1. Hjem
  2. Rejser
  3. Frankrig
  4. Côte d'Azur
  5. Grimaud
Grimaud

Rejser til Grimaud

Området omkring St. Tropez er blevet utroligt populært blandt Sunweb''s gæster og det er bestemt ikke uden grund. Her findes talrige charmerende, små byer gemt i baglandet, og fra Les Issambres via Ste. Maxime til St. Tropez finder man rivieraens bedste sandstrande.

St. Tropez - prist af mange kunstnere for dens skønhed, pittoreske fiskehavn og det smukke lys, men også et mødested for det internationale jetset. Trods det, at byens indbyggertal mangedobles i sommerhalvåret, har den ikke mistet sin karakter af fiskerby. Omkring torvet Place des Lices er der udendørscaféer, hvor man kan sidde og se på, mens de lokale spiller boules, eller man slentrer rundt i de smalle gader og kigger på de hyggelige butikker og restauranter. Undgår man de dyre restauranter ved havnen, kan man faktisk spise godt og rimeligt.

Længst inde i bugten ligger Port Grimaud. Det er en mærkelig lille by, som opstod i 1950'erne som en miniatureudgave af Venedig. De små, pastelfarvede huse ligger langs kanalerne, afbrudt af små piazza'er med udendørsrestauranter. Det er Frankrigs 3. mest populære udflugtsmål, og der er ofte masser af liv. Vi anbefaler absolut en kanaltur om aftenen.

Kører man væk fra de livlige badebyer og ind i baglandet, oplever man en storslået natur, pittoreske byer og små vingårde. I middelalderbyen, Ramatuelle, er der marked en gang om ugen. Så fyldes de trange gader med købelystne besøgende, og cafeerne med snakkende og tørstige turister. Kører man fra byen ned ad bakken, kommer man til områdets mest kendte strand - Plage de Pampelonne - som strækker sig over 9 km med gyldent sand. Her findes både offentlige og private strande - sidstnævnte er for dem der vil se og blive set.

Længere ude i vandet ligger lystyachterne side om side.

Bagved Port-Grimaud ligger middelalderbyen Grimaud, og i en periode blev bugten faktisk kaldt for Grimaud-bugten. Fra byen, som ligger på en bakke, har man en fantastisk udsigt over hele bugten, hvilket var en medvirkende årsag til, at borgen "Château de Grimaud" blev bygget. Spadser en tur i de trange gader og nyd en dejlig frokost på en af de solrige pladser.

Vil du have en smuk udsigt, skal du besøge Gassin, hvor du fra bymuren har en fantastisk udsigt over både St. Tropez bugten og Hyères-øerne - lige til fotoapparatet.

Alle vore lejlighedshoteller er smukt beliggende, de fleste tæt ved havet. Læs, nyd og vælg det sted der passer dig og din familie bedst!

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
14ºC
14ºC
20ºC
19ºC
23ºC
28ºC
31ºC
33ºC
26ºC
25ºC
17ºC
17ºC
Min. temp.
4ºC
6ºC
9ºC
11ºC
12ºC
18ºC
22ºC
21ºC
19ºC
17ºC
10ºC
11ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Frankrigs hovedstad er Paris.

Sprog:
Det officielle sprog er fransk.

Tid:
Der er ikke tidsforskel mellem Danmark og Frankrig. Dette gælder både sommer og vinter.

Valuta:
Frankrigs officielle valuta er euroen. Det er ikke noget problem at hæve kontanter. Der findes hæveautomater næsten overalt, hvor du kan hæve kontanter. Mange steder er det også muligt at betale med kreditkort.

Spænding:
Spændingen er 230 volt. Nogle jordede stikkontakter har en anden form. Du kan bruge et adapter (rejse)stik til dette formål.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetskort.

Nødnummer
Alarmnummeret i Frankrig til politi, ambulance og brandvæsen er 112.

Rejse i bil til Frankrig:
*Hastighedsgrænsen på motorveje er 130 km/t. Hastighedsgrænsen for førere, der har haft kørekort i mindre end 2 år, er 110 km/t.
* Der er vejafgifter på de fleste franske motorveje
* I nogle byer er det obligatorisk at have et miljømærkat. Hvis du kører langs Paris' ringvej, Boulevard Périphérique, skal du i mange tilfælde også have et miljømærkat. Vignetten kan ikke fås ved vejsiden, men kan kun bestilles online. Det franske politi anbefaler, at du printer ansøgningsskemaet og bekræftelsen ud og tager den med dig, hvis vignetten ikke leveres med posten i tide. Bestillingsformularen kan findes på dette websted: https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu
* I Frankrig er det obligatorisk at have følgende ting med i bilen: Faretrekant og sikkerhedsvest med refleksstriber. Føreren skal bære dem, når han/hun efterlader bilen ved vejkanten uden for bebyggede områder i tilfælde af nedbrud eller ulykke. (Sikkerhedsveste kan bl.a. købes hos ANWB), og når du rejser til Frankrig, skal du også have en ildslukker med i bilen.

Mad og drikke:
Du pain, du vin.... Mad er en meget vigtig del af livet i Frankrig. Det franske køkken er fremragende, og udvalget af (regionale) retter er stort. Der findes mere end 400 forskellige ostetyper, herunder brie, roquefort og reblochon. Hver region har sine egne pølser, brødtyper og naturligvis fantastiske vine fra Bourgogne, Bordeaux, Médoc - og sidst men ikke mindst Champagne. Blandt de kendte regionale retter kan nævnes cassoulet (pølsegryde) og bouillabaisse (provencalsk fiskesuppe fra Marsseille). 

Drikkepenge:
I Frankrig er det almindeligt at give ca. 5 % i drikkepenge på barer og restauranter.

Åbningstider:
I Frankrig har butikkerne normalt åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 09:00 eller 10:00 til 18:30 eller 19:30. I mindre byer er butikkerne lukket fra kl. 12:00 til 14:00 og lørdag eftermiddag. Stormagasinerne har åbent mandag til lørdag fra kl. 9:00 eller 10:00 til kl. 20:00. Bagerier lukker ofte kl. 13:00. Nogle bagerier har åbent sent om eftermiddagen/tidligt om aftenen og om morgenen om søndagen.

Badetøj:
I franske svømmehaller er det obligatorisk for mænd at bære stramme badebukser.

Alder:
For at tage på ferie til Frankrig skal du altid have en person på 18 år eller derover med.