1. Hjem
  2. Rejser
  3. Italien
  4. Toscana
Toscana

Rejser til Toscana

Et malerisk landskab med bølgende bakker, cypresser, gamle oliventræer og store vinmarker. Byer fyldt med imponerende kulturskatte, vidunderlige køre-ruter og lækker gastronomi. Toscana i det centrale Italien er måske et af de mest romantiske steder på jorden at holde ferie.

Oplev den berømte vinrute

Smukke vinruter løber gennem det vidunderlige landskab mellem byerne Firenze og Siena. Chianti-ruten eller Chiantigiana (SR 222) er måske den mest charmerende og derfor den mest populære rute. Den starter syd for Firenze og snor sig gennem det bølgende landskab, mellem grønne vinmarker og gule solsikkemarker til den charmerende by Siena. Det er et absolut must, når man tager på bilferie til Toscana. Undervejs kommer du forbi autentiske vingårde og adskillige agriturismos, hvor du kan opleve, hvordan den berømte og navnkundige Chianti-vin fremstilles, og selv smage på den.

Imponerende kulturskatte

 Fra maleriske vinbyer som Radda Chianti til berømte historiske byer som Firenze. Hvert sted i Toscana har sin egen charme og sine egne kulturskatte. Den smukke renæssanceby Firenze har f.eks. nogle imponerende kunstskatte fra legendariske kunstnere som Dante, Boccacio og Leonardo da Vinci. Her finder du også vigtige seværdigheder som Duomo og den gamle bro, Ponte Vecchio. Middelalderbyen San Gimignano ligger på toppen af en bakke i Siena-regionen. Byens bygninger og den autentiske atmosfære er meget velbevaret. Det er ikke overraskende, at byens centrum er optaget på UNESCO's liste over verdensarv. Men de største attraktioner er helt sikkert de 14 mægtige tårne, der danner byens silhuet. Du vil ikke løbe tør for muligheder på din ferie her!

Køkkenet i Toscana

Det toscanske køkken er kendt for sine enkle retter, der er lavet af de bedste friske råvarer kombineret med grøn-gylden olivenolie. Simpel, men så lækker. Friske krydderurter er også meget udbredt. I det 15. århundrede var den toscanske by Pisa den første by i Italien, der fik plantet en urtehave, og famiglia de' Medici, der havde base i Firenze, kunne selvfølgelig ikke falde bagud. Det er ikke kun urter, der spiller en vigtig rolle i det toscanske køkken. Det gør trøflen også. Den dyrebare hvide trøffel, tuber magnatum pico, vokser faktisk under jorden her og er meget brugt på eksklusive restauranter. Du kan også selv gå på trøffeljagt her! Der afholdes spændende ekspeditioner med eksperttrøffeljægere og deres hunde for at finde denne aromatiske svamp.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
12ºC
14ºC
15ºC
17ºC
19ºC
25ºC
29ºC
29ºC
27ºC
22ºC
18ºC
15ºC
Min. temp.
6ºC
9ºC
7ºC
12ºC
13ºC
19ºC
22ºC
23ºC
20ºC
17ºC
14ºC
11ºC

Populære hoteller

Populært rejsemål for

Ældre par Unge par Familie med store børn

Mest populære byer