1. Hjem
  2. Rejser
  3. Italien
  4. Gardasøen
  5. Sirmione
Sirmione

Rejser til Sirmione

Halvøen Sirmione, som strækker sig ca. 4 km ind i Gardasøen, er takket være det herlige landskab og thermalbadene meget kendt. Hele halvøen er en skøn naturpark som gennemkrydses af småveje midt mellem en smuk vegetation bestående af oliventræer, cypresser, laurbærtræer og magnolier.

Mange romerske familier byggede deres villaer og herresæder på spidsen af halvøen og dette er i dag Sirmione by. De historiske mindesmærker og de smalle gader i byens centrum giver en fornemmelse af at være næsten tilbage i middelalderen.

På den yderste spids ligger en malerisk middelalderby med en smuk borg. Der er små hyggelige restauranter og barer, et thermalbad samt en grotte. I byens små butikker kan man, udover de gense souveniers og mærkevarer, købe kunsthåndværk fra lokale kunstnere.

Desenzano er beliggende lige vest for Sirmione. Det er en utrolig hyggelig by med masser af restauranter, caféer og forretninger langs den lange gågade og den fine søpromenade. Byen har også et pulserende natteliv. Der mangler dog ikke historiske og kulturelle seværdigheder.

Fremhæves skal den i 1921 opdagede " Villa Romana". I baglandet, mellem vinmarker og olivenlunde, rejser sig det imponerende tårn " San Martino della Battaglia", som er et mindesmærke for de faldne under de heftige slag i 1859 mellem de østrigske og de Piemontesiske hære. Man har en fantastisk udsigt fra det 74 m høje tårn.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
9ºC
12ºC
14ºC
18ºC
24ºC
25ºC
31ºC
32ºC
26ºC
20ºC
16ºC
9ºC
Min. temp.
4ºC
6ºC
7ºC
10ºC
16ºC
17ºC
22ºC
24ºC
19ºC
14ºC
11ºC
5ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:

Italiens hovedstad er Rom.

Sprog:

Det officielle sprog er italiensk. I nogle dele af Italien taler folk tysk (Sydtyrol) eller fransk (Piemonte). I de større byer og i turist områderne kan du begå dig på engelsk eller tysk.

Tid:

Italien har ingen tidsforskel med Danmark.

Valuta:

Den officielle valuta i Italien er euro.

I Italien finder du mange pengeautomater, hvor du normalt kan hæve 24 timer i døgnet. Det er dog ikke altid muligt at betale med kort i restauranterne eller butikkerne.

Strøm:

Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt. Stikkontakten kan dog godt have en anden form. I det tilfælde kan du købe en adapter i supermarkedet.

Rejsedokumenter:

Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetsbevis. Har du ikke dansk statsborgerskab, er det vigtigt at kontrollere, om andre regler er gældende.

At rejse med de korrekte dokumenter er på eget ansvar.

Guideservice:

Sicilien: der er ingen Sunweb-tour guide på Sicilien. Du vil blive mødt af en engelsktalende lokal repræsentant.

Calabrien: der er ingen Sunweb-tour guide i Calabria. Du vil blive mødt af vores lokale engelsktalende repræsentant.

Vaccination:

For aktuel information om vaccinationer og andre data om sundhed og rejser, så kan du besøge hjemmesiden LCR her: https://www.lcr.nl/.

Mobil:

Du kan bruge din mobiltelefon til at foretage opkald i Italien. Vi råder dig til at begrænse dette så meget som muligt på grund af de høje omkostninger, der opkræves. Forhør dette med din udbyder inden ferien. Hvis du vil bruge internettet via din telefon, anbefaler vi, at du gør dette via et trådløst netværk. Sluk altid for dataroaming, når du er i udlandet.

Nødstilfælde

Ved behov for kontakt til politi, ambulance eller brandvæsen ringes 112.

Mad og  drikke:

Italien er kendt for sine pastaer og pizzaer, men også for sine velsmagende vine som Chianti og den meget populære Prosecco. Når du er i Italien, er du sikret god mad og drikke. Kort sagt - nyd det!

Vandet i Italien er ikke, hvad du er vant til i Danmark. Det anbefales ikke at drikke postevand. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på dit hotel/lejlighed. Bemærk, at disse flasker ikke er fyldt med postevand.

Drikkepenge:

Det er normalt i Italien at give ca. 10% i drikkepenge på barer, restauranter og hoteller.

Åbningstider:

Mange butikker i Italien holder lukket om mandagen. De andre dage er butikkerne åben til ca. kl. 19.30. Om eftermiddagen fra kl. 12.30 - 15.30 holder butikkerne lukket grundet siesta.

Swimmingpool regler:

Generelt skal du i Italien bære en badehætte i swimmingpools. Mænd skal have stramme badebukser på. Badeshorts er ofte forbudt.