1. Hjem
  2. Rejser
  3. Italien
  4. Den Italienske Riviera
  5. Diano Marina
Diano Marina

Rejser til Diano Marina

Diano Marina er en af de bedre kendte badebyer på Blomsterrivieraen. I "gamle dage" var der mange charterbureauer, som havde byen på deres program, men i dag er det hovedsagelig individuelle turister, der kommer for at nyde det hyggelige, livlige centrum og de fine badestrande med groft sand (lidt af en sjældenhed på rivieraen). Disse strande er også meget børnevenlige, idet der er lavvandet et godt stykke ud i havet. Byen byder på et passende udvalg af barer, restauranter og butikker, og få km fra Diano Marina finder du et endnu større udvalg i den smukke provinshovedstad, Imperia. Som bekvemme dagsudflugter kan vi anbefale en tur til den franske riviera med fx Monte Carlo og Nice, til kystens store havneby, Genova, hvis usædvanligt skønne arkitektur vil overraske dig, eller nordpå ad den kringlede motorvej fra Savona til industribyen Torino (Fiat, Alfa-Romeo), hvis gamle bydel også er usædvanligt smuk og byder på mange elegante butikker og caféer.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
14ºC
13ºC
16ºC
19ºC
18ºC
25ºC
29ºC
28ºC
25ºC
22ºC
15ºC
15ºC
Min. temp.
7ºC
9ºC
10ºC
11ºC
11ºC
17ºC
22ºC
21ºC
20ºC
17ºC
11ºC
10ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:

Italiens hovedstad er Rom.

Sprog:

Det officielle sprog er italiensk. I nogle dele af Italien taler folk tysk (Sydtyrol) eller fransk (Piemonte). I de større byer og i turist områderne kan du begå dig på engelsk eller tysk.

Tid:

Italien har ingen tidsforskel med Danmark.

Valuta:

Den officielle valuta i Italien er euro.

I Italien finder du mange pengeautomater, hvor du normalt kan hæve 24 timer i døgnet. Det er dog ikke altid muligt at betale med kort i restauranterne eller butikkerne.

Strøm:

Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt. Stikkontakten kan dog godt have en anden form. I det tilfælde kan du købe en adapter i supermarkedet.

Rejsedokumenter:

Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetsbevis. Har du ikke dansk statsborgerskab, er det vigtigt at kontrollere, om andre regler er gældende.

At rejse med de korrekte dokumenter er på eget ansvar.

Guideservice:

Sicilien: der er ingen Sunweb-tour guide på Sicilien. Du vil blive mødt af en engelsktalende lokal repræsentant.

Calabrien: der er ingen Sunweb-tour guide i Calabria. Du vil blive mødt af vores lokale engelsktalende repræsentant.

Vaccination:

For aktuel information om vaccinationer og andre data om sundhed og rejser, så kan du besøge hjemmesiden LCR her: https://www.lcr.nl/.

Mobil:

Du kan bruge din mobiltelefon til at foretage opkald i Italien. Vi råder dig til at begrænse dette så meget som muligt på grund af de høje omkostninger, der opkræves. Forhør dette med din udbyder inden ferien. Hvis du vil bruge internettet via din telefon, anbefaler vi, at du gør dette via et trådløst netværk. Sluk altid for dataroaming, når du er i udlandet.

Nødstilfælde

Ved behov for kontakt til politi, ambulance eller brandvæsen ringes 112.

Mad og  drikke:

Italien er kendt for sine pastaer og pizzaer, men også for sine velsmagende vine som Chianti og den meget populære Prosecco. Når du er i Italien, er du sikret god mad og drikke. Kort sagt - nyd det!

Vandet i Italien er ikke, hvad du er vant til i Danmark. Det anbefales ikke at drikke postevand. Det er bedst at købe vand på flaske i supermarkedet eller på dit hotel/lejlighed. Bemærk, at disse flasker ikke er fyldt med postevand.

Drikkepenge:

Det er normalt i Italien at give ca. 10% i drikkepenge på barer, restauranter og hoteller.

Åbningstider:

Mange butikker i Italien holder lukket om mandagen. De andre dage er butikkerne åben til ca. kl. 19.30. Om eftermiddagen fra kl. 12.30 - 15.30 holder butikkerne lukket grundet siesta.

Swimmingpool regler:

Generelt skal du i Italien bære en badehætte i swimmingpools. Mænd skal have stramme badebukser på. Badeshorts er ofte forbudt.