1. Hjem
  2. Rejser
  3. Grækenland
  4. Kreta
  5. Panormos
Panormos

Rejser til Panormos

På den smukke kystrækning mellem Rethymnon og Heraklion på det nordlige Kreta, finder du den lille fiskerby Panormos – den perfekte ferieby til dig, der søger fred og afslapning på din ferie til Kreta. Panormos er omgivet af et bakkerigt landskab, og byens huse ligger spredt ud over bakkerne omkring byens lille centrum. Byens hjerte er den lille fiskerhavn, hvor små farverige fiskerbåde ligger og gynger langs molen. I Panormos findes en håndfuld hyggelige lokale taverner, hvor du kan nyde godt af de lækre retter, som Grækenland er så kendt for.

Nyd dagen på stranden i Panormos

Trods sin beskedne størrelse kan du vælge blandt to strande i Panormas. Stranden i byens lille centrum kaldes Limanaki Beach og er en dejlig sandstrand. Stranden ligger godt beskyttet af havnens bølgebrydere, og da den samtidig er lavvandet og har meget klart vand, er den et oplagt udflugtsmål for børnefamilier. Her kan familiens yngste soppe rundt i vandkanten, mens mor og far nyder solen og den lette brise fra havet. Her findes både solsenge og parasoller, og i højsæsonen finder her også forskellige typer vandsport. Ca. 200 meter vest for Limanaki Beach ligger Panormos’ anden sandstrand, som også er en dejlig sandstrand. Vil du krydre din stranddag med at tage på opdagelse under havets overflade, så findes der en lille afsides bugt øst for byen. Stranden er en rullestensstrand, og det klare vand gør bugten velegnet til at opleve undervandslivet i bugten.

Tag på opdagelse på Kreta

Panormos ligger ca. 22 kilometer fra Rethymnon og er et glimrende udgangspunkt for en lang række spændende udflugter. Fra Panormos går der dagligt busser til Rethymnon og til Kretas hovedby Heraklion.  I Retmynon kan du bl.a. gå på opdagelse i byens gamle bydel, som byder på smalle, snoede gader, en hyggelig atmosfære og et godt udvalg af gode restauranter. Du må heller ikke snyde dig selv for en slentretur rundt i byens charmerende havn, hvor du kan nyde de stemningsfulde omgivelser og synet af Rethymnons velbevarede venetianske fort. Vil du opleve livet i en græsk storby, skal du tage til Heraklion. Her findes bl.a. flere spændende museer og hver uge afholdes et stort marked i byens centrum.

Rejs med Sunweb til Panormos

Sunweb har dansk- eller engelsktalende guideservice i Panormos, og vores guider besøger dit hotel eller et sted i nærheden flere gange i løbet af din ferie. Du er også altid velkommen til at kontakte guiden telefonisk.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
15ºC
16ºC
19ºC
19ºC
24ºC
28ºC
31ºC
30ºC
28ºC
22ºC
19ºC
17ºC
Min. temp.
9ºC
10ºC
12ºC
12ºC
16ºC
20ºC
23ºC
24ºC
20ºC
16ºC
12ºC
11ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Hovedstaden er Athen.

Tid:
Grækenland er 1 time foran Danmark.

Sprog:
Det officielle sprog er græsk. Men man kan sagtens klare sig på engelsk (og delvist på tysk).

Penge:
Den officielle møntenhed er euro.

Drikkepenge:
Det er normalt at give ca. 10% i drikkepenge på de græske barer og restauranter.

Strøm:
Strømforsyningen er ligesom i Danmark 220 volt.

Vand:
Det er ikke tilrådeligt at drikke vand fra hanen.

Mad:
Typiske græske retter er Souvlaki, Tzatziki og Mousaka.

Mobiltelefon:
Din danske mobiltelefon virker også i Grækenland.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas.

Scooterudlejning:
For at køre på scooter (og knallert) i Grækenland skal man være i besiddelse af et motorcykelkørekort. Men de græske udlejningssteder accepterer ofte også et knallertkørekort eller almindeligt bilkørekort. Hvis du vælger at leje en scooter eller knallert uden at have et motorcykelkørekort, er det på egen risiko.

Turistskat:
Der skal betales tursistskat på hotelovernatninger i Grækenland. Skatten baseres på hotellets officielle kategorisering og længden af opholdet. I den forbindelse skal du være opmærksom på, at Sunwebs klassificering kan adskille sig fra hotellets officielle kategori.

Skatten betales direkte til indkvarteringen ved ankomst, og følgende satser er gældende pr. værelse/lejlighed pr. nat:
Hoteller med 1 og 2 stjerner: 1,50 €
Hoteller med 3 stjerner: 3,00 €
Hoteller 4 stjerner: 7 €
Hoteller med 5 stjerner: 10 €

Lejlighedshoteller samt lejligheder: 1,5 € - 7 €

Villaer: 10 €