1. Hjem
  2. Rejser
  3. Frankrig
  4. Côte d'Azur
  5. Mallemort
Mallemort

Rejser til Mallemort

Ved bredden af floderne Durance og Vaucluse finder du Mallemort. Denne lille by ligger tæt på landsbyerne, på en bakketop, i Luberon eller Alpillerne, Avignon, Camargue, Aix en Provence og lavendelmarkerne omkring Manosque. Når du slentrer gennem landsbyen, vil du lægge mærke til de hyggelige gamle gyder, det smukke hus fra det 17. århundrede og den store kirke. I Juiverie-kvarteret kan du beundre romerske levn og ruinerne af biskoppernes slot i Marseille, som de ejede fra 1260 til 1789.
Fra landsbyen har du en smuk panoramaudsigt over landbrugssletten og Durance-dalen. Du kan se den gamle hængebro fra det 19. århundrede med dens originale trædæk (forbudt for trafik på grund af dens tilstand). Lige ved siden af den er der bygget en ny bro, så du kan beundre hele den gamle bros længde.
Endnu en ting, man bestemt ikke bør gå glip af, når man besøger Mallemort, er et besøg på Emile Picos maskinmuseum. Her kan du beundre alle mulige forskellige slags maskiner, som endda blev brugt under krigen i 1914. Moulin de Vernègue fungerede engang som kornmølle for ærkebiskoppen af Arles, i dag er det et elegant 4-stjernet hotel med en smuk 18-hullers golfbane. I Mallemort vil du tilbringe en fornøjelig og meget aktiv ferie. Du kan også deltage i nogle arrangementer, f.eks. blomstermessen og den internationale malermesse i maj eller håndværksmessen i begyndelsen af juli.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
11ºC
14ºC
19ºC
22ºC
23ºC
30ºC
34ºC
32ºC
27ºC
24ºC
17ºC
13ºC
Min. temp.
1ºC
3ºC
4ºC
8ºC
10ºC
15ºC
19ºC
18ºC
16ºC
14ºC
7ºC
6ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Frankrigs hovedstad er Paris.

Sprog:
Det officielle sprog er fransk.

Tid:
Der er ikke tidsforskel mellem Danmark og Frankrig. Dette gælder både sommer og vinter.

Valuta:
Frankrigs officielle valuta er euroen. Det er ikke noget problem at hæve kontanter. Der findes hæveautomater næsten overalt, hvor du kan hæve kontanter. Mange steder er det også muligt at betale med kreditkort.

Spænding:
Spændingen er 230 volt. Nogle jordede stikkontakter har en anden form. Du kan bruge et adapter (rejse)stik til dette formål.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetskort.

Nødnummer
Alarmnummeret i Frankrig til politi, ambulance og brandvæsen er 112.

Rejse i bil til Frankrig:
*Hastighedsgrænsen på motorveje er 130 km/t. Hastighedsgrænsen for førere, der har haft kørekort i mindre end 2 år, er 110 km/t.
* Der er vejafgifter på de fleste franske motorveje
* I nogle byer er det obligatorisk at have et miljømærkat. Hvis du kører langs Paris' ringvej, Boulevard Périphérique, skal du i mange tilfælde også have et miljømærkat. Vignetten kan ikke fås ved vejsiden, men kan kun bestilles online. Det franske politi anbefaler, at du printer ansøgningsskemaet og bekræftelsen ud og tager den med dig, hvis vignetten ikke leveres med posten i tide. Bestillingsformularen kan findes på dette websted: https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu
* I Frankrig er det obligatorisk at have følgende ting med i bilen: Faretrekant og sikkerhedsvest med refleksstriber. Føreren skal bære dem, når han/hun efterlader bilen ved vejkanten uden for bebyggede områder i tilfælde af nedbrud eller ulykke. (Sikkerhedsveste kan bl.a. købes hos ANWB), og når du rejser til Frankrig, skal du også have en ildslukker med i bilen.

Mad og drikke:
Du pain, du vin.... Mad er en meget vigtig del af livet i Frankrig. Det franske køkken er fremragende, og udvalget af (regionale) retter er stort. Der findes mere end 400 forskellige ostetyper, herunder brie, roquefort og reblochon. Hver region har sine egne pølser, brødtyper og naturligvis fantastiske vine fra Bourgogne, Bordeaux, Médoc - og sidst men ikke mindst Champagne. Blandt de kendte regionale retter kan nævnes cassoulet (pølsegryde) og bouillabaisse (provencalsk fiskesuppe fra Marsseille). 

Drikkepenge:
I Frankrig er det almindeligt at give ca. 5 % i drikkepenge på barer og restauranter.

Åbningstider:
I Frankrig har butikkerne normalt åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 09:00 eller 10:00 til 18:30 eller 19:30. I mindre byer er butikkerne lukket fra kl. 12:00 til 14:00 og lørdag eftermiddag. Stormagasinerne har åbent mandag til lørdag fra kl. 9:00 eller 10:00 til kl. 20:00. Bagerier lukker ofte kl. 13:00. Nogle bagerier har åbent sent om eftermiddagen/tidligt om aftenen og om morgenen om søndagen.

Badetøj:
I franske svømmehaller er det obligatorisk for mænd at bære stramme badebukser.

Alder:
For at tage på ferie til Frankrig skal du altid have en person på 18 år eller derover med.