1. Hjem
  2. Rejser
  3. Grækenland
  4. Kreta
  5. Piskopiano
Piskopiano

Rejser til Piskopiano

Skøn landsbyatmosfære

I Piskopiano møder du den ægte græske landsbyatmosfære. Byen ligger hævet over Kretas nordkyst på den østlige del af øen, ikke langt fra velkendte feriebyer som Hersonissos, Stalis og Malia. Den fredelige landsby er omkranset af store olivenlunde, og uanset hvor du vender blikket hen, mindes du om Kretas enorme produktion af oliven. I Piskopiano kan du nyde stilheden i byens gader og langs de smalle landeveje i udkanten af byen. Om aftenen byder en lille håndfuld taverner indenfor til traditionel kretensisk mad. Få minutters gang fra Piskopiano ligger det lille torv i det gamle Hersonissos. På torvet findes flere charmerende taverner med ternede duge og tunge vinranker hængende ned fra taget. Her kan du nyde alle de lækre retter fra det klassiske græske menukort.

Mange udflugtsmuligheder

Fra Piskopiano har du ca. 3 kilometer ned til det livlige centrum af Hersonissos, hvor du finder alt, hvad hjertet kan begære af forlystelsesliv. Her kan du shoppe til du segner i de mange farverige souvenirbutikker, danse natten væk på byens barer eller nyde dagen ved den populære Star Beach, som foruden en dejlig strand også byder på et skønt poolanlæg med mange swimmingpools og små vandrutsjebaner. Hersonissos er dog ikke det eneste populære udflugtsmål nær Piskopiano. Fra havnen i Hersonissos afgår dagligt flere turbåde, som bl.a. byder på skønne udflugter på havet. Fra Piskopiano har du desuden også kun ca. 25 minutters kørsel til Kretas mest berømte seværdighed, Knossos, som er et absolut must at besøge for alle historieinteresserede.

Rejs med Sunweb til Piskopiano

Sunweb har dansk- eller engelsktalende guideservice i Piskopiano, og vores guider besøger dit hotel eller et sted i nærheden flere gange i løbet af din ferie. Du er også altid velkommen til at kontakte guiden telefonisk.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
13ºC
16ºC
17ºC
20ºC
24ºC
28ºC
30ºC
29ºC
28ºC
22ºC
20ºC
13ºC
Min. temp.
7ºC
9ºC
10ºC
11ºC
16ºC
20ºC
23ºC
23ºC
20ºC
17ºC
13ºC
8ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden er Athen.

Tid:
Grækenland er 1 time foran Danmark.

Sprog:
Det officielle sprog er græsk. Men man kan sagtens klare sig på engelsk (og delvist på tysk).

Penge:
Den officielle møntenhed er euro.

Drikkepenge:
Det er normalt at give ca. 10% i drikkepenge på de græske barer og restauranter.

Strøm:
Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt.

Vand:
Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanen.

Mad:
Typiske græske retter er Souvlaki, Tzatziki og Mousaka.

Mobiltelefon:
Din danske mobiltelefon virker også i Grækenland.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas.

Scooterudlejning:
For at køre på scooter (og knallert) i Grækenland skal man være i besiddelse af et motorcykelkørekort. Men de græske udlejningssteder accepterer ofte også et knallertkørekort eller almindeligt bilkørekort. Hvis du vælger at leje en scooter eller knallert uden at have et motorcykelkørekort, er det på egen risiko.

Turistskat:
Der skal betales tursistskat på hotelovernatninger i Grækenland. Skatten baseres på hotellets officielle kategorisering og længden af opholdet. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at Sunwebs klassificering kan adskille sig fra hotellets officielle kategori.

Skatten betales direkte til indkvarteringen ved ankomst, og følgende satser er gældende pr. værelse/lejlighed pr. nat:
Hoteller med 1 og 2 stjerner: 1,50 €
Hoteller med 3 stjerner: 3,00 €
Hoteller 4 stjerner: 7 €
Hoteller med 5 stjerner: 10 €

Lejlighedshoteller samt lejligheder: 1,5 € - 7 €

Villaer: 10 €