1. Hjem
  2. Rejser
  3. Spanien
  4. Costa Brava
  5. Barcelona
Barcelona

Rejser til Barcelona

Hvis du elsker at udforske nye kulturelle oplevelser, er Barcelona i Spanien det perfekte rejsemål for en storbyferie. Byen, der ligger i Costa Brava, har en rig kulturhistorie og er stadig et vigtigt kulturelt centrum, både for de lokale og de mange turister, der besøger byen hvert år. Mange mennesker rejser til Barcelona på storbyferie hele året rundt og ikke kun om sommeren. I de koldeste måneder ligger temperaturen på mellem 12-18 grader, mens den om efteråret og foråret kan nå op på 20 grader. 

Barcelona består af ti bydele, hvor Eixample er det kommercielle centrum og Ciutat Vella er den ældste bydel med mange historiske seværdigheder. Takket være byens omfattende netværk af busser, sporvogne og metro er det både nemt og bekvemt at komme rundt.  

Seværdigheder og ting at lave på en storbyferie i Barcelona

På en storbyferie til Barcelona er der masser af interessante steder at besøge og imponerende seværdigheder at opleve. Byen er måske mest kendt for kunstneren Gaudi og hans indflydelse på byens arkitektur. Hans værker kan ses rundt omkring i Barcelonas centrum, men især i Park Güell og den imponerende La Sagrada Família kirke.   

Uanset hvad du ønsker at fylde din storbyferie med, kan Barcelona helt sikkert leve op til dine forventninger. Hvis du elsker kunst, bør du besøge både Picasso museet og det europæiske museum for moderne kunst. Hvis du er på udkig efter noget mere moderne, er byen fuld af smukke vægmalerier, som er malet af berømte gadekunstnere. 

Hvis du elsker fodbold, må du ikke gå glip af FC Barcelonas hjemmebane Camp Nou. Det er en unik oplevelse at se hjemmeholdet spille sammen med de lokale tilhængere. Det er også muligt at få en guidet rundvisning, hvor du kan se alt fra presselokalet til omklædningen.   

Shopping i Barcelona

Med omkring 35.000 butikker er Barcelona et mekka for dem, der elsker at svinge dankortet. Den mest berømte shoppinggade er Ramblas, men Plaça de Catalunya, Passeig de Gràcia og Avenue Diagonal har også masser af butikker. De største indkøbscentre er Fnac og El Corte Inglés, hvor du kan finde stort set alt mellem himmel og jord.  

Spis godt i byen

Der er naturligvis restauranter, der serverer det bedste fra alle verdenshjørner, men hvis du vil udforske det spanske køkken, mens du er i Barcelona, kan tapas anbefales. De små retter giver dig mulighed for at smage mange lokale specialiteter. Gå heller ikke glip af det lokale catalanske køkken, som ofte blander de bedste ingredienser fra både havet og bjergene. Langs Carrer del Parlament er der masser af gode restauranter, der serverer morgenmad, frokost og aftensmad samt drikkevarer.  

En storby ved stranden

Barcelonas strand består af flere mindre strande, der løber hele vejen fra havneområdet til den nordlige ende af byen. Mange mener, at Bogatell og Barceloneta er de to bedste, men hvis du selv vil bedømme det, kan du gå langs promenaden og vælge den, der passer dig bedst.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
14ºC
15ºC
21ºC
19ºC
23ºC
28ºC
30ºC
29ºC
27ºC
26ºC
20ºC
15ºC
Min. temp.
7ºC
9ºC
12ºC
12ºC
15ºC
20ºC
22ºC
23ºC
18ºC
18ºC
11ºC
9ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Familie med store børn Ældre par Unge par

Udflugter

Vi tilbyder et godt udvalg af udflugter til din rejse til Costa Brava. Herunder kan du se vores gæsters favoritudflugter, men vi tilbyder flere end dem. De angivne priser er vejledende, og der er særlige rabatter for børn og babyer. Det er muligt at udflugtsprogrammet kan afvige fra beskrivelsen eller annulleres på grund af manglende efterspørgsel.

Cruising Barcelona

Fra 40 €
Når du holder ferie på Costa Brava, skal du unde dig selv et besøg i den pulserende storby Barcelona. Her er oplevelser for alle; kultur, historie, sport, shopping og ikke mindst en fantastisk atmosfære. Den bedste måde at opleve byen på, er på cykel. Du bliver kørt i bus til Barcelona, hvor du får udleveret en cykel. Herefter vises du rundt af en engelsktalende guide, som viser dig alle byens seværdigheder og små hengemte skatte. Efter 2 timers rundtur i byen, er det tid til at udforske Barcelona på egen hånd. Når aftenen falder på, hentes du igen af bussen, og inden turen går tilbage til hotellet, gøres et stop ved byens palads, hvor du kan opleve det imponerende springsvandsshow.

Costa Brava Special

Fra 40 €
Costa Brava Special er din mulighed for at opleve en helt ny side af Costa Brava – væk fra turistområderne. Først besøger vi den smukke landsby Banyoles, hvor du bl.a. kan opleve den olympiske sø. I sommerhalvåret (juni/juli/august) vil der være mulighed for at tage en dejlig svømmetur i søen. Herefter går turen videre til Besalu, hvor vi krydser middelalderbroen og fortsætter ind i den stemningsfulde middelalderby, hvor du får en følelse af at være blevet ført tilbage til en anden tidsalder. Turens sidste stop er i smukke Girona, der er kendt for sit historiske centrum, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Her kan du slentre rundt i byens hyggelige gader og bl.a. opleve den imponerende katedral og det jødiske kvarter.

Katamaran bådtur

Fra 45 €
Findes der noget bedre end solen og havet, når du holder ferie? Tager du med på Katamaran Cruise, kan du opleve begge dele til fulde. Vi sejler op langs Costa Bravas smukke kystlinje, hvor vi besøger skønne, afsides bugter. I løbet af turen kaster vi anker, så du kan nyde en forfriskende dukkert i det indbydende hav.

Water World

Fra 35 €
Nyd en sjov dag i vandlandet Water World, og prøv fantastiske attraktioner som bølgepools, vandrutsjebaner og de vilde, brusende 'floder'. Denne dagsudflugt er ideel for vandhunde i alle aldre, hvor både børn og voksne kan nyde en sjov og spændende dag sammen.

Dalís verden

Fra 54 €
Træd ind i en verden med utrolige kunstværker, og oplev Salvador Dalís magiske kunst på dette museum, som kombinerer et spændende mix af både kunstudstillinger og teater.

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden er Madrid.

Tid:
Spanien har ingen tidsforskel med Danmark, undtagen på de Kanariske Øer, der er de 1 time foran.

Sprog:
Det officielle sprog er spansk.

Penge:
Den officielle møntenhed er euroen.

Drikkepenge:
Det er normalt at give ca. 10% i drikkepenge på de spanske barer og restauranter.

Strøm:
Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt. Stikkontaktet kan dog godt have en anden form. I det tilfælde kan du købe et mellemled i supermarkedet.

Vand:
Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanen.

Mad:
Typiske spanske retter er tapas (små snacks) og paella (ris med skalddyr).

Mobiltelefon:
Din danske mobiltelefon virker også i Spanien.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas.

Turistskat
For rejser til Catalonien og De Baleariske Øer betales en turistskat per person per nat. Turistskatten omfatter alle personer over 17 år og betales til indkvarteringen ved ankomst.

Under 18 år:
Er ingen i dit selskab fyldt 18 år, skal du bruge en fuldmagt fra din værge, denne skal sendes til Sunweb samt medbringes på rejsen.

Du er selv anvarlig for at medbringe de nødvendige dokumenter.