1. Hjem
  2. Rejser
  3. Italien
  4. Gardasøen
  5. Limone sul Garda
Limone sul Garda

Rejser til Limone sul Garda

På den vestlige bred af Gardasøen finder du Limone sul Garda. En smuk by med et flot historisk centrum og en dejlig havn. Rundt om havnen er der mange hyggelige terrasser. Fra din plads kan du nyde en fantastisk udsigt over vandet og bådene.

Duften af citrontræer

Overalt ser man citrontræer i denne del af Italien. Man kunne tro, at det er sådan, Limone del Garda har fået sit smukke navn. Men "Limone" henviser faktisk til det latinske "Limen", der betyder grænse. Indtil 1930'erne kunne man kun komme til byen med båd. I 1932 blev vejen åbnet, og Limone del Garda blev dermed et populært rejsemål for turister.

Hans navn er Bond. James Bond.

Du kender måske vejen, der blev åbnet i 1930'erne, fra James Bond-filmen Quantum of Solace. Omkring Limone del Garda blev de spektakulære jagtscener optaget. Du kan helt sikkert genkende tunnellerne mod Tremosine og mod Riva fra filmen.

Ting at se i Limone del Garda

Limone del Garda har mere at byde på end blot et historisk centrum og en smuk havn. Der er masser at se og lave i og omkring byen. Limonaia del Castel, med sine smukke citronhaver, er et absolut must-see. Gå heller ikke glip af den lille kirke San Rocco. Herfra har du en fantastisk udsigt over Limone. Limone del Garda-vandfaldet er også populært blandt besøgende, så du vil ikke mangle ting at bruge dine feriedage på her!

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
6ºC
9ºC
14ºC
19ºC
18ºC
26ºC
28ºC
29ºC
23ºC
20ºC
12ºC
10ºC
Min. temp.
-1ºC
5ºC
3ºC
8ºC
8ºC
15ºC
18ºC
19ºC
14ºC
13ºC
6ºC
5ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:

Italiens hovedstad er Rom.

Sprog:

Det officielle sprog er italiensk. I nogle dele af Italien taler folk tysk (Sydtyrol) eller fransk (Piemonte). I de større byer og i turist områderne kan du begå dig på engelsk eller tysk.

Tid:

Italien har ingen tidsforskel med Danmark.

Valuta:

Den officielle valuta i Italien er euro.

I Italien finder du mange pengeautomater, hvor du normalt kan hæve 24 timer i døgnet. Det er dog ikke altid muligt at betale med kort i restauranterne eller butikkerne.

Strøm:

Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt. Stikkontakten kan dog godt have en anden form. I det tilfælde kan du købe en adapter i supermarkedet.

Rejsedokumenter:

Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetsbevis. Har du ikke dansk statsborgerskab, er det vigtigt at kontrollere, om andre regler er gældende.

At rejse med de korrekte dokumenter er på eget ansvar.

Guideservice:

Sicilien: der er ingen Sunweb-tour guide på Sicilien. Du vil blive mødt af en engelsktalende lokal repræsentant.

Calabrien: der er ingen Sunweb-tour guide i Calabria. Du vil blive mødt af vores lokale engelsktalende repræsentant.

Vaccination:

For aktuel information om vaccinationer og andre data om sundhed og rejser, så kan du besøge hjemmesiden LCR her: https://www.lcr.nl/.

Mobil:

Du kan bruge din mobiltelefon til at foretage opkald i Italien. Vi råder dig til at begrænse dette så meget som muligt på grund af de høje omkostninger, der opkræves. Forhør dette med din udbyder inden ferien. Hvis du vil bruge internettet via din telefon, anbefaler vi, at du gør dette via et trådløst netværk. Sluk altid for dataroaming, når du er i udlandet.

Nødstilfælde

Ved behov for kontakt til politi, ambulance eller brandvæsen ringes 112.

Mad og  drikke:

Italien er kendt for sine pastaer og pizzaer, men også for sine velsmagende vine som Chianti og den meget populære Prosecco. Når du er i Italien, er du sikret god mad og drikke. Kort sagt - nyd det!

Vandet i Italien er ikke, hvad du er vant til i Danmark. Det anbefales ikke at drikke postevand. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på dit hotel/lejlighed. Bemærk, at disse flasker ikke er fyldt med postevand.

Drikkepenge:

Det er normalt i Italien at give ca. 10% i drikkepenge på barer, restauranter og hoteller.

Åbningstider:

Mange butikker i Italien holder lukket om mandagen. De andre dage er butikkerne åben til ca. kl. 19.30. Om eftermiddagen fra kl. 12.30 - 15.30 holder butikkerne lukket grundet siesta.

Swimmingpool regler:

Generelt skal du i Italien bære en badehætte i swimmingpools. Mænd skal have stramme badebukser på. Badeshorts er ofte forbudt.