1. Hjem
  2. Rejser
  3. Kroatien
  4. Dubrovnikkysten
  5. Lopud Island
Lopud Island

Rejser til Lopud Island

I Kroatiens fortryllende smukke skærgård ligger den frodige ø, Lopud. Øen er omkranset af det klare, blå Adriaterhav, og over alt på øen kan du nyde den betagende udsigt over havet, Dubrovnikkysten og de frodige omkringliggende øer.

Ren afslapning på Lopud Island

Lopud Island  er blot 4,6 km2 stor, og øen er perfekt til en ferie med fokus på ren afslapning i fredelige, naturskønne omgivelser. Her er kun en enkelt by, som på bekvem vis også har fået navnet Lopud. Byen er, lige som resten af øen, bilfri hvilket understreger den ro, som hersker på Lopud. Byens hjerte er den stemningsfulde havnepromenade, hvor du kan slentre en tur mellem de smukke gamle huse og Adriaterhavet. Her er flere hyggelige restauranter og en lille strand. Det er også fra Lopuds havn, du kan nyde udsigten over øens vartegn, Franciscan klosteret.

Ferie på Lopud Island – Kultur og natur

Til trods for sin begrænsede størrelse byder Lopud Island på masser af dejlige kultur- og naturoplevelser. Øen er hjemsted for intet mindre end 30 kirker, som danner rammen om mange interessante fortællinger om Lopuds lange, spændende historie. Allerede ved indsejlingen til øen, vil du se, at Lopud er lidt af en naturperle. Øens frodige, kuperede terræn indbyder til smukke vandreture. Langs den 11 km lange kystlinje findes en sti, som fører dig næsten hele øen rundt, og her afløses det ene betagende udsigtspunkt af det næste.

Dejlige dage på stranden

Fra byen Lopud fører en sti tværs over øen til Lopud Islands dejlige sandstrand. Lopud har en af Kroatiens få sandstrande og oven i købet en fantastisk en af slagsen. Stranden ligger i en bugt omkranset af frodige klippeskråninger, og her bliver kun langsomt dybt. Her kan du slappe af og nyde solen i det bløde sand, eller du kan tage snorkel og dykkerbriller på og svømme på opdagelse i det krystalklare vand. Vil du ikke tilbringe hele dagen på stranden, kan du også tage en afkølende dukkert fra Lopuds lille bystrand.

På udflugt ved Dubrovnikkysten

Havnen i Lopud er det perfekte udgangspunkt for en række spændende udflugter ved Dubrovnikkysten. Fra havnen afgår daglige bådforbindelser til Trsteno, Orasac, Zaton og ikke mindst Dubrovnik. Særligt Dubrovnik er et must at besøge i løbet af din ferie på Lopud Island. Den smukke middelalderby emmer af charme og atmosfære, og en gåtur rundt i byen er næsten som at besøge en anden tidstalder.

Rejs til Lopud med Sunweb

Når du rejser til Lopud Island med Sunweb, flyver du til Dubrovnik lufthavn og sejler fra Dubrovniks havn til havnen i Lopud. Bådoverfarten tager ca. 1,5 time og er inkluderet i rejsens pris. Bemærk, at Sunweb ikke har guideservice i Kroatien.

Populære hoteller

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
7ºC
13ºC
16ºC
17ºC
22ºC
28ºC
30ºC
31ºC
24ºC
21ºC
15ºC
12ºC
Min. temp.
0ºC
6ºC
9ºC
10ºC
15ºC
20ºC
21ºC
22ºC
16ºC
13ºC
8ºC
3ºC