1. Hjem
  2. Rejser
  3. Grækenland
  4. Kreta
  5. Panormos
Panormos

Rejser til Panormos

På den smukke kystrækning mellem Rethymnon og Heraklion på det nordlige Kreta, finder du den lille fiskerby Panormos – den perfekte ferieby til dig, der søger fred og afslapning på din ferie til Kreta. Panormos er omgivet af et bakkerigt landskab, og byens huse ligger spredt ud over bakkerne omkring byens lille centrum. Byens hjerte er den lille fiskerhavn, hvor små farverige fiskerbåde ligger og gynger langs molen. I Panormos findes en håndfuld hyggelige lokale taverner, hvor du kan nyde godt af de lækre retter, som Grækenland er så kendt for.

Nyd dagen på stranden i Panormos

Trods sin beskedne størrelse kan du vælge blandt to strande i Panormas. Stranden i byens lille centrum kaldes Limanaki Beach og er en dejlig sandstrand. Stranden ligger godt beskyttet af havnens bølgebrydere, og da den samtidig er lavvandet og har meget klart vand, er den et oplagt udflugtsmål for børnefamilier. Her kan familiens yngste soppe rundt i vandkanten, mens mor og far nyder solen og den lette brise fra havet. Her findes både solsenge og parasoller, og i højsæsonen finder her også forskellige typer vandsport. Ca. 200 meter vest for Limanaki Beach ligger Panormos’ anden sandstrand, som også er en dejlig sandstrand. Vil du krydre din stranddag med at tage på opdagelse under havets overflade, så findes der en lille afsides bugt øst for byen. Stranden er en rullestensstrand, og det klare vand gør bugten velegnet til at opleve undervandslivet i bugten.

Tag på opdagelse på Kreta

Panormos ligger ca. 22 kilometer fra Rethymnon og er et glimrende udgangspunkt for en lang række spændende udflugter. Fra Panormos går der dagligt busser til Rethymnon og til Kretas hovedby Heraklion.  I Retmynon kan du bl.a. gå på opdagelse i byens gamle bydel, som byder på smalle, snoede gader, en hyggelig atmosfære og et godt udvalg af gode restauranter. Du må heller ikke snyde dig selv for en slentretur rundt i byens charmerende havn, hvor du kan nyde de stemningsfulde omgivelser og synet af Rethymnons velbevarede venetianske fort. Vil du opleve livet i en græsk storby, skal du tage til Heraklion. Her findes bl.a. flere spændende museer og hver uge afholdes et stort marked i byens centrum.

Rejs med Sunweb til Panormos

Sunweb tilbyder dansk guideservice i Panormos i hele sæsonen, og vores danske guider besøger dit hotel eller et sted i nærheden flere gange i løbet af din ferie.

Information om Corona på rejsemålet

Disse oplysninger er udarbejdet af Sunweb på baggrund af oplysninger fra de lokale myndigheder. Det kan være, at der gælder andre forholdsregler på reservationstidspunktet, end når din ferie starter. Da de nævnte forholdsregler kan ændres konstant, kan der ikke opnås nogen rettigheder herfra, og Sunweb påtager sig intet ansvar for skader som følge af brugen af denne information.

Lokale restriktioner

Facilitet
Status
Tiltag
Afstand på offentlige områder
Ja
1,5 meter
Mundbind
Delvis
Obligatorisk på alle indendørs offentlige områder.
Ved en afstand på mindre ned 1,5 m udendørs er mundbind obligatorisk.
Vigtig information vedrørende obligatorisk dokumentation
Ja
 Læs FAQ-siden her
Maksimalt antal personer udendørs
Nej
Regler for afstand skal overholdes
Deling af bolig med personer uden for ens egen husstand?
Tilladt
Udgangsforbud eller andre regler for tidspunkter?
Nej
Restauranter
Åben

Maks. 10 personer pr. bord.
Indendørsservering kun ved fremvisning af vaccine (gældende 14 dage efter sidste dosis) Gælder ikke i restauranter på hoteller. Ved udendørsservering er vaccine ikke nødvendigt. 

Barer
Åben

Maks. 10 personer pr. bord.
Indendørsservering kun ved fremvisning af vaccine (gældende 14 dage efter sidste dosis). Ved udendørsservering er vaccine ikke nødvendigt. 

Klubber, Natteliv
Lukket
På de følgende destinationer er alle natklubber lukket fra midnat til kl. 7:00: Kreta, Chalkidiki, Korfu, Mykonos, Paros, Antiparos, Santorini, Volos, Rhodos, Zakynthos, Kos og Lesbos. Alle klubber og diskoteker er lukket i Hersonissos
Supermarkeder og apoteker
Åbent
Aktiviteter, attraktioner og seværdigheder
Delvis åben
Museum og udendørs arkæologiske steder er åbne. Kun adgang for de der er fuld vaccineret, tidligere smittet eller med en hurtig test (maks. 48 timer gammel).
Begivenheder (indendørs og udendørs)
Lukket
Strande
Åbent
Regler for transfer
Ja
Maks. 85% af den tilladte kapacitet. For privat transfer må I maks være 2 personer, maks 4 personer i privat lejet bil med undtagelse hvis I er en familie med børn under 18 år.
Offentlig transport og taxi
Ja
Mundbind er påkrævet for alle over 3 år.
Godt at vide

Populære hoteller

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
15ºC
16ºC
19ºC
19ºC
24ºC
28ºC
31ºC
30ºC
28ºC
22ºC
19ºC
17ºC
Min. temp.
9ºC
10ºC
12ºC
12ºC
16ºC
20ºC
23ºC
24ºC
20ºC
16ºC
12ºC
11ºC