1. Hjem
  2. Rejser
  3. Frankrig
  4. Côte d'Azur
  5. Cannes
Cannes

Rejser til Cannes

Cannes er naturligvis kendt for sin årlige filmfestival i maj, men der er meget mere at se og opleve i byen. Badebyen besøges hovedsageligt af internationale jetsettere, og det kan ses på de store og dyre yachter i havnen og de velbesøgte luksusbutikker. Derfor ligger verdens mest prestigefyldte hoteller også i denne by. En aften i byen bør ikke være noget problem, du kan besøge en af de mange restauranter, caféer, diskoteker og kasinoer.

Strandene i Cannes  

I løbet af dagen kan du hvile dig på en af byens mange strande. Calao Plage-stranden ligger på La Croisette (Cannes' mest berømte boulevard) og besøges af mange internationale stjerner. Plage du Gray d'Albion er en privat strand på Gray d'Albion Hotel, men er åben for alle, og Riviera Beach er den strand, der besøges af lokale og turister, som ikke ønsker at tømme lommerne helt. Hvis du foretrækker at se noget af byen, kan du besøge de mange parker, haver, villaer og museer. Cannes byder også på masser af underholdning for de sportsinteresserede. Slå en bold på golfbanen, svøm et par baner i poolen eller tag på vandre- eller cykelture.

Ud og i gang!

Blandt de dejlige udflugter i området kan nævnes Îles des Lérins, en lille gruppe øer ud for Cannes' kyst. Grasse, parfumebyen, og Biot, hovedstaden for glaskunst, ligger begge inden for rækkevidde. En udflugt med børn kan gå til Marineland i Antibes (ca. 10 km væk), hvor man kan se fisk, orcaer og delfiner.

Gennemsnitstemperaturer

januar jan
februar feb
marts mar
april apr
maj maj
juni jun
juli jul
august aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max. temp.
14ºC
13ºC
19ºC
19ºC
20ºC
26ºC
30ºC
30ºC
25ºC
24ºC
17ºC
17ºC
Min. temp.
5ºC
7ºC
9ºC
12ºC
12ºC
19ºC
23ºC
23ºC
20ºC
17ºC
12ºC
11ºC

Populære hoteller

Praktisk information

Hovedstad:
Frankrigs hovedstad er Paris.

Sprog:
Det officielle sprog er fransk.

Tid:
Der er ikke tidsforskel mellem Danmark og Frankrig. Dette gælder både sommer og vinter.

Valuta:
Frankrigs officielle valuta er euroen. Det er ikke noget problem at hæve kontanter. Der findes hæveautomater næsten overalt, hvor du kan hæve kontanter. Mange steder er det også muligt at betale med kreditkort.

Spænding:
Spændingen er 230 volt. Nogle jordede stikkontakter har en anden form. Du kan bruge et adapter (rejse)stik til dette formål.

Rejsedokumenter:
Du skal være i besiddelse af et gyldigt pas eller identitetskort.

Nødnummer
Alarmnummeret i Frankrig til politi, ambulance og brandvæsen er 112.

Rejse i bil til Frankrig:
*Hastighedsgrænsen på motorveje er 130 km/t. Hastighedsgrænsen for førere, der har haft kørekort i mindre end 2 år, er 110 km/t.
* Der er vejafgifter på de fleste franske motorveje
* I nogle byer er det obligatorisk at have et miljømærkat. Hvis du kører langs Paris' ringvej, Boulevard Périphérique, skal du i mange tilfælde også have et miljømærkat. Vignetten kan ikke fås ved vejsiden, men kan kun bestilles online. Det franske politi anbefaler, at du printer ansøgningsskemaet og bekræftelsen ud og tager den med dig, hvis vignetten ikke leveres med posten i tide. Bestillingsformularen kan findes på dette websted: https://www.certificat-air.gouv.fr/en/demande-ext/cgu
* I Frankrig er det obligatorisk at have følgende ting med i bilen: Faretrekant og sikkerhedsvest med refleksstriber. Føreren skal bære dem, når han/hun efterlader bilen ved vejkanten uden for bebyggede områder i tilfælde af nedbrud eller ulykke. (Sikkerhedsveste kan bl.a. købes hos ANWB), og når du rejser til Frankrig, skal du også have en ildslukker med i bilen.

Mad og drikke:
Du pain, du vin.... Mad er en meget vigtig del af livet i Frankrig. Det franske køkken er fremragende, og udvalget af (regionale) retter er stort. Der findes mere end 400 forskellige ostetyper, herunder brie, roquefort og reblochon. Hver region har sine egne pølser, brødtyper og naturligvis fantastiske vine fra Bourgogne, Bordeaux, Médoc - og sidst men ikke mindst Champagne. Blandt de kendte regionale retter kan nævnes cassoulet (pølsegryde) og bouillabaisse (provencalsk fiskesuppe fra Marsseille). 

Drikkepenge:
I Frankrig er det almindeligt at give ca. 5 % i drikkepenge på barer og restauranter.

Åbningstider:
I Frankrig har butikkerne normalt åbent fra tirsdag til lørdag fra kl. 09:00 eller 10:00 til 18:30 eller 19:30. I mindre byer er butikkerne lukket fra kl. 12:00 til 14:00 og lørdag eftermiddag. Stormagasinerne har åbent mandag til lørdag fra kl. 9:00 eller 10:00 til kl. 20:00. Bagerier lukker ofte kl. 13:00. Nogle bagerier har åbent sent om eftermiddagen/tidligt om aftenen og om morgenen om søndagen.

Badetøj:
I franske svømmehaller er det obligatorisk for mænd at bære stramme badebukser.

Alder:
For at tage på ferie til Frankrig skal du altid have en person på 18 år eller derover med.