost ved vulkanen, slentre gennem den billedeskønne landsby, Fataga, og bevæge dig ned gennem 'mini Grand Canyon' og tilbage til Playa del Ingles.

Ø-rundtur

Fra 48 €
På ø-rundturen besøger vi nogle af øens mere ukendte områder, og undervejs ser vi imponerende klippeformationer, spændende grotter, smukke landsbyer og tropiske frugtplantager. Her oplever du nogle af Gran Canarias smukke naturområder samt den hyggelige, lokale atmosfære, der findes væk fra de store feriebyer.

Delfinsafari

Fra 35 €
Tag med på en halvdagstur til søs, og oplev nogle af havets mest charmerende væsner; delfiner. Vi sejler afsted fra havnen i Puerto Rico, og gennem kontakt med andre skibe vil kaptajnen spore delfinernes færden og sejle os til det helt rigtige sted. Her er fri adgang til alkoholfri drikkevarer, og det er muligt at købe mad ombord på båden.

Las Palmas

Fra 29 €
Tag med til Gran Canarias hovedstad Las Palmas, og se nogle af byens vigtigste seværdigheder. Vi besøger den gamle bydel Vegueta, hvor vi ser den smukke Santa Ana katedral og Columbus’ hus. Turens andet stop gøres ved Mesa y Lopez, som er byens største shopping-område, hvor du bl.a. finder masser af hyggelige caféer og stormagasinet El Cortes Ingles. Dagens sidste stop er Playa de las Canteras, som er byens vidunderlige strand.

Tapas-aften med Sunweb

Fra 25 €
Lad dig rive med af den spanske stemning, når lækre tapas retter og forfriskende sangria danner rammen om en hyggelig aften på restaurant Pica Pica i Playa del Inglés.

VIP rundtur

Fra 64 €
Gå på opdagelse på den populære ferieø Gran Canaria, og oplev hele øen på bare 1 dag. Denne utrolige VIP udflugt tager dig forbi de skjulte perler på øen, hvor du vil møde imponerende klippeformationer, spektakulære grotter, hyggelige landsbyer, tropiske frugtplantager, smukt planteliv og det unikke vulkankrater. En helt igennem mindeværdig dagstur, som klart kan anbefales.

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden er Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsforskel med Danmark, undtagen på de Kanariske Øer, der er de 1 time foran.

Sprog:
Det officielle sprog er spansk.

Penge:
Den officielle møntenhed er euroen.

Drikkepenge:
Det er normalt at give ca. 10% i drikkepenge på de spanske barer og restauranter.

Strøm:
Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt. Stikkontaktet kan dog godt have en anden form. I det tilfælde kan du købe et mellemled i supermarkedet.

Vand:
Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanen.

Mad:
Typiske spanske retter er tapas (små snacks) og paella (ris med skalddyr).

Mobiltelefon:
Din danske mobiltelefon virker også i Spanien.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas.

Turistskat
For rejser til Catalonien og De Baleariske Øer betales en turistskat per person per nat. Turistskatten omfatter alle personer over 17 år og betales til indkvarteringen ved ankomst.

Under 18 år:
Er ingen i dit selskab fyldt 18 år, skal du bruge en fuldmagt fra din værge, denne skal sendes til Sunweb samt medbringes på rejsen.

Du er selv anvarlig for at medbringe de nødvendige dokumenter.